Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Z filmu Creed II (2018) mohla vzniknout stejná pecka jako Rocky IV (1985), ale bohužel se to nepovedlo. Snímek je zbytečně dlouhý a ztrácí tempo. Ivan Drago (Dolph Lundgren) měl dostat mnohem větší prostor, aby dovyprávěl svůj životní příběh a chyběla alespoň malá pěstní konfrontace s Rockym (Sylvester Stallone). Brigitte Nielsen byla také docela nevyužitá. Trénik Adonise Creeda (Michael B. Jordan) v poušti se povedl. Skoro to vypadá, že Rocky Balboa se definitivně loučí, protože v boxerském ringu naučil mladého Creeda vše podstatné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdu dávam z úcty k celej sérii Rocky, o ktorú sa aj tento diel Creeda výrazne oprel, najmä o Rocky IV. Divák má dokonca možnosť vidieť zostarnutého Ivana Draga, dokonca i jeho desivo chladnú ženu (kto si ešte pamätá v čom bola olympijská víťazka?). Väčšinu času je to teda také smutne-nostalgické, dosť veľa času sa tu venuje spomienkam. Na konci to už trocha začalo vadiť, nič sa nemá preháňať. Posledné minúty som preto už len odtrpel a došiel na zotrvačnosť. Čo sa týka športových scénok, neboli zle urobené, no na starú klasiku s Rockym sa aj tak nechytali. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(98%) Viděno v kině. Na tento filmový počin jsem se těšil strašně dlouhou dobu. Měl jsem trochu obavy, aby se nesnížila kvalita, protože první Creed byl naprosto vydařený. No, nakonec jsem se obával zbytečně. Tohle volné pokračování Creeda je ještě o kousek lepší. Jak tak čtu komentáře, mnohdy jsou mimo. Samozřejmě, že to dost připomíná čtyřku, ale já bych řekl, že i dvojku především. Sledujeme zde mladého Creeda, který zakládá rodinu – veškeré scény s jeho roztomilou holkou a obavami, aby narozené dítě též nepostihla hluchota, tohle vše bylo krásně a emočně zvládnuté. I jsem si postavu Adonise víc oblíbil. Našlo se tu i pár odlehčených scén, kdy se Adonis pokoušel Biancu požádat o ruku atd. Stallone jako legendární Rocky Balboa opět nezklamal. Měl zde neuvěřitelně hodně prostoru. Takže co se týče jeho, absolutní spokojenost. Dolph Lundgren jako Ivan Drago svojí roli zvládl opět bravurně. Byl drsný, ponurý, chladný – prostě jako ve čtyřce. V závěru jsem si říkal, jestli se aspoň trochu s Rockym neudobří, ale nakonec to dopadlo lépe, když se rozešli každý svojí cestou pak. I postava Dragova syna byla ok. Co se týče boxerských zápasů – technicky byly natočeny opět skvěle. Hlavně ten finální byl ke konci hodně emotivní a skvěle zahraný. K tomu ta skvělá hudba od L.Göranssona (i známé skladby z Rockyho). Nevím co k tomu dodávat ? Možná bych tu ještě přidal svatbu Adonise a Bianci, která tu bohužel nebyla, ale jinak se to kritizovat nedá. Je to perfektně zrežírované drama a já se těším na trojku, která doufám vznikne a udrží si podobnou kvalitu jako první dva Creedi. Těším se na opakované shlédnutí! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský šampion může být jen jeden. A Sylvester Stallone moc dobře zná recept, jak ho během více jak dvou hodin, co film trvá, stvořit. Pokolikáté už v jeho kariéře, že. Divák bude opět svědkem souboje Davida s Goliášem, kdy opticky subtilnější boxer dává "do budky" svému mohutnějšímu a agresivnějšímu protivníkovi. A on ten stále stejný a v podstatě neměnný syžet stále osvědčeně funguje. Pravda, je nutno přestát nudné pasáže ze soukromého rodinného života hlavní boxerské hvězdy, načež je odměnou avizovaný výživný pěstní  finální souboj, jehož výsledek je dopředu neomylně znám, ale každý se na něj těší. Vždyť je docela fajn vidět tetelícího se boxerského důchodce jménem Rocky Balboa, jak za vítězných fanfár a ovací uzří vítězit svého svěřence. A povedlo se nějakým způsobem zajímavě navázat na dávný až legendární díl Rocky 4, kdy svého času obávaná ruská mlátička jménem Ivan Drago trenérsky cepuje svého syna Viktora a baží po sportovní odplatě. Je docela možné, že se přistihnete jak fandíte Dolphu Lundgrenovi a Florianu Munteanu, protože jim to jako správně záporné a sebevědomé dvojici příslušně sedlo.  Michael B. Jordan a Sylvester Stallone rozhodně také nejsou k zahození, sice ničím charakterově nevybočí ze správňácké škatulky, ovšem to už je úděl kladných hrdinů. Steven Caple to celé zrežíroval zkušeně i vizuálně vytříbeně. Creed II je další boxerská pohádka, co má poměrně silný nostalgický náboj, přičemž obehraná formulka očekávaných šampionů už pomalu ale jistě ztrácí své kouzlo atraktivity. 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Chlapský doják roku. Opravdu jsem nečekal, že mě to potěší v tolika rovinách. Asi nejvíc mě dostalo polidštění otce a syna Dragoových - na tom mohl celý film totálně ztroskotat, ale nakonec je to jeho možná největší deviza. V souvislosti s tím musim ocenit i to, jak ladně a přirozeně Creed II navazuje kromě předchozího dílu právě na kultovního Rockyho IV, což je z mého pohledu možná nejultimativnější 80's hollywoodský akční film ze všech ultimativních 80's hollywoodských akčních filmů (Komando, Rambo 2+3, Cobra), přičemž se jeho specifickému cheesy stylu nesnaží nijak podobat (pouze na něj odkazuje a variuje některé jeho ikonické scény) a drží se moderního "seriózního" pojetí prvního Creeda. Další díl vůbec nepotřebuju, o hlavních postavách teď už bylo řečeno vše podstatné (o Rockym každopádně) a jejich linie jsou zakončeny krásně a stylově (MINISPOILER za ty sluchátka v závěru jsem tomuhle snímku ochotný odpustit pomalu jakýkoliv fail). Nicméně spin-off s Lundgrenem a jeho synkem bych bral asi okamžitě, tam potenciál k vytěžení podle mě nepochybně je... 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že sa autori Creeda 2 rozhodli niečím túto sériu (myslím aj s Rockym) aspoň mierne obohatiť a ústrednou témou sú rodičovské vzťahy, prevažne teda tie taťkovské. Rocky môže byť "strejda", ale jednoducho ho vo vzťahu ku Adonisovi proste berieme ako otca. Čo je ale škoda, to je nevyužitý potenciál stretu oboch rodín z opačných strán pologule. Rocky a Ivan si na začiatku prehodia pár slov, čo naznačuje, že ide iba o akýsi warmup, ale kdeže, to je proste z ich strany v tomto smere všetko. Sledujeme síce paralelne obe dejové línie, Dragovcom je pochopiteľne venovaný menší priestor a domnievam sa, že kľudne mohol byť aj väčší. Finále v Lužnikách je fajn, Ivanove rozhodnutie pekným gestom voči synovi a odkazom na udalosti minulosti, ako hovorí Rocky, niekedy pred miliónom rokov. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone už má na senilitu věk a nemůže ho za to nikdo soudit. Každopádně by měl sesbírat poslední špetky soudnosti a na podobná pokračování slavných titulů, které by už pokračování mít neměly, by se měl nadobro vysrat. Tento omyl, kde si cvičí svoji bojovou opičku neměl nikdy spatřit světlo světa. Odpudivá sračka, kde jsou jedinými koukatelnými momenty souboje v ringu, dle tradice, na míle vzdálené reálnému průběhu. Film má nesnesitelně přepálenou stopáž, a tak se bohužel diváctvo nevyhne naprosto pičoidně debilním dialogům, které vede hlavní opice se svojí opičí nastávající manželkou. Člověka začnou po chvíli intenzivně bolet uši, když musí poslouchat taková hovna. Opravdu nehorázná stereotypní píčovina. Nesnáším čuráka Jordana, který si s hereckým talentem zrovna netyká. Potěšila mě snad jen účast starých známých. Odpadu se ovšem nevyhnu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jednička byla sice výborně natočena, ale bez nějakého hlubšího vztahu k sérii Rocky, což se pak na filmu projevilo. Také se na něm projevilo to, že zápasy a tréninky neměli jiskru a soupeř působil nevýrazně. Tady u dvojky, tohle neni, je vidět že režisérovi záleželo hodně, na tom aby si fanoušci Rockyho necítili pohoršeni, a taky proto první polovina v mnoha ohledech kopíruje čtvrtého Rocky, a to až moc doslovně. Což je rozhodně chyba a však zápasy sou zde víc akčnější, emoce zde fungují lépe, je zde cítit hrozba ze strany Dragů, je tu větší míra zodpovědnosti a druhá polovina je neskutečně našlapaná. Ať už jde o trénink, úvod Creeda do ringu, zápas proti Dragovi, a i zranitelnost ze strany Draga mladšího, který touží jenom po jediném a titul to neni. Když už sem zmínili Draga, otec i syn, sou zde hlouběji vykresleni, jejich motivace, jejich zášť, jejich touha vyhrát je zde silná a přiznám se, že sem jim to vítězství i přál, zasloužili by si ho, ale Creed také, v tomhle ohledu si film nechává šikovně otevřená vrátka. O level lepší, o tom neni pochyb, nebýt první poloviny která zbytečně kopíruje, tak bych dal pět, tak snad se zadaří při trojce. PS: OBROVSKÝ Lundgren se pak ke konci zachová lépe, než Rocky k Apollovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvýkrát som aj tentokrát veľmi spokojný."Creed II" vrátil Donnieho do ringu skutočne fantasticky a s výsledkom som spokojný. A verím, že budú spokojní aj ostatní, ktorí sa na tento film prídu do kina pozrieť.V úvode to má trošku pomalšie tempo, no osobne mi to nejako moc nevadilo. Potrebujeme dať nejaké dejové linky do cesty a rozhodne musím povedať, že sú podľa mňa zaujímavé. Možno by sa dali trošku skrátiť, no rozhodne dopĺňajú všetko, čo sa bude diať postupne vo filme. Sylvester Stallone je stále úžasný. Po ôsmykrát sa dostal do svojej kultovej role a opäť mu verím, každý jeden moment. Je absolútne fantastický. A rovnako aj Michael B. Jordan, pre ktorého toto bude asi najdôležitejší zápas v jeho živote. Najťažší a najosobnejší. A čo ak sa história bude opakovať? Oba zápasy, ktoré v tomto filme sú vyzerajú vynikajúco a sú spracované silne a kvalitne. Ani som si v prvom momente neuvedomil, ako som držal Adonisovi palce, čo som sa tak silne do filmu dokázal ponoriť. Časti v púšti sú rovnako fantastické a okrem toho aj soundtrack tomu pridáva veľa. A rozhodne to bol film, ktorý dokázal zmazať tú nepríjemnú pachuť, čo mi ostala v ústach po sledovaní "Assassination Nation" . Takže za to som filmu vďačný. Odporúčam vidieť na veľkom plátne a rozhodne hovorím, že film stojí za váš čas. Tak si to užite. Hodnotenie: A ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokolečka dokola a tentokrát pokus vytěžit něco z nejslavnějšího fláku celé série.  Je  fajn, že Sly si pořád dokáže připomenout, kdo že to ten jeho Balboa je a tak pořád stejně sympaticky plká o blbostech a pohupuje se přitom v kolenou jako nesmělej nemotora. Na to přemoudřelý blábolení o všelisjakých životních hodnotách jsem si koneckonců v rámci téhle boxerské ságy zvyknul, na rozdíl od ženských rolí, který počínaje Adrianou a konče Biancou považuju za největší podpásovku.  Při návratu Ivana Draga jsem pak pochopitelně jako všichni pamětníci zamáčkl nostalgickou slzu a byť synek nedosahuje naolejovaných kvalit Lundgrenova monstra, tak zase ostudu mu neudělal.  Mladý Creed byl už v jedničce překvapivě snesitelnou postavou, byť  mu pohled tygra teda  zase moc nešel a při zápasech měl člověk o něj až strach. Limonáda tedy ještě úplně nevyšuměla. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Určite sa v dvojke rozdávajú tvrdšie rany ako v jednotke a ten záverečný box mal fakt silu. No a ten ostatok, pekne ako v Rockym, brnká slušne na city ... aj slza sa mi tlačila do oka. A keď je na plátne Sly, to akoby som sa vrátila do minulosti. Odo mňa nostalgická štvorhviezda. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Možná o něco lepší než jednička, ale furt se nekoná nic nového. Tohle už tu několikrát bylo. Klišé a dobrýma hereckýma výkonama. Stallone je prostě sympaták. Draga jsem viděl rád po dlouhý době, ale nebylo to nic extra. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už aj Stalloneho o dvadsať rokov mladšia manželka hovorí, že akosi vytuhol, ako by ona nebola v menopauze. Ale má pravdu, tentokrát to za botoxovú tvár nominácia na Osrala nebude. Oproti novodobej jednotke tu zmizlo to všetko takpovediac nabúchané. Tej akčnosti je tu pomenej, veľmi veľa času sa orientuje na afroamerickú rodinku z predmestia a keď konečne dôjde k boju, človek si znova potvrdí, že ten box je šport fakt pre agresívnych mutantov, ktorý majú v hlave prázdno, umelé svaly a zo steroidov malé vtáky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečný ale bez problému snesitelný boxerský film, který nepřináší nic nového, občas potěší chytrým životním moudrem a nostalgiky potěší celou řadou narážek na skvělý čtvrtý díl Rockyho. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování Creeda (Rockyho), tentokráte ožívá souboj s Dragem. Tvůrci to vymysleli hezky, je to odkaz na Rockyho IV a souboj Rocky vs. Drago opět ožívá, tentokráte tedy oba v roli trenérů. Boxerské scény jsou naprosto fajn, ta akce mě hodně bavila. Film je však i z poloviny dramatem o životě Adonise, čehož však mohlo být trošku méně. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a odešel jsem náramně spokojen. Sice si neodpustili klišé ve formě prohraju, abych mu potom rozbil držku. Trochu jsem v koutku duše doufal v konec ala Se7en, ale přesto všechno je to celé tak zvláštně celistvé, uvěřitelné. Chápete počínání postav (starý Drago vynikající) a ve finále fandíte ve skrytu duše Rusákům. Opravdu jsem to napsal zrovna já? Mimo to Sylvestr se našel v civilnější poloze, kde mu věříte snad každé slovo. Jsou tam hluché děti. Kdo by tohle čekal? Jsem velice překvapen celkovým výsledkem... nutno podotknout, že velice pozitivně. Navíc jde snad o 7 díl. Vyždímali z toho maximum. 83% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už nemají moc co nového nabídnout, děj klišovitý, víceméně stejný jako u milionu dalších boxerských filmů, zápasy taktéž. Natočeno to bylo hezky, ale to je tak vše. Zbytečný díl, těžící pouze na nostalgii Rockyho... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No tady se pokračování mnohem více povedlo, emoce a napětí šlo pěkně nahoru a v ringu to šlo znát. Velká spokojenost tohle je jiná rukavice bolesti. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po třech letech se setkáváme s Rockym a Adonisem Creedem. Tentokrát se však vrací jedna další postava. Ivan Drago a jeho syn Viktor Drago. Rozhodně nejsem zastáncem, aby se ve filmech oživovali postavy, točili remaky, nebo pokračování po x-letech (například můj komentář k novému Predátorovi – naprosto zbytečný film), ale u Creeda vše funguje jak má. Příběh je stále přes kopoírák od…no vlastně od prvního Rockyho a to platí u dalších boxerských filmů. Creed 2 na mě ale díky rodině Dragových dýchl neskutečnou nostalgií a atmosférou. Vidět Lungrena zpět jako Ivana Draga pro mě bylo potěšením. Tréninkové sekvence, jsou jako vždy v případě Rockyho a teď už i Creeda skvělé. Zápasy vydařené (není jich moc). Něco málo přes dvě hodiny uteklo velmi rychle. Creed 2 je podle mě lepší než první díl, ale za to může především to, že je zde Drago, kdyby tam nebyl, pravděpodobně by šlo pouze o další boxerský film, ve kterém by sice byl Rocky, ale už je hodně v pozadí. Myslím, že by bylo vhodné, kdyby celá sága Rockyho a „kariéra“ Creeda už skončila. Nicméně tržby nám pravděpodobně přinesou další díl. Jak říkám, v nejlepším se má skončit a Adonis Creed bez Rockyho (Stallone naznačil, že hrál naposledy Rockyho) nemá podle mého názoru nic nabídnout. Vždyť nakonec dokázal, že je dobrý boxer a hlavně utkal se s rodinou, která mu zabila otce. Pokud další díl vznikne, určitě na něj zajdu do kina. Byl bych ovšem radši, kdyby nic dalšího už nebylo. ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama