Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Žurnalistická ikona Gay Talese v tomto dokumente mapuje príbeh jedného nechválne známeho motela Manor House v Colorade. Jeho bývalý majiteľ Gerald Foos tam totiž tajne sledoval svojich hosťov vrátane sexuálnych aktivít, pomocou špeciálne navrhnutých stropných ventilácií. (Real Tom Hardy)

Recenze (7)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I WAS TAKEN IN ON A LONG RIDE HERE INTO OBLIVION." ------------- Po zhliadnutí tohto dokumentu bude všetkých paranoikov naveky mátať predstava, ako ich potichu zo stropnej ventilačky sleduje jeden milý, bradatý starček. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Námět parádní, ale mám z toho pocit, že Talese ve své aroganci prostě sklouznul na úroveň diletantů co si nejsou schopni ověřit ani základní fakta a skrz dokument si tady buduje něco jako alibi.. Mnohem radši bych koukal na hloubkovou pitvu Foosova vášnivě ujetého "vědeckého"bádání, než sledovat tuhle narcisistní sebeprropagaci jednoho namyšleného pisálka.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vám Gerald asi bude odporný, na stranu druhou ho obdivuji, že s tímhle šel ven. Reakce asi nečekal, ale bylo jasné, že ty hodně negativní musely přijít. Narušoval lidem soukromí, i když se jen díval. Není to pěkné. Na druhou stranu si říkám, nedělají tohle i lidé, kteří se za voyeury nepovažují. A jejich nečinnost může mít ještě děsivější následky? ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chytlavá studie jedné perverzní duše, která ve svém ubytovacím zařízení po několik let špehovala své hosty. Titulní úchyl se snaží na kameře prezentovat jako normální a slušný člověk a neustále se obhajuje, ovšem rozhodně nepůsobí důvěryhodně, což jeho zpověd činí ještě zajímavější, neboť jeho protiřečení a zpochybňování faktů vytváří zajímavé konflikty a dilemata, které podtrhují vážnost jeho činů a vytváří kompletní profil jeho osobnosti. Všechna čest tvůrcům, že se rozhodli toto téma zpracovat takto detailně a prezentují nám všechna důležitá fakta a po shlédnutí dokumentu nemám pocit, že by mi něco k danému tématu chybělo. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dokument jako dokument, ale toto bylo podané jinak, což nutně neznamená, že je to špatně. Jde to pěkně chronologicky a postupně se objevují další skutečnosti a kdo ví jak to vlastně bylo a co bylo zkresleno. Ne, že by se to vůbec nestalo, ale třeba ta vražda to nevím. Zvláštní je, že věci jako kupní smlouvu si novinář ověřil, ale další věci už ne, to je velmi zvláštní. Zajímavé to rozhodně je, ale podané docela nudnou formou.  Hodnocení: 58/100. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu ještě před shlédnutím tohoto dokumentu. Kniha je rozhodně lepší, obsahuje víc detailů, víc myšlenek a pohnutek. Od knihy jsem se nemohl odtrhnout a měl jsem ji za sobotu přečtenou. U tohoto dokumentu jsem se místy nudil a musel nutit koukat dál, nějak tomu chyběla šťáva. Samozřejmě, příběh Geralda Foose je sám o sobě dost šťavnatý, navíc vůbec samotné rozhodnutí vše veřejně odhalit... Sám Gerald asi nedomyslel všechny možné následky, ke konci bylo vidět, že je značně nervózní (i když úplně nepohřbívám dojem, že značně přehrával). Gay Talese pak jako novinář/žurnalista podal úctyhodný výkon, zejména co se knihy týče. Vypovídací hodnotou si u Geraldových poznámek nemůže být nikdo 100% jistý, asi ani on sám. To, že se před vydáním knihy objevily zatajované informace o vlastnictví motelu, nicméně výrazněji neubírá na Gayově reputaci. Každopádně tento snímek si ode mě víc jak 3/5 nezaslouží. ()

Reklama

Reklama