Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poslat proti sobě syna Appola proti synovi Draga má pořád sílu. Bohužel se to nepodařilo využít na plný koule. Přišlo mi, že to tak nějak rutinně odesjpá k finální bitce. Nástupy obou a následný dunivý rány byly super, ale výstavba mohla být o tolik lepší. Viktor Drago řekne za celej film asi dvě slova a je prostě nevyužitej. Z celýho ansáblu mě vlastně asi nejvíc zaujala neuvěřitelně elegantní Tessa Thompson. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe má fundovaná predickce po prvním Negrorockym naplnila, satanžel s ne až takovým koncem, jaký jsem si vroucně přál. Ten nesympatický a totálně kožený mouřenín to zase rozchodil a Dragovci si uřízli ostudu i během Teplé války, tentokrát před Putinovým politbyrem. A je z toho jen leklý pokus o rymejk klasiky, která měla nesporný náboj a motivační drajv, až po ní nejeden gaučový olympionik zatoužil vyběhnout na Sibiř, popřevracet pár traktorových pneumatik, potahat pár klád a dát děsně na piču nějaké nasteroidované gorile. U tohohle prostě jen dopijete lahváče, hlasitě říhnete a otočíte se na druhý bok, protože toho necharizmatického vybouchaného negra máte od počátku úplně v prdeli, víte, že váš favorit ho za taťkou stejně nepošle, a dělnická moudra kolem z posledních sil pajdajícího pouťového filosofa s kontuzí mozku, dědy Silvestra, už jsou po těch letech kapku vyčpělá a spíše serou, jakož i hudební podkres dementních básniček, urputně recitovaných čokoládovými astrofyziky. Nicméně, bylo to o půl tuny otravných rodinných hovnot lehčí než ta první sračka, rohování vcelku ušlo, jako vždy sympatický Áda do toho ghetta vnesl i špetku nostalgie a šarmantně podržel šouravému Slájovi infuzní stojan, tudíž taková napuchlá omlácená trojka se zlomeninou horního oblouku se z toho vytřískat dá, navzdory mrazivému hororovému momentu ve druhé půlce. Exhumovat totiž bývalou alfazlatokopku Brigitu, která v kremačním věku dorostla do vskutku děsivého androgynního babochlapa, z toho tak trochu udělalo Rocky horror picture show a zombie apokalypsu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to sportovní sexy big-muscles-nigga-porn je v menšině oproti poněkud únavnému rodinnému drámu, které není zdaleka tak záživné. Parádně nasnímáno a ozvučeno, ale už jsem cítil jisté vyčerpání série. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Špatné tvůrčí rozhodnutí, kdy film urputně v hlavním proudu drží linie, kde už prakticky vše bylo řečeno a to opravdu zajímavé slouží jen jako křoví. Creed II se určitě v sérii neztratí, ale je podobně nadbytečným komentářem k důležitosti rodiny, jako byl v rámci Smrtonosné zbraně čtvrtý díl. Osobně bych byl mnohem raději, kdyby místo Creeda II vznikl Drago I. V jejich příběhu byla opravdová síla konfliktu i motivace k tomu, aby postava něčeho dosáhla, což by rozhodně stálo víc za vyprávění než story o klukovi, který sice získá titul, ale pořád má pocit, že to není dost. Koho to upřímně zajímá? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný a i na Slye ukecaný. Poměrně dlouho dobu jsem si připadal jako když jsem na nějakým rodinným melodramatu a ne boxerským filmu od Slye. Navíc zcela upřimně, už mě stále stejný boxerský scénář začíná nudit o pokud jde o zpomalovačky v ringu ...Slyi nevěřím, že tohle byl tvůj nápad, proboha kde je ta živočinost Rockyho, kterou si sebou vždycky bral do ringu. Větší zklamání mě Sly snad ještě nikdy nepřipravil, začínám se děsit patýho Ramba ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sly je vo svojej životnej úlohe stále dokonalý, Dolph a Brigitte s vďakou prijali účinkovanie v áčkovom filme a príbeh správne hrá na emócie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $115,715,889║Tržby Celosvetovo $214,215,889▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,293,489║ Tržby za predaj DVD v USA $8,593,192║ Poctivé pokračovanie v rámci série, ktoré sa nevyhne ani neodolateľnému postkomunistickému pátosu, ten ale k tomuto zápoleniu Drago vs Creed proste patrí. Návrat pôvodného osadenstva z Rocky IV poteší. Je tu o niečo menej Rockyho ale vždy keď sa objaví nechýba jemu vlastné mentorstvo a ošľahaná, zunovaná tvár tu spraví svoje. Niektoré zábery ako keď stojí pred ringom v klobúku a má na sebe tímový dres s menom Creed sú veľmi silné, ikonické. Súboje majú razanciu, tú Creedovu bolesť pri zápolení slušne pocítime. Pri hecovaní sadnú tu aj raperské songy. Spokojnosť. /80%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Creed II je jak kvalitním pokračováním prvního filmu, tak skvělé navázaní na Rockyho IV. Propojení se čtyřkou bylo skvělé a otevírá to hromadu zajímavých témat. Adonis, jeho máma, Ivan Drago a jeho syn a Rocky tak tvoří vynikající mix, který funguje skvěle. Hlavně samotné finále je vynikajícím zakončením hned několika zápletek. Fungují tu i osobní a rodinné roviny naprosto na jedničku. Jak jsem psal u Creeda, tak i když Adonise mám rád jako postavu, občas se chová jako kok*t. No a tady je vrchol jeho kok*tství a to je to, co pro mě dost podráží prostředek. Když k tomu přidáme slabší režii Stevena Caplea, který sice umí, ale na Cooglera se nechytá, tak film nenaplňuje svůj potenciál na plno. Přesto jde stále o parádní součást série. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojka Creeda je příjemně nostalgická, emocionální a vizuálně solidní boxerské Drámo, kde Michael B. Jordan opět exceluje. Stallone a Lundgren jsou zde jen z nostalgie, jelikož jejich herecké dovednosti už za moc nestojí. Postavit proti sobě Apolla a Draga byl výtečný nápad a byť souboje jsou zde jen dva jsou výtečně natočené a dynamické,že se divák do arény vyloženě vžije. Chválím i skvělý trendy soundtrack a vizuální nástup obou hrdinů do ringu, s kterým si dal někdo dost práce. Škoda občas pomalejších pasáží, při kterých si divák zazívá, ale jinak spokojenost. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti prvnímu dílu tematicky sevřenější, tudíž pro někoho velké plus, kdy mimo box a rodinu o moc nejde, pro někoho minus, protože pouliční vsuvky hlavní postavu a její snahu do jisté míry definovaly. Kvalitativně se ale rozhodně dolů nejde, jakkoli si Donnie tentokrát vydupe všechna myslitelná klišé i dějové zákruty, do kterých se kdysi dostal už jeho mentor. Parafrázuje se Rocky II, otevřeně se pokračuje v Rockym IV a obojí má za následek hutné množství té nejchutnější ingredience. Brumlající Stallone je opět pokladnicí nostalgie, chlapských slz i vzpomínek na křivdy i radosti. Nechovat se samotný Creed hned několikrát jako rozmazlený fracek (na což měl paradoxně mnohem větší právo minule), asi bych se nechal unést silou dokončení všech linek obou hlavních hrdinů i třeba Lundgrenovým pohledem, který dá jasně najevo, že Dragovic klan má nepochybně odžito leccos. Takhle za utěšené čtyři hvězdy pro čtyři šampiony. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vidno, že to šili horúcou ihlou. Viď. čudný priestor nepriestor pre Dragovcov, kvôli ktorým sa síce všetko deje, ale oni samotní majú len minimalistický priestor. Rovnako tak samotný Sly má dosť čudné miesto v scenári a napriek pár skvelým scénam je taký, čo ja viem... nijaký? Čo je dosť zaujímavé, lebo sa podieľal na scenári a produkcii. Napriek tomu kvalitné pokračovanie mojej obľúbenej jednotky. Veľmi oceňujem návrat starých postáv (fanúšikovia vedia), naturalistické akčné finále (obvykle ma ringové scény v boxerských drámach nechávajú ľahostajným, ale toto malo niečo do seba) a príjemne drsné scenáristické ťahy (súvisiace s hluchotou, ale nechcem spoilerovať). Oceňujem tiež zaujímavý nápad s púštnym peklom pre odpísaných bojovníkov; to si pomaly koleduje o rip-off. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stejný recept jako vždycky - a víte co? Vůbec mi to nevadí. Creed, Rocky, Drago, ani jsem ten film nepotřeboval vidět, abych věděl, co se v jakou chvíli stane, ani to mi ale nezabránilo si to zatraceně užít, každičký úder, každičkou kapku krve, každou Rockyho dobře míněnou radu, nebo každý utrápený pohled Michaela B. Jordana. Buď na vás tyhle sportovní ždímačky emocí fungujou, nebo ne, já patřím do toho prvního tábora a upřímně, rád si jednou za dva tři roky u něčeho takového zase popláču. I kdyby to mělo být furt stejný. Některý příběhy totiž nestárnou a některá vítězství chutnají pořád stejně sladce. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Obojí funguje a nefunguje. Zase rockyovský dojáček dle zaručený bojovnický šablony, je super vidět zpátky Lundgrena a vůbec vsadit na dragovský brand, boxovačky jsou tvrdý a efektní (byť tu není žádná ultra paráda jako minule fight v jednom záběru). Utopila mě ale delší vážná pasáž ve druhé třetině - nepřišla dost přesvědčivá, tedy vtahující, navíc mě v ní zklamalo ublížený chování hlavní postavy. Vesměs ale fajn, že sága pokračuje, už tři díly si drží ctihodnou kvalitu, B. Jordan má nějaký charisma a Stallone se vrací a vrací a vrací... než už tu jednou nebude. Na co jsem ale předně zvědavý: s čím asi přijde pátý Rambo?💘 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako celosvětově neúspěšná thaiboxerka, která v životě nebojovala o větší titul než Horních Kotěhůlek (kterej jsem prosrala diskvalifikací) sem se na Creda 2 těšila a snímek samotnej mi zrovna tu mojí diskvalifikaci krásně připomněl až jsem se zasnila, jaká to byla bomba, kopnout tu holku tehdy do hlavy. Škoda, že jsem si neuvědomila, že klečí na jednom koleni a můj krásný headkick tak rozhodčí neocenil. Každopádně Creed 2 je film, kde je všechno od Rockyho po Creeda přes hrozivé hovado Draga Jr. a hrozivé hovado Draga seniora až po extra ohavnou maskoidní ohavu slyšící na jméno Brigitte. Hádám, že Sláj je rád, že jim to manželství neklaplo, protože vedle tohohle bubáka se každé ráno probouzet, to by určitě nechtěl. Adonis se vrátil z Wakandy poté, co dostal přes držku v boji o trůn aby dostal přes držku v boji o pás mistra a světa k tomu. Máme tu tak klasickou sebelítost nebo spíš sebenenávist typu - Stojím za píču, dostal sem přes píču, do píči, pyčo - až po křest ohněm a zmrtvýchvstání formou brutálního tréninku v Buddhou zapomenuté prdeli s Rockym po boku. Vše tak směřuje k epický odvetě kde jinde než v Rusku. Adonis se oblékne do černý, aby ho po zápase funebráci nemuseli převlíkat, kdyby to zas nevyšlo a jde se pokusit Viktorkovi zamáčknout rypák do mozku a zarazit zuby tak hluboko, že by si je kartáčkem čistil přes prdel. Viktor mu chce na oplátku prostě jen urazit palici a tak mezi nima funguje krásná symblióza. Creed 2 mě bavil, kadopádně trénink neměl ty koule jako kdysi v Rockym 4 a Creed nebyl po rozbití huby tak v prdeli jako Rocky ve trojce. I tak si tenhle snímek ráda pustím znova už kvůli té diskvalifikaci, která mě fakt rozesmála, až kino koukalo co mi zase jebe. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska ti udělám radost. Je to tvůj šťastnej den. Vánoce přišly o něco dřív, protože ti budu držet pytel. Jsi klikař." Kdysi jsem Rockymu moc nevěřil, že by mohl sundat Ivana, ale pořád mi to připadalo pravděpodobnější, než že by měl mladej Creed složit Viktora. Ono totiž mladý Drago docela slušně nabobtnalo, bouchalo jak nepříčetný a kdyby chtělo udělat z Creeda malou černou placičku, tak by ji pravděpodobně udělalo. Jenže scénář byl proti, rozhodl se reinkarnovat Rockyho IV a já to beru. Jen tý rodinný nudy na mě bylo moc a chybělo mi poučení, že nikdo příčetnej by s žádným Dragem do ringu nevlezl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad na osudovou synátorskou bitvu a další svedení Rockyho a Draga dohromady, bohužel prokoučovaný v šablonovitém průměru. Předvídatelný děj by nevadil, ale tady se daly prozkoumávat postavy a dojit emoce na úplně jiném levelu. Víc by mě bavilo sledovat příběh Dragových nebo kdyby si to celou dobu vyříkávali Rocky s Dragem v Rockyho restauraci. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 64,6 miliónov $ | Športovné filmy u mňa vždy pokulhávajú, stáva sa len výnimočne, že ma komplexne dostanú. Neni výnimkou ani Creed II, ktorý je len našrubovaným, celkom zbytočným pokračovaním inak skvelej jedničky. Jediná vec, ktorú je ale potreba vyzvihnúť je, že z športovne technickej stránky je film neuveriteľne autentický - pre mňa ako laika v boxe - poprví krát som mal naozaj pocit, že herci zo seba naozaj vymlátia dušu. Príbehová linka nie je zlá, ale emočne som sa nemal čoho chytiť, a obávam sa, že mal podobný problém aj B. Jordan, a to je to jádro pudla... Stallone opäť skvelý, v jedničke mal ale tiež viac čo hrať... I napriek tomu som celú stopáž filmu, keď bol Rocky na plátne, uvažoval, že keď pre nič iné, tak už len pre fakt, že tu ešte Sly medzi nami je, už len pre to sa v ságe oplatilo pokračovať :) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jsem příjemně překvapen jak si vedlo asi už 8 pokračování onoho slavného rockyho. Creed II se dá kvalitami srovnávat s úspěšnou 4-kou na kterou vlastně i navazuje a mně se snad líblo pokračování ještě víc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scénář s fantastickým potenciálem zhmotněný ne úplně zručným tvůrcem, utopený v hektolitrech rodinných hodnot na úrovni čítankového romantického dramatu. Obří škoda. Stejně tak nevyužítí na maximum některých scén, které se mohly zapsat do historických filmových memoárů jako ikonické. Rocky vs Drago v restauraci, Drago na schodech ve Phili, scény v ringu apod. Stačí si pustit 30 let starého Rockyho 4 nasáklého bojovnou atmosférou o střetu nejen dvou boxerů, ale i dvou odlišných světů a je jasné, jak měl Creed 2 vypadat. Specielně s odstupem tolika let a s takovým možnostvim x cingrlátek a gatgetů, které by celkový dojem mohly ještě výrazně vylepšit/vytunit. Bitky průměrné, nasranost Draga mladšího má kopírovat tu Toma Hardyho z Warriora, ale ve skutečnosti není ani v polovině a to především ne kvůli herci, ale kvůli špatné práci s danou postavou. Lundgren a Stallone to samozřejmě válcují, zbytek je do počtu. Obyčejný výrobek z téměr dokonalých surovin. To zamrzí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Creed 2 je pro mne možná největším a nejpříjemnějším překvapením loňského roku. Jelikož už mě dost unavuje pravděpodobně jediný neustále používaný koncept sportovních filmů “první prohraješ, pak se vyburcuješ a na konci tě čeká fenomenální vítězství,” přistupoval jsem k dvojce znovu nastartované série striktně skepticky a možná i to byl hlavní důvod, proč jsem si film neskutečně užil. Jedničce jsem svého času napálil taktéž pětikvalt, ale pamatuji si, že co do konceptu těchto žánrých filmů je Creed Ryana Cooglera mnohem standardnější, a samozřejmě mimořádně natočený, proto byl i univerzálněji chválenější. Dvojka je ale dost jiná. Už od začátku. Neskutečně mě chytla atmosféra, a v druhé půlce jsem byl vlivem rodičovského elementu přímo dojat. A pak je tu samozřejmě finální souboj, který je opět skvěle natočený a já nedokážu pochopit, co je přesně Caplovi vyčítáno. Creed II je precizně a dojímavě natočen podle dalšího kvalitního scénáře, v patřičných momentech dokáže hezky udeřit na solar plexus a jindy zase emocionálně odrovnat Rocky (naposled) s Michaelem B. Jordanem do toho dali fyzicky naprosto vše (ať už jej můžu nebo ne, tohle přiznat musím). 10/10 a pocitově si dokážu představit, že na rozdíl třeba od Wrestlera si film rád pustím znovu. A teď mi dejte tu trojku s Mr. T, jelikož vrátit do hry rodinu Dragových byl vyloženě brilantní tah. ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama