Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Charles Baskerville věří, že jeho rod je stižen kletbou. V rodinné kronice je zápis o jednom lordu Baskervillovi z XVI. století, který zabil svou nevěrnou ženu a jejího milence a vzápětí byl rozsápán svým psem.
Je pravda, že každého večera je slyšet podivný štěkot z močálu, což v osamělém zámku působí velmi příšerně. Lordův lékař dr. Mortimer se tomu sice směe, ale Lord věří v strašidlo baskervillské a bojí se... [dobový program] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Občasně též viděno v Ponrepu. A proto, abychom se vyhnuli špatné archivní kopii, kupujeme originál DVD z produkce Koch media :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle šlo hodně mimo mě. Film mi přišel strašně ukecanej a nudnej, Holmes byl dost nudnej a hned jsem zapoměl kdo ho hraje. A i když atmosféra tu je tak to zabijí vždycky kecání postav která mě nebavily. Možná jsem byl ovlivněn verzí z roku 1939 kterou jsem viděl dřív ale tohle mě spíše nudilo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

U této verze baskervillského démona jsme se s režisérem opravdu nepotkali. Je to nudné, roztahané, ukecané, najednou jako kdyby přišel střih, v posledních deset minutách se odehraje vše důležité - a šlus. Karel Lamač totiž na rozdíl od všech ostatních adaptací nestaví příběh jako "Holmesovku", ale jako normální mysteriózní detektivku, kde jen shodou okolností vystupuje Sherlock Holmes. Ten se tak poprvé v záběru ukáže až po hodně dlouhé půlhodině, odbude si jednu scénu a zase na 35 minut zmizí. Mezitím sledujeme nekonečné debaty (pro toto pojetí příběhu) zbytečných postav, které tu jsou jen proto, že byly v románu, nekonečnej baskervillskej prolog a podobně. O atmosféře nemůže být ani řeč, po úvodním pokusu o ni zřejmě Lamač rezignoval, takže za něco stojí zhruba posledních deset minut filmu (kam je mimochodem vhuštěná asi čtvrtina knížky). A to je strašně málo. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Svou atmosférou si tato Lamačova adaptace v ničem nezadá s tehdejšími americkými horory od Universalu. Je zde pár změn oproti předloze, což není vůbec na škodu. Snímek mě bavil víc než některé novější adaptace. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tohle není často k vidění a mám radost, že jsem mohla Lamačova Holmese vidět na plátně. Expresivní atmosféra a roztomilé psisko i vynikající vyzáblý Sherlok na špatné kopii v kině Ponrepo, to bylo perfektní. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Lamačova "moderná verzia" /automobil a telefón je bežnou súčasťou života/ ma absolútne neoslovila a mierne sklamala. Začiatok netradičný, Holmes und Watson viac ako len nevýrazný, atmosféra bažín niekde stratená. ()

Reklama

Reklama