Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (269)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Znuděný až na půdu. Debilní postavy, malinový scénář a tuctový příběh. Chavesova režie obstojná ale jeho pokusy k budování napětí jsou směšné. Tohle není ani průměr. 3,5/10 ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Z vlastných znalostí viem aký veľký potenciál v sebe titulná antihrdinka ukrýva. Nielen že sa jej výskyt mapuje po celom svete, kde má v každom kraji iné meno - jedná sa však o tú istú entitu, rovnako sa do jej hľadáčika často dostávajú aj muži ako odplata za svoje krivdy. Potešilo ma, že film neodignoroval jej pôvod a v zásade, hoci skratkovito, predstavil predpríbeh Plačúcej ženy. Fakt že sa tvorcovia rozhodli umiestniť film do 70. rokov v Los Angeles mi zostáva záhadou, pretože sa automaticky pripravili o výnimočnú atmosféru mexickej duchariny. O exotiku, ktorá sa vo filmoch zase až tak často nevyskytuje a postavy vám ju nedokážu sprostredkovať cez svoje konanie. Zaujímavý úvod vás drží v napätí do momentu, ktorý určite poznáte a po ktorom začnete pochybovať, či si film z hľadiska deja vhodne zvolil hlavnú postavu matky. Totižto toto je snímka, pri ktorej keď máte napozerané aspoň 2 horory v živote, zistíte, že tvorcovia v každom ohľade zvolili jednoduchšiu, nudnejšiu a neinvenčnejšiu rovinu. Pri Mníške fungovalo aspoň ako-tak prostredie kláštora, tu podobný oporný bod nemáme. Samoúčelné ľakačky a celá posledná tretina odohrávajúca sa v jednom dome sú zárukou repetitívnej a únavnej nálože "akože hororu". Film sa na všetko, čo ponúka, mohol pokojne vykašľať a ísť cestou osobnej drámy samotnej La Llorony, prípade využiť námet, ktorý sa tam dakde črtá a to venovať sa trom dejovým líniám v rôznych stavoch šialenstva - cez postavu La Llorony, obžalovanej mexickej matky a starostlivej americkej matky. Neverím, že by tieto tri roviny s dobrým scenárom nevytvorili pútavú psychologickú snímku plnú dusivej atmosféry namiesto predvídateľnej filmovej nudy, ktorú sme dostali. A Rafael bol super. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem velký průšvih a kupodivu se tak i stalo. Horor má vcelku zajímavý námět, příjemný mexický nádech skvěle doplňuje pro mě zcela neokoukané exotické vymítání, bohužel ale obojí je využité ani ne z poloviny. Jinak je snímek ve všech ohledech typickým novodobým hororem, se všemi klišé, které k tomu patří. Příběh je opravdu velmi jednoduchý, děj není moc poutavý, vlastně je docela dost nudný, lekací scény občas slušně vyděsí, ale jedná se opravdu o ty nejobyčejnější strašidelné prvky. Postavy jsou těžce nezajímavé, atmosféra nestrhne, vše se děje tak nějak schematicky, stereotypně. Zkrátka klasický horor své kategorie, ničím výjimečný či zajímavý. Viděno v kině 30.4.2019. 3/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutina. Ale ono to vlastně není špatně. Stále je lepší natočit horor, který Vám diváci sice prokouknou po deseti minutách, ale budou u toho nervózní, než zkoušet implementovat nějaká nová pravidla a totálně vyhořet. La Llorona je krátký, intenzivní, většinou dobře fungující horor. Pokud budete koukat sami v noci, bude to logicky fungovat o to lépe. Prokletá žena je rozhodně další solidní kousek do této série. Why not? ()

gemi 

všechny recenze uživatele

To je jako vystřižené z osmdesátek. Jako, husina byla, ale jinak tuctová duchařina bez špetky invence. Jak toto mohlo někoho napadnout natočit v roce 2019, to fakt nechápu. A jak na to sehnal peníze, to nechápu ještě víc. ()

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Nečakala som veľa a dostala som ešte menej. Dve alebo tri dobré scény kde cítiť napätie a mierny strach ale to je všetko. Nič, čo by človek nevidel už niekde inde a lepšie. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Povedený, určitě důstojnej zástupce Conjuring universa. Nicméně kdybych si chtěl rýpnout, konstatoval bych, že by stačilo pořádně namazat panty u dveří a bylo by z větší části po horroru, jen co je pravda. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté druhý krát od kina. Celý film je tak akurát priemer ale ja ho mám docela rád. Samozrejme je to klišé nad klišé a príbeh je docela priemer aj herecké výkony ale čo už. Celkové hodnotenie za mňa je 50%. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Tuctový snímek jenž díky tomu že nepřináší nic nového, se ztratí mezi obrovským množstvím hororů podobného typu. Příběh je jedno velké klišé. Že by film nedokázal u diváka vzbudit strach nechci tvrdit. Nějaké scény přímo překypovaly napětím, ale že bych po celou dobu jen nervózně hleděl na plátno a bál se, to ne. S poloviny předvídatelné lekačky střídaly občas vcelku povedené. Celkem kvalitní herecké výkony. Vtipné pasáže nerušili a fungovali. No co víc říct než že se jedná o obyčejný horor, který fanouška tohoto žánru bude bavit, ale nijak nenadchne. Vlastně za takovéto průměrné snímky z Conjuring Universe jsem rád. Když všechny další filmy budou průměrné, nebo občas se objeví čtyřhvězdičkový počin, budu šťastný. 5/10. PS: La Llorona je opravdový Jedi! ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Trailer po zhlédnutí nevěstil nic dobrého či přelomového a taky to tak bylo.Pro mě další průměrný horůrek v řadě,ale doufám,že ten zkrytý potenciál Chaves prokáže.Šanci určitě má. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr, La Llorona je sympatický strašidlo, který mi několikrát během filmu pěkně vylekalo. Je to jen taková jednorázovka, ale povedená a nenudí. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Velká nafoukla bublina.. Tohle se nepovedlo.. Nevím.. Ale mě prostě nedesi ženská se závojem.. Levné lekacky.. bidna atmosféra.. 30% hodně nudnej film.. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě všechny tyhle mechický duchařiny přijdou na jedno brdo. Jedno zkouknutí neurazí ale ani nijak neoslní. Hodně slabej podprůměr :( 35% ()

Kariya 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezvládnutej film s výslednou kvalitou porna. Nejhezčí žena v Mexiku byla hnusná jak noc, připomíná sysla zkříženýho s hranostajem. Naštěstí však je vyobrazena většinu svýho času na plátně "hezčeji", škaredě a ohyzně. Úvodní snad až dvě třetiny mě vábily jak ze super tráveného večera. Na začátku si vše domluvíte s úřednicí s mrdavym pohledem, potom si lehnete a přijde k vám sexy masérka co vás v latexu potírá vonnými emulzemi, potom ji vystřídá něžná rozkuřovačka a vy si vrníte slastí a čekáte na hřeb večera, kdy konečně dorazí vaše hlavní konkubína a pořádně si za****te! Ale namísto ní přijde na scénu jen trapnej hippie exkněz, kterje je kněz, ale už není kněz a kterej sype bordel po domě a zapomene přitom na druhej vchod do domu je asi jako když vás ta konkubína chce vojet, ale zapomene, že máte pohalvní úd. Následjou potyčky s lloronou kde hippík všechno jenom sleduje úchylnym pohledem a hlavou se mu honí asi něco o tom, že by taky chtěl bejt dobrej jak llorona a užívat si s malejma dětma. Pak vysvětí vodu ve venkovním bazénu a řekne, že dobrý, plnej bazen svěcený vody, vole, to dáte. To je asi jakoby vám vaše hlavní konkubína řekla:"Sice ses neudělal, ale máš dost semene na sebeuspokojení." Takže se na závěr celýho tohodle hororporna nedívate na vyvrcholení do rozevřených úst superpornstar, ale musíte se dívat, jak si ho chlápek vyhoní sám v rohu, celej zklamanej a utahanej, což ste fakt vidět nikdy nechtěli. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný Conjuring výplach s rutinnou stavbou deja a ešte rutinnejším využívaním lakačiek. Hlavný bubák je v podstate ten z The Nun, len sa prezliekol z habitu do svadobných šiat, čo veľa rešpektu rozhodne nevzbudzuje. Chýbajú atmosferickejšie lokácie a poriadne režijné vedenie. Aj audiovizuálne je to o poschodie nižsie než druhá Annabelle a minimálne o dve než Conjuringy. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

3-4* zaokrouhluju nahoru, v celku zajímavý počin, zmíněná Anabelle, to mě potěšilo :-) Natočené na základě "mýtu, nebo-li legendy" ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Sestra, Annabelle, V zajetí démonů a teď ještě La Llorona. Ta sice obsahově do čtveřice zapadá, ale to je tak bohužel všechno. Hodně slabé až podprůměrné, bez akce, bez napětí a bez atmosféry. Škoda, potenciál by byl... ()

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama