Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako Rychle a zběsile, ale není to Rychle a zběsile. Hobbs i Shaw se ihned pasovali mezi tahouny původní série, takže není překvapením, že dostali vlastní film. Tentokrát je zřejmá inspirace v akční klasice Mission Impossible. Kočkovaná hlavní dvojky má stále grády, ovšem latexová exhibice Black Panthera už moc záživná není. Největším tahákem je tak Kirby a její ultra hot agentka s povolením svádět. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná, akcí narvaná jízda se zapnutým nitrem. Béčková zápletka prodchnutá přehnanými akčními scénami, s na míru ušitým virem a osamělým záporákem, na kterého platí pouze staré dobré kamarádství a rodina v téhle sérii nepřekvapí. Diesel style. Leitch si je oné béčkovitosti vědom, ale o to víc ji popotahuje za cecík a dojí všechny ty absurdnosti s maximálním GE. Přesně soustružené stěry Stathama a Johnsona jako by přichvátaly přímo z osmdesátek. Kinetická a přehledná akce ctí starou školu i když je vyupgradovaná jako Idris Elba, který si černého Supermana zahrál s neuvěřitelnou chutí. Uteče to jako voda, proskotačíme se skvělými lokacemi a camea jsou třešničkou na dortu. Vanessa Kirby má šmrnc a celé si to v závěru velmi sebevědomě říká o pokračování. Za mě mu ho dejme. ... se jim roztaví vnitřnosti. Už je jí devět, je připravená tyhle věci slyšet. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

V "Rychle a zběsile" je buddy chemie mezi Hobbsem a Shawem zábavná a funguje jako dobře namazaný stroj. Tak co se mezi "F&F" a "Hobbs & Shaw" kurva stalo?! Jsem ochotná odpustit sci-fi prvky, jsem ochotná odpustit The Rockovi jeho neherectví, jsem dokonce ochotná odpustit vecpávání Idrise Elby a Ryana Reynoldse do každého druhého filmu. Co ale NEjsem schopná odpustit, je to neskutečně umělé a nucené kočkování, které se snaží do absurdna protahovat scény, které přestaly být vtipné už před x-minutami. Trailerová scéna s otevíráním dvěří je geniální, pobavila mě i poznámka o hodném slonovi pronesená v letadle, ale mám pocit, že to bylo poprvé a naposledy, co jsem se zasmála... Zabitý potenciál. 3*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nezbývá než se modlit, aby už za žádných okolností nevzniklo pokračování, protože v tomto dílu se tvůrci dotkly mezí únosnosti. Že automobilové honičky zaujímají v tomto filmu šestnácté housle, to vem čert. Co mi malinko překáželo byl humor na úrovni čerstvých předškoláků, a to opravdu nepřeháním. 60 % stopáže se dva hlavní hrdinové vzájemně dobírají až do zblbnutí. Nemohu říct, že by to během stopáže přestalo být vtipné, neboť ono to vtipné být nikdy ani nezačalo. Dobře, nebudu křivdit a půjdu s pravdou ven, v určitých momentech se snímek stal tak těžce debilním, že jsem se asi 2x pousmál. Co se týče akce, tak to je čiro čirá lobotomie a bizár nejhrubšího zrna, který v průběhu času postupně eskaluje a končí závěrečným návodem, kterak pomocí řetěze a 4 vytuněných tahačů uzemnit armádní vrtulník. Ani tohle ovšem nebyl nejzásadnější problém. Nejvíce si musím postěžovat na skutečně ubohou a sterilní dějovou linku, která totálně postrádá alespoň kapku potenciálu polapit pozornost diváků. V podstatě snímek pro ty nešťastníky, kteří chodí do kina výhradně kvůli popkornu. Pokud tento díl naznačil cestu oznámených pokračování, tak už u toho být nechci. Lepší 2 kousky. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Hrozná, ale fakt hrozná hovadina. Jenže... extrémně zábavná. A pokud vám to nevadí, tak si to fakt užijete. Špičkování dvou perfektně zvolených protipólů funguje na jedničku a svou komediálností zastiňují veškerou (velmi pompézní a přestřelenou) akci, která je naopak krapet sterilní a zcela očekávaně totálně nelogická. Naštěstí to celkově šlape jak dobře promazaná kára a svou pitomost si snímek uvědomuje už od první scény. Škoda vážnějšího konce. Jinak parádní bezmyšlenkovitý blockbuster. A má to boží camea! ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Film měl obsahovat scénu, ve které Hobbs (Dwayne Johnson) vykousne protivníkovi oko z hlavy. Ratingová komise MPAA však označila scénu za příliš násilnou. A tak byla scéna vyjmuta, aby mohl film zůstat mládeži přístupný. (Geralt z Rivie)
  • Původní datum premiéry bylo 26. července 2019. (Varan)
  • Dwayne Johnson si při natáčení série najímá kupu lidí, kteří se starají o to, aby při akčních scénách vypadal co nejlépe. (tyzmrde)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama