Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dynamická lovestory plná tance a hudby. Život Mary a Buddyho se točí kolem jejich lásky, mají hlavně sami sebe navzájem a žijí romanticky v odstaveném přívěsu. Navíc je spojuje vášeň k tanci. Ve svém malém městě skoro na konci světa dali dokupy taneční skupinu, streetdance jim všem přináší přátelství, volnost a taky sny. Oba stejně jako ostatní členové skupiny sní o tom, že jednoho dne budou nejen zamilovaní, ale i slavní a bohatí. A dveře velkého světa i nablýskaného showbusinessu se jednoho dne opravdu pootevřou. Během tanečního battlu jim totiž uznávaný producent nabídne účast na castingu pro velkou televizní taneční soutěž. Zákulisí takové show má ale svoje tvrdé zákony, pro charakter každého z nich a pro přátelství bude sláva znamenat velkou zkoušku. Tu nejtěžší pak bude muset podstoupit láska ústřední dvojice. Zatím se milovali bez kompromisů, do jejich citů ale vstoupí nové a nečekané postavy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (95)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $596,000▐ S týmto dieru do sveta určite neurobia, dejovo prvoplánové, rozhárané, necelistvé, vykalkulované. Herci poloamatéry. Ani tanečky alebo lepšie povedané zlý strih a kamera moc nepomôžu. /25%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Talentovým soutěžím naštěstí dávno odzvonilo, ale neuškodí si připomenout, o jakou žumpu se jednalo. Jediné nosné téma jsou zákulisní hrátky v TV produkci. Jinak je to pouze sestřih tanečních čísel prokládaný jalovými dialogy o vztazích a rodinných problémech. Kombinace áčkových a ochotnických herců je znovu nepřirozená. Oči bolí především z krále všech buzerantů Jankoviče a zklamal i lingvista Benny Cristo Obamo. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

1 bod za krásne prostredie železničnej stanice vo Svite. Inak strach pozerať. Scénar by napisalo aj malé decko, o nejakých hereckých výkonoch sa ani nedá hovoriť. Stále sa utvrdzujem v tom, že od prevratu nevieme natočiť dobrý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Free, cool, crew. Drsní hoši, hbité spoře oděné dívky. Nějaký ten dějový kotrmelec, nějaký ten darebák v zákulisí, nějaká ta láska. A hlavně epická taneční čísla. Tak nějak všechno bychom plnili, ovšem u zbytku opisujeme velmi zoufale a na zahraniční vzory jednoduše nemáme. Což je s ohledem na jejich kvalitu o dost větší průšvih, než by se mohlo zdát. Není to úplná katastrofa, ale jednotlivá čísla (ač jsou vesměs povedená) jsou v podstatě jen atrakcí a nějaké pevné dějové švy okolo jsou potřeba. Jenže ty chybí. Zatímco většina členů skupiny plošší být snad už ani nemůže, my si všímáme hlavně tanečnice Mary, která vyrostla v dětském domově a nyní našla oporu v lídru skupiny Buddym. Jenže Buddy je trochu hajzlík, takže ona začíná mít blíž k outsiderovi Hugovi. Samotná soutěž, do které se skupina přihlásí, je navíc zmanipulovaná a prahnoucí výhradně po divácké sledovanosti, takže zelenou mají hlavně intriky a vytahování špíny na jednotlivé členy. A tady zatraceně selháváme. A zatímco dramaturgyně soutěže netuší, co mají za lubem producent a režisér, skutečný dramaturg u filmu chyběl asi úplně. Leccos na sebe totiž nenavazuje, nedává smysl. Zápletka je chatrná, zbyla jen melodramatická všednost a prázdnota. Průšvihem je pak i český dabing, který tahá za uši, a holt máme potřebu z našich východních sousedů dělat ještě víc nevěrohodné postavy. Režisérka Andrea Sedláčková má tři nominace na Českého lva, za tohle by ovšem zasloužila lehce přes prsty. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nechtěná karikatura mediální manipulace a prohnilýho zákulisí talentových show, jejíž neplánovanou vtipnost povyšuje místy dost křečovitý předabování. A taky taneční film, nebo tak něco. Rozpačitýho napětí jsem si v průběhu filmu užil dost, díky čemuž jsem dvakrát vyprskl smíchy v místech, kdy se paradoxně nic nedělo. Takže ano, zábava se koná vlastně obrovská a abych někomu nekřivdil, nasnímaný je všechno povětšinou moc hezky. Pozitivem je určitě taky Mária Havranová, na kterou se přinejmenším dobře kouká a Judit Bárdos, jejíš rostoucí údiv nad tím, v čem se to sakra pohybuje, by se dal ironicky vztáhnout na celej film. Cílovka (věk kolem 15 let) si klidně může přihodit pár hvězd. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Andrea Sedláčková sa v 50-ke definitívne zbláznila. Alebo je možné, že ju niekto v "backstagei" vydieral a musela tento film nakrútiť. Backstage pôsobí dojmom, že jeho pôvodný zostrih trvá minimálne tri hodiny, kde by udalosti dávali asi nejaký zmysel. Tu bohužiaľ nič na nič nenaväzuje, v jednej scéne je nastolený konflikt a v ďalšej v rámci tejto minizápletky sa o pár minút zázračne vyrieši. A niečo sa nevyrieši vôbec. No a takýchto minizápletiek je tu väčšie než malé množstvo. Tanečky sú fajn, takže tu je čo oceniť, z čoho mi však vychádza, že mládež odviedla oveľa lepšiu prácu, než skúsení tvorcovia na ostatných postoch. Upozorňujem na Fukovu hlášku v recenzii, kde sa zamýšľa nad tým, že skupina West Coast Crew pochádza zo slovenského mesta, ktoré nie je na západe, ani sa nenachádza na pobreží... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Scenár vraj písali dvaja ľudia. Ja tvrdím, že to napísal počítač podľa klišé a šablón. O originalite totálne pomlčím, lebo originálne tu nie je skutočne nič. Film je jedno prevarené obohrané a miliónkrát prežuté klišé. Viete presne čo sa bude diať. A nemá to žiadne prekvapenia. Herecké výkony hlavných predstaviteľov sú s výnimkou Mary Bartalos a Ondreja Hraška strašne strojené a dialógy naučené. Soundtrack je jeden popový grc, ktorý sa vôbec nedá počúvať. A vizuálnu stránku filmu hodnotím ako bez nápadu a so všetkou teatrálnosťou, čo ukazuje TV JOJ. Ostatní herci sú celkom okey hoci neviem prečo Judit Bárdos rozpráva po česky. Má to nejaký hlbší význam? Film dokopy funguje len v jednom aspekte. Choreografia a tanec. To sa podarilo. A Bartolos s Hraškom majú medzi sebou asi najlepšie scénky. Užijeme si to asi so všetkým. Citovým vydieraním, škandálmi, ohrozením života a dokonca aj konfliktom záujmu. Keď na konci vlastne pochopíme, že to všetko vlastne bola len pomsta. Neviem čo viac o tom rozpisovať. Príbeh je klišé, postavy sú stereotypy. Odtancujte od toho niekam preč. To je moje doporučenie. ”Backstage” do slovenskej kinematografie prináša len ďalší trapas. Hodnotenie: D ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ľudia chcú Slovákov zo stanice .. ach jáj. Zázrak som nečakala, ani neprišiel. Niektoré choreografie vydarené, niektoré menej. Príbeh radšej bez komentára. Pre mňa najlepší Filip Jankovič v kozačkách, jednoznačne ... päť, šesť, sedem, poď!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina: 12 až 16 let Jsem několikanásobně mimo cílovku, takže mě berte s rezervou. Hvězda za pozadí s Tatrami, líbila se i svlečená Mária, i když nic neukázala. Dvě třetiny filmu viděny v češtině, než mě napadlo přepnout stopu na slovenštinu, v níž se evidentně natáčelo víc scén. Postsynchrony jsou tradičně tragicky mimo. Český hlas starého železničáře, dědy Huga, mluvil pan Zindulka? ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film s milosrdnou metráží. Opsat hloupé americké taneční romance typu Let’s Dance nemůže být žádná věda, zato opsat je do podoby ještě hloupější než originál, to už si žádá opravdu svébytný druh talentu. Monotónní hudba vyvolává migrénu, ale tanečníci jsou výborní. Historka sice přesně sleduje americký vzor, tedy dorostenecké putování za taneční slávou proložené milostnými trampotami, ale ve dvou dalších obvyklých rovinách, sociální a mediální, se Backstage dostává až za hranu bezděčné parodie. Taneční parta ze zapadlého slovenského podhůří zastoupí naráz chudobu, nezaměstnanost, drogy, romskou otázku, vzdor vůči zazobanému otci „privatizérovi“, úděl sirotka, dětský domov a nakonec i dojemný vzkaz z vězení s náznakem motivu v duchu hnutí MeToo, kdy postavy na plátně slzí a kino propuká v smích. Výchovný dovětek ze Spojených států už jen přilije poslední hořkou kapku do melodramatické břečky.Totéž platí pro šablonu showbyznysu, kde cyničtí televizní magnáti, bulvární média a lačná reklama manipulují bezelstnými dětmi. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No tady se někdo pouštěl do velkých akcí a začal do toho motat všechny problémy. Taneční Superstar. Nepovedlo se ve směs nic, takový taneční fiasko. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kdyby ještě pořád náhodou někomu nedošlo, jak to v podobných soutěžích chodí... 1) Budiž. Sedláčková a spol. dokáží udělat biják jako Amíci - o to šlo, ne? Ovšem klišé na klišé, strojené hloupé dialogy a poloamatérské herecké výkony moc radosti nedodají._____ 2) Před dvaceti lety by to byl trhák, před deseti dobré, ale dnes?_____ 3) Ve filmu vystupuje řada postaviček tohoto pozlátkového světa - 33letý Filip Jankovič (televizní choreograf, který je, jak to tak říci, převelice gay), 31letý Ben Cristovao (porotce) a další. Ivana Chýlková, Kryštov Hádek či Roman Luknár fungují jen jako stážisté._____ 4) Nechápu potřebu českého dabingu._____ 5) 28letý tanečník ze skupiny The Pastels a zřejmý neherec Trnavan Martin Rakický alias Tony Porucha (hlavní mužská taneční role - Buddy) je pěkný kluk._____ 6) Jednu hvězdičku za pár pěkných kluků a druhou jako pokání, protože taky občas čtu bulvár._____ 7) Výstižný koment: -bad-md-wolf-*, herr_carter (nehodnotil). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po báječném "Fair Play" velký sešup pro režisérku Sedláčkovou. Sice neurážející, ale také naprosto průměrný, ničím nevyčnívající a tedy vlastně zbytečný snímek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

největší problém tady není to,že se předabovali slováci do češtiny,a není to ani to,že děj se stabilně jednoduchý a předvídatelný jako u ostatních "tanečních" filmů.Problémem je to,že ten děj je mnohem blbější než u ostatních "tanenčních" filmů a bije to do očí natolik,že to absolutně přebíjí tanenční čísla,která jsou ale jinak celkem v pohodě (ačkoliv je s podivem,že hlavní krjů se přesunem do Prahy dost zhorší).Není to úplný průser a je třeba dát aspoň půl palce nahoru za snahu natočit "místní" Step Up,ale příště by to chtělo lépe...40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Andrea Sedlackova ma zaujala filmom Fair Play, no alke toto je zas dalsia planoba - film tak na jedno pozretie. Kde hodinu po skonceni projekcie si uz ani nepamatam, o com to bolo . 5 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapuje, že tohle natočila režisérka Fair Play, jelikož takový skok z žánrů bych nečekal u nikoho v Česku. Musí se nechat, že někdo konečně dostal do Česka žánr, který tu snad ani nikdy nebyl, bohužel to úplně nedopadlo. Jako jo, ten tanec sám o sobě funguje, jestli vypadá dobře nechám na jiných, nevyznám se v tom. Rap a hudba Bena Christovaa mi tam celkem lezla na nervy, ale co se dá dělat. Co se týče postav, jsem nakonec rád, že ze všech nevylezli megapitomci s megaegem, asi dvě jsou tady celkem sympatické (včetně zajímavého, ale naprosto blbě charakterizovaného Huga, ten jeho důvod proč s nikým nemluví je docela směšný). Tady je vlastně obecně hodně věcí nedomyšlených nebo úplně hloupých či zbytečných. Ta pasáž s matkou Mary je absolutně neuvěřitelná a naprosto nedotažená. A hlavně odfláklá, jako by tam prostě musela být za každou cenu. A nebo ta taneční soutěž - vždyť to absolutně nemělo pravidla. Jako, do finále postoupí skrze divokou kartu taneční skupina, co tam ani nesoutěžila v těch semifinálových kolech! A já tyhle Talenty a Superstar znám celkem dobře, tohle naprosto odporuje všem pravidlům, je sice hezký, že nám režisérka ukázala, jak tyhle soutěže skutečně fungují, ale zase na druhou stranu - většina z nás to stejně asi ví. Když ale pominu tohle a to, že někdy je ten slang hlavních postav ne sotva uvěřitelný, jedná se o celkem příjemnou podívanou. Ale jenom na jedno zhlédnutí. Podruhé bych se na to asi už nepodíval, možná tak v televizi, kdyby nic jiného nešlo a mě nejel počítač, tak asi jo. 2* ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Je to zlé a ešte horšie. Plytké postavy, basic dej opísaný zo série Step Up prevedený na našu krajinu. Choreografie samé o sebe nie sú zlé, ale toto je film nie hudobný klip. Kopa zbytočných prestrihov ma často rušila taktiež. Keď už nič, aspoň ma to naštartovalo na lepšie Slovenské snímky, ktoré si v dohľadnej dobe pustím. ()

Reklama

Reklama