Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Strašné na tomto horore je akurát klišé. Predvídateľné, nuda, a v podstate dosť hlúpe. Navyše mám z neho pocit nechuti, lebo som si pri jeho sledovaní odskočila na vécko vyzvracať sa z Wobenzymu, ktorý bol už po záruke, čo som si nevšimla. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Propojení s filmovým kultem Conjuring asi 0,003 %, což ale vůbec není žádná překážka pro to, aby si člověk s nedostatečně vyvinutým svalstvem v okolí svěrače nepřivodil nepříjemné problémy. Některé lekačky (byť je čekáte) jsou vskutku povedené a moje doporučení zní - nestahovat 15GB verzi s perfektním rozlišením a rozhodně nepouštět po západu slunce, slabší povahy rozhodně uvítají spíše avi verzi 640 MB se zvukem jako z kastrolu a nepozději po obědě....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

1,5*. Postava mexické La Llorony je zajímavá, překvapivě poměrně blízká naší Polednici, ale není nijak strašidelná. Film je plný předvídatelných klišé a nepůsobí vůbec hororově. Sází na levné lekací momenty, ale ani ty nefungují tak, jak mají. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

La Llorona je velice působivým hororem, který sice na jednu stranu není nikterak objevný, či originální, nicméně svým zpracováním se řadí jistě k tomu nadprůměrnějšímu, co současná duchařská produkce vůbec nabízí. Disponuje totiž prakticky vším, co takovýto typ filmu potřebuje k tomu, aby fungoval přesně tak jak má. Dlouho se tudíž na nic nečeká, hned od úvodu se jde přímo k věci, vysvětluje se vhodně až v průběhu zápletky, která má opravdu záživné tempo a úžasně v ní funguje postupná gradace, která pak vyvrcholí v zatraceně našláplém finále. Perfektní je i po celu dobu pravidelně dávkované napětí, bavila mě atmosféra a styl snímku, a co se obsazení týče, ani v tomto ohledu si nemám na co stěžovat, jak dospělí, tak dětští herečtí představitelé jsou sympatičtí a vesměs mě oslovili i jejich samotné postavy, kterým jsem upřímně přál, aby té prokleté La Lloroně unikli, a rád bych doplnil, že právě tato její postava je po dlouhé době působivý hororový záporák, který má, přestože jde o ženskou, fakt koule :-)! Já jsem s touto podívanou zkrátka upřímně spokojen, takže opakuji, v rámci duchařského subžánru určitě hodně povedený snímek. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Najväčším tromfom La Llorony sú určite herecké výkony. Linda Cardellini bola mimoriadne autentická a dobre sa na ňu pozeralo a detský casting bol taktiež suprový. Už dávno som nevidel v modernom horore krpcov, ktorí mi nelezú na nervi. Títo dvaja boli roztomilí a skutočne som sa o nich bál. Potom aj samotný film funguje o poznanie viac. Aj keď scenár bol bohužiaľ "vygenerovaný v automate", už typické "conjuring" jump scares sú v niektorých momentoch až príliš samoúčelné a hlúpe no a film tentokrát utrpel aj lokáciou. Nech už mám akokoľvek filmovú Kaliforniu rád, tu v príbehu o mexickej folk legende by sa určite viac hodili autentické mexické kulisy... možno v pokračovaní... Inak som sa veľmi dobre bavil,  určite viac ako som čakal. Pretože, úprimne, bál som sa sterilnosti a nudy ako v prípade niektorých predchodcov v rámci univerza. Michael Chaves však chvalabohu vyzerá byť veľmi šikovný hororový režisér a určite bude zaujímavé sledovať jeho tvorbu, keď nebude mať ruky zviazané veľkým štúdiom... za mňa teda spokojnosť, zázraky nečakajte ale baviť sa budete, a možno aj trochu báť (not really) 60 %!! ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek plný tmy a dobrých herců. Napjatá atmosféra se nenásilnou formou drží celých 80% filmu. Děsivé pozadí všeho se odráží od lekavých momentů na všechny strany a doplňuje tak pochmurnou náladu příjemné duchařiny. Bílé šaty zhrzené nevěsty vždy odehrají svou roli stejně perfektně jako zčernalé slzy na bílé tváři, práce se světlem a tmou, svíčky, černovlasé krásky, vyděšené děti a jako třešinka na dortu samozřejmě bývalý kněz a jeho neortodoxní metody. Tohle známe, je to dost klasika, ale funguje to. I tentokrát to vyšlo. Rozhodně doporučuji zajít si do kina, které celou atmosféru násobí. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být docela pěkně natočený horor alespoň to tvrdil trailer… V kostce jde o film, který nás učí, že vše se vyřeší svěcenou vodou dobrou modlitbou a zavřením dětí so skříně. Klady: Velmi sympatická hlavní herečka je asi největším plusem, kterým v tomto filmu nacházím. Co bych mohla pochválit dál je znatelná účast autorů série Conjuring, které jsem si byla vědoma, i když jsem dopředu nevěděla, že producentem filmu byl James Wan. I když musím zase říct, že jsem od autora V zajetí démonů čekala trochu víc. Příběh opět zajímavý ale špatně uchopený. Jediná opravdu děsivá a zároveň povedené scéna byla ta v autě. Zápory: Bohužel je film pln hororových klišé typu velmi nelogické chování postav, hodně dopředu očekávané lekačky nebo jak už jsem zmínila vše řešící modlitbou. I částečné spojení tohoto filmu s Annabelle jsem nikterak nepobrala a rozhodně by se film bez této zmínky obešel. Na prostředí není nic zajímavého. Film se nepojí s domem, lesem ani s ničím, co by horor alespoň trochu obohacovalo. Ani přesně nevím, kdy film začal nudit, ale myslím, že jsem se ztratila v tom chaosu, jak pořád někdo vřeštěl a pobíhal po domě. Musím říct, že jsem i párkrát ke konci vyprskla smíchy, a to by se v dobrých hororech nejspíše stávat nemělo. Hodnocení: (2*) za hlavní herečku a slušný příběh ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když už jsem nastudoval conjuringové universum, pustil jsem si La Lloronu dokud si tu návaznost ještě pamatuju. A je to zase typická duchařina podle klasického mustru. Rodinka v ohrožení, spousta keců, nudy a "nečekaných" lekaček v první půlce. Tajemství nulové, neboť kdo a proč tu straší se dovíme hned v úvodním prologu (duch ženy co utopila děti). Pak se to přehoupne do druhé půlky, na scéně se objeví mexický šaman/kněz s pár obrannými kouzly a začne boj v domě. Dlužno říct, že La Llorona je celkem pěkná obluda, boj je napínavý, kouzla celkem fungují a finále je skvělé. Dávám smířlivé 3* i když ty duchařiny jsou opravdu jedna jako druhá přes kopírák. Být to o půlku kratší, byla by z toho celkem hezká, méně originální epizoda Supernatural. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel Conjuring univerza, ktorý je s ním mimochodom v absolútne minimálnom spojení(spája ho len postava kňaza ktorá sa mihla aj v Annabelle). Najväčším problémom La Llorony je že po väčšinu času nefunguje atmosféra a ani ľakačky. V úvode ešte ako tak, ale keďže už od skorých minút nám je La Llorona postupne ukázaná viackrát v plnej kráse( a nie je ani zďaleka tak desivá ako Valak či podobné postavy z univerza), tak časom sa nie je vôbec čoho báť a všetky pokusy o strašenie sú neúčinné. Oceniť sa teda dá len vtipná postava kňaza ktorá príde na scénu v druhej polovici a fakt, že po technickej stránke je to stále kinofilm a nie nejaké lacné amatérske béčko zbúchané za pár tisíc. Ako cieľovka ducharín a veľký fanúšik Conjuring univerza by som nepovedal že nejakému filmu dám podpriemerné hodnotenie(pod 3*), ale stalo sa. Michael Chaves tento diel v mojich očiach skrátka zmrvil, priniesol len veľmi mdlý horor a osobne nechápem kto pri zmysloch mu po ňom dal na starosť réžiu Conjuring 3ky. 40% ()

adam9 

všechny recenze uživatele

La Llorona tak trochu promrhala potenciál. Nevyužila svého latinskoamerického původu, který se až na herecké etnikum do příběhu nijak zvlášť nepromítl, což je škoda, protože takových hororů zase tolik není. Chaves natočil víceméně jen obyčejný, předvídatelný horor s pár povedenými lekačkami. Nejde o žádný průšvih, ale díru do hororového universa s tím také neudělal. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

"Teda Miňo, hororov som moc nevidel, ale toto bola nuda." Toľko k hodnoteniu od môjho synovca. Ja len dodám, že tak sterilný a nezáživný film som nečakal. Ani štipka invencie. Pritom potenciál to malo viac než dobrý. Veď mexických duchov tu máme poskromne. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velmi šablonovitá duchařina s lacinejma hlasitejma lekačkama. Stokrát viděný, ničim nepřekvapí. Linda Cardellini v hlavní roli fajn a má to pár zajímavejch záběrů na noční město, skoro až komiksovejch. A Tuco Salamanca tu hraje kněze :)) ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další snímek ze světa V zajetí démonů a není to žádná hitparáda. Ta legenda mohla být i dobrá ale nějak mi přijde, že to bylo špatně uchopeno. Není tu nic nového a faktor strachu je pryč. Prostě jen koukáte, nelekáte se a těšíte se až to skončí. Michael Chaves což je režisér tohoto snímku má natočit i V zajetí démonů 3. A já doufám, že se tak nestane protože tohle prostě nemá atmosféru a ani nic podobného co má horo mít. Všechen moment překvapení v dnešních hororech Vám ukradne muzika a nebo to, že si někde v odrazu všimnete postavy. Je to škoda protože horory mám rád ale dneska už to není ono. 40% ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama