Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (473)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $115,715,889║Tržby Celosvetovo $214,215,889▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,293,489║ Tržby za predaj DVD v USA $8,593,192║ Poctivé pokračovanie v rámci série, ktoré sa nevyhne ani neodolateľnému postkomunistickému pátosu, ten ale k tomuto zápoleniu Drago vs Creed proste patrí. Návrat pôvodného osadenstva z Rocky IV poteší. Je tu o niečo menej Rockyho ale vždy keď sa objaví nechýba jemu vlastné mentorstvo a ošľahaná, zunovaná tvár tu spraví svoje. Niektoré zábery ako keď stojí pred ringom v klobúku a má na sebe tímový dres s menom Creed sú veľmi silné, ikonické. Súboje majú razanciu, tú Creedovu bolesť pri zápolení slušne pocítime. Pri hecovaní sadnú tu aj raperské songy. Spokojnosť. /80%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už aj Stalloneho o dvadsať rokov mladšia manželka hovorí, že akosi vytuhol, ako by ona nebola v menopauze. Ale má pravdu, tentokrát to za botoxovú tvár nominácia na Osrala nebude. Oproti novodobej jednotke tu zmizlo to všetko takpovediac nabúchané. Tej akčnosti je tu pomenej, veľmi veľa času sa orientuje na afroamerickú rodinku z predmestia a keď konečne dôjde k boju, človek si znova potvrdí, že ten box je šport fakt pre agresívnych mutantov, ktorý majú v hlave prázdno, umelé svaly a zo steroidov malé vtáky. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný a i na Slye ukecaný. Poměrně dlouho dobu jsem si připadal jako když jsem na nějakým rodinným melodramatu a ne boxerským filmu od Slye. Navíc zcela upřimně, už mě stále stejný boxerský scénář začíná nudit o pokud jde o zpomalovačky v ringu ...Slyi nevěřím, že tohle byl tvůj nápad, proboha kde je ta živočinost Rockyho, kterou si sebou vždycky bral do ringu. Větší zklamání mě Sly snad ještě nikdy nepřipravil, začínám se děsit patýho Ramba ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Boxerský film jdoucí proti všem tradicím. Bohatý černý boxer s nevymáchanou hubou porazí chudáka bílého kluka, který vyrůstá na ruské periferii se zapšklým otcem. :D Ale jinak, co si budeme povídat, je to předvídatelný reckylát od začátku do konce a odkazů ke čtvrtému Rockymu tu najdete hromadu i bez dvojice Dragů a oplastikované Nielsenky. Ale stejně jako první Creed i tohle dokáže hrát na tu správnou nostalgickou strunu, což je vedle solidně nasnímaných zápasů nejsilnější devíza filmu. Líbilo, ale po tomhle už by měl Stallone Rockyho poslat do nenávratného důchodu. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(98%) Viděno v kině. Na tento filmový počin jsem se těšil strašně dlouhou dobu. Měl jsem trochu obavy, aby se nesnížila kvalita, protože první Creed byl naprosto vydařený. No, nakonec jsem se obával zbytečně. Tohle volné pokračování Creeda je ještě o kousek lepší. Jak tak čtu komentáře, mnohdy jsou mimo. Samozřejmě, že to dost připomíná čtyřku, ale já bych řekl, že i dvojku především. Sledujeme zde mladého Creeda, který zakládá rodinu – veškeré scény s jeho roztomilou holkou a obavami, aby narozené dítě též nepostihla hluchota, tohle vše bylo krásně a emočně zvládnuté. I jsem si postavu Adonise víc oblíbil. Našlo se tu i pár odlehčených scén, kdy se Adonis pokoušel Biancu požádat o ruku atd. Stallone jako legendární Rocky Balboa opět nezklamal. Měl zde neuvěřitelně hodně prostoru. Takže co se týče jeho, absolutní spokojenost. Dolph Lundgren jako Ivan Drago svojí roli zvládl opět bravurně. Byl drsný, ponurý, chladný – prostě jako ve čtyřce. V závěru jsem si říkal, jestli se aspoň trochu s Rockym neudobří, ale nakonec to dopadlo lépe, když se rozešli každý svojí cestou pak. I postava Dragova syna byla ok. Co se týče boxerských zápasů – technicky byly natočeny opět skvěle. Hlavně ten finální byl ke konci hodně emotivní a skvěle zahraný. K tomu ta skvělá hudba od L.Göranssona (i známé skladby z Rockyho). Nevím co k tomu dodávat ? Možná bych tu ještě přidal svatbu Adonise a Bianci, která tu bohužel nebyla, ale jinak se to kritizovat nedá. Je to perfektně zrežírované drama a já se těším na trojku, která doufám vznikne a udrží si podobnou kvalitu jako první dva Creedi. Těším se na opakované shlédnutí! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Steven Caple Jr. byl zpočátku nadšený, že může být součástí téhle série, zároveň měl ale i obavy, protože jí nechtěl ublížit. Nakonec se splnilo jeho přání mít při práci volné ruce. Producenti Coogler (režisér jedničky) a Stallone (Rocky Balboa) ho nikterak neomezovali. (BROKEN_)
  • Dolph Lundgren (Ivan Drago) řekl, že zpočátku nechtěl ve filmu hrát, protože nechtěl pošlapat odkaz ikonické postavy. Ale scénář byl tak dobrý, že roli nemohl odmítnout. (BROKEN_)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama