Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Diskuze

emanek72

emanek72 (hodnocení, recenze)

Dadel

Seriál jsem viděl už dávno s titulky jak to vyšlo

a proto bych si raději seriál poslechl v české mluvě, ale ty tohle asi nejsi schopen pochopit.

A je smutné, že jsou tady furt takoví chytráci jako ty.

na příspěvěk reagoval karloszK

Uživatel emanek72 smazal svůj příspěvek.

emanek72

emanek72 (hodnocení, recenze)

Tak čt asi moc nepotěšila. Seriál bude vysílán od 13.9. , ale na čt-art, takže s velkou pravděpodobnosti bez dabingu-jen s titulky. Za čas koupí nějaký lepší seriál a nejsou schopni ho ani nadabovat-smutné.

na příspěvěk reagoval Dadel

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

higuain

Věřil týpkovi a šel zpátky. Navíc si ověřil i vývoj situace u Sadie :) Kdyby zjistil, že ji manžel zabil nebo týral, pak by se určitě vrátil. Vzhledem k tomu, jak se vyvinula situace po jeho zásahu se ani nedivím, že nechtěl do ničeho zasahovat. Ale to vysvětlení pořádně odflákli.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

NightPorter , jhr

No aby konec dával smysl, tak by bohatě by stačilo, kdyby se Jake prostě vrátil k Sadie a žil s ní a je jedno jestli v minulosti nebo současnosti. Vzhledem k faktu, že i v roce 2016 je Sadie slečna a ne paní, tak by jen vyplnil prázdné místo v jejím životě a minulost tím nijak zásadně neovlivnil. Ale on radši dal na šílenýho vandráka no :D

na příspěvěk reagoval Nevka, Sepp37

maec

maec (hodnocení, recenze)

Pre spekulantov o druhej serii. King k tomu povedal:
"I'd love to revisit Jake and Sadie, and also revisit the rabbit hole that dumps people into the past, but sometimes it's best not to go back for a second helping. If I were to write a sequel, it would be about Jake trying to stop unscrupulous people from using the rabbit hole to change the past in some terrible way.

Read More: Stephen King Hints at Possible Plans for '11.22.63' Sequel | http://screencrush.com/stephen-king-11-22-63-sequel-plans/?trackback=tsmclip"

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

NightPorter

To máš docela pravdu. Dalo by se dělat plno věcí. Hlavně si třeba nakoupit akcie později úspěšných společností a zbohatnout nebo urychlit rozvoj třeba počítačové a jiné techniky a tím předběhnout Microsoft. :-) 

na příspěvěk reagoval higuain

Uživatel jhr smazal svůj příspěvek.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

kazdopadne kdybychom pristoupili na premiosu, ze se muze vracet jen do roku 60, tak je jake proste idiot idiotu, protoze kdybych ja sel do 60s, tak na nakyho kennedyho seru, naucim se trochu obstojne bubnovat a vetru se do beatles misto ringa... a mezitim budu chodit na vsechny zapasy georgie besta. nebo slozim stairway to heaven pred zeppelinama, i driv nez tamty, co to slozili pred nima!!! a podivam se do parize, jak to tenkrat bylo s tou vanou a jimem morrisonem. a poradim bonhamovi at trochu nechlasta... proste tech veci, co se dalo udelat lepsiho, nez zachranovat nejaky prezidenty, po kterejch stejne prijdou jiny... 

na příspěvěk reagoval jhr, jhr, higuain

haffen

haffen (hodnocení, recenze)

Podľa mňa to celé malo byť minimálne na dve série. Začiatok bol tak správne seriálovo "vláčny", potom zrazu hrrrr a v poslednom diely zaujímavá jednohubka. Zvlášť by som chcel viac dielov keď sa tam promenádovala krásna Sarah Gadon s tým jej úsmevom.

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

Prial by som si podobne kvalitné spracovanie aj Kingovho IT, ale podľa vývoja nakrúcania sa ho asi nedočkáme :(

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Dadel

To mas pravdu. Ja som bol  v tom, ze je to miniseria, ale podla toho delenia na CSFD to vyzera tak, ze bude 2 seria. Super :D

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

V příští sérii se dočkáš. Půlka hodnotitelů tu hodnotí sérii a ne seriál, takže další série musí být:)

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Mna ten posledny diel trochu sklamal, hoci ako taky mi paradoxne prisiel zvladnute a velmi dobre natoceny. Akurat, ze som povodne cakal serialovu udalost, pretoze Kingovi tieto odklony od hororu vacsinou fakt sedia. Toho som sa nedockal.

Uživatel Eratashi smazal svůj příspěvek.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Ale tak podle mě museli být dva střelci ne? :) Když se podíváte na ty záběry, tak nějakej maník střílí zezadu a pak mu odstřelí hlavu tak, že mu zepředu cukne dozadu :)

na příspěvěk reagoval Eratashi, jhr

csfde

csfde (hodnocení, recenze)

Nedavali jsme pozor, na konci agenty je zmineno, ze Oswaldova puska byla objednana na jmeno "Epping"...? To si ten agent/nebo ten postarsi Dallasky policista vymysleli nebo jak na to prisli?

csfde

csfde (hodnocení, recenze)

jhr

A kdo jiny by podle autora knihy, ktery politice vubec nerozumi, mel byt dalsim strelcem? A viz ty bomby po zmene, vzdyt se ani nezeptal, kdo a jake bomby na USA v roce 1970(kdy mel byt prezidentem Wallace)-2016 mel shazovat, omg. Cina nebo Rusko? Cinane meli aromovou bombu v 1964 a Indie v 1974.... Puvodne jsem myslel, ze Oswalda odpravi, ale Kenedy stejne zahyne (strelci a krizova palba)... Ale co uz, zresetoval to proto a na Saddie se vykaslal, protoze pochopil, ze by stejne zemrela. Podle teorie https://en.wikipedia.org/wiki/Butterfly_effect si myslim, ze uz jen pritomnost osoby navic v historii by generovala vyznamne zmeny... Ale co, toto dilko neni technicky zamerene, viz mechanismus cestovani v case. Jen pri stavbe toho bistra by tam muselo zmizet tolik delniku :-))) ! SERIALY JSOU ZROUT CASU !

na příspěvěk reagoval NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Kincl

dyt jo. a tam uz poak nic nemenil... chvili jsem zmatene myslel, ze musel zastrelit sebe a sadie, aby nezachranili kennedyho, ale pka jsem si vzpomnel, ze tam staci znova vlizt a vse je vyresetovano jako na zacatku, nez tam vlez poprvy...

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jenže to resetuje za předpokladu, že něco změní v minulosti, vrátí se z ní a pak do ní zas půjde ne? :D Tím ta minulost začne odznova

na příspěvěk reagoval NightPorter

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak kdybych to měl shrnout, tak seriál byl dost dobrej :) Chápu dobře, že potom co zachránil prezidenta, tak začala nejspíš válka s Ruskem a proto když se vrátil tak bylo vše rozbombardovaný? :) A neříkal mu snad ten jeho přítel, že se už nikdy nesmí pak vrátit z té minulosti?

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

"nejsou pohádky" X "mohlo (by) být". Ach jo, potřeba jhr přistupovat k dílu jenom na základě ideologie (komunismus, fuck yeah!) a zaplevelovat tím každou diskuzi (bipolární svět - komunismus jako správný a udržitelný společenský vývoj) je nesmírně otravná. 

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

jhr

co by bylo kdyby... to dějiny neznají. Nikdo nedokáže říct, co by kdyby. Dá se to jen odhadovat, a pořád to bude jen odhad. A v seriálu se o žádné 3. světové válce nemluví, je tam jen pár nic neříkajících zmínek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

jhr

Komunismus padl kvůli vnitřní neudržitelnosti - naprostého ekonomického selhání, až do konce retardovaného omezování lidských svobod atd. - takže i kdyby třeba Kennedy přežil, stejně by padl. Leda by se kvůli tomu (ale netuším jako proč) náhle začal vyvíjet zcela jinak. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

chudák jhr, ty jeho pohádkové představy jsou čím dál střelenější :)

na příspěvěk reagoval jhr

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

"...byl by zde bipolární svět (sic!) a to by bylo dobře." Bipolární svět. Bylo by to dobře. Dobře. 

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

jhr

to nikdy nemůžeš vědět, co by se stalo. Jde o důležitou věc, svět se pak může ubírat úplně jinými cestami. Říká ti něco teorie chaosu?

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Dadel

Protože kdyby Kennedy zůstal prezident tak by určitě k žádné 3. světové válce nedošlo, ale naopak by se svět stabilizoval a z velkou pravděpodobností by se nikdy k moci nedostali takové svině jako Nixon nebo Regan a stále by zde byl bipolární svět a to by bylo dobře. 

na příspěvěk reagoval Dadel, VaHo

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

já jsem naopak rád, že se to drželo při zemi (a reality), a nevytvářelo to složité teorie.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

NightPorter

hele, King není žádnej autor politických thrillerů. O politice toho ví kulové, což je jasné nejen z této knihy, ale i těch ostatních. Jestli chceš rozkrývat pozadí vraždy JFK a rozebírat konspirační teorie, tak musíš jít za úplně jinými autory

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

V knížce vysvětlují, že se hodně věnovali zkoumání všech těch konspiračních teorií, ale došli k závěru, že Oswald byl sám.

 

A proč to nakonec zresetoval? Protože měnit minulost je nebezpečné, a nedělá se to. Ne ve světě Temné věže. :)

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

NightPorter

5 si to určitě nezaslouží po technické a herecké stránce se tomu sice dá jen málo co vytknout ale obsahově stál ten minimálně poslední díl snad ani ne za rozstříklý Kennedyho mozek na kapotě auta při návštěvě Dallasu. 

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama