Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mars je vztahová romance o láskách, přátelstvích, nadějích a obavách, které sbíráme celý život na Zemi a pak si je odneseme na jinou planetu. Ale i tam nás stahují k zemi, tedy k Marsu. Gravitace prostě funguje všude, jak už všichni vědí, protože doba, kdy byla rudá planeta v módě, dávno minula. Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot, ponechaný kdysi na Marsu svému osudu. Přežil pět velkých prachových bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám. Ale místo náhradních dílů přiletí česká výprava. Turisty přivádí různé důvody, někteří se na Marsu chtějí oženit, jiní jsou přesvědčení, že se účastní dobrodružné reality show. Členové expedice jsou tak rozdílné osobnosti, že to mezi nimi brzy začne skřípat a robot Bot zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. (CinemArt)

(více)

Recenze (53)

Lima 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se zde, na csfd, uměle navyšujou procentuální hodnocení filmů? Úplně jednoduše. Nejlépe tak kolem třetí hodiny v noci, aby si toho nikdo nevšiml, během dvaceti minut nahodíte 3 pětihvězdičkové komentáře, pěkně za sebou, z čerstvě založených profilů, z nichž každý má na kontě pouze jeden jediný komentář. Že by se diváci filmu Mars, či snad fanoušci Benjamina Tučka zcela náhodou, ve tři v noci sešli, zcela náhodou si pozdě v noci založili účet s počtem hodnocení kolem 200, aby mohli slovně hodnotit a první koment, který napíšou, bude k filmu Mars a všichni se v hodnocení shodnou? A zcela náhodou se sešli během dvaceti minut po sobě? Ne, vážně. Já jsem noční pták, a tohle mi dnešní noc nemohlo ujít. Je to hrozně vtipný a jenom si kladu otázku a měl by si jí položit i pan Benjamin Tuček, nebo jeho příznivci - Má tuhle šaškárnu zapotřebí? :o) ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nekoukatelný a toxický slepenec mdlé režie, bezpohlavního scénáře a nevýrazných herců. Nápad tam snad kdysi byl, ale realizace připomíná čekání na zázrak. Který nepřijde. Radil jsem se o tom s velkou medvědicí a řekla mi podobné prd jako celý Mars. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tuček se tady snaží zkřížit komedii s uměleckým dílem, ale moc mu to nejde. V průběhu se od srdce nezasmějete ani jednou, a to je špatně. Když už se něčemu pousmějete, začnete doufat, že už to určitě bude lepší. Jenže chyba lávky. Humoru je tady poskrovnu a film se snaží neustále ukazovat, jak je něčím "větším". Nápad je to sice zajímavý, ale naprosto nezvládnutý. Hodnocení se tak reálně pohybuje mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Prvně jsem byl shovívavý, ale po druhém zvážení by to tvůrci měli zadarmo.. Kdo na tohle půjde do kina, bude s největší pravděpodobností litovat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se zasmál, ale jinak mi to přišlo nesnesitelně nudné a v podstatě nekoukatelné, musel jsem se do toho šíleně nutit. Strašně mě tam rozčilovalo to neustálé (a nesmyslné, vzhledem k tomu, že všechny postavy jsou Češi + 1 Slovenka) přepínání mezi češtinou a angličtinou, některé repliky nebo momenty jsou tak trapné, až to není možné ("Whitney Houston, máme problém"; "Tvoje oči September"; sex psycholožky s velitelem, chlebové těsto ve tvaru penisu, došlý toaletní papír...), a celkově na mě ten film ve svém vyznění působí až arogantně - tím, jak je divácky neuchopitelný a fungující dle svých bizarních pravidel, s kterými souzní (?) zřejmě jen vyvolení (navíc je tu i po těch 3 letech pachuť z těch fejkových profilů a jejich 5 hvězdičkových hodnocení a nadšených komentářů - tohle je fakt ubohost nejhrubšího zrna). Navíc to podle mě parazituje na Kinterovi, jehož geniální instalace je tady využita zcela samoúčelně, aby tomu dodala punc kyberpunkové artovosti nebo čeho vlastně, a těmi záběry z "Nervous trees" v Rudolfinu mě to asi nasralo nejvíc. Nemůžu si pomoct, ale pokud někdo nedokáže natočit žánrově čisté vysokorozpočtové sci-fi, měl by se na takovéto paskvily vysrat, zdá se mi (a to píšu z pozice někoho, komu se hodně líbil Kosmo, jehož srovnání s Marsem se až trapně samozřejmě nabízí). Dlouho mě nějaký český film tak neiritoval. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt bolí, zejména proto, že potenciál ten film měl vážně obrovský. Nápad vzít pár Čechů na mezinárodní misi a vytvořit kvalitní komedii založenou na parodování velkých bijáků z vesmíru, kde, daleko od Země, hrdinové přicházejí na rádobyhluboká moudra a uleptané pravdy, mohl být skvělý. K tomu nadějné charaktery, kvalitní herecké obsazení, můj oblíbený Jiří Havelka! No...a absolutně, absolutně vůbec nic z toho nevyšlo! Snad jen ze dva dobré vtipy by šlo ocenit a Vendy je chvílemi opravdu kouzelná, celý ten film ale upřímně vůbec nedává smysl a poenty vyšumí do prázdnoty Marsu. Jako by si po pár kvalitních myšlenkách celý štáb začal jet na drogách a vzdal jakýkoliv ohled na diváka nebo ambici přinést smysluplný film. ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Zmatený, špatně vyprávěný a neuvěřitelně nekonzistentní blábol bez děje. Je to po všech stránkách od režie a hereckých výkonů až po katastrofální střih a dialogy nepodařené tak epickým způsobem, že se to možná dá doporučit jako bizarní zajímavost, ale jinak těžko. Asi jen pět vtipů je relativně slušných a veškerý zbytek humoru se míjí účinkem natolik, že mnohdy ani není zřejmé, v čem měl ten humor spočívat. Nemůžu se ani pořádně rozhodnout, co označit za pomyslnou třešničku na téhle nesmyslné žumpě - jestli rádoby kovbojsky stylizovaného vypravěče, příšernou angličtinu všech protagonistů, nebo raději závěrečný zvrat, který sice staví veškeré předchozí dění na hlavu, ale protože na něj žádná z postav nereaguje, tak je nakonec takřka bez povšimnutí zameten pod koberec. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takže výlet do Utahu s velmi omezeným rozpočtem, kdy i páni herci se chopili techniky. S velkým očekáváním jsem na tenhle film čekal, ovšem námět a možnosti dalece převýšily výsledek. Kolegové už se rozepsali o nekvalitách, podrobně se tu rozebraly i pochybné praktiky posouvání filmu do popředí žebříčků. Asi nejvíc otravná hláška filmu byla speak english. Skvělá angličtina herce který namluvila bota, a velká vědecká osobnost v jeho postavě. Tolik asi pozitivního o téhle blbosti, jež bohužel ale ještě nedosahuje dna kam se dostalo mnoho jiných tuzemských filmů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové studentské bakalářské cvičení party kamarádů. Je záhada co chce film vlastně sdělit. Proč se hovoří anglicky? Proč vlastně chmury léčí sexováním? Zřejmě jde jen o to využít kulisy skutečného simulačního centra Marsu v USA myšlenka, že vznikla možná jedině proto, aby využila exkluzivní kulisy. Robot neustále říká existenciální komentáře. Ve srovnání s Kosmem chybí humor. Pobavilo mě pár nápadů za což dávám jednu hvězdu (zastaralé Windows 95, výrok „Malý princ je kulturní kniha“ a parafráze „Whitney Houston, máme problém.“ Zbytek filmu je podivná směs sci-fi, ekologické výzvy, romance, psychodramatu, modelové studie ponorkové nemoci a morality, těhotná barbína a mecenáš plánující vesmírný byznys. Neobvyklou krajinu Marsu doporučuji radši zkouknout na obrázcích na netu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Já nevím... já vážně nevím. Bezpochyby jsem to nepochopil, ovšem nejsem si jist, zda bylo co k chápání. Tvůrci na tiskovce po novinářský projekci hovořili o "experimentálním filmu", s čímž lze bez výhrad souhlasit. A já asi nejsem správnej typ na experimenty... nebo prostě nevím. Určitou poetiku jsem ve filmu viděl, ale nebyla mi moc blízká. Viděl jsem tam jasné ozvuky humoru založeného na trapnosti (což je termín, nikoli urážka) v podání členů Vosto5, ale ani to mi není moc blízké. Některé fóry byly senzační (Whitney Houston, máme problém), jiné trapné hluboko pod úroveň (Your Eyes September - to se scénář na víc fakt nezmohl??) Alespoň mě bavili herci: ze všech nejvíc neherec Ondřej Doule jako pošahanej autistickej rodokapsovej robot. Nezklamali ani Tomino Jeřábek a Halka Třešňáková. Velmi potěšily Tereza Nvotová a i v kombinéze příjemně sexy Petr Nesvačilová (jíž bych přál, aby si alespoň jednou zahrála pořádnou femme fatale, protože na to má nejen fyzické dispozice a byla by v tom skvělá). Jenomže co začíná jako podivnost, končí jako mnohem větší podivnost a já už si vůbec nebyl jistej, na co koukám, jestli jsem nic nepochopil, nebo co se to dělo. Strašně bych si přál být na jedné vlně s tvůrci, pak bych si tuhle ujetost bezpochyby užil, a závidím těm, kteří to dokážou. Asi jsem příliš konvenční divák. Nebo... vážně nevím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako - určitý náběh to mělo... Takhle, nic jsem si o tom nečetl, takže komedii jsem nečekal. Spíš to v první části vypadalo na zvláštně pojatý třeba survival nebo dokonce horor s odlehčujícími prvky, ale nakonec to nebyl ani horor, ani komedie, ani podobenství, ani survival, ani kuchařská show (abych byl taky vtipný v Tučkově stylu). U spousty věcí jsem si říkal, jestli nedávají smysl záměrně, nebo se to tvůrci prostě rozhodli nekomentovat? Třeba - proč nikdo neřešil, jak Halka mohla přežít, když jí zbývala jen minuta kyslíku? Nikdo se jí na nic neptá. Chvílemi žere divné rostliny z krabice pod postelí, tak jsem se těšil na odhalení, že je třeba vetřelec. Ale ne. Nebo proč si Vendy myslí, že je to reality show? Oni tam neletěli půl roku v raketě ze Země? Neprošla žádnými testy, nebyla na trenažéru, potažmo centrifuze? A ten Jeřábek je v tom filmu proč skoro furt nahatý? Třeba v tom bahně? A ten vykradený space cowboy nemohl být aspoň originální a neopisovat? A proč svatba neproběhla bez přileb?! Aby byl ten jako fór s polibkem? Nakonec z toho vyleze historka o tom, že na Mars odpad dovážet nebudeme, fuj fuj, a že i robot chce mít vedle sebe dítě a nebýt sám. Ach jo. Vizuál se mi docela líbil, vtipy (až snad na dotaz na Windows 98) stály za prd (fakt má být směšné, že si maluje pusu rtěnkou přes sklo přilby?, že si do helmy vypustí kouř z cigarety?. že dojde na záchodě papír?, že se holky dvě minuty fackují, jen si občas vymění místo? atd.). Mimochodem, jedna postava je tady hodně upozaděná - schválně, kolik toho tady bylo o pilotovi, o tom s brejličkami? Fakt škoda, že tvůrci nepromysleli ten film daleko, daleko víc a nepřišli se zajímavějšími zvraty a myšlenkami - začátek docela chytil, ale pak se z toho stal povrchní článek ve víkendové příloze Blesku. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad měl jsem to štěstí (a nebo smůlu) se dostat k projekci tohoto slibného filmu. Určitě námět není špatný a ještě když se nabídne možnost natáčení v podobně příhodných podmínkách, které navozují tu správnou "marsovskou" atmosféru. Jak jistě tušíte je tam jedno (nebo několik) ALE ... Rozhodně scénář je na prd, protože má tolik hluchých míst, diky kterým nedrží pohromadě. Herecké obsazení taky nestojí za nic, protože vesměs jde o improvizaci, ale i ta je vesměs velmi špatná. Věděl jsem, že to bude podivný film, ale tohle opravdu nemůže fungovat ani s popcornem, ani pro zavilé nezávislé artové diváky. Evidentně to autoři přepískli a měli ambice mnohem větší, než na co mohli dosáhnout. Nešlo to ani dokoukat, takže ten ODPAD je za první půlku a pochybuju, že by mě druhá půlka přesvědčila o nějaké zvýšení známky. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: X /// STYL: 0 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Whitney Huston we have a problem!...teda to byl bizár,ale ani zdaleka ne takový jaký jsem čekal a dalo se to celkem v pohodě vydržet.Ta rádoby filozofická rovina je sice strašně cheesy a ty laciný moudra jsou příšerný,ale jako protiváha je tu špetka humoru a ten zase není úplně blbej a hlavně Petra Nesvačilová a její blbka Vendy je skvělá...40% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, byl jsem na to hodně zvědavý a zároveň čekal naprostý průser. A když se to konečně dostalo ven, děkuju Bohu, že jsem neměl ten debilní nápad za to zaplatit. On to fakt průser je. Komedie se strašně trapným humorem, kterému se může nahlas smát snad jen Tuček a jeho fanoušci (tudíž okruh diváků nejspíš ještě menší, než má třeba Peter Gidal nebo Sadie Benning). A i když se zde pár zajímavých hlášek vyrojí, jsou bohužel blbě podané a tak působí spíš trapně. Ony charaktery postav by na slušnou komedii měli, ale to by to nesměl točit Tuček. Navíc bych rád věděl, jestli to příšerné herectví byl záměr nebo ne, ať tu zbytečně nenadávám na neexistující um českých herců a hereček. Do toho zde máme robota prázdně filozofujícího o lásce, vztazích a samotě - a to dost nezáživně. Něco jako příběh či děj tu samozřejmě neexistuje, to už je pro české filmy taková "hezká" tradice. A jako tečku na závěr tu máme absolutně smysl nedávají scénář. To by mi asi nevadilo, kdyby to fungovalo jako hodně absurdní komedie, jenže ten film je tak trapný, že si na to prostě stěžovat budu. Co tak z Marsu zbude? Příšerným způsobem promarněný potenciál. Abych jenom nehanil, má to dobrou kameru a skvělou hudbu, která by se hodila do nějakého pořádného sci-fi dramatu, možná i lehce mysteriózního, ale na to byl Tuček musel mít koule a vymyslet příběh - což v Česku skoro asi ani není možné. A co nám chce Mars vůbec sdělit? Ale prosím vás, ještě abyste chtěli nějakou myšlenku... Lepší 1* ()

sator 

všechny recenze uživatele

Já se bavil, není to prvoplánový humor... "No smoking inside" ! Whitney Houston, We have poroblem. Já bych strašně potřebovala na Facebook. Nejsem retardovaný. Dlouho jsem nebyl restartovaný. Realita je iluze vytvořená v mysli pozorovatele. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

O čem to sakra bylo? Indiánská existenciální astrální moudra aplikovaná na skupinku astronautů-turistů (možná účastníků reality show) zřejmě nastavovala zrcadlo našim „čecháčkovským“ charakterům i celému rozpínavému lidskému pokolení, ovšem vtipu a dramatu aby pohledala. Záběry z utažské pouště nicméně nevypadaly špatně (než se okoukaly), stejně jako ošuntělá „socialistická“ výbava marsovské stanice. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Češi neumí mluvit anglicky (smích) Robot mluví o indiánech a nedává to smysl (smích) Sex (smích) Robot mluví o tom jak ho trefil blesk (smích) Tlusťoch je nenažraný (smích) Vtip který nedává smysl (smích) Tohle je většina vtipů v tomhle filmu, které se neustále opakují. Skoro to vypadá, jakoby jeli do té Amériky bez scénáře a řešili to na poslední chvíli než spadla první klapka. A pak se to snažili nějak sestříhat - přidali robotovi monology a doufali, že to nějak bude držet pohromadě. Obraz vypadá neuvěřitelně neprofesionálně - jsou chvíle, kdy to celkem jde a pak je tu najednou ohavný záběr z Go Pro nebo Drona, který tam naprosto nesedí. Kostýmy vypadaj jak s Hell-o-vínské párty a i když to bylo natáčené ve skutečném prostředí, interiéry vypadají zatraceně levně. Na tenhle film jsem se tolik těšil a neuvěřitelně mě to zklamalo. Staří Apači říkali, že člověk neodejde z premiéry filmu před koncem... Už chápu, proč jim ty kolonizátoři zabrali většinu Ameriky. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Indové mají svůj vesmírný program. Na netu se dají dohledat fotky, na kterých převážejí komponenty svých raket na koňských povozech. Češi natočili svůj film o tom, jak kolonizují Mars. Dojem z toho je obdobný. Snad že si to tvůrci v průběhu natáčení uvědomili, že se u toho Sandra Bullock s Mattem Damonem utlučou smíchy, začali na nás pomrkávat a tvářit se, že to bylo od začátku myšlené jako sranda. Zavání mi to klasickou švejkovinou. Zavání mi to. Co v tom naopak nenacházím, je dobrý film. ()

duddek odpad!

všechny recenze uživatele

Takové mrhání časem, penězi, vším... Většinu filmu tvoří záběry na lidi potácející se ve skafandrech a velmi nevtipný vypravěč. ()

Reklama

Reklama