Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1603. Anglie válčí se Španělskem a krvavé pronásledování katolíků nabírá na obrátkách. Mladý šlechtic je odhodlán pomstít své příbuzné a bránit svou víru všemi nezbytnými prostředky. (HBO Europe)

Recenze (6)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Feck. Nejlepší poprava v dějinách kinematografie. A to v televizním prime timu. Tempo je britsky pomalé, postavy briskně popsané, skvěle zahrané. Historicky překvapivě dost přesné (až mě to donutilo si zjistit, že Kit hraje svého vlastního předka!) v detailech i v samotném rámci. Atmosféra temná, storytelling v dialozích. Zatím spokojenost, byť to tempo asi nebude vyhovovat každému. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh ma veľmi nezaujal a kedže ide o mini-sériu tak som očakával aj svižnejší dej. Na druhej strane oproti tomuto nešváru nám filmári ponúkajú skvelú dobovú atmosféru, brutalitu a naozajstné emócie. ()

Dexer 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný, aj keď pomalší rozjazd sľubne sa rozvíjajúcej mini-série. Epizóda slúži predovšetkým ako stavebný kameň pre udalosti, ktoré budú nasledovať. Atmosféra precízne vybudovaná, s prekvapivo hojnou dávkou brutality, ktorá len podtrháva spoločenské pomery novovekého Anglicka na počiatku 17.storočia. Vynikajúce dialógy s postavami, ktorých pohnútky sú uveriteľné a aktuálne aj pre súčasnú spoločnosť. Držím palce, aby sa kvalita posunula ešte o stupienok vyššie, pretože potenciál tu určite je. Slušných 80%. ()

Reklama

Reklama