Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Sociálna pracovníčka Anna (Linda Cardellini) má za úlohu vyriešiť prípad matky, u ktorej je dôvodné podozrenie, že sa o svoje ratolesti nestará tak, ako by mala. Ženu pozná a verí, že ide o omyl, ale pri kontrole jej bytu nájde deti v hrôzostrašných podmienkach a musí ich matke odobrať. Netuší ale, že matka ich v skutočnosti chránila pred duchom krvilačnej ženy z mexických legiend, a že ich namiesto vyslobodenia odsúdila k záhube a zároveň si podpísala rozsudok, ktorý ohrozí aj jej vlastnú rodinu. - Asi ako každého, kto sa o horor aspoň trochu zaujíma, ma prekvapila správa o tom, že tretia časť najúspešnejšej hororovej série modernej doby sa dostala do rúk chlapovi, ktorý natočil len jeden (aj keď fakt slušný) krátkometrážny horor. Myslel som si, že pán Chaves v sebe musí skrývať obrovský talent a hneď som bol nadšený z toho, že sa ešte pred vydaním The Conjuring 3 dočkám jeho debutu. Ten ale vôbec nepotešil a La Llorona je len ďalším bezduchým príspevkom do takmer totálne znefunkčneného subžánru ducharín. Mám pocit, že aj keď mal režisér napísaný scenár od akýchsi týpkov, ktorí rovnako ako on ešte nič nenatočili, zobral si namiesto neho malý diárik, kde mal vypísané tie najväčšie hororové klišé, a dal si za ciel všetky si ich odfajknúť, takže z toho vznikol horor plný dunivých zvukov, prítomné jump scares prekvapia už fakt len človeka, ktorý nevidel žiadny horor z posledného desaťročia, a taktiež nemohlo chýbať finále plné CGI, v ktorom lieta všetko, čo sa v dome nachádza, a nezáleží na tom, či ide o živé alebo neživé predmety. Nechcem to ale len kritizovať a musím uznať, že minimálne scéna s dáždnikom je super. Taktiež herci sú fakt príjemní a už som raz k jednému hororu písal, že James Wan je expert na objavovanie detských hororových talentov a tu to platí dvojnásobne. Pána Chavesa by som tiež ešte úplne neodsudzoval, pretože si myslím, že mu do tohto projektu výrazne zasahovali páni Wan a Dauberman a namiesto toho, aby mu dali možnosť naplniť svoj potenciál a vytvoriť inovatívny horor, od neho skôr žiadali, aby vytvoril niečo uspokojivé pre masy. Tudy cesta ale rozhodně nevede, takže stále platí slogan Make Horror Great Again! + herečka z Circle + herec z Deep in the Darkness a American Horror Story + herec z Annabelle + herečka z Outcast ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmařsky línější, nudnější a bezvýznamnější duchařinu aby člověk pohledal. Horory dlouhodobě miluju, na tuhle konkrétní odrůdu, s kterou v současnosti umějí pracovat asi jen James Wan a Mike Flanagan, už ale začínám bejt regulérně alergickej. A Conjuring univerzum už by mělo radši skončit. Nebo alespoň výrazně změnit směr, jímž se bude dál ubírat. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny základ tohto hororu je presne podľa osvedčenej šablóny mnohých iných - spokojná rodinka, stane sa nešťastie, strašenie inej rodinky so zameraním na deti, neohrozený vydedený kňaz pracujúci na hrane viery a vedy.... Inak človek až žasne, kam všade sa bábika Annabelle už dostala. Krátke cameo jej patrí aj tu v tomto prípade. No... možno je to všetko nejak prepojené a na konci za pár rokov príde grandiózny posledný diel o tejto strašidelnej bábike kde sa konečne odhalí, kam všade siahali jej škaredé strašidelné prstíky. Bolo mi z toho na smiech. To ale nebol najväčší problém. Ten spočíva hlavne v uťahanosti nosných hororových scén, kde sa napätie toľko napína a prepína, až napokon tieto hororové scénky začnú nudiť, pričom túto nudu nezaženie ani to, keď sa konečne ten bubák objaví. Maska sa mi ale páčila. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(61%) Viděno v kině. LA LLORONA je další takový klasický horůrek dnešní doby a je dalším rozšiřujícím filmem patřící k universu V zajetí démonů. I když je tu jen jedna nepodstatná zmínka k prvním Annabelle. Abych to zestručnil, tak ½ snímku je taková nevýrazná a tím spíš myslím, že lekačky a atmosféra jsou na slabší úrovni, než jsem čekal. Ani jsem tu nepocítil moc tu děsivost oné zlé LA LLORONY. Takže, je tu teda velká snaha co se týče lekacích scén a skutečnosti, že se tu furt něco děje, ale nějak to na mě nepůsobilo. ALE v cca druhé části filmu se to teda docela rozjede. Dokonce je tu cítit i nějaké to napětí. Vymítání oné zlé bytosti tu trvá snad víc jak 40 minut. Nemyslím tím úplně v kuse, ale ve větší míře ano. Rko tu není nijak extra využité což je škoda. Co se budeme povídat, je to už dost využitá látka, ale vzhledem k tomu, že obdobné záležitosti mám rád (především od Jamese Wana V zajetí démonů 1,2 nebo Insidious 1,2), tak mi to 1 podívání neurazilo a docela zabavilo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává kolem roku 1973. (ČSFD)
  • Za několik desítek let bylo zaznamenáno několik příběhu smrtí děti se spojitostí La Llorona (Plačící žena). (ARI50)
  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama