Reklama

Reklama

French (Scott Adkins) je majitelem malé boxerské školy. Jenže se svoji finanční situací nemůže utáhnout nájem, a tak musí vzít nějakou "bokovku". Od kamaráda Alexe (Michael Paré) dostane tip na práci pro velkého Tommyho (Vladimir Kulich). Ten si ho proklepne a hned mu přidělí Sueho (Louis Mandylor) za parťáka. Jejich první úkoly jsou naprosto jasné. Dle seznamu všechny upozornit, že ještě nezaplatili svůj dluh. Ale na tenhle druh "práce" potřebujete opravdu tuhý kořínek! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ku kladom filmu pridavam pekne exteriery, rvacky a nadhernu kameru. Pan Adkins je tuna majitel boxerskej skoly  .... to uz mohol byt agentom nejakej tej trojpismenkovej organizacie, aj tak ich je pozehnane, tych trojpismenkovych organizacii a vdaka Seagalosaurovi su uz poniektore trojpismenkove organizacie vo filmoch ciry folklor  : 59 % ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tím, že žádné postavě o nic nejde - předně Scottův charakter má podle mě smysluplnou motivaci a pro chod své tělocvičny se chce prostě obětovat za každou cenu. Je to fakt dobrej chlapík, takže jsem mu i přál aby se z toho dostal. Po boku má pro změnu cápka, který přišel o všechno a pokud jsem to správně pochopil, i jeho motivace ohledně bývalé rodiny co měl, dává smysl. Ten rozhovor v autě bez střihu, kde Mandylor opustil slzu z oku na mě fakt zapůsobil a dodalo to filmu masivní emocionální nadstavbu. Scottův údiv z každé akce a situace dokáže i pobavit a působí to autenticky. Film je i dost pestrý, vrstevnatý a barevný. Nemyslím tím jen vizuál, který je hodně ostrý a vyšperkovaný, ale aj ty malé akcičky a řečičky před i po. Zvuk a i práce s nim, mě taktéž uchvátil a zejména rachot ze zbraní si umí získat respekt. Aj, málem jsem vynechal souboje :) jsou drsnější, víc dynamický a víc kontaktní než u Accident Man. Fenomenální tvrdá choreografie, jen mi zde chyběla nějaká akrobatická chuťovka. Bitek je hodně a jsou dlouhé, perfektně střihlé i nasnímané. Vyhrocená závěrečná čtvrthodinka pak už působila jako nekompromisní kovadlina a doufal jsem hrozně moc v happy end. Vztahy mezi charaktery pak působí uvěřitelně, naturalisticky a nevrství se nesmyslné dějové linky či rádoby cool twisty, které nedávaj hlavu ani patu. Jsem fakt opravdu nadšený a jsem hodně zvědavej jak bude vypadat pokračování. Jesse Johnson má poslední dobou fakt kliku a cápek se zlepšuje každým filmem. PS: Scény z pastev jsem nějak nepochopil a asi bych i vypustil poslední scénku u večeře. :) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Scott to tradičně drží jak se dá. Jinak to je další nudná a neinvenční přehlídka zapadlých céčkových kdysi hvězd. Přestřelky jsou nanejvýš průměrný a tentokrát se mi nelíbili ani bitky. Vlastně dávám tu druhou hvězdu asi jenom za Adkinse. Od tohohle radši ruce pryč, ale pořád věřím, že Triple Threat se snad povede.25% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(58%) Od tohoto režiséra mě filmy The Package, Savage dogs bavily a Accident Man mě dokonce totálně nadchnul. Jenže tento The Debt Collector byl už o dost slabší. Moc mě to ale nezarmoutilo, každý den není posvícení, krom toho to až taková tragédie nebyla. Souboje jsou velmi dobré, sice ne tak jako v nedávném Accident man, ale přesto to mělo svoje. Problém byl s filmem jako celek. Žánrově to moc v ničem nefiguruje. Ústřední dvojice parťáků Adkins a Mandylor – to byl tedy krom dobrých bitek druhý a poslední, velký klad filmu. Jistá chemie mezi nimi tu byla, Mandylor svoji roli sehrál bravurně, stejně jako Adkins, který se spíše držel svého hereckého normálu. Jenže snímku postupně docházel dech. Příběh, děj, zápletka atd – to vše je zde nulové. V té cca 1/3 to nevadilo, tam jsem se dost pobavil a i zasmál, jak to bylo místy ujeté (v dobrém slova smyslu samozřejmě), v 2/3 už to dost upadalo a v poslední části už mě to skoro vůbec nebavilo + divné finále, které to dost pohřbívá. Chtěl jsem dát dokonce 2*, ale vzhledem k dobrým fightům a skvělému hereckému duu dávám pohodový průměr. Víckrát to ale už nedám. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

French (Scott Adkins) vlastní tělocvičnu, kde vyučuje kenpo karate. Nedostává se mu peněz na pojistku a konkurencí je tlačen, aby prodal pod cenou. Rozhodne se finanční situaci řešit a stane se vymahačem dluhů pro Velkého Tommyho (Vladimir Kulich). Jeho parťákem je Sue (Louis Mandylor)... Ve filmu je celkem osm akčních scén různé délky a kvality. Scott Adkins nebyl v akci vždy za neporazitelného, protože proti němu stáli velcí chlapi nebo soupeři bojující jako hospodští rváči. Tohle není arénovka a na nějaké parádičky je potřeba rychle zapomenout. Finále je velkým zklamáním, protože tam je 20 minut, kdy se jenom kecá. Absolutně mimo mísu byly záběry krav na pastvě a z porážky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Německá MP 40 zobrazená ve filmu je automatická pistole na náboj 9×19 mm Parabellum. Byla vyvinuta v nacistickém Německu a během druhé světové války ji hojně používaly mocnosti Osy. (Johnny.ARN)
  • Luke LaFontaine na filmu pracoval jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů. Jako herec je uveden v titulcích u postavy Barbosa's Thug #6. (Rominator)

Reklama

Reklama