Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 3

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (269)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keby v La Llrone nespomenuli bábiku Annabelle, vôbec by som si neuvedomil, že ide o rovnaké univerzum. Hlavná záporáčka na mňa úprimne povedané neurobila vôbec dojem a žiaden jump scare ma nedonútil spadnúť zo stoličky alebo sa aspoň myknúť. Príbeh snímky nie je vôbec originálny a jeho spracovanie možno označiť za jedno veľké klišé. La Llorona je nenáročný horor na nedeľný oddych, určite však nie hororový hit, na ktorý sa oplatí zájsť do kina. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film o nevěstě, která pláče slzy zmaru a sem tam někoho zabije, je fajn nápad. Provedení mě ale za srdce nechytlo. Lekačky byly očekávatelný na zcela očekávatelných místech, nevěsta byla opravdu hnusácká a nezaujal mě ani kněz, který nevěří v církev, ale Boha si ponechal. Průměrný horor s průměrným výsledkem. Neurazí, nenadchne. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak to bola šablóna šablón. Ultra tuctový horor, ktorý nemáte šancu udržať v hlave. Veľa hlučných lakačiek dojem nezachráni. Veľmi, ale naozaj veľmi okrajový dielok z veľkej skladačky Conjuring. 5-7 rokov dozadu by ste si mohli pridať jednu hviezdu dozadu, ale dnes už takto málo snahy neobstojí. Túžime po filmoch, ktoré žáner skvalitnia, obohatia. Ako napríklad práve Conjuring alebo Děsivé dědictví. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tvorba hororů tohoto typu se už dozajista nachází v každé příručce o tom, jak instantně zbohatnout, aniž byste na sebe měli přehnané nároky. Investice pár ušušňaných milionů do jednoduché polekanice je dnes téměř stoprocentní jistotou mnohanásobně vyššího výdělku, takže z jasných důvodů nemotivuje moc nikoho posouvat tvůrčí limity zase o trochu dál. Nějakej lišák zde ještě dostal výborný business plán, jak se k tom ještě nadojit z latinskoamerického publika, (veeeelmi) volně to napojit na, z nějakého důvodu, úspěšnou sérii Annabelle a našlapat tak kina až po strop lidmi, kterým musí být už fakt všechno jedno. Je místy fakt vysilující sledovat adaptaci scénáře, jehož rychlost sepsání musela být snad limitována jen rychlostí psaní na klávesnici. Hlavními oběťmi toho jsou pochopitelně postavy, které jsou buď zbytečné, hloupé, neustále měnící své motivace či jednoduše srandovní. Za nimi se veze ústřední breburda, jejíž schopnosti jsou naprosto náhodné a v zásadě jen pro efekt. Jednou se zjeví v okně, pak zas je vidět jen skrze deštník, najednou ze záclon, pak vyleze z ubrusu... od půlky filmu jsem připravený na to, že může kdykoli někomu vyskočit z ucha. A to upřímně to bylo jediné, co mohlo filmu pomoci k průměru. Leč nestalo se. Hups spoiler. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě chápu, že v hororech jsou nadpřirozený bubáci, takže tam úplně neplatí normální fyzika, ale jako vocud pocud. Zložena Jorona jednou může skoro cokoli, třeba se zneviditelnit nebo procházet zdí, a jindy zase ani neotevře okýnko u auta, když podržíte kličku. Přestalo mě to asi tak po půlhodině bavit. Příště ať si tvůrci nejdřív rozmyslí, jak to je. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává kolem roku 1973. (ČSFD)
  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Za několik desítek let bylo zaznamenáno několik příběhu smrtí děti se spojitostí La Llorona (Plačící žena). (ARI50)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama