Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

POMO 

všechny recenze uživatele

Žánrová tuctovka, která podobně jako Annabelle 2 útočí na diváka ohrožováním dětí. Jak už to u klišoidních hororů bez vlastní tváře bejvá, scénáristickou neinvenci a děravou logiku se snaží přehlušit hlasitým sound designem a slušnými produkčními hodnotami (rozuměj: intenzivně to zní a dobře vypadá). Tedy ničím, pro co byste si na film za pár let vzpoměli. Vazba na Conjuring universe nulová. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj, jiný démon. Když kupříkladu netikají fakani v Mexiku, uslyší fňukat uječenou pizdu s hornicky umouněným xichtem, že si ze žárlivosti utopila svá antikoncepční selhání, a ta následně soustředěným bubavým terorem a plíživým přiživováním všeobecného strachu zruší mamince CNS a dožene ji k diazepamu, načež si skákne s dětmi terminálně zaplavat a bude se u toho tvářit, jako by tím zoufalou matku zachránila od budoucích vyživovacích a edukačních starostí. Její kletba jen tak neustoupí a s trochou štěstí zabere jen deflorace krucifixem. To u nás mohou být děti úplně hodné, a stejně uslyší fňukat zmrdskou zlodějskou kundu se zločineckým xichtem, že vůbec není estébák a všechno je to jen lživá kampaň, a ta následně nesmyslným daňovým terorem a podvodným přiživováním se na dotacích zruší mamince živnost a dožene ji k diazepamu, načež nechá fakany zadarmo za naše prachy jezdit Leošem, a bude se tvářit, jako by tím hlady chcípající rodinu altruisticky spasila. Ti Mexičani se ale maj! Na tu naší kurvu totiž nezabere nic a neodstoupí, ani kdyby ji tisíc svědků a testy DNA nade vši pochybnost usvědčily z vraždění neviňátek. Až jednou natočí film El Bureš: Prokletý zkurvysyn, bude již pozdě, protože všechny naše prachy na kino budou dávno v prdeli. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „v Agrofertu“! Taxe lopaty, kurva, už konečně vzpamatujte a přestaňte tu maďarskou pekelnou svini furt vyvolávat. Každopádně tahle mexická pekelná svině se docela povedla, neokrade vás ani o peníze, ani o čas. Taková svižně odsejpající Žena v tortile, moc se s tím holka taky nesere, žádné zbytečné žvanění či rodinné hovnoty, žádné sáhodlouhé epikurejské homorozbory strachu, žádní černoši v tunelu, prostě přímočaré a pěkně nasvětlené intenzivní bubání od začátku do konce, přesně tak, jak to zdejší hororoví experti tolik nesnášejí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohrozené deti, mátoha v dome, ľakačky a exorcista, to všetko tentoraz v latino prevedení. Ako-tak funkčný, ale inak celkom tuctový príspevok do Wanovho conjuring-verza. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Na druhou stranu je to příjemná rutina. Pokud se na film vysloveně těšíte, nemůžete odejít zklamáni. Snad jen občas zarazí nějaké to hispánské vymítání, které je místy výrazně odlišné od toho, co je běžně známé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $9miliónov║Tržby USA $54,733,739║Tržby Celosvetovo $123,233,739 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,733,349║ Tržby za predaj DVD v USA $3,834,780║ Prvá polovica sa dosť držala, malo to dobré napätie, aj lakačky sedeli, malo to tam správne miesto. Výber hercov fajn držali sa. Posledná tretina je až príliš ohraná schéma scén, ktorá proste dá film dole, doslova strereotypne to unudí. /videl v kine: 45%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočeno, napínavé a babizna La Llorona byla opravdu děsivá. Škoda jen, že matku dětí, Lindu Cardellini neudělali hezčí. Jo a taky mne rozesmálo, že děcka měli spáleniny na rukách a matka nic nezjišťovala. Stačila ji odpověď:"spadla jsem". Asi to byla kvalitní sociální pracovnice? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná La Llorona je nakonec velkým zklamáním a Conjuring 3 je ve velkém ohrožení. Debutant Michael Chavez natočil režijně nudný a až příliš sterilní horor, který se mohl alespoň opřít o zajímavý Mexický folklór, ale i v téhle rovině film nezaujme. Velký problém vidím v tom, že samotná La Llorona se zaměřuje pouze na dvě ústřední děti, kdyby se však zaměřila na město děťí, tak se mohly dít zajímavější věci. Takhle to dějově příliš nebaví a samotné lekačky, spíš než aby vylekaly, tak Vás probudí z mikrospánku. Chybí atmosféra, silnější údernost, lepší spád i zajímavější postavy, místo toho dostáváme 100x viděné a zdlouhavé hororové mainstream peklo. O třídu slabší než Nun a vlastně i nejslabší díl Conjuring Universa. Film potěší maximálně teenky, které si chodí do kina povyskočit. Nejlepší na celém filmu byl fakt, že jsem ho měl zadarmo. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripútala sa k vašej rodine, nie k vášmu domu. Kamkoľvek pôjdete, pôjde s vami.“ Niekedy mi to pripadá tak, že hororový scenárista vymyslí 2-3 skvelé a originálne scény (v tomto prípade auto a dáždnik) a aby sa nepovedalo (a aby z toho nebol kraťas, ale celovečerák), následne okolo nich vymyslí prevarenú báchorku s postavami, aké sme už toľkokrát videli, s dialógmi, ktoré sme už toľkokrát počuli a so zvratmi, ktoré nás rozhodne neprekvapia, lebo sme ich videli v iných hororoch. Kliatba kvíliacej ženy (!) sa snaží situáciu zlepšiť napojením na Conjuring Jamesa Wana, ale že by jej to nejako extra pomáhalo, to sa vážne povedať nedá. Napriek tomu som bol spokojný, bolo to strašne neoriginálne (až na spomenuté pasáže), ale slušne natočené a obsadené (najviac ma zaujal kňaz v podaní Raymonda Cruza alias Distephana z Votrelca: Vzkriesenia). Ako Mníška - taká žánrová jednohubka. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Sociálna pracovníčka Anna (Linda Cardellini) má za úlohu vyriešiť prípad matky, u ktorej je dôvodné podozrenie, že sa o svoje ratolesti nestará tak, ako by mala. Ženu pozná a verí, že ide o omyl, ale pri kontrole jej bytu nájde deti v hrôzostrašných podmienkach a musí ich matke odobrať. Netuší ale, že matka ich v skutočnosti chránila pred duchom krvilačnej ženy z mexických legiend, a že ich namiesto vyslobodenia odsúdila k záhube a zároveň si podpísala rozsudok, ktorý ohrozí aj jej vlastnú rodinu. - Asi ako každého, kto sa o horor aspoň trochu zaujíma, ma prekvapila správa o tom, že tretia časť najúspešnejšej hororovej série modernej doby sa dostala do rúk chlapovi, ktorý natočil len jeden (aj keď fakt slušný) krátkometrážny horor. Myslel som si, že pán Chaves v sebe musí skrývať obrovský talent a hneď som bol nadšený z toho, že sa ešte pred vydaním The Conjuring 3 dočkám jeho debutu. Ten ale vôbec nepotešil a La Llorona je len ďalším bezduchým príspevkom do takmer totálne znefunkčneného subžánru ducharín. Mám pocit, že aj keď mal režisér napísaný scenár od akýchsi týpkov, ktorí rovnako ako on ešte nič nenatočili, zobral si namiesto neho malý diárik, kde mal vypísané tie najväčšie hororové klišé, a dal si za ciel všetky si ich odfajknúť, takže z toho vznikol horor plný dunivých zvukov, prítomné jump scares prekvapia už fakt len človeka, ktorý nevidel žiadny horor z posledného desaťročia, a taktiež nemohlo chýbať finále plné CGI, v ktorom lieta všetko, čo sa v dome nachádza, a nezáleží na tom, či ide o živé alebo neživé predmety. Nechcem to ale len kritizovať a musím uznať, že minimálne scéna s dáždnikom je super. Taktiež herci sú fakt príjemní a už som raz k jednému hororu písal, že James Wan je expert na objavovanie detských hororových talentov a tu to platí dvojnásobne. Pána Chavesa by som tiež ešte úplne neodsudzoval, pretože si myslím, že mu do tohto projektu výrazne zasahovali páni Wan a Dauberman a namiesto toho, aby mu dali možnosť naplniť svoj potenciál a vytvoriť inovatívny horor, od neho skôr žiadali, aby vytvoril niečo uspokojivé pre masy. Tudy cesta ale rozhodně nevede, takže stále platí slogan Make Horror Great Again! + herečka z Circle + herec z Deep in the Darkness a American Horror Story + herec z Annabelle + herečka z Outcast ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba v tomhle žánru v časech, kdy kvantita a podnikatelské záměry producentů vítězí nad kvalitou? Není to nejdůležitější, ale sebevědomé strašidlo. Mexická ektoplasmatická plačka, co ráda topí děti ve svém zármutku, zapadla do závojového CGI průměru včetně náhlých změn hlasitosti svého projevu. Alespoň pět nebo šest momentů, kdy se vám mráz jako poctivý indikátor děsu proběhne po zádech. To Chaves zvládl vcelku dovedně a udržel se ve hře. Atmosféra, která i třeba pomocí mytologie a logického jednání dovede všechno to bubákování k finále. Tady mamá, co si plete děti s koťaty, pokulhává svou sterilitou a nedostatkem vůle hledat jiná řešení. Funkční vyvrcholení. Zachmuřený šaman, semínka u prahu a čekání na použití kříže ze speciálního dřeva nejsou nic, co by tu už několikrát nebylo. A tím se dostáváme k nutnosti vyhnout se rutině. Moru, který, ač se to pro horory zdá jako vhodná cílová destinace, vede do pekel a z filmu se stává Wan of many…což La Llorona v podstatě je.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Základ je dobrý, ale opět tuctovka na jakou narazíme ve většině hororů. Líbila se mi návaznost na Conjuring/Annabelle a některé scény byly vážně napínavé. 60-65% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mama ve verzi burrito & quesadilla! Milovník zpomalenýho záběru Michael Chaves si prostě "jen" natočil celovečerní verzi svého kraťasu The Maiden, ze kterého mohl být príma komunitní urban legend horor ve stylu Candymana, kdyby si někdo neřekl MIERDA! Chodící a leta nepraná záclona není ani zdaleka tak děsivá, jako její nevlastní Sestra, snad jen nevyužitý potenciál je tu podobný. Slušná muzika, nudná kamera a exorcista, co v tom laufu nedokázal posvětit už jen rotoped a dávkovač na tekutý mýdlo. Za hezkej plakát [RATE: 45%] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To si tak člověk najde v zalíbení v hororech a postupně jej otupí do té míry, že už vůbec nefungují. V určitém bodě na ně budu muset přestat koukat (minimálně omezit všechny tyhle rychlokvaškové spin-offy), patrně už potom, co mě zklame třetí Conjuring...stále si totiž stojím za tím, že jako James Wan to nikdo nenatočí. Což je i případ Michaela Chavese, jež nám natočil naprosto zaměnitelný lekačkový horor, který vydělal kupu peněz, vyděsil pár puberťaček a potěšil pár lidí v Mexiku. Nic víc a nic míň. 55%. PS : Spojitost s Conjuring univerzem pochopitelně 0 (Tony Amendola). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úskalia sociálnej starostlivosti. Alebo priamočiary, s ničím sa neserúci hororový príbeh matky- kurátorky, dohliadajúcej na riadnu výchovu detí zo sociálne slabých alebo neúplných rodín, ktorá "vďaka" práci k prekliatiu príde. Prekliatiu, zamotajúcemu na plné obrátky život jej i jej dvom maloletým deťom. Už dávno som nevidel žánrový kúsok, ktorý by ma zo dvakrát spoľahlivo vydesil. Navyše na miestach, kde sa to dalo priamo očakávať. Darmo, kto vie, ten vie. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky o něco slabší než Sestra, ale v samotné snaze o vyvolání strachu o trochu lepší. Zásadní problém tkví v tom, že kromě začátku se film drží celkem při zemi, a oproti nedávnému Řbitovu zviřátek nejde tak na dřeň, jak by ve své ryzí podstatě mohl. Legenda kolem La Llorony je totiž poměrně rozšířená a sama o sobě dost děsivá. Ne, že by Chaves odvedl špatnou práci, ale hlavní kámen úrazu je ve scénáři. Jde o to, že styl, jakým nám byl příběh byl předložen asi nebyl zvolen úplně šťastně. Větší důraz na kriminální zápletku (záhadná úmrtí dětí, podivné události v okolí) by dle mého názoru snímku prospěl více. Soudím tak proto, že například v Grimmovi (ke kterému jsme nutně museli v komentáři dospět) byla tématika uchopena o dost zajímavěji a o poznání mýtičtěji. Takhle jsme dostali jen řadový, nepatrnými detaily vybočující horror, který mohl k rozmanitosti žánru přispět větší měrou. Odkaz na Conjuring pak není nulový, ale asi 5-ti sekundový. Jako jednohubka a výplň Wanova producentského vesmíru však neurazí. Jen mám trochu pocit, že se začínáme točit v kruhu... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Lekačka ucházející, téma dobrý, ale… K cizím dětem se matka chová jako fena, která právě vrhla a svoje přehlíží s patrným nezájmem. Její syn přijde s hlavou podpaždí a ona řekne: "Spraví to pár stehů a bude." Prostě, sociální pracovnice roku... a matka na medaili a kopanec do zadku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horror-porn. V podstatě už jen odbytý slepenec několika klišoidních scén strašidelného žánru, hotový festival marnosti; už se to pro jistotu ani nesnaží maskovat za plnohodnotný film. Myslel jsem během toho na tolik jinejch věcí... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začínám se obávat, že Conjuring vesmír začíná pomalu vyžírat sám sebe. La Llorona je další tuctová lekačka, ve které nechybí ohrožovaná rodina, církev, kněz a nezničitelná bytost. Jistá ohranost série se dostavuje a začínají mě ty Jeptišky a Annabelle splývat. Ty filmy se začínají nebezpečně moc podobat. 50% ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama