Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (473)

pepo 

všechny recenze uživatele

Creed II je kvalitným filmom a hlavnou výčitkou voči nemu tak je, že nejde o podobné prekvapenie ako v prípade tri roky starého reštartu. Ak si však uvedomíte, že ide o ôsmy diel série, tak to nemohlo dopadnúť omnoho lepšie. Ide silný žánrový nadpriemer, ktorý svojim predchodcom nerobí hanbu a dokáže na vyše dve hodiny zabaviť, zaujať aj strhnúť.Dočkáme sa všetkých overených ingrediencií série. Rockyho "múdrostí", tréningovej montáže, výborne natočených boxerských zápasov aj zdanlivo nepremožiteľného súpera. Rodine Dragovcov nakoniec patrí ten najzaujímavejší dramaturgický oblúk a ja by som si rád pozrel tieto udalosti z ich perspektívy. 8/10. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně souhlasím s tvrzením, že kdo nezná Rockyho IV, ideálně však celou sérii (resp. 1-4), nedokáže patrně ocenit snímek Creed, natož pak Creed II. Oživení postavy Ivana Draga a zakomponování jeho osudů po prohraném zápase s Rockym, byl skvělý nápad. Příběhově je sice tento díl slabší, resp. méně hlubší než první film, kde Rocky vedle trénování Adonise sváděl i boj o život (dodnes považuji za nezměrnou škodu, že Stallone nedostal Oscara za svůj výkon ve vedlejší roli), avšak stále je velice atraktivní a určitý motiv pomsty skrze boxerské rukavice, nemůže být nudný. Divák v některých momentech dokáže i lehce soucítit s Ivanem Drago i jeho synem, byť ten zdaleka nemá charisma svého filmového otce. Dolph Lundgren je s věkem více a více sympatický a záporné role mu již nesedí jako kdysi, takže pohledět na něj i z jiného úhlu se přímo nabízí. Škoda je, že byla vystřižena scéna, v níž si měl vyměnit několik ran s Rockym. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Chlapský doják roku. Opravdu jsem nečekal, že mě to potěší v tolika rovinách. Asi nejvíc mě dostalo polidštění otce a syna Dragoových - na tom mohl celý film totálně ztroskotat, ale nakonec je to jeho možná největší deviza. V souvislosti s tím musim ocenit i to, jak ladně a přirozeně Creed II navazuje kromě předchozího dílu právě na kultovního Rockyho IV, což je z mého pohledu možná nejultimativnější 80's hollywoodský akční film ze všech ultimativních 80's hollywoodských akčních filmů (Komando, Rambo 2+3, Cobra), přičemž se jeho specifickému cheesy stylu nesnaží nijak podobat (pouze na něj odkazuje a variuje některé jeho ikonické scény) a drží se moderního "seriózního" pojetí prvního Creeda. Další díl vůbec nepotřebuju, o hlavních postavách teď už bylo řečeno vše podstatné (o Rockym každopádně) a jejich linie jsou zakončeny krásně a stylově (MINISPOILER za ty sluchátka v závěru jsem tomuhle snímku ochotný odpustit pomalu jakýkoliv fail). Nicméně spin-off s Lundgrenem a jeho synkem bych bral asi okamžitě, tam potenciál k vytěžení podle mě nepochybně je... 70 % ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 64,6 miliónov $ | Športovné filmy u mňa vždy pokulhávajú, stáva sa len výnimočne, že ma komplexne dostanú. Neni výnimkou ani Creed II, ktorý je len našrubovaným, celkom zbytočným pokračovaním inak skvelej jedničky. Jediná vec, ktorú je ale potreba vyzvihnúť je, že z športovne technickej stránky je film neuveriteľne autentický - pre mňa ako laika v boxe - poprví krát som mal naozaj pocit, že herci zo seba naozaj vymlátia dušu. Príbehová linka nie je zlá, ale emočne som sa nemal čoho chytiť, a obávam sa, že mal podobný problém aj B. Jordan, a to je to jádro pudla... Stallone opäť skvelý, v jedničke mal ale tiež viac čo hrať... I napriek tomu som celú stopáž filmu, keď bol Rocky na plátne, uvažoval, že keď pre nič iné, tak už len pre fakt, že tu ešte Sly medzi nami je, už len pre to sa v ságe oplatilo pokračovať :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojka Creeda je příjemně nostalgická, emocionální a vizuálně solidní boxerské Drámo, kde Michael B. Jordan opět exceluje. Stallone a Lundgren jsou zde jen z nostalgie, jelikož jejich herecké dovednosti už za moc nestojí. Postavit proti sobě Apolla a Draga byl výtečný nápad a byť souboje jsou zde jen dva jsou výtečně natočené a dynamické,že se divák do arény vyloženě vžije. Chválím i skvělý trendy soundtrack a vizuální nástup obou hrdinů do ringu, s kterým si dal někdo dost práce. Škoda občas pomalejších pasáží, při kterých si divák zazívá, ale jinak spokojenost. 75% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 214,2 mil. (NIRO)
  • Ve filmu měla původně být i scéna rvačky mezi Rockym Balboou (Sylvester Stallone) a Ivanem Dragem (Dolph Lundgren). Ačkoliv scénu oba herci skutečně natočili, z konečné verze filmu byla nakonec vystřižena. (fifox)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama