Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film o nevěstě, která pláče slzy zmaru a sem tam někoho zabije, je fajn nápad. Provedení mě ale za srdce nechytlo. Lekačky byly očekávatelný na zcela očekávatelných místech, nevěsta byla opravdu hnusácká a nezaujal mě ani kněz, který nevěří v církev, ale Boha si ponechal. Průměrný horor s průměrným výsledkem. Neurazí, nenadchne. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Decentný odvar moderných tuctoviek bez výraznejšieho rukopisu.Mexický folklór v sterilnej americkej ducharine ničím neprekvapil...Sotva tri hviezdy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Žánrová jednohubka, která se jen vteřinově zmíní o tom, že patří do Wanova Conjuring universa, ale jinak si jde tvrdě vlastní cestou. V rámci žánru ujde, nic nečekejte, lekačky jsou přesně na těch místech, kde byste je čekali, ale NIC víc, žádná další přidaná hodnota tam není. Herci jsou celkem fajn, umí hezky vřeštět, potěší Tony Bra'tac Amendola. V bububaráku prozkoumáme prakticky všechny místnosti až na sklep. Tam se podíváme jen na schody. Bububába je celkem creepy namaskovaná, a potkat jí někde v baráku, tak zdrhám. Jinak režijní nuda a sterilita. 55% BTW opravdu to mělo eRkový rating? To jako kvůli tomu pohledu na černou krev? Ehm... aspoň tam mohli zafakovat... Fakani uřvaný ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

4/10 – Velice průměrná záležitost od režie přes scénář až po kameru a nezachrání to ani hudba, kterou ztvárnil perfektně znepokojující Joseph Bishara (nemyslím teď jeho vzhled), ani hororový mistr James Wan v produkci a bohužel ani scénářem zcela zdecimovaný Raymond Cruz, kterého si všichni pamatujeme z Breaking Bad jako trochu praštěného psychopata Tuca. Ostatně já mám pocit, že ho ta postava tak pohltila, že chudák hraje Tuca ještě dnes, necelých 13 let po natáčení. Směšnou, až absurdní karikaturu vymítače démonů, která místy nehezky překračuje hranici mezi hororem a tragikomedií, již ztvárnil, to ale pochopitelně neomlouvá. Je to částečně i jeho chyba, že jsem závěrečných 30 minut nevěděl, zda se mám smát, nebo brečet nad jednoduchostí konfliktu, plytkostí příběhu, stokrát ohraným provedením a tím, že se Patricia už podruhé někam záhadně teleportovala, ačkoliv ji na začátku filmu dali do vazby. Samotný démon Já Corona také stojí za starou bačkoru: neznáme její motivace, tj. nevíme, co s dětmi vlastně dělá. Není pořádně domyšleno to, že je především dětský bubák – měli by ji dospělí vidět? Plus mi v té mé makovici vážně nefachá, proč pořád všechny opruzuje, když chce vlastně jenom zabít ta děcka. Nebylo by snazší to prostě udělat? Krom toho její vizuál je vrchol všech hororových vykrádaček. Dokázal by ji někdo rozeznat od Ženy v černém? Ostuda. "Vážený Thorine Chavézo, nezapomněli jsme na ni a všichni víme, že jste design svojí sestry vytvořil zkratkou Ctrl C, Ctrl nechce sa mi premýšľať velmi." Otázka do tomboly: "Neměla by Já Corona strašit spíš důchodce? A co na to důchodci na Seznamu? A co na to důchodci na seznamce?" Typická konverzace ve dvě ráno: "Corona ve skutečnosti není virus, nýbrž gerontofilní sestra La Llorony." – "A co je teda očkování? Svěcená voda? A jak vysvětlíš to, že po něm někomu ochrnula ruka?" – "Bůh dává... a Bůh taky bere." Rada na závěr: "Dej mi bod, nebo se k tobě domů večer teleportuje Patricia a pověsí tě za koule do průvanu. Nevěříš? Pak si povíme..." ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Totálny priemer, akých dnes už máme tucty. Klišé príbeh rodinky ohrozovanej bubulákom, ktorý poväčšinou len straší, než aby skutočne ubližoval. Ústredná rodinka je veľmi sympatická, vďaka produkčnému zázemiu má film svoje momenty. Po kine by som nahnevaný nebol, La Llorona je však ako stvorená na večer pri telke. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „La Llorona: Prokletá žena“ je filmem, na který je vhodné jít do kina. V podstatě jen proto, že si užijete místy docela dobré scény a pár lekaček, ale skoro se chce říct, že v kině u nás na moc lepších hororů nenarazíte. Je to škoda, že sem toho moc nejde, ale aspoň něco. Pokud víc než lekačky a neoriginální příběh nečekáte, je „La Llorona: Prokletá žena“ něco, co vám bude stačit. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Má osobní encyklopedie všeho, co nemám rád na (mnou milovaných) hororech. Tuctové, šablonovité, s dokola (a dokola) stejným rytmem, snaha o děs vytvářená pouze prostřednictvím scén završených jump-scares, s nefunkčními postavami (wannabe badass renegade) a nulovým tahem na branku. Ale ano, ten film má své místo: středa, 23:45, Prima. A pokud počas filmu slyšíte někoho plakat, nebojte, jsou to jen diváci. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Bože! Príspevok môže obsahovať spoiler! Máme tu krásnu mladú ženu ktorá si žije pokojný život s manželom. majú krásne deti a nič im nechýba. Potom ale zistí, že manželovi chutí aj iná vagína ako tá jéj. Spraví pomstu. A to žiadnu obyčajnú. Utopí vlastné deti a aj seba :o. A potom ako zlý zlý hnusný duch zabíja aj ďalšie deti. Pomsta za neveru ako vyšitá ... scenárista smekám pred tebou si naozaj frajer! klobúk dole. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Sestře" tady máme další příspěvek do "The Conjuring" univerza, tentokrát inspirovaný skutečnou legendou o takzvané Plačící ženě. Tahle zlá paní začne ohrožovat děti jedné milé sociální pracovnice a je z toho velmi slušná hororová podívaná (hlavně díky uvěřitelným hereckým výkonům, což u dětských herců vůbec není samozřejmost). Bohužel dojde na závěrečnou třetinu à la "vymítání v domě", kde se postavy začnou chovat dost hloupě a vy se místo strachu dění na plátně spíše vysmíváte. To ale nic nemění na tom, že jsem velkou část stopáže zírala do země, protože jsem velký strašpytel a tady se lekalo i za bílého dne. Skoro 4*. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Štandartný film tohto hotorového podžánru. Či už prekliate bábiky,skrinky, veci či ľudia si vyhliadnu rodinu s deťmi a strašenie môže začať...Ani príliš neľutujem že sme film nefali v kine aj keď s kamarátmi večer by mal nepochybne väčšie čaro, ale napriek tomu sa určite LaLlorona nezaradila medzi prekvapenia tohto roka,ako jej predpovedal zdejší ekspert na hořoř 😊 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

žádný zázrak se nekoná,ale i když La Llorona jede podle vyjetých kolejí,celkem dobře vypadá a bubání je tu poměrně funkční.Není tu nic moc co by překvapilo,ale jako žánrová jednohubka to splňuje všechny aspekty podobně jako druhá Annabelle.Snaha o provázání s Conjuring universe se cení,ale že by byla zrovna k něčemu se říct nedá...70% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina... Ovšem příběh není vůbec špatnej a oproti předešlé Sestře to byl daleko vydařenější kousek! Není o čem moc psát... Pokud se chce člověk občas leknout a trochu se večír bořit s husinou do peřiny, volba La Llorony není vůbec zlá. 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

La Llorona bola pekne strasidelna, inu iny kraj iny demon. najma tie mykologicke demony, tych je hodne. Buba sa pekne od podlahy, bal som sa hodne  - a to ja rad, pekelna atmosfera a lakacky na urovni,  spokojnost, herci sympaticky, kasting sa  hodne podaril, reziser zohnal hodne sympatickych ludi  : 70 % ()

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci, strhujúci horor, z ktorého som mal zimomriavky od začiatku do konca. Veľmi kvalitné a pre mňa presvedčivé spracovanie, nato, že je to USA, veľmi sa to priblížilo Španielskym hororom, ktoré považujem za najkvalitnejšie horory. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film strašně hezky začíná,ale postupně to vadne,a nakonec je to rutinní jednohubka,která se podobá kdečemu.Koukat se dá,ale víc nic.50%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je sice atmosférická a to i přes to, jak klasický ten námět je, ale pak se to bohužel zlomí a je tam hodně znát, že tvůrci měli nápady sotva do hodiny filmu a pak je to celé o tom, jak vždycky exorcista přijde s něčím, co La Lloronu stoprocentně zastaví, ale za pár minut je tam zase terorizuje a tak vymyslí další způsob jak ji stoprocentně zastavit a ona tam zas za pár minut pobíhá. Navíc to celé vypadá, jako stovky jiných, podobných hororů, nepřináší to nic nového ani se to nijak neliší. Sice tam je pár slušných lekaček a v první polovině docela funguje atmosféra, ale ve finále tomu ani 3* dát nemůžu. Postavy to taky bůhvíjak sympatické nemá a navíc tam jsou nelogičnosti, navíc matka je naprosto úžasná, když si všimne, že její dcera má popálenou ruku a když jí ta dcera řekne, že to má z toho, že upadla, tak už to dál neřeší. Je to strašně obyčejné, takže pokud to neuvidíte, o nic nepřijdete. 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomínám, kdy naposledy jsem se bála v kině u hororu. Světe div se, od dob Insidious ten moment zase přišel a já byla podělaná až za ušima. Sice si uvědomuju, že tohle není žádná áčková filmařina, ale to strašení na mě prostě zatraceně fungovalo a bylo zkrátka NEPŘEDVÍDATELNÉ. Což oceňuji hrozně moc a dost mě mrzí, že je tento malý, nenápadný duchařský kousek podhodnocen a opomíjen. Co se taky musí pochválit, je opravdová lidskost postav a jejich rozumné chování po celou dobu děje. Nevím, čím to je, že se mi La Llorona tolik vryla pod kůži, ale po hororové stránce je to brutální náser a atmosferická bomba. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Je to sice vykrádačka, podobných příběhů každý hororový fanda viděl několik, ale bylo to zatraceně creepy a napínavé. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V centre všetkého zla stojí opäť znetvorený duch, ktorý bude robiť „bubu“ len preto, aby vyľakal nielen rodinu, na ktorú sa upol, ale aj divákom. 4/10 ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Už je to tu zase. Duch mrtvé ženy, který mermomocí touží po zabíjení dětí, tentokrát ovšem utopením. A kdo to vše vyřeší? No samozřejmě nikdo jiný, než bývalý (neortodoxní) kněz, nyní šaman. Neoriginalita současných hororů je opravdu otřesná, tvůrci se ani nesnaží přijít s nějakým novým prvkem, jen neustále kopírují tu stejnou šablonu bez jakékoliv inovace. ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama