Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake a Sadie se ocitají na Dealey Plaza před Texaským skladem učebnic, kde má za pár hodin dojít k zabití J. F. Kennedyho. Nemají jinou možnost než se přímo střetnout s Leem. Minulost však klade silný odpor a nechce, aby se události 22. listopadu 1963 změnily... (Česká televize)

Recenze (16)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

11.22.63 - Mysteriózny seriál, s prvkami thrilleru, podľa predlohy Stephena Kinga, pod záštitou renomovaného producenta J. J. Abramsa, a la BAD ROBOT, s Jamesom Francom v hlavnej úlohe, ktorý taktiež aj produkuje, sa nakrútila osem - dielna, televízna, mini séria, zaoberajúca sa cestovaním v čase, a následnému pokusu k zabráneniu spáchania atentátu na 35. prezidenta Spojených štátov - Johna Fitzgeralda Kennedyho. Učiteľ, Jake Amberson, PARDON, Epping, dostane takú možnosť, aby ovplyvnil DEJINY, že tomu zabráni... Ako to tak už väčšinou býva, “umelé vŕtanie sa” v minulosti, poznačí a zmení budúcnosť, áno, Jakeovi sa síce podaril tento husársky kúsok, zabil „potenciálneho vraha” Oswalda, čiže nebol uskutočnený oficiálny atentát na Kennedyho, tomu sa nič nestalo, a ešte neskôr zavolal svojmu „hrdinovi” , ktorému sa poďakoval za záchranu, inak Jakeova sexy priateľka Sadie zahynula počas tejto napínavej akcie v sklade učebníc... Ale má to svoj VEĽKÝ háčik ? ! Celý „natešený” , sa teda vracia späť do budúcnosti, konkrétne do roku 2016, odkiaľ pochádza z prítomnosti, a na počudovanie sa, zisťuje, že je všetko úplne hore nohami, zdecimovaná spoločnosť, rozožratý svet. Je to ešte horšie, ako keď ho nezavraždili !!! Trocha naivne si myslel, že tým SVET bude lepší ? Nie je už ťažké domyslieť si, čo sa následne odohralo... , koho potom stretol na záver... , a de - facto, že sa to dalo vlastne aj od začiatku, tak trochu očakávať, ako to nakoniec dopadne ? Počas troch rokov v minulosti zažil extra LOVE STORY, špehoval Oswalda, bol v nebezpečí, riskoval svoj život niekoľkokrát, a dá sa povedať, že to bolo aj úplne zbytočné ? Seriál ohodnotím ľahko nad priemerom, pretože - prvá, druhá, siedma a ôsma epizóda bola z môjho pohľadu - nadpriemerná. Ostatné ? Veď to spomínam. Bol zamilovaný až po uši, a tak aj pozabudol, kvôli čomu sem prišiel. / ...Má hlavne dobrú myšlienku... Naplánoval som si ho tak, aby skončil pred originálom, ktorý je už predo dvermi... Obľuboval som šarmantnú, sympatickú krásavicu Sadie Dunhill. Božský pohľad. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, přiznávám, že finále se povedlo, atmosféru mělo po delší době fakt hodně silnou a kecal bych, kdybych řekl, že mě závěr aspoň trochu nedojal, nicméně nadšený z poslední epizody fakt být nemůžu. Ten důvod je jednoduchý - to finále se dalo strašně jednoduše odhadnout, ale úplně. Každým zvratem, každým posunem v ději... Jen teda něco bylo jasné už po prvním díle a něco až postupně, ale podstatné je, že to v sobě nemělo absolutně nic překvapivého. A změna současnosti k horšímu musela být jasná snad úplně každému. Nezlobte se na mě, ale nic tak jasného už podle premisy jsem dlouho neviděl, takže jsem čekal, že si tvůrci dají práci a pořádně vysvětlí, co vše se změnilo a proč vše dopadlo tak jak dopadlo... a ono ne, odflákli to. A ani to, proč byl stroj času tam kde byl, se vůbec nevysvětlilo. Ale i tak to po těch výrazně slabších epizodách bylo konečně něco lepšího a povedenějšího. Slabé 4* ()

Reklama

Niki__Niki 

všechny recenze uživatele

SPOILER... Události poslední epizody se daly roztáhnout alespoň do dvou dílů, některé předešlé se totiž moc vlekly a poslední má zbytečně rychlý spád. Já osobně knihu nečetla a nevím, jak moc se tvůrci drželi předlohy, každopádně se sama sebe ptám. Proč Franco nezkusil vzít Sadie do budoucnosti či proč nezůstal bez Sadie v 60. letech? Atmosféra šedesátek se mi v tomto seriálu tak moc líbila, že mi návrat do naší reality přišel až příliš ponurý. Konec seriálu perfektní, butterfly effect je tu opravdu nádherný a stará Sadie kouzelná. A Francův upřímný láskyplný úsměv v poslední minutě mu žeru tak, že pro mě určitě ještě nějakou chvíli zůstane Jakem Ambersonem. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv mám k několika scénám pár výtek, celkově finální díl funguje velice dobře a především poslední čtvrtina mě bavila a uchvátila asi nejvíce. Dalo se to ukončit daleko hůře, ale takto si to zachovalo důstojnost a jakousi lidskost. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu skvělé finále, ale nemůžu se ubránit tomu, že změna současnosti byla hrozně odfláknutá a nevysvětlená. Být tady o jeden díl více, mohlo to být o dost intenzivnější zakončení skvělého seriálu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, když se Jake (James Franco) vrací zpátky do roku 2016, je vidět, že v místě, kde prochází časem stojí černé auto a před ním strom. Tento strom se nepřirozeně hýbe, takže je nejspíš přidán digitálně, ale je chyba v grafice. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama