Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba čekat od Llorony nějaký zázrak. Skrz naskrz předvídatelná báchorka o rodince, po které jde bubák. Nijak originální (ok, latino) a hlavně vůbec ne děsivé. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Legenda o La Llorone je celkom zaujímavý príbeh, ktorý má potenciál sa stať dobrým filmom. Bohužiaľ čo mi na tomto filme vadí,je príliš časté zobrazenie demóna, až také časté, že La Llorona sa mi už nejavila ako strašidelná. Dej nebol zlý. Bolo by zaujímavešie, keby viac zobrazili ako legenda vznikla, teda ako sa to všetko začalo. Michael Chaves sa zjavne snažil spracovať to do Conjuring štýlu, no veľmi mu to nevyšlo. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem vyrozuměl, že žárlivá žena se může proměnit v strašidlo. Takže, děvčata, pozor na to! Moje přítelkyně měla proti žárlivosti, která nám občas trochu kalila náš jinak harmonický vztah, talisman. Byl to jakýsi nepříliš známý minerál, na pohled dost podobný křemenu. Říkala mu nežárlit a občas jej žmoulala v ruce. Třeba když jednou našla v posteli dlouhý blonďatý vlas. Správný název onoho nerostu jsem bohužel zapomněl. – La Llorna je chvílemi docela děsivá. Menší děti by jistě ocenily, kdyby jim rodiče tento film pustili jako pohádku na dobrou noc. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 9 miliónov dolárov // Tržby_ 57.6 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 1 812 754 KČ // Diváci v ČR_ 11 766 // Tržby v USA_ 28.6 milióna dolárov ()

woodsman odpad!

všechny recenze uživatele

tak toto bola dost velka sracka od hororu to malo dost daleko velmy slabe a konec totalen nudny a suchy jezis on bude natacat aj v zajati demonov 3 tak to je v prdeli ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Dalsi ze seznamu “videla jsem jednou, pretrpela, podruhy uz nepotrebuju”. Nefungovalo na me nic, ani lekacky, ani “hruzostrasna” placici zena, ani desivou atmosferu jsem nepocitila. Jediny plus ma za me Raffael - Tadááá! ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Inu, tahleta mexická bílá paní nám zabubala vcelku solidně. Bohužel nepřináší v hororovém žánru nic, co bychom už neviděli v podobně koncipovaných snímcích, ale nevadí, koukatelné to rozhodně je, když si člověk odmyslí pičoviny typu procházení domem ZÁSADNĚ bez osvětlení a JEDINĚ šnečím tempem... Oceňuji zejména absenci hodinového rozjezdu, ve kterém se dvakrát pohne záclona, třikrát zavržou dveře, za zvuku přepálenějšího, než zasrané alzácké reklamy, se mihne někde v rohu blíže neidentifikovatelná šmouha a děsivě někomu sjede z postele peřina, přičemž se ozve naprosto nečekané a zlověstné zavrčení, případně dětské zachichotání. Kdepak, tahle Urbanovic legenda o hispánské Polednici je vkusně ochucená slušnou dávkou jalapeños salsy. Sice mírně po expiraci, ale furt splňuje účel. Dneska za 3,5 fazole. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Absence řinčení a lekaček je vždycky kladná vlastnost hororů a tak je to takovej lepší průměrek, jenž působí jako povedený pokus o vytížení maxima z malého rozpočtu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

U mňa po pozretí prevláda skôr menšie sklamanie. Nepozeralo sa nato zle, La Llorona vyzerala v celku dobre, lakačky tak isto ich bolo dosť(nie všetky však fungovali tak ako mali). Nakrútené to bolo pekne a herci skvelí. Celková legenda ma však neoslovila tak ako by som si predstavoval a absentovala mi tu atmosféra.Koniec sa mi páčil pekne dlhý a veľa strašenia. Za mňa 4* a v celku spokojenosť. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No, takový tuctový horor...Je tam pár dobrých scén, ale zbytek ničím nepřekvapí...Ke konci to režisér ozvláštnil klipoidním střihem...Jinak si, ale za pár dnů na tento film nevzpomenu...Ale úplný průser to není...Za mě 60% ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

U nás se malým dětem říká, že když budou zlobit, odnese si je Polednice. To v Mexiku je to truchlící matka, La Llorona, ze které mají strach nejen děti, ale hlavně jejich rodiče. Debutující režisér dokázal vytvořit správně mexickou atmosféru, ať je to, pro filmy z tohoto prostředí, typický oranžový filtr, nebo herecké obsazení, které je, ač americké, podobné obyvatelům tohoto státu. Z tohoto castingu nejvíce, svými výkony, vyčnívali, začínající, dětští herci, ale neztratil se ani můj oblíbenec Raymond Cruz. Určitě je na místě srovnávání s Annabelle. Jak panenka, tak plačící žena jsou charaktery stejného univerza, tady navíc propojené postavou, hranou Tonym Amendolou a ačkoliv jsou si oba filmy velmi podobné, tak na La Lloronu se, z pohledu zajímavosti dívalo lépe. Našlo se tu několik slušných lekaček, které splnily účel, i když byly ony scény předvídatelné, ale vyloženě vyděsit mohli snad jen diváka, zcela neznalého. Příběh nepřišel s ničím novým, naopak to bylo jedno duchařské klišé za druhým, ale přes to se, vzhledem k vyždímanému subžánru, dokážu přenést a vy byste, pro klid na duši, měli také. Ačkoliv je to tedy očekávaný mainstream, cílený na, mnou nenáviděné, teen publikum, které tvoří většinu diváků v kinech, tak je to na stejné úrovni, jako ostatní horory z tohoto filmového vesmíru. Nicméně je potřeba říct, že se NEpřipravíte o skvělý zážitek, pokud se tomuhle vyhnete. ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele

Je tam spousta "bububu" scén, na těch je ten film vlastně založený, ale jako celek to moc dobře nedrží. Samotná La Llorona vypadá dobře, hned bych do ní šel, ale v efektivitě vraždění je poněkud impotentní. Zato všichni klaďasové jsou hrdinové až na půdu (doslova), ty by snad nepřepral ani Chuck Norris, natož nějaká ubrečená paní... 60% ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem jednu hvězdičku ubral. Horor to není špatný, ale do plného hodnocení mi přeci jen něco chybí. Tvorbu Jamese Wana už znám celkem dobře, a i když zde měl „jen“ roli producenta, věděl jsem, že se bude jednat o dobrý film (jeho jméno bylo pro mě jeden z hlavních důvodů, proč film v kině zhlédnout). Trochu mě mrzí, že film nemá prakticky žádnou spojitost se světem Conjuringu (krátká zmínka a záběr panenky Annabelle to nespasí). Mexickou legendu o Plačící ženě jsem dosud neznal, ale vždy rád uvítám nové hororové náměty a postavy. Výborné byly herecké výkony (zejména dětí), atmosféra byla obstojná, jen bych uvítal více lekaček (také trochu více nečekaných). Celkově jsem i přes drobné výtky velmi spokojen. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

No pribeh bol tuctovy dokola je toto iste,ale popravde na ducharine toho nic nive a svetoborne nevymyslis.Spracovanie zato bolo dobré,tá ukvilena magorka vypadala dost desivo a atmosféra bola tiez dobrá.Nic extra,ale určite to lepšie z hororu. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Spotřební duchařina pro teenagery a středoproudé diváky, kterým jinak horrory přijdou už přes čáru. Formálně solidní, ale zcela suché a generické strašení, ve kterém všechno funguje tak nějak napůl, ať už se bavíme o příběhu, vizuální stránce, atmosféře, lekačkách, vlastně čemkoliv. Filmy tohohle ražení mají štěstí, že příliš nestojí, a současná popularita žánru jim výdělky zaručí, ale jejich tupá neinvenční rutinnost brzy většinu diváků nevyhnutelně odradí. Nálepka ConjuringVerse a Wanova produkce jsou pro La Llorona lákavými reklamními triky, a diváky se pomocí nich podařilo natáhnout do kin úspěšně, ale ani jedno, ani druhé na konečné podobě filmu není skoro patrné. Výsledkem je pak ještě větší zklamání, než nedávná The Nun, a nejslabší příspěvek do Wanova horrorového vesmíru, dokonce i v porovnání s první Annabelle. Vlastně ani nevím, proč na tyhle druhy filmů do kina ještě chodím, nejspíš asi ze setrvačnosti a lásky k žánru... ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama