Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Magický návrat k filmové sérii nezapomenutelného Rockyho, tentokrát se zase historie opakuje, připomíná se minulost, a to je klíčem k následným střetům dvou boxerů, kteří jsou zároveň syny dvou legend. Pro nezahojitelné rány boxerského srdce. Ne, vážně, ze všech nápadů, které se mohly z pokračování vyrojit, byl tenhle ten nejlepší. Ano, částmi kopíruje příběh sepsaný víc jak třicet let zpátky, ale zhlédnout nové podání vůbec není na škodu. Creed okořenil zbývající nedokonalosti a zase postrádal tu pravou akci, jež se nachází ve filmu Rocky IV. Zdráhám se porovnávat, jelikož by mělo být celkové hodnocení individuální. Tak či tak, druhý díl je senzační podívaná. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Creed II hraje na nostalgickou notu ještě více než jednička, což je dáno jednak přítomností charismatického Sylvestera Stalloneho, ale především také přítomností Dolpha Lundgrena, dávné Rockyho nemesis. Tentokrát jsou však úhlavními nepřáteli Adonis Creed a Viktor Drago, mimochodem oba dva vcelku charismatičtí, což ve mně silně evokovalo Rockyho IV, v jehož duchu se celý film tak trochu nese. Co se jinak příběhu týče, tak ten je víceméně standardní, tvůrci se ani nesnaží o nějaké veletoče, sází spíše na ověřené postupy, takže se dočkáme hromady testosteronu, několika pěkně natočených a provedených zápasů, dojde i na vážné, dojemné scény, ostatně přesně tak, jak jsme u této série zvyklí. Za mě velká spokojenost, nenudil jsem se, zapojení Draga byl moc dobrý nápad, člověk alespoň zavzpomínal. Letošní Creed III už je bez Rockyho, takže jsem moc zvědavý, zda se značce Creed podaří postavit se na vlastní nohy a nastartovat novou boxerskou sérii. Michael B. Jordan na to rozhodně má. 8/10. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

Lungrenov návrat bol dostojný,priniesol patričnú tvrdosť v súbojoch.Sly opať stavil na sentiment a rodinu, čo u mňa už v tomto pokračovaní až tak nefungovalo. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tohle byl dobrý díl ,kdyby se měl udělat remake na Rockyho 4 ,tak se podívejte na Creeda 2 , úplně to samé.Záporák dobrej,konečně Dolph Lundgren hraje zase v dobrém filmu.Soundtrack dobrý.85% ()

Michal.Jezek 

všechny recenze uživatele

Profesionálně z hlediska sportu, srdceryvně z hlediska lidskosti, nostalgie z Rockyho IV. na správném místě.... Opravdu není moc, co vyčítat. Moderní hudba, která přesně sedí k dnešní boxerské době, prostě parádní sportovní film! ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

100% zážitok je vidieť tento film v kine. Hudba a atmosféra vás zatiahnú do trošku predvídatelného deju. Creed 2 posúva športovo-bojové filmy na vyšší level, hlavne vďaka kamere. Pri istých situáciách som sa pristihol ako sa uhybám ranám (nedajbože ich rozdávam). Najviac sa mi však páčila pointa filmu, ľahko dosiahnutelné veci netešia tak ako tie, pri ktorých sme si museli prejsť peklom. /90% ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Creed 2 hraje víc na city, více hluchých míst, ale pro diváky něžného pohlaví je to + bych řekl :-) Každopádně film mě bavil jak měl, z mého pohledu je to o něco slabší než jednička, ale stále kvalitní film za peníze kterých nelituji. Občas zbytečné scénky, až mi přišlo že si film hraje na něco co není a Adonis je kolikrát na facku a chová se jako spratek, podobně jako v jedničce. Dávám 74% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Film roku. Bal jsem se, ze to bude rapperskej videoklipy, ale neni. Je to natocene krasne, skoro kazdej zaber ma nadhernou kompozici. Fightu je hned nekolik a jsou natocene skvele (mozna trosku moc zvukovejch efektu praskajicich zeber) a mam celkove radost z filmu, kterej je motivacni, nese ponauceni, aniz by musel pouzivat slova (Dragove cumejici na zidle a pak na sebe) a ma old school hrdiny a role modely, ktery v dnesni filmovy produkci a i mimo ni mlady generaci nehorazne chybej. Filmu preju velky vydelky. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Film plný nostalgie a vzpomínek. Vidět na plátně Rockyho a Draga jak spolu mluví o svém zápase je naprostá bomba. Příběh je hodně ukecanej a abych pravdu řekl, víc mě těšili scény o promluvách do duše, radách do života atd. než samotný zápasy. Je to asi tím, že M.B Jordan se může snažit jak chce, ale mě pořád víc zajímá Rocky než on. Všechno se točí na základě minulosti okolo Rockyho a Apolla Creeda. Dokážu si představit, že se bude točit dál série o vítězstvích a pádech maldého Creeda, ale bude to někoho zajímat, když už jsme tu měli takovej příběh Rockyho ?! Proč to opakovat ? Já jsem víceméně spokojenej, ale především z nostalgických důvodů. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tohle už nikdy víc! "Tak dlouho se chodí s boxerkama pro ránu, až se hlava zakutálela." Nesmírná slabota v celkovém příběhu, vůbec jsem neudržel pozornost. Nudný až otravný dialogy jak Stalloneho tak i Lundgrena. Tohle už nefunguje. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Ufff. No, kde začít. Tohle už tu bylo, bylo to tu hodněkrát. Ale minimálně jednou skoro stejný - naprosto vykradenej Rocky IV. Akorát, že tady o několik lig níž. Vážně tvůrcům přišlo dobrý a zábavný okopírovat kompletně kostru příběhu čtvrtýho Rockyho a nastavit ho o úplně sračkoidní dramaticko-rodinej patos? Nehledě na to, že tady chybí jakkejkoli emotivní prožitek (ostatně ten postrádal i první Creed) a nějaká taková ta motivace, která Rockyho provázela ve všech filmech. Nic mi tu není sympatický. Chce se to věnovat rodině, vztahům, boxu, ale nějak se to pořádně nevěnuje ničemu. Je to utahaná nuda, bez špetky sympatie. Nebaví mě Rockyho mudrcování, který je snad poprvý úplně otravný. Nebaví mě Creed - jeho xicht, nebaví mě tady ani ten box, na kterým to mělo stát. Je to tím, že je to postavený na schématu, který už je tak omletý, že to nemůže bejt zábavný a ještě k tomu, když je scénář skoro stejnej, jakej už jsme viděli před lety v Rockym IV. Asi netřeba dál se o tom rozepisovat, ale když budu chtít rodinný drama spojený s boxem, tak sáhnu po Jaku Gyllenhaalovi a jeho Bojovníkovi. Sorry Rocky ...40% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Asi tak. Na mě už je tam těch řečí až moc. A popravdě, po tolik dílech už je to pořád to samé dokola. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Nicim neprekvapivy snimek, drzici se snad vsech moznych “rockyovskych” standardu a klise. V detailech ale silne hezky se na to kouka. ()

SpikeX6 

všechny recenze uživatele

Další dvouhodinová slátanina keců a rodinných vztahů a sem tam tedy nějaký box. Většina filmu naprostá nuda. Celkově velmi slabé tři.. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Film preplnený emóciami, nostalgiou, rodinou drámou, Rockyho múdrosťami. Mne sa to veľmi páčilo, nevadilo mi ani pomalé tempo. Môj najobľúbenejší Rocky bol ten proti Ivanovi Dragovi. Teraz sme dostali jeho, jeho syna, Creeda a Rockyho ako trénera. Nemohli sme dostať viac.Škoda, že Dragovcom nevenovali viac času. Ich motívy a ťažký život by boli zaujímavé. Tak či onak, klasika ako sa patrí. Drago a Creed s výbornou fyzičkou, súboje klasické, Rockyovské, kedy tých rán je viac ako by ktokoľvek ustál, ale na to sme zvyknutí. Dokonca sa objavila aj stará Sylvestrova žena. Dobrý diel. ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama