Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (637)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mísí se ve mně dva pohledy, jak na daný film pohlížet. Na jednu stranu příliš nefandím spin-offům a hlavní série je pro mě už poměrně vyčpělá značka a devítku s příliš velkým nadšením nevyhlížím. Na tu druhou jsem se na Hobbs & Shaw těšil fakt hodně a to hlavně kvůli prvotřídnímu castingu (kdy vzali dvě nejoblíbenější nové postavy a šoupli je k sobě), kterému nakonec chyběl snad jen ten Keanu Reeves a samozřejmě také kvůli Davidu Leitchovi, jehož (nejen já) považuji za jednoho z nejlepších akčních režisérů současnosti. Jeho angažmá se pochopitelně potvrdilo jako geniální tah a já už fakt nechápu, kde dlouhodobý scénárista série, Chris Morgan, na ty nápady pořád chodí (i když mu tentokrát vypomáhal Drew Pearce). Typicky je káždému po traileru jasné, že se jedná o tradiční buddy movie, ač na pohled vymírající žánr, Statham s the Rockem mu dávají zavzpomínat na zlaté časy a vesměs jsem si jejich špičkování vychutnával (až na první setkání, kde je těch muskulaturních hlášek přece jen až moc). K tomu dostali k ruce ještě mojí velkou oblíbenkyni Vanessu Kirby, jež se myslím po M.I. naplno kvalifikovala v akčních rolích a v dalším Batmanovi bude taktéž skvělá. A tentokrát nesmím zapomenout ani na záporáka, totiž Idrise "Black Supermana" Elbu, který to má s vybíráním rolí tak napůl, ale tady si to opravdu užívá a ne nadarmo se říká, že ti nejlepší herci jsou z Britských ostrovů (nechybí ani Helen Mirren). Připočtěme k tomu ještě pár nečekaných cameií a vyleze nám z toho výborně natočený akční nářez pro kluky každého věku, který je na kino jako dělaný a věřím, že za pár let se už do kina budeme vláčet jen na tyhle blockbustery a na zbytek koukat ve VoD službách. Škoda, že ten Lukův brácha to nestihl včas. Dvojku chci za 2 roky...9/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se objeví film, jehož trailery ani na vteřinu nelhaly. A správně jste uhodli, že právě do téhle škatulky patří Hobbs a Shaw. Spin-off autařské ságy se tvářil jako velká popcornová jízda, která naplno zužitkuje Rocka i Stahama. A přestože mám výhrady k poslední třetině, v níž se trochu vytratí „sense of fun“ (a úplně tu zblbne počasí), dění v Londýně a na Ukrajině je tak našlapané, že z toho oči přecházejí. Ono se urážení hlavního dua vážně dá roztáhnout na dvě hodiny, a když ho proložíte tunou přepálené akce, svůdnou Vanessou Kirby a zarputilým Idrisem Elbou, vypadne vám z toho chlapácká blbina par excellence. Teď už jen zbývá vydělat na dvojku, do které mám hned několik zajímavých nápadů… ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Hrozná, ale fakt hrozná hovadina. Jenže... extrémně zábavná. A pokud vám to nevadí, tak si to fakt užijete. Špičkování dvou perfektně zvolených protipólů funguje na jedničku a svou komediálností zastiňují veškerou (velmi pompézní a přestřelenou) akci, která je naopak krapet sterilní a zcela očekávaně totálně nelogická. Naštěstí to celkově šlape jak dobře promazaná kára a svou pitomost si snímek uvědomuje už od první scény. Škoda vážnějšího konce. Jinak parádní bezmyšlenkovitý blockbuster. A má to boží camea! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "I tried, you know? But that’s not cinema. Honestly, the closest I can think of them, as well made as they are, with actors doing the best they can under the circumstances, is theme parks. It isn’t the cinema of human beings trying to convey emotional, psychological experiences to another human being." Martin Scorsese na otázku, jestli má rád sérii Rychle a zběsile. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z příspěvků „tak trochu přes čáru“, přesto to David „sakra v kurzu“ Leitch (John Wick) tak nějak ukočíroval. Ze špičkového řemesla nelegálních pouličních honiček série Rychle a zběsile je dnes totálně přepálená záležitost, jinak je ale zase v sázce osud planety a kupí se jedno žánrové klišé za druhým. I řada nelogičností. Vše ale zakrývá výborně natočená akce (opět samozřejmě ignorující fyzikální zákony), které je tolik, že divák odpustí to mnohé okolo. Obzvlášť když má na plátně dva charismatické řízky, kteří se nejprve nenávidí, pak se mile dobírají a v závěru se už plácají po ramenou. Sestra jednoho z těchhle plešounů se nechala nakazit vnitřnosti tavící látkou, rodina bude hrát podstatnou roli i u druhého z hrdinů. Potenciál byl asi ještě větší, ale buďme rádi za tuhle uřvanou show, která má výtečnou honičku v Londýně a slabší výlet na Východ i na Samou. Uvolněná atmosféra, skvělá práce kaskadérů i zbytečné digitální hrátky. A Vanessa Kirby je kus. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Když se jdou bratři Lukea Hobbse (Dwayne Johnson) rvát s Brixtonovými (Idris Elba) muži, je tma. V průběhu bitvy je však denní světlo. (Zix.)
  • Původní datum premiéry bylo 26. července 2019. (Varan)
  • Film obsahuje tri potitulkové scény. (Johnny.ARN)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama