Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dost solidní ženě v černém tady přichází absolutně nezáživná žena v bílém, která dopadla daleko hůř, než jsem čekal. Co stojí za zmínku je celkem slušný nápad nějaké španělské máničky, co topí děti a brečí v koutě, no zbytek podle zajeté šablony a nic nového nepřináší. Lekačky, atmosféra - nula. Herecké výkony a dialogy mi postupem času přišly neskutečně strojené a umělé až hrůza. Napojení do Conjuring světa - nula. Hodnocení podobných filmů je třeba brát s rezervou, protože vytvořit snímek, který by v tomhle subžánru vyčníval a byl lepší, je čím dál tím težší vzhledem ke konkurenci, ale tohle byla tak odfláknutá blbost, že tady rozhodně víc nedám. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripútala sa k vašej rodine, nie k vášmu domu. Kamkoľvek pôjdete, pôjde s vami.“ Niekedy mi to pripadá tak, že hororový scenárista vymyslí 2-3 skvelé a originálne scény (v tomto prípade auto a dáždnik) a aby sa nepovedalo (a aby z toho nebol kraťas, ale celovečerák), následne okolo nich vymyslí prevarenú báchorku s postavami, aké sme už toľkokrát videli, s dialógmi, ktoré sme už toľkokrát počuli a so zvratmi, ktoré nás rozhodne neprekvapia, lebo sme ich videli v iných hororoch. Kliatba kvíliacej ženy (!) sa snaží situáciu zlepšiť napojením na Conjuring Jamesa Wana, ale že by jej to nejako extra pomáhalo, to sa vážne povedať nedá. Napriek tomu som bol spokojný, bolo to strašne neoriginálne (až na spomenuté pasáže), ale slušne natočené a obsadené (najviac ma zaujal kňaz v podaní Raymonda Cruza alias Distephana z Votrelca: Vzkriesenia). Ako Mníška - taká žánrová jednohubka. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mama ve verzi burrito & quesadilla! Milovník zpomalenýho záběru Michael Chaves si prostě "jen" natočil celovečerní verzi svého kraťasu The Maiden, ze kterého mohl být príma komunitní urban legend horor ve stylu Candymana, kdyby si někdo neřekl MIERDA! Chodící a leta nepraná záclona není ani zdaleka tak děsivá, jako její nevlastní Sestra, snad jen nevyužitý potenciál je tu podobný. Slušná muzika, nudná kamera a exorcista, co v tom laufu nedokázal posvětit už jen rotoped a dávkovač na tekutý mýdlo. Za hezkej plakát [RATE: 45%] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Práca s atmosférou v niektorých miestach slušná. A je to o dve triedy lepšie ako Mníška. Ale stále sa to drží v rovine zaužívaných klišé, ktorých jediným obohatením je ďalšia legenda a jej vysvetlenie. Nie je to zlý film. Ale do nadpriemerných vôd nepatrí. Možno aj kvôli postavám, ktoré nemajú nejakú históriu s ktorou by sme mohli sympatizovať. Bishara straší tentoraz viac ako prízrak. A Patricia Velasquez neuveriteľne zostarla. Kde sa podela tá kráska z Múmie? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)
  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Za několik desítek let bylo zaznamenáno několik příběhu smrtí děti se spojitostí La Llorona (Plačící žena). (ARI50)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama