Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (320)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z mnoha seriálů z alternativní historie, kterých se v poslední době objevuje dost. Tenhle nebyl ani špatný, ani nějak převratně dobrý. Filmaři odvedli svoji práci dobře. Celkově se na to dívalo bez problémů, jenom některé díly nemusely být tak rozvleklé. Každopádně času stráveného s tímhle seriálem nelituji. ()

dejww 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal víc. Seriál který, má pár dílů by rozhodně neměl po úvodních dílech ztrácet dech. Pak se také seriál neubránil řadě paradoxů. Tomu se dá však těžko vyhnout a je spíše ojedinělé, když se tvůrcům podaří dodržet všechny náležitosti ohledně fenoménu cestování časem. Kdyby úroveň byla stejná jako v prvním díle, mohlo by se jednat skutečně o skvostný seriál. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, už dlouho jsem neviděl televizní produkci, která by mě dokázala tak okázale přenést do nejkrásnější desetiletky v historii lidstva. Teda pokud se zrovna nejmenujete John Fitzgerald Kennedy. Nevím, kde všechny ty krásný auťáky posbírali, ale tu dobovou atmosféru dotvářejí naprosto suverénně. Tak jako dobová hudba, kostýmy a vůbec celková nálada, tohle se pánům a dámám, kteří za tímhle nejlepším krimi seriálem stojí, fakt povedlo. Mysteriózno, hororové radovánky, ale taky přesah až kamsi do noir už je "jen" ta nejšťavnatější třešnička na tomhle šmakózním dortu. James Franco cestovat časem očividně umí, páč ten borec je beztak z let šedesátých a do současnosti si při chvilkovém pomatení mysli jen odskočil. A Stephen King je king. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

První série se povedla, zajímavý námět na cestování zpět v čase. Jenom bych uvítal méně romantické linky i když pohled na Sarah Gadon je parádní a více se zaměřit na samotné dění kolem atentátu. Kdo očekává řešení konspiračních teorií a možné jejich vysvětlení bude zklamán, bohužel jsem také více očekával podobnou dějovou linku jako v JFK od Olivera Stonea. První série 75%. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Seriálovej skvost a troufám si tvrdit, že nejlepší novinka roku 2016 (a to jsme teprve na začátku) s finále takovým, který bez jakýchkoli koulervoucích scén a tlačení na pilu člověka neuvěřitelně nadchne a téměř rozbrečí jen díky skvěle vypointovaným dějovým linkám a provedení, který prostě chytne za srdce. Nevím, jak jinak to popsat. Ti, co hodnotí nízce, jsou bezcitní! A Sadie je snad první ženská postava, u který naprosto chápu to, že jí je někdo tak posedlej, protože... kdo by nebyl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • V úvodu závěrečné epizody 1. série "The Day in Question", ve scéně, kdy Jake (James Franco) a Sadie (Sarah Gadon) běží po Dealey Plaza, jsou na place i herci, kteří představují osoby, které ve v roce 1963 opravdu účastnily události. Můžeme tak zde vidět například Abrahama Zaprudera, jenž vešel ve známost tím, že celý atentát natočil na svou kameru. (Tristaver)
  • Žlutý kabriolet, který si Jake Epping (James Franco) koupí  v bazaru, je Ford Fairlane 500 Sunliner 1958. (TheDon)
  • Ve 4. epizodě 1. série "The Eyes of Texas" je zhruba ve 43. minutě vidět ve dveřích odraz štábu. (Scelleton)

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama