Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Ve druhé části pilotního dílu seriálu Dallas 63 se Jake začíná orientovat v roce 1960. Stihne si ihned nadělat nepřátele, ale také potká půvabnou Sadie Dunhillovou. Na vlastní kůži také okusí, jak se minulost dokáže bránit všemu, co chce Jake učinit – jako například, když se neuváženě rozhodne zavolat svému otci. Jeho poslání jej poté zavede na projev senátora Kennedyho... (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, výborná dobová atmosféra plus skvělá muzika, žádná nuda, tak jedeme dál do minulosti.......uvidíme.... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně věrné předloze, ale přesto místy příjemně mrazivé. Tvůrci si připsali pár zajímavých odboček a do role záporáka obsadili minulost. Macdonald to má v ruce a Franco sem přes mé menší obavy dobře zapadá. A Sarah Gadon je kus a roztomilá zároveň. Těším se na další díly a držím palce. Našlápnuto mají výborně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem v hodně velkém pokušení dát plnou palbu, ale... Proč proboha riskovat, že se časem něco kvůli vysoké sázce podělá, když si můžu vzít oblek, peníze plus všechno ostatní s sebou a den pro jistotu restartovat. Pochopím, kdyby to bylo v nějakém pokročilejším stádiu roku, že Jake nebude chtít ztrácet drahocenný čas, ale takhle? Jinak zatím super počin. I snaha minulosti zabránit "velkým změnám" je zpracovaná kvalitně a zajímavě. I když ten hořící barák mi jako malý zásah zrovna nepřijde... ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi zaujímavý seriál o POLITIKE, najmä o 35. americkom prezidentovi Johnovi Fitzgeraldovi Kennedymu, ktorého 22.11.1963 zavraždili ( dúfam, že ste si všimli - plurálu ) v Dallase. Pred včerajším nedeľným spaním, som nejakú chvíľu ešte vstrebával myšlienky, ktoré sa mi honili hlavou, keď som dopozeral prvú epizódu, tú pomenovali „Zajačia diera” , ja by som skôr uviedol Skoková miestnosť, a la cestovanie v čase ! Stredoškolský učiteľ literatúry - Jake Epping dostane možnosť, vrátiť sa v čase, do roku 1960, mesiacu október, aby zmenil MINULOSŤ ? Bude mať na to tri roky, aby ovplyvnil neovplyvniteľné ? Vymyslel som jednu pozoruhodnú skratku, alebo prezývku s názvom K-A-F-K-A ( všímajte si ale najprv, v 90. % priezviská...), ktorá nemá pravdepodobne so spisovateľom Franzom, nič spoločné ? ! Prvé písmeno vyznačuje autora knižnej predlohy Stephena Kinga, 2. vychýreného producenta Jeffreyho Jacoba Abramsa, 3. herca v hlavnej úlohe, usilovného, ako včelička Jamesa Franca, 4. sprisahanecký akt, sám obetný baránok Kennedy, a piate písmenko A, by som definoval, ako slovíčko abnormálny, čo sa vymyká normálu, t. j. myšlienka, o čom bude pojednávať scenár. Solídne a bravúrne, krátko kafka, ktorá de - facto definuje, čo som na úvod automaticky spozoroval. James je strhujúci, a dúfam, že to takto bude aj pokračovať do budúcna, či skôr do minula + samozrejme ostatní borci ( spolutvorcovia ), ktorí majú taktiež, čo povedať. Atypické, prospešné, záhadné, normálne sa začínam tešiť... ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako rozjezd nadstandardní podívaná. Námět a originalita z toho jen čiší a je radost vidět Jamese Franca užívat si roli napsanou přímo pro něj. Dává mi vzpomenout na jeho největší roli v trilogii Spidermana od Sama Raimiho. Když se oholí tak vypadá úplně stejně jako ve zmíněných filmech ze začátku milénia. Jen tak dál a díky ČT že tento seriál zařadila do vysílání. Jinak bych se o něm asi ani nedozvěděl, a to by byla neskutečná škoda :( ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek mě naprosto dostal, ale postupem času se mi zase potvrdilo to, co říkám vždycky - piloty seriálů by neměly mít výrazně přes hodinu stopáže. Cca v poslední třetině už to vůbec nebylo tak poutavé jak na začátku a dle závěru se začínám obávat, že to těch 8 epizod utáhne jen stěží (a už i mám teorii, jak to celé skončí), ale i přes to všechno mě pilotní díl hodně navnadil a třeba mě to bude dostatečně bavit až do konce. James Franco na tu svoji roli charisma má, zápletka je taky celkem zajímavá a atmosféru to má opravdu solidní. Slabé 4* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně dobře natočený první díl, který dostatečně vtáhne, dobře vykreslené postavy a Franco je užasnej. Další seriál, kde se vyhnu srovnávání (knihu jsem četla a je dokonalá), protože chci hodnotit pouze to, co vidím. A první díl je super. Navnadí dostatečně na pokračování  :) ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nemám problém se změnami v ději oproti knize - není jich ani tak moc a nejsou příliš zásadní. Už vůbec nemám problém s vedlejšími postavami - např. obsazení Harryho Dunninga je úplně perfektní, Al Tempelton je výborný a Frank Dunning typově velmi sedí. Mám ale problém s Jamesem Francem. Jake Epping má být dobrý učitel a vyspělý, životem zklamaný člověk. Franco nepůsobí jako nic z toho. Skoro celý díl vypadal, že to vůbec nebere vážně, že je to jen nějaký post pubertální nadšený mladík a autoritu nemá vůbec žádnou, takže jako učitel taky nepůsobí. Jeho způsob hraní je úděsný, vypjatý, křečovitý, pořád dělá divné obličeje a vypadá to pak ještě hůř v kontrastu s výbornými Leonem Rippym a Chrisem Cooperem. Atmosféra 60. let se dala vylíčit taky přesvědčivěji a při tom stačily maličkosti - více rasismu, více cigaretového kouře, více zdvořilosti, zkrátka více rozdílů mezi tehdejší a dnešní dobou, kterým by se Jake podivoval. A nemám moc ráda voice-overy ve filmech, ale tady by se zrovna jeden hodil, protože oproti knize, celá akce Jakea Eppinga působí tak nějak nepromyšleně a nahodile. Ta postava tady nemá vůbec žádnou osobnost. Uvidíme, jak se to bude ještě vyvíjet, ale zatím slabší tři hvězdičky za to, že se Dallas 63 někdo rozhodnul vůbec zfilmovat, a že to nebylo trapné. A taky za dobrou scénu v restauraci, kdy se minulost konečně trochu snaží "nebýt změněna". ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající reálie počátku šedesátých let, v ohromujícím stylu. Jsem zvědav čím sérii naplní, když J.F.K. ... nebo ne? ...,..... PS: když tedy: "minulost nechce být měněna" pak bych v roce 1960 nezahazoval mobil do vody, jako to udělal James Franco, ale spálil a rozdrtil... ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný rozjezd. Téma cestování časem mi vždycky učaruje a konec, za který to vzala tato série je hodně zajímavý. Zasazení i zpracování minulosti je kouzelné. Jen mi nesedělo to zaměření do politiky, ale závěr naznačuje, že jen o Kennedym to celé nebude. ()

Ivua 

všechny recenze uživatele

Koncept s čarovnou skriňou síce nie je žiadna originálnosť, no i tak VAU!! Pilot predčil očakávania.. milujem tento žáner, milujem šesťdesiate roky a toto má úplne všetko.. atmosféru, hudbu (jak ja milujem toho Sinatru :)), skvelé obsadenie, dynamiku, napätie, zaujímavý príbeh...a JFK teórie!!! duša mi spieva! :D ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměl jsem vůbec vůbec žádná očekávání, když to ČT ani nestálo za to to nadabovat a jebli to na Art s titulky. A ono to je přitom takové lehce úsměvné, tak snad to tak bude i dál. Díl je ale ještě rozdělen na 2. 7/10 ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Nápad, velmi svižné tempo, sympatické postavy - všechno se sehrálo výtečně v tom, aby mě to navnadilo na další díly.Jako pilot rozhodně splnil své poslání na 100%, upoutal. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítal a nie som ani veľmi fanúšik Kinga, ale toto vyzerá presne ako niečo, čo sa mi bude takmer učite páčit, alternatívna historia, hrátky s časom, 60. roky, retrohudba a atmosféra...paráda. Škoda len niektorých do očí bijúcich nelogickostí, ktoré budú takmer určite pribúdať, ale tomu sa snáď ani nedá vyhnúť pri podobnom type seriálu. S výnimkou Dark. ()

Reklama

Reklama