Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Šeredná hysterka neunesla následeky svých činů a teď prudí ostatní. Děcka v pohodě, ale jinak atmosféra stála za houby. Tento typ filmů mne vždy nudil a ani tentokrát se nestalo nic, co by to změnilo. Pokud by si chtěla vzít moje, prosím. Do hodiny ji vrátí neutopené a ještě doplatí. Za mne 40%. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

La Llorna Jeden z nejlepších, nejděsivějších a nejnapínavějších hororů jaký jsem kdy viděl. Od dob V Zajetí Démonů 2 již uběhly tři roky a máme tu další film z tohoto "vesmíru" který se vyrovná všemi nahoře zmíněnými vlastnostmi právě doposavaď poslednímu dílů V Zajetí. Po zklamání ze Sestry tu tak máme krásné oživení žánru a této série. Považoval jsem oba díly V Zajetí za nepřekonatelné ale jak jsem již zmínil tento snímek se jim hravě vyrovnává. Napínavý od úplného začátku do úplného konce! Úžasná doprovodná orchestra od skvělého skladatele #JosephBishara jenž dodala skvělou atmosféru. Tudíž soundtrack též doporučuji pro hororové nadšence. Po audiovizuální stránce není co namítat. A co se týče samotného příběhu který nám servíruje #MichaelChaves není co vytknout, diváka děj vtáhne hned zprvu vyprávění kdy zjistíme kdo vůbec ta žena je, pak už jen sedíte zařezaný do sedačky a skoro se i bojíte jaká další hrůzy plná scéna přijde, což právě dělá z hororu horor a ne rádoby pokus o děsivý film. Je to velmi atmosférický horor který divákům slibuje již v ukázkách že se budete bát a bát se opravdu budete. K závěru bych doporučil náhradní plínky sebou protože až uslyšíte pláč ženy tak budete vědět že si pro vás jde... La Llorona Mé hodnocení:9.5/10 ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

La Llorona bohužel doplácí na tzv. "Conjuring syndrom", čímž mám na mysli, že jak jsou v hlavní roli děti, automaticky víme jak to všechno dopadne a ani tady tomu není jinak. Do toho se to strašně vleče (i přes krátkou stopáž) a hlavně filmu jednoduše chybí základní prvky kvalitní duchařiny - atmosféra, zajímavé lekačky nebo snad nějaký plotwist na konci nehledejte. Ničeho z toho jsem se tady nedočkal a jedná se tak nejspíše o nejslabší článek celého Conjuring universa, což už samo o sobě něco vypovídá. I Nun se mi teda líbila více. Lepší 2* ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tento hororový snímek si 55% zaslouží, protože to je nadprůměrný hororový film který ale je docela povedený film. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, atmosféra je solidní, napětí je povedené a docela i časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je výborná. Za mě 5,5/10. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

No pribeh bol tuctovy dokola je toto iste,ale popravde na ducharine toho nic nive a svetoborne nevymyslis.Spracovanie zato bolo dobré,tá ukvilena magorka vypadala dost desivo a atmosféra bola tiez dobrá.Nic extra,ale určite to lepšie z hororu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'Plačící žena', děsivý přízrak v bílém, je postava, na základě mexické legendy šířené v Severní a Jižní Americe, používaná v kinematografii už někdy od třicátých let a není divu, že vzhledem ke své dosavadní tvorbě ji tvůrci hororové série 'V zajetí démonů' a 'Annabelle', použili také. Všímavý divák jistojistě postřehne v určité scéně známou panenku jako pojítko. A tak snímek právem patří do rozšiřujícího se vesmíru 'The Conjuring'. Plačící žena', nebo-li právě v originále 'La Llorona', byla dle legendy krásná žena jménem Marie, která se rozhodla kvůli muži, do kterého se zamilovala, utopit své děti. Ten však její lásku neopětoval, s čímž se Marie nedokázala smířit a v žalu se utopila v řece. Když se její duše dostala před nebeskou bránu, nebylo jí dovoleno vstoupit do posmrtného života, dokud nenajde své děti. Zůstala tak mezi světy živých a mrtví, kde bloudí dodnes a hlasitě naříká. Ale může i stát, že zaútočí na děti nebo je dokonce unese, aby tím nahradila ty, které zabila. A právě s tímto motivem pracuje tento snímek. Na správný horor je děsivý a atmosférický, takže v tomto případě nic proti. Slabinou je dějová šablona, která je už po tolika desítkách let hodně předvídatelná. Scénář se snaží být zajímavý, ale je tu hodně pasáží, které jsou zbytečně natahované, hlavně svým sebeopakováním. Scény odhalení La Llorony jsou nápadité a solidní, ale je jich zbytečně hodně, byť se daná místa střídají. Stává se tak z toho spíše nuda, což je na celé koncepci nemalá bolístka. Děj příběhu je tak jednoduchý, že by postačil i na stopáž seriálové epizody. Tady se s tím mělo daleko více zapracovat, neboť po výpravné stránce není co vytknout. Dobrý námět, ale promarněná šance. Škoda tohle mělo navíc. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zena,ktora v minulosti v ziarlivosti a zurivosti utopila svoje dve deti i samu seba prichadza ako strasidelny duch,ktory si chce prisvojit cudzie deti,paradne natoceny horor,je zjavne,ze ma v nom prsty aj James Wan,citit tu jeho kvality,zimomriavky som mal po celom tele,atmosfera vyborna,lakacky fungovali,samotna La Llorona bola odporna a siel z nej strach,cize nemam ziadne vyhrady...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vo svojom žánru tuctová vec, bez žiadneho prekvapenia a verný postupom, dlhodobo aplikované v podobných filmoch. Vizuálne spíš minimalistické, ale menej je tu viac. Plusom je, že sa nesnažili zbytočne skomplikovať (alebo s niečím iným prepojiť) príbeh. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Mimo hlavní série Conjuring nedokáže tohle hororové universum vyprodukovat kvalitní spin-off. La Llorona je bezpohlavní horor, který neumí ničím překvapit a je brutální nekreativní. Postava černošského detektiva zde vůbec nemá opodstatnění, zajímavou lekačku zde divák bude hledat marně. A spojení s Conjuring universem? Postava kněze (v příběhu La Llorony nehraje nijak významnou roli), kterého posedla panenka Annabelle. 2* ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Prokletí megery La Llorony je velmi emotivní a doopravdy nervydrásající příběh, pojednávající o hysterické a zároveň nejkrásnější MILFce, která kdy obývala pouště Mexika, která místo toho, aby byla spokojenou ženskou a jako každá jiná předstírala spokojené manželství, tak utopila svý děcka, dostala silný depky, a protože žila v době kdy antidepresiva u sebe nenosil každý zoufalostí a smutkem zužovaný spoluobčan, tak se raději utopila taky, bába jedna. To ji však nestačilo, a proto se rozhodla, že bude krást děcka ostatním matkám, žijícím již v trochu modernějších letech. A že se na své hony na děcka pěkně připravila! Pěkný bílý závoj si vzala a xicht i s prackama si černým uhlím zaprasila. A je připravená, teď už jenom chytit nějakou ubohou ženskou, nejlépe bez chlapa, aby nedošlo k větším a silnějším potížím, no a následně ji čórnout synáčka i s děvečkou. Popřípadě ani neuškodí si s neviňátky zaplavat v bazénku, pár doušků chlórované vody ještě žádné vystrašené dítě nezabilo, že ne? Naštěstí je zde však dobrotivý a hrdinský Tuco Salamanca z Perníkovýho Tatínka, kterého očividně přestalo bavit prodávání metamfetamínových modrých kamínků z magických jeskyní Novýho Mexika, a přešel k vymítání tři sta let starých ufňukaných bab Mexických. Docela ho však chápu, každý potřebuje změnu. Jenom ta prokletá pra-pra-tchýně nemusila tak hysterčit.. 3/5 ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Počáteční scéna s paní pod závojem a rohovym zrcadlem byla zajímavá. Pak už to drajv ztrácí. Bohužel. Nejhorší je stupidní chování postav kvůli uměle navozovanýmu „napětí“. Mírnej podprůměr. Mrzí mě to, protože zrovna paní v šatech měla našlápnuto dobře a nepoužívat laciný lekačky, anebo někdy ani ty ne, mohlo to dopadnout daleko, daleko líp. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný horor. Není to špatné, ale nic co by člověka zarazilo do sedadel. Dobré lekačky, příběh z mexických legend, ale jakoby ho člověk už viděl tak stokrát. Posledních 20 minut zajímavých, ale do té doby nic moc. 50% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Není třeba vymýšlet nic nového, jestliže se staré osvědčené téma zpracuje podobným způsobem. Marná sláva zahánění zlého ducha, který ohrožuje děti je vždycky atraktivní látka. Téměř všechno tu funguje jak má. Atmosféra se hezky zahušťuje, lekačky se množí a že jsme už všechno někdy někde viděli? Absolutně nevadí! Já strávil příjemnou hodinu a půl s dobře udělaným bubákem v hodně dobře natočeným hororem a to mi stačí. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Horor ako každý druhý, držiaci si sa typického vzoru - prekliatie, popieranie, priznanie, exorcizmus. Hysterická matka, ktorá evidentne zanedbáva starostlivosť o vlastné deti a prehliada fyzické zranenia, ak oprotiklad matka trorá to trochu preháňa a zamyká decka v šatníku... Proste stereotyp. Trochu nechápem, čo má tento film spoločný s Conjuringom, okrem kňaza alias Bra'taka z Hviezdnej brány. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Horrory z Conjuring univerza už veľmi silno evokujú pásovú výrobu. Spôsob strašenia ostáva rovnaký, mení sa len bubák čo je zaň zodpovedný. Dostavil sa aj kňaz s exorcizmami, takže sme v kompletnej zostave. Napriek výčitkám z mlátenia prázdnej slamy to ale stále celkom slušne funguje, lepšie ako v prípade Sestry. 6/10 ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Z vlastných znalostí viem aký veľký potenciál v sebe titulná antihrdinka ukrýva. Nielen že sa jej výskyt mapuje po celom svete, kde má v každom kraji iné meno - jedná sa však o tú istú entitu, rovnako sa do jej hľadáčika často dostávajú aj muži ako odplata za svoje krivdy. Potešilo ma, že film neodignoroval jej pôvod a v zásade, hoci skratkovito, predstavil predpríbeh Plačúcej ženy. Fakt že sa tvorcovia rozhodli umiestniť film do 70. rokov v Los Angeles mi zostáva záhadou, pretože sa automaticky pripravili o výnimočnú atmosféru mexickej duchariny. O exotiku, ktorá sa vo filmoch zase až tak často nevyskytuje a postavy vám ju nedokážu sprostredkovať cez svoje konanie. Zaujímavý úvod vás drží v napätí do momentu, ktorý určite poznáte a po ktorom začnete pochybovať, či si film z hľadiska deja vhodne zvolil hlavnú postavu matky. Totižto toto je snímka, pri ktorej keď máte napozerané aspoň 2 horory v živote, zistíte, že tvorcovia v každom ohľade zvolili jednoduchšiu, nudnejšiu a neinvenčnejšiu rovinu. Pri Mníške fungovalo aspoň ako-tak prostredie kláštora, tu podobný oporný bod nemáme. Samoúčelné ľakačky a celá posledná tretina odohrávajúca sa v jednom dome sú zárukou repetitívnej a únavnej nálože "akože hororu". Film sa na všetko, čo ponúka, mohol pokojne vykašľať a ísť cestou osobnej drámy samotnej La Llorony, prípade využiť námet, ktorý sa tam dakde črtá a to venovať sa trom dejovým líniám v rôznych stavoch šialenstva - cez postavu La Llorony, obžalovanej mexickej matky a starostlivej americkej matky. Neverím, že by tieto tri roviny s dobrým scenárom nevytvorili pútavú psychologickú snímku plnú dusivej atmosféry namiesto predvídateľnej filmovej nudy, ktorú sme dostali. A Rafael bol super. ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama