Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (473)

kingik 

všechny recenze uživatele

Boxerský šampion může být jen jeden. A Sylvester Stallone moc dobře zná recept, jak ho během více jak dvou hodin, co film trvá, stvořit. Pokolikáté už v jeho kariéře, že. Divák bude opět svědkem souboje Davida s Goliášem, kdy opticky subtilnější boxer dává "do budky" svému mohutnějšímu a agresivnějšímu protivníkovi. A on ten stále stejný a v podstatě neměnný syžet stále osvědčeně funguje. Pravda, je nutno přestát nudné pasáže ze soukromého rodinného života hlavní boxerské hvězdy, načež je odměnou avizovaný výživný pěstní  finální souboj, jehož výsledek je dopředu neomylně znám, ale každý se na něj těší. Vždyť je docela fajn vidět tetelícího se boxerského důchodce jménem Rocky Balboa, jak za vítězných fanfár a ovací uzří vítězit svého svěřence. A povedlo se nějakým způsobem zajímavě navázat na dávný až legendární díl Rocky 4, kdy svého času obávaná ruská mlátička jménem Ivan Drago trenérsky cepuje svého syna Viktora a baží po sportovní odplatě. Je docela možné, že se přistihnete jak fandíte Dolphu Lundgrenovi a Florianu Munteanu, protože jim to jako správně záporné a sebevědomé dvojici příslušně sedlo.  Michael B. Jordan a Sylvester Stallone rozhodně také nejsou k zahození, sice ničím charakterově nevybočí ze správňácké škatulky, ovšem to už je úděl kladných hrdinů. Steven Caple to celé zrežíroval zkušeně i vizuálně vytříbeně. Creed II je další boxerská pohádka, co má poměrně silný nostalgický náboj, přičemž obehraná formulka očekávaných šampionů už pomalu ale jistě ztrácí své kouzlo atraktivity. 7/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování Creeda (Rockyho), tentokráte ožívá souboj s Dragem. Tvůrci to vymysleli hezky, je to odkaz na Rockyho IV a souboj Rocky vs. Drago opět ožívá, tentokráte tedy oba v roli trenérů. Boxerské scény jsou naprosto fajn, ta akce mě hodně bavila. Film je však i z poloviny dramatem o životě Adonise, čehož však mohlo být trošku méně. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Z filmu Creed II (2018) mohla vzniknout stejná pecka jako Rocky IV (1985), ale bohužel se to nepovedlo. Snímek je zbytečně dlouhý a ztrácí tempo. Ivan Drago (Dolph Lundgren) měl dostat mnohem větší prostor, aby dovyprávěl svůj životní příběh a chyběla alespoň malá pěstní konfrontace s Rockym (Sylvester Stallone). Brigitte Nielsen byla také docela nevyužitá. Trénik Adonise Creeda (Michael B. Jordan) v poušti se povedl. Skoro to vypadá, že Rocky Balboa se definitivně loučí, protože v boxerském ringu naučil mladého Creeda vše podstatné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi filmy ve kterých už po pěti minutách tušíte jak to celé dopadne, tak se tomu radši vyhněte. Nepřiznaný, ale zase je pravda, že maximálně tak z půlky dobrý remake Rockyho 4 je totiž tento počin. Bohužel opravdu bez čehokoliv překvapivého nebo nějakého wow momentu který to vytáhne z průměru. Nejlepší scéna je pochopitelně ta kdy namachrovaná negerská držka dostane od Draga Juniora co proto. Samotná odveta v Rusku už je pak naprosto předvídatelná. Nicméně Dolph v roli Draga Seniora naprosto přesnej za něj ta 3*50% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vystříhal bych tak 15 minut s Creedovou manželkou, protože to bylo opravdu dlouhý a její postava mi přijde ve filmu nejmíň zajímavou, jinak to ale bylo super. Překvapilo mě, že jsem si vlastně nebyl úplně jistej, jestli fandit Creedovi nebo Dragovi. Nechtěl jsem, aby se Ivan s juniorem zkrachovale vrátili do toho hnusnýho kyjevskýho paneláku. Trochu mě mrzela absence původního rocky soundtracku (ty nastupovací songy při Creedově cestě do ringu mě nebraly, hlavně pak když ho doprovázela zpěvem jeho stará) a že tam Drago a Rocky neměli víc společnejch scén, tu v restauraci bych si klidně dal o pět minut delší. I přesto ale výborný film. 80% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Steven Caple Jr. byl zpočátku nadšený, že může být součástí téhle série, zároveň měl ale i obavy, protože jí nechtěl ublížit. Nakonec se splnilo jeho přání mít při práci volné ruce. Producenti Coogler (režisér jedničky) a Stallone (Rocky Balboa) ho nikterak neomezovali. (BROKEN_)
  • Nezávislosť Ukrajiny bola oficiálne vyhlásená 24. augusta 1991. Viktor (Florian Munteanu) a Ivan (Dolph Lundgren) Dragovi žijú v Kyjeve, ktorý je v Ukrajine, nie v Rusku. Pri vchode do haly, kde Viktor Drago boxuje, sú na stene ukrajinské národné farby: svetlomodrá a žltá. (swn)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama