Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od druhého Creeda jsem nečekal žádné zázraky. Vzhledem k tomu, že samotný Rocky už byl vyždímaný do morku kostí a Creed téma po devíti letech znovu oživil, člověk by si řekl, že už není o co stát. Souhlasím s tím, že se nejedná o dílo "neviděné". Musím ale s radostí konstatovat, že Caple spolu se Stallonem a Cokerem natočili emocemi nabitý snímek, který vás dokáže pohltit. Svůj podíl na tom mají hlavně herci a dobře napsané postavy. Neměl jsem totiž ani sebemenší problém svým způsobem soucítit s Dragovým osudem (jak mladším, tak starším). Ano, linka příběhu je sice víceméně jasná, ale když se necháte vtáhnout, je to paráda. Pokud vám film z nějakého důvodu nesedne, asi u vás upadne v průměr. U mě se to naštěstí nestalo... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Rocky je totální kult. Hudba, strhující trénink, sovětská mašina Lundgren, urputný Rocky, neskutečný feeling. Po letech je radost sledovat zšedivělého Lundgrena a Stalloneho ve společných scénách. Jenže tady začíná první zklamání. Mohly to být scény ikonické, mohly mít vnitřní napětí, ovšem nemají. Velká škoda. Ale postupně. Synek legendárního Apolla právě urval vysněný titul šampiona v těžké váze. S partnerkou se chystá na roli otce, navíc ji požádal o ruku. Jenže v mrazivých podmínkách trénuje nám dobře známý zahořklý Rus svého syna. Cíl je jasný: pomstít se a získat zpět zájem upjaté domoviny. Mezitím nás ovšem čeká spousta vaty, která tak úplně nechutná. Adonis bojuje s touhou pomstít otce, zároveň se utápí v mdlých rodinných hodnotách (vážné pasáže – žádost o ruku, starost o dítě, vnitřní rozbroje boxera – úplně nefungují), které navíc ukusují velkou část stopáže. Asi proto ty konečné tři hvězdy. Na druhou stranu klobouk dolů nad scénářem (opět se na něm podílel sám Stallone), protože návrat Ivana Draga na scénu je předložený bez pitomých berliček. A také nad samotnými souboji, které udrží divákovu pozornost. Choreografie je velmi solidní, rány dobře mířené a efektní. Když zazní tradiční znělka, je to radost. Potěší i burácivou černošskou muzikou nabitý soundtrack. Nostalgické odkazování k předchozím dílům ne vždy funguje, ale neruší. Celkově jde o produkt přizpůsobený naší době, Sly naštěstí dál sype moudra a utvrzuje, že až tenhle chlapík jednou nebude, bude to sakra zlé. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První CREED mě moc nebavil. Dost se táhnul, akce se také nevydařila, Sly pořád jenom filosofoval... Avšak dvojka mě nalákala na Ivana Draga a tak jsem se s chutí na tuhle zbytečně natahovanou sérii zase s očekáváním podíval. Není to úplně špatné. Stallone a Lundgren jsou samozřejmě nejsvětlejším bodem filmu. Jenom z osmdesátkové nostalgie se však celý projekt utáhnout nedá. Mladý Creed je mi opět strašně nesympatický, Drago junior pro změnu neumí vůbec hrát a akční scény z ringu jsou jen slabým odvarem Rockyho ze 70. a 80. let (povedl se však, jako již tradičně, závěrečný trénink). Příběh je navíc opět zbytečně sentimentální. Takže čistý průměr, rozhodně mě snímek nijak neurazil, ale podruhé ho asi vidět nemusím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi filmy ve kterých už po pěti minutách tušíte jak to celé dopadne, tak se tomu radši vyhněte. Nepřiznaný, ale zase je pravda, že maximálně tak z půlky dobrý remake Rockyho 4 je totiž tento počin. Bohužel opravdu bez čehokoliv překvapivého nebo nějakého wow momentu který to vytáhne z průměru. Nejlepší scéna je pochopitelně ta kdy namachrovaná negerská držka dostane od Draga Juniora co proto. Samotná odveta v Rusku už je pak naprosto předvídatelná. Nicméně Dolph v roli Draga Seniora naprosto přesnej za něj ta 3*50% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Film s jedinou chybou... spoiler...pri tretim pocitani sa automaticky konci zapas ;) Sly dokazal 40 rokov zmykat pribeh Rockyho a ukoncil to grandiozne. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím to je, že i když jsme už boxerských filmů viděli možná i desítky, podaří se do bitek v ringu vždycky narvat tolik fyzického napětí? Creed navíc funguje i jako fajn drama o rodinných trablích a smíření, zde prostě s vysokým hodnocením nelze váhat. Ty fanfáry na konci musely být v kině nirvánou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Creed II je kvalitným filmom a hlavnou výčitkou voči nemu tak je, že nejde o podobné prekvapenie ako v prípade tri roky starého reštartu. Ak si však uvedomíte, že ide o ôsmy diel série, tak to nemohlo dopadnúť omnoho lepšie. Ide silný žánrový nadpriemer, ktorý svojim predchodcom nerobí hanbu a dokáže na vyše dve hodiny zabaviť, zaujať aj strhnúť.Dočkáme sa všetkých overených ingrediencií série. Rockyho "múdrostí", tréningovej montáže, výborne natočených boxerských zápasov aj zdanlivo nepremožiteľného súpera. Rodine Dragovcov nakoniec patrí ten najzaujímavejší dramaturgický oblúk a ja by som si rád pozrel tieto udalosti z ich perspektívy. 8/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z dnes již 8dílné série. Kdyby to celé nebylo až béčkově natočené, tak bych tomu třeba i odpustil jak hrozně moc si to krade z 2. a 4. Rockyho. Další díl už prosím nepřidávejte. Rockyho studnice moudrosti už definitivně vyschla, k synovi si cestu nakonec najde (?), Creed se pomstí (?), Drago se s tím že jeho rodinu vždy nakonec zmlátí nějaký zakrslý Amík taky srovná (?). Mě se tenhle díl zkrátka zrovna dvakrát nelíbil. Po tomhle už není co vyprávět a stejně to mělo 130 minut. Je potřeba do toho gongu pořádně třísknout a mazat z ringu konečně domů a starat se o své rodiny. Rocky byl jsi bourák a nerad bych se dožil toho, že ještě oživíš Clubbera Langa nebo přivedeš z hrobu Apolla Creeda. Zatímco první Creed si jel víceméně svou cestou a žil si svým životem, tenhle se až příliš ohlíží a vpasovává do Rockyho minulosti, protože moc neví kudy kam. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Důstojné, i když celkem zbytečné pokračování - a je fuk, jestli se bavíme o Rockym či o Creedovi. Každopádně je fajn sledovat, kterak stále obstojně fungují trademarky i jiné charakteristické znaky série. Linie s dcerou trochu nevyužitá, linie s Dragem strohá - oboje škoda, ač je fakt, že na sociální ani jiné sondy Rocky nikdy nebyl a pro příkladné využití by stopáž musela narůst někam k Ben Hurovi. Selekce herců taky není úplně šťastná - Munteanu je proti Jordanovi takový obr, že to chvílemi vypadá, jako by Tyson válcoval reprezentantku desetiletých zápasnic. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně souhlasím s tvrzením, že kdo nezná Rockyho IV, ideálně však celou sérii (resp. 1-4), nedokáže patrně ocenit snímek Creed, natož pak Creed II. Oživení postavy Ivana Draga a zakomponování jeho osudů po prohraném zápase s Rockym, byl skvělý nápad. Příběhově je sice tento díl slabší, resp. méně hlubší než první film, kde Rocky vedle trénování Adonise sváděl i boj o život (dodnes považuji za nezměrnou škodu, že Stallone nedostal Oscara za svůj výkon ve vedlejší roli), avšak stále je velice atraktivní a určitý motiv pomsty skrze boxerské rukavice, nemůže být nudný. Divák v některých momentech dokáže i lehce soucítit s Ivanem Drago i jeho synem, byť ten zdaleka nemá charisma svého filmového otce. Dolph Lundgren je s věkem více a více sympatický a záporné role mu již nesedí jako kdysi, takže pohledět na něj i z jiného úhlu se přímo nabízí. Škoda je, že byla vystřižena scéna, v níž si měl vyměnit několik ran s Rockym. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Klasické boxerské drama, které nemá čím překvapit, ale ta nostalgie zkrátka stále funguje na jedničku. Klišé je bohužel největším nepřítelem tohoto žánru a Creed s tímto soupeřem už prohrál druhý zápas… ale kdo čekal opak? Tyto filmy již nemají jednoduchou cestu k tomu být inovativní či originální a je už na čase se s tímto faktem smířit. Pokud ten biják zvládne prodat postavy, emoce a správná životní moudra, tak rozhodně nemám problém si v tom kině ty dvě hodiny posedět a nepotřebuji k tomu zběsilé tempo nebo vymazlené hrátky s kamerou. Fakt nevím, možná ze mě jen mluví ten pětiletý kluk, který na filmech s Italským hřebcem vyrůstal, a který považuje Rockyho IV za nejlepší sportovní film všech dob... Ke štěstí by mi možná stačilo pouhé sledování Slyova civilního herectví, na které je prostě radost pohledět či jeho znovushledání tváří v tvář se svým největším nemesis, ale jedno je jisté. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že ty údery pěstí musí setsakramentsky bolet, a že v tom ringu prostě probíhá opravdová válka. Z kina jsem odcházel nadmíru spokojen a to je pro mě to nejdůležitější. Již jsem se vyrovnal s tím, že tyto filmy stojí výhradně na silných emocích a postavách a v tomto směru nemám Creedovi co vytknout. Tvůrci se navíc nebojí hlavní aktéry pořádně vymáchat ve špíně a to je vždy jen a jen dobře. Jediná věc, která mě mrzí je, že se tato scéna nedostala do finálního sestřihu :-D 8/10 (Rocky series: Rocky 8/10 Rocky II 6/10 Rocky III 7/10 Rocky IV 10/10 Rocky V 2/10 (ehmm) Rocky Balboa 7/10 Creed 8/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať menšie hodnotenie, ale akosi sa ten film od polky prebral a stal sa rovnakým kvalitným filmom ako je prvý diel. Séria Rocky už toľko toho ponúkla, že už vymyslieť príbeh, ktorý by nebol otrepaný je naozaj ťažké, preto Creed dvojka skĺbila udalosti s Rockyho dva, tri a hlavne štyri, na ktorú sa tu najviac odkazuje. Adonis Creed je už tento krát šampión, ktorý už ma niečo za sebou, zakladá rodinu ako Rocky v dvojke, prehráva zápas v polke filmu ako Rocky v trojke a v závere vyhráva nad Dragom ako v Rocky štvorke. Ako vidieť nieje tu nič, čo by tu už nebolo, no Creed alebo Michael B. Jordan vie potiahnuť film a na druhu stranu mu tu mentorsky stále kryje chrbát Rocky, ktorý vždy vie čo ma povedať v dôležitých okamihoch (a stále to znie super, nie trápne). Oproti jednotke mi tento krát prídu lepší Creedový vyzývatelia, ktorý lámu všetko okolo seba a čo je najdôležitejšie a na čom film stojí - jeden Drago už jedného Creeda zlomil. Lundgren ma v roli Draga potešil a nebyť tu jeho na opačnej strane, zrejme by ma to toľko len tak s nejakým neznámym súperom nebavilo. V skratke povedané, je to opäť kvalitne natočená športová dráma, ktorá je tento krát osobnejšia, viac prepojená s Rockyho sériou a podobne akčne nabuchana ako štvrtý diel. Hudba od Göranssona mixnuta Contiho legendárnym motívom je znovu fantastická. Obľúbený soundtrack: Wheeler Fight, Drago's Walk Out, It's Your Time. 90% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, u něhož si odškrtáváte očekávané zvraty stejně, jako muž ve středním věku odhadne manželčiny vzteklé výlevy po návratu z přátelských nočních posezení. Celá tahle restartovaná frančíza čerpá energii i dollary z objevování nové pozice legendárního boxera / akčního hrdiny minulé generace, z nostalgicky laděných kontrastů mezi dvěma společenskými a filmařskými etapami a také ze skvělých herců, protože Slyovi tahle mudrcovská poloha sedí jak pěst na tvář, Michael B. Jordan pobral celej ring charismatu a Tessa Thompson může klidně jenom stát a koulet očima, a dá vám zaručené K.O. Jenže dvojka Creeda mi ukázala, že v té nostalgii byla přeci jen lepší přívětivě lidská šestka Rockyho a že dynamický filmařský styl osmdesátek, v nichž se řezal italský hřebec s tupou ruskou mlátičkou, je už dneska nenapodobitelný. Nový Creed zapojuje do hry nejslavnějšího Rockyho soupeře i s jeho medvědím synem, a nedělá to vůbec blbě - oba Dragové mají dobrou motivaci k návratu a obzvlášť starý dobrý Ivan je opět ikonickou figurkou, skrze níž minulé časy mohutně zavanou. O to víc, když rozumnou motivaci má i samotný Creed. Scénář se rozhodl sveřepě kopírovat vývoj čtvrtého dílu, bohužel ale s tím rozdílem, že přidává mnohem více psychologie, postavené čistě na stokrát ohraných klišé, a pomalých konverzačních pasáží, které se pak stylisticky hrozně bijou s uchvátaným fyzickým procesem, který je jak z jiného filmu. A hlavně, režie je hrozně nevýrazná a scény z ringu, až na pár světlých výjimek, podává bez kýžené osudovosti a bolesti.___ Na jednu stranu mě hodně bavilo celé dění okolo Draga a vážím si setrvačného předkládání rodinné filozofie, díky čemuž postavy zkrátka přirostou ještě více k srdci, na druhou stranu nenacházím na tomhle pokračování nic, co by mě dokázalo nad rámec očekávaného překvapit a donutit mě k dalším projekcím (což čtyřka dokáže navzdory osmdesátkové imbecilitě opakovaně). Docela mě mrzí, že nemůžu dát 4*. Pořád si to drží více než přijatelnou úroveň. 65% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já Slyovi rozumím. Taky strašně rád lezu do tý samý řeky klidně i podvacátý, a i když to třeba devatenáctkrát stojí za houby, jasně že tam skočím i příště, protože vzpomínky prostě někdy nestačej. Tak to ze strany Silvestera vnímám já. Takže i když mě to pomalu přestává bavit, čím dál tím víc mu rozumím. (Vancouver, Kanada) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Creed II vrazil do kin a je lepší než jednička!!! Ryan Coogler měl příliš práce s Black Pantherem a tak otěže převzal Steven Caple Jr., který má za sebou pouze film Sígři (neviděl jsem) a povedlo se mu natočit údernější, dojemnější a více vtahující podívanou. Jedná se osmý film série Rocky, konkrétně se navazuje na události z Rockyho IV a dochází k souboji Creed vs. Drago 2.0. Creed 2 je především rodinné drama,které sází na vztahy. Vztah Adonise Creeda a Rockyho je ještě více prohlouben, stejně jako tak jeho vztah s Biancou. Paradoxně je ale ještě zajímavější sledovat otce a syna Dragovy. Ivan Drago se vrací na plátna kin po 33 letech a je tam vidět změna. Z ,,terminátora´´ je nyní starý a zlomený muž, který se snaží získat svojí slávu zpět skrz svého syna. Dolph Lundgren snad poprvé v kariéře představuje něco co vypadá jako skutečný herecký výkon a stává se jednou z nejzajímavějších postav filmu. Ivanova syna Viktora poté nehraje herec, ale skutečný boxer Florian Munteanu. Munteanu toho moc nenamluví, rozhodně ale nejde o kopírku mladší verze jeho otce. Viktor se totiž narodil do světa nenávistí a tvrdého výcviku, který z něj udělal to čím je. Munteanu není herec, nikdy však nepůsobí komicky a nevěrohodně. V pár scénách je navíc donucen předvést herecký výkon skrz grimasy a emoce a i přes mentální opožděnost jeho postavy se Munteanovi jeho výkon v rámci možnosti povedl. Michael B. Jordan/Adonis Creed je pořád perfektní protagonista, který je pořád důstojným nástupcem Carla Weatherse/Apolla Creeda a kromě stínu z minulosti se musí utkat také s faktem, že se z něho stává otec. Jedná se o jeho definitivní přerod v muže, který však nebude lehký. Jordan dokáže každou scénu uhrát a nikdy nezvládne přehrávat, protože je prostě výbornej. Jestli to na Oscarech s tou nominací na nejlepšího herce ve vedlejší roli za Black Panthera vyjde, zlobit se nebudu. Sylvester Stallone/Rocky Balboa je stejně jako v předchozím filmu pouze mentorem, tato poloha mu ale velice sluší a těch pár scén s Ivanem Dragem vhánějí slzy nostalgie dopředu. I Rocky Balboa musí v tomto filmu projít zásadní zkouškou, která pro něj není lehkou a především se snaží zabránit tomu aby se minulost opakovala. Creed II naštěstí není remake Rockyho IV. Na to má až příliš svůj vlastní styl. Nikde by jste asi tak dva žánrově odlišné filmy, které se ale vzájemně doplňují. Je tak asi štěstí, že nevyšel původní plán, že Creeda II nerežíroval sám Stallone. S jeho režií nemám problém, na druhou stranu bych ale opravdu Rockyho IV. 2 asi opravdu nechtěl. Creed II má opět Rockyho moudrost, perfektně prostříhanou tréninkovou montáž, výborně natočené zápasy a záporáka, který působí jako hrozba. Zároveň je ale více o životních úskalích a méně o boxu. Celý prostředek filmu je totiž jedna velká deprese plná krve, potu a slz, která jenom postupně graduje k epickému finále. Celé mi to tak přišlo intenzivnější než jednička: Údernější kamera, lépe padnoucí songy, lépe prostříhané montáže.... Steven Caple Jr. je možná trošku slabší režisér než Ryan Coogler, na druhou stranu ale má svůj vlastní vizuální ksicht a dokáže Creeda II emocemi skutečně podojit. Celé je to možná přeci jen trochu předvídatelné a především mezi Adonisem Creedem a vrahem jeho otce Ivanem Dragem jsem čekal trochu větší chemii a nějakou výslednou katarzi, která se nějak nedostavila. Scéna kdy se poprvé setkají má přitom opravdu skutečný náboj a lákal na slušnou gradaci, která se úplně nevyskytla. Ve výsledku spíše rodinné drama nebo boxerská řezničina, přesto prodaná srdíčkem a citem skrz krev, pot a slzy. Rocky IV zůstává nepřekonán, Creed II mu ale dýchá na záda co se týče titulu nejlepšího dílu série. Skutečně lepší upgrade prvního dílu, jelikož se v něm klade větší důraz na téměř vše. Nevím jestli bych chtěl aby se Creed dočkal šesti dílů jako Rocky, minimálně na Creeda III jsem ale zvědavej. A vůbec by mi nevadilo kdyby se vrátil nejen Caple Jr., ale i dynastie Dragových! () (méně) (více)

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Postava Rockyho mě provází od dětství celým mým životem, nečekal jsem, že po posledním filmu Rocky Balboa uvidím Rockyho v ringu a ono vida, sice neboxuje, nic to ale nemění na tom, že mám velkou radost, nostalgie jak bič. Super trénink, finální zápas a vynikající Stallone. [Kino Aero] ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vystříhal bych tak 15 minut s Creedovou manželkou, protože to bylo opravdu dlouhý a její postava mi přijde ve filmu nejmíň zajímavou, jinak to ale bylo super. Překvapilo mě, že jsem si vlastně nebyl úplně jistej, jestli fandit Creedovi nebo Dragovi. Nechtěl jsem, aby se Ivan s juniorem zkrachovale vrátili do toho hnusnýho kyjevskýho paneláku. Trochu mě mrzela absence původního rocky soundtracku (ty nastupovací songy při Creedově cestě do ringu mě nebraly, hlavně pak když ho doprovázela zpěvem jeho stará) a že tam Drago a Rocky neměli víc společnejch scén, tu v restauraci bych si klidně dal o pět minut delší. I přesto ale výborný film. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem ako môže Creeda II vnímať divák, ktorý nevidel Rockyho IV, ale pre fanúšikov štvorky ide o poriadne nostalgickú nálož. Priznám sa, že mi miestami dokonca zaslzili oči. Mimo návratu Ivana a jeho syna ide prakticky o dokola tú istú hru od pádu až po opätovné nadobudnutie vrcholu, ale čo... funguje to. ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama