Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Makky 

všechny recenze uživatele

Totálny priemer, akých dnes už máme tucty. Klišé príbeh rodinky ohrozovanej bubulákom, ktorý poväčšinou len straší, než aby skutočne ubližoval. Ústredná rodinka je veľmi sympatická, vďaka produkčnému zázemiu má film svoje momenty. Po kine by som nahnevaný nebol, La Llorona je však ako stvorená na večer pri telke. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny základ tohto hororu je presne podľa osvedčenej šablóny mnohých iných - spokojná rodinka, stane sa nešťastie, strašenie inej rodinky so zameraním na deti, neohrozený vydedený kňaz pracujúci na hrane viery a vedy.... Inak človek až žasne, kam všade sa bábika Annabelle už dostala. Krátke cameo jej patrí aj tu v tomto prípade. No... možno je to všetko nejak prepojené a na konci za pár rokov príde grandiózny posledný diel o tejto strašidelnej bábike kde sa konečne odhalí, kam všade siahali jej škaredé strašidelné prstíky. Bolo mi z toho na smiech. To ale nebol najväčší problém. Ten spočíva hlavne v uťahanosti nosných hororových scén, kde sa napätie toľko napína a prepína, až napokon tieto hororové scénky začnú nudiť, pričom túto nudu nezaženie ani to, keď sa konečne ten bubák objaví. Maska sa mi ale páčila. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začínám se obávat, že Conjuring vesmír začíná pomalu vyžírat sám sebe. La Llorona je další tuctová lekačka, ve které nechybí ohrožovaná rodina, církev, kněz a nezničitelná bytost. Jistá ohranost série se dostavuje a začínají mě ty Jeptišky a Annabelle splývat. Ty filmy se začínají nebezpečně moc podobat. 50% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úskalia sociálnej starostlivosti. Alebo priamočiary, s ničím sa neserúci hororový príbeh matky- kurátorky, dohliadajúcej na riadnu výchovu detí zo sociálne slabých alebo neúplných rodín, ktorá "vďaka" práci k prekliatiu príde. Prekliatiu, zamotajúcemu na plné obrátky život jej i jej dvom maloletým deťom. Už dávno som nevidel žánrový kúsok, ktorý by ma zo dvakrát spoľahlivo vydesil. Navyše na miestach, kde sa to dalo priamo očakávať. Darmo, kto vie, ten vie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Michael Chaves je další z řady námezdných dělníku produkční společnosti Jamese Wana. Jeho krátký horor Maiden byl opravdu výborný, takže mu hned svěřili režii celovečerního hororu a na první pokus se s tím popasoval docela obstojně. La Llororna je paradoxně drsnější než třeba třetí Annabell, ve filmu se umírá, krvácí a démon je opravdu nasraný, ale ve finále to celé nedrží atmosféru a funguje to hlavně díky tomu, že se nám režisér snaží mrtvé matky dopřát co nejvíce, takže si její mrtvolný xicht a žluté oči užijete do sytosti a možná až moc. Děti v hlavních rolích v pohodě ale Linda Cardellini se do role zoufalé a vystrašené matky vůbec nehodí. Umím si jí představit v nepřůstřelný vestě s foťákem uprostřed války v Iráku jako novinářku BCC, ale tady je jako pěst na oko. Průměrná jednohubka která se napojila na vesmír Conjuringu jen jednou scénou, zřejmě jako příprava Chavese na režírování třetího Zajetí démonů a já si osobně myslím, že to volba dobrá nebyla. Dobrý horor, ale naprosto ničím, ničím nevyčnívající na který zapomenu deset minut po napsání komentáře.60%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • La Llorona (Plačící žena) je mexická legenda o krásné ženě, která byla zamilovaná a šťastná se svým manželem, kterému nakonec porodila dvě děti. Jenže utrpení srdce přišlo v momentu, kdy ji manžel ze dne na den opustil. Po pár letech svého exmanžela spatřila s jinou ženou a ve vzteku utopila své dvě děti v řece. Legenda pravý, že La Llorana putuje kolem řeky a pláče, neštěstí pro ty, kteří jsou blízko a slyší ji plakat, jsou určeni k smrti. (ARI50)
  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama