Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

castor 

všechny recenze uživatele

Další z příspěvků „tak trochu přes čáru“, přesto to David „sakra v kurzu“ Leitch (John Wick) tak nějak ukočíroval. Ze špičkového řemesla nelegálních pouličních honiček série Rychle a zběsile je dnes totálně přepálená záležitost, jinak je ale zase v sázce osud planety a kupí se jedno žánrové klišé za druhým. I řada nelogičností. Vše ale zakrývá výborně natočená akce (opět samozřejmě ignorující fyzikální zákony), které je tolik, že divák odpustí to mnohé okolo. Obzvlášť když má na plátně dva charismatické řízky, kteří se nejprve nenávidí, pak se mile dobírají a v závěru se už plácají po ramenou. Sestra jednoho z těchhle plešounů se nechala nakazit vnitřnosti tavící látkou, rodina bude hrát podstatnou roli i u druhého z hrdinů. Potenciál byl asi ještě větší, ale buďme rádi za tuhle uřvanou show, která má výtečnou honičku v Londýně a slabší výlet na Východ i na Samou. Uvolněná atmosféra, skvělá práce kaskadérů i zbytečné digitální hrátky. A Vanessa Kirby je kus. Tři až čtyři hvězdy. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Hrozná, ale fakt hrozná hovadina. Jenže... extrémně zábavná. A pokud vám to nevadí, tak si to fakt užijete. Špičkování dvou perfektně zvolených protipólů funguje na jedničku a svou komediálností zastiňují veškerou (velmi pompézní a přestřelenou) akci, která je naopak krapet sterilní a zcela očekávaně totálně nelogická. Naštěstí to celkově šlape jak dobře promazaná kára a svou pitomost si snímek uvědomuje už od první scény. Škoda vážnějšího konce. Jinak parádní bezmyšlenkovitý blockbuster. A má to boží camea! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašně strašná béčková pakárna samozřejmě, přepálené jak jen to nejvíc jde, ale to mi vadilo snad je u až moc superhrdinského záporáka - jedna věc je když se v sérii dělají psí kusy s auty, jiná věc je když je tam doslova Terminátor. Hlavně proto že sledovat v akci "normálního" člověka je prostě zábavnější, než do jisté míry odosobněný (polo)stroj. A taky bodycount nic moc - Rko a šplíchance krve k životu nepotřebuju, ale nějaký ten cannon fodder k žánru přecejen patří. Ale hlavně že je to celé hrozně velká zábava a tu dvojku bych si dal s hodně velkou chutí, jsem fakt rád že se a série po své klinické smrti ve dvojce a trojce dokázala takhle vzchopit a nakopnout i Rocka a obzvlášť Stathama, u kterého se za takovýhle velkorozpočtový zářez modlíme už dvacet let. No, nikdy není pozdě. 8/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo nakonec to dopadlo docela ok. Sice by měl někdo tady přidat i žánr sci-fi, protože jestli poslední díly Fuck And Fekalious byly kulantně řečeno, přehnaný, tak to ještě nebylo vůbec nic. Co je, ale fajn, že tohle není tak ostudně infantilní jako třeba poslední díl výše zmíněné série. Žádnej otravnej Vin Diesel žádný stupidní kecy o rodině a tak se to dá docela v pohodě vydržet. I když se pořád nemůžu zbavit dojmu, že ve srovnání například s Posledním Rambem platí, že méně je někdy více a fanouškem těhlech novodobých akčních šíleností už se na stará kolena fakt nestanu, ale Rock se Stathamem jsou aspoň uvěřitelní, takže proč ne.60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Z Moskvy na Samou sa dosť blbo zháňa priamy let.“ Tento film nespasí svet, nevynájde liek na rakovinu a pravdepodobne ani nezabráni umieraniu šteniatok. No je to neskutočná pecka. Na začiatok však musím povedať jednu vec – séria Rýchlo a zbesilo ma nebaví (najviac sa mi páčila jednotka a trojka, čiže diely, ktoré sa okrem mňa nikomu inému nepáčili) a nechápal som, prečo v osmičke všetci ospevujú údajne neskutočne vtipnú chémiu medzi The Rockom a Stathamom. Mne pripadala útrpná a trápna. Keď som sa ale pustil do ich spoločného spin-offu, zostal som ako obarený. K*rva, to je úvod! A viete čo? Ten úvod trvá hodinu!! Tá sa vôbec nezastaví (dokonca aj v neakčných scénach je to strašne svižné a zbesilé a má to skvelý soundtrack), má neskutočné tempo a švih, medzi postavami to iskrí ako šialené, dialógy a hlášky sú skvelé, cameá tiež a dokonca aj inokedy mátožný Terminátor Idris Elba sa ukazuje predsa len v tom lepšom svetle. Potom, na Ukrajine, sa to TROŠKA spomalí, ale stále to odsýpa (sken oka). Finále na Samoe je možno troška zvláštny nápad, ale tak na druhej strane zas prečo nie, v koľkých iných filmoch toto uvidíte? Cameá potešili (aj keď ja by som asi hovoril skôr o „menších rolách“). A tú megageniálnu motorku radšej ani nekomentujem, lebo by som sa roztiekol od šťastia (tá extra namakaná Batmanova z Temného rytiera je oproti tomuto nič). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • V čase 1:06:40, kdy se Shaw (Jason Statham) probíjí chodbou nepřátel a na konci tiskne tvář jednoho k rozpoznání obličeje, má tento omráčený nepřítel při pohledu z levé strany tvář celou odhalenou, ale při pohledu z pravé strany má přes nos a pusu šátek. (Ivoman)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama