Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná bubákovina, která jede ve šlépějích V zajetí démonů ale nesnaží se nijak inovovat vše co známe. Naopak veškeré strašení nudí a dětští představitelé jsou otravnější víc než je v daném žánru snesitelné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre fungujúce ľakačky, našťastie pre diváka robené niekedy aj za denného svetla. Príbehovo neprináša nič originálne, nič nové, nesie sa v tej línii duchárskych hororov posledných 10 rokov. Conjuring to síce nebol, ale po tej strašidelnej stránke ponúka kvalitný zážitok. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mexické legendy a latinskoamerický folklór rozhodně nemám moc nastudovaný, ale přízrak plačící ženy La Llorony se objevil již v řadě filmů. Většinou šlo o dramata, ale dostalo se i na pár hororových kousků. Takže nebylo moc překvapující, že po něm sáhl i James Wan a jeho kolegové a natočili o něm i samostatný film (který se samozřejmě stal součástí The Conjuring Universe). Michael Chaves coby začínající režisér rozhodně ostudu neudělal a odvedl vcelku slušnou práci. Společně s filmem The Nun na mě udělali mnohem větší dojem než taková trilogie o panence Annabelle. O té tu mimochodem taky byla zmínka díky vzpomínce Otce Pereze, ale ani ten nedostal moc prostoru. Prostě posloužil jen jako propojení s celou sérií. Mnohem více se mi však líbil úvod v chudinské čtvrti a příchod La Llorony na scénu. Hispánští a mexičtí spratci mají po uslyšení jejího nářku o „zábavu“ postaráno. Zamčení ve skříni, šamanské rituály a zaříkadla vás sice na chvíli před přízrakem v bílých šatech se závojem ochrání, ale opravdu jen na chvíli. Tahle mrška si vás totiž nejdříve pěkně označí a poté svůj teror nepěkně stupňuje. Bohužel je pravda, že si film neudrží slušnou úroveň po celou dobu svého trvání. Dá se tu narazit na několik sterilních (nudnějších) pasáží, které postrádají tempo, napětí i zajímavé momenty. Na druhou stranu je ale dle mého vše vyváženo i slušnou porcí atmosférických scén, několika lekačkami a dobrými hereckými výkony většiny zúčastněných. Strachy se u toho rozhodně neposerete, ale že bych se nějak výrazněji nudil? To ne. Můžu říct, že jsem v tom našel jisté zalíbení. Zvláště pak v poslední třetině filmu, kdy vše začalo gradovat. La Llorona odložila „rukavičky“ a jde tvrdě na věc. Scéna ve vaně a na půdě patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po dost solidní ženě v černém tady přichází absolutně nezáživná žena v bílém, která dopadla daleko hůř, než jsem čekal. Co stojí za zmínku je celkem slušný nápad nějaké španělské máničky, co topí děti a brečí v koutě, no zbytek podle zajeté šablony a nic nového nepřináší. Lekačky, atmosféra - nula. Herecké výkony a dialogy mi postupem času přišly neskutečně strojené a umělé až hrůza. Napojení do Conjuring světa - nula. Hodnocení podobných filmů je třeba brát s rezervou, protože vytvořit snímek, který by v tomhle subžánru vyčníval a byl lepší, je čím dál tím težší vzhledem ke konkurenci, ale tohle byla tak odfláknutá blbost, že tady rozhodně víc nedám. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tvorba hororů tohoto typu se už dozajista nachází v každé příručce o tom, jak instantně zbohatnout, aniž byste na sebe měli přehnané nároky. Investice pár ušušňaných milionů do jednoduché polekanice je dnes téměř stoprocentní jistotou mnohanásobně vyššího výdělku, takže z jasných důvodů nemotivuje moc nikoho posouvat tvůrčí limity zase o trochu dál. Nějakej lišák zde ještě dostal výborný business plán, jak se k tom ještě nadojit z latinskoamerického publika, (veeeelmi) volně to napojit na, z nějakého důvodu, úspěšnou sérii Annabelle a našlapat tak kina až po strop lidmi, kterým musí být už fakt všechno jedno. Je místy fakt vysilující sledovat adaptaci scénáře, jehož rychlost sepsání musela být snad limitována jen rychlostí psaní na klávesnici. Hlavními oběťmi toho jsou pochopitelně postavy, které jsou buď zbytečné, hloupé, neustále měnící své motivace či jednoduše srandovní. Za nimi se veze ústřední breburda, jejíž schopnosti jsou naprosto náhodné a v zásadě jen pro efekt. Jednou se zjeví v okně, pak zas je vidět jen skrze deštník, najednou ze záclon, pak vyleze z ubrusu... od půlky filmu jsem připravený na to, že může kdykoli někomu vyskočit z ucha. A to upřímně to bylo jediné, co mohlo filmu pomoci k průměru. Leč nestalo se. Hups spoiler. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovská spokojenost, to co jsem čekal že dostanu jsem dostal a ještě mnohem víc. Příběh pro mě šílený a natočení celého filmu dokonalé, horory začínají být na jedno kopito ale stejně mě film svoji kvalitou opět dostal, lekaci scény dokonalé no užil jsem si tuhle legendu fakt hodně bomba hororu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už když jsem si film pouštěl, bylo mi jasné, že nemůžu očekávat nic převratně nového, tím víc mě překvapilo, že jsem se u filmu vcelku slušně pobavil. Tvůrcům se podařilo vybudovat kvalitní atmosféru, nespoléhali jen na hloupé lekačky (přestože se jim nedokázali vyhnout) a přidali i solidní dávku napětí. Navíc se bojovalo hned se dvěma strašáky: mexickou nemrtvou bytostí a americkou sociálkou, a to už je pořádné sousto. // "Tadááá." ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem psal, že jeden filmový vzorec je vyčpělý. A pokud bude brát čistě Conjuring Universum, tak tohle je již šestý film. A tenhle koktejl na mě pořád funguje. Nevím čím to, ale ingredience Wana, které namíchal přes asi sedmi lety působí skvěle dodnes. Atmosféru tyhle filmy mají, jiné jsou děsivé víc, u některých je více humoru. Ale atmosféra se jim upřít nedá. I když už to nepíše Wan, tak je rukopis místy patrný. La Llorona na nic nečeká a hned rozehrává příběh o další rodině, které postihne zlo. Vazba na Conjuring Univers je malinká, ale potěší. Mě se tenhle spin-off líbil více než první Annabelle (2014), i když je možná porce strachu srovnatelná. Make-up démona odfláklý není, ale u Nun a tedy Valaka je to jiná úroveň. Za mě bych řekl ok. Lehký nadprůměr, který nedělá ostudu Universu, ale kvalit samotných Wanových filmů nedosahuje. (70 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Curse of La Llorona se může pochlubit několika skutečně velkolepými hororovými momenty a broušenou atmosférou, nicméně zbytek snímku se moc nevyvedl. I zde totiž narazíme na unylé a nudné hororové dogma, kde se postavy chovají nelogicky a běží démonovi v ústrety. Achjo. PS: Největším "highligtem" snímku je vyjma děsivé atmosféry i hláškující mexický kněz! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chaves do toho šlápnul hned na začátku, takže se nemuselo čekat hodinu, než se strašidlo objeví. To je první plus. Tím druhým je napětí, které se dařilo šponovat a lekačky, byť se daly celkem v pohodě vytušit, vesměs fungují na výbornou. Navíc Lóra je fešanda a její nástupy jsou víc než solidní. Vyčíst se nic nedá ani hercům a díky Bohu se neprojevila obvyklá bolest, jíž jsou protivní fakani. Ano, dalo by se trochu přidat na atmosféře a při důkladnějším rýpání by se našly i další nedostatky, ale já neměl potřebu po nich pátrat. Za mě asi nejlepší wanovka, kterou netočil Wan. 85% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Použitelný na večer s přítelkyní, která se vyděsí u každý lekačky. Jinak celkem o ničem, hlavně ve druhý polovině. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak to bola šablóna šablón. Ultra tuctový horor, ktorý nemáte šancu udržať v hlave. Veľa hlučných lakačiek dojem nezachráni. Veľmi, ale naozaj veľmi okrajový dielok z veľkej skladačky Conjuring. 5-7 rokov dozadu by ste si mohli pridať jednu hviezdu dozadu, ale dnes už takto málo snahy neobstojí. Túžime po filmoch, ktoré žáner skvalitnia, obohatia. Ako napríklad práve Conjuring alebo Děsivé dědictví. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Práca s atmosférou v niektorých miestach slušná. A je to o dve triedy lepšie ako Mníška. Ale stále sa to drží v rovine zaužívaných klišé, ktorých jediným obohatením je ďalšia legenda a jej vysvetlenie. Nie je to zlý film. Ale do nadpriemerných vôd nepatrí. Možno aj kvôli postavám, ktoré nemajú nejakú históriu s ktorou by sme mohli sympatizovať. Bishara straší tentoraz viac ako prízrak. A Patricia Velasquez neuveriteľne zostarla. Kde sa podela tá kráska z Múmie? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Inu, začínaj nám ty horory z Conjuring universa těžce tuctovatět a i přes slušně produkční kvality jim chybí něco, co by dokázalo alespoň trochu překvapit. La Llorona je tuctovka, která diváka neurazí, protože takový ten základ pro dobrý horor to má, ale zároveň si divák sem tam zívne, protože tohle už viděl prostě stokrát. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Místy spíš úsměvné než napínavé, logika jednání postav v hororech mi často uniká, tento film není výjimkou, proto nenadchne, ale ani neurazí. Nápad super, provedení pokulhává a z finiše se podle mě dalo vystříkat víc. Slušný průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je tu pán duchovný, ktorý sa raz stretol s akousi bábkou. V tomto prípade je to akosi nelogické, nechcem spoilerovať, ale je to tak. Stretol. A potom? Plačúca žena, je kvalitný zdroj strašidelnej ´´zábavy´´ a má svoje plusy. Tie ale niesu až tak plusové. Ide síce o zatiaľ najlepší tohtoročný kinoprírastok do tohoto žánru, ale berte to ako karhanie a nie chválu. Chcete sa ale naozaj báť pri slzách tejto nešťastnej matky? Odporúčam radšej atmosférický a naozaj mrazivý LA MALDICIÓN DE LA LLORONA ( 1963 ). ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Z traileru jsem přiliš nadšený nebyl a s velkými očekáváními jsem do kina také nešel ale byl jsem hodně spokojen. Film neměl moc hluchých míst a opravdu děsivých scén tam bylo dostatek. Zvuk a lekačky vynikajicí byla tam znám ruka Wana. Mnohem intenzivnější zážitek než nedávný Řbitov Zviřátek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film som videl už druhýkrát a ani teraz ma nepresvedčil, že by to mohlo byt aspoň na slabé 3*. Je to neskutočne urevané a kvíliaca žena, by si mala zmeniť meno na urevaná žena s trápnym ksichtom. Kedykoľvek sa tá marha objavila vo filme, tak ma iritovala, lebo zaváňala neskutočnou klišéovitosťou. Toľkokrát som už videl niečo podobne, že tato mihula ma naozaj nemohla vydesiť, len iritovať. Totálne zbytočný film, ani nevystraší a ani atmosférou moc nedisponuje. A pár scén je tu i komických i keď mali mat celkom iný účinok, čo u mna , ale nehrozilo. Tak do tretice si ho, tak ľahko už nepustím. ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama