Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (637)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ou. Takze nakoniec sa ziadna pecka nekona. Je to velmi fajn becko za obrovske prachy, ale ta odzbrojujuca debilita v megalomanskom blockbusterovom sate, ktorou ovplyvaju posledne styri casti hlavnej serie, tu proste chyba. Strasne mi to pripominalo stvorku piratov z karibiku (aj ked toto nie je zdaleka taky trapas). Hobbs aj Shaw su dokonale korenie, ale na vlastny film su to malo zaujimave postavy. Aj ked Rock a Statham su samozrejme uplne super a velmi si to uzivaju. Po akcnej stranke ide takisto o krok vzad. Ziadna scena sa k vrcholom Rychlo a zbesilo ani nepriblizuje a bolo by to super akurat v casoch, ked bola seria uplne v haji (druha az stvrta cast). Stale vsak ide o jemny nadpriemer a navstevu kina si to zasluzi. Akurat netreba ocakavat ziadnu udalost. 6/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se těšil hodně a o to jsem byl zklamanější. Ach ta očekávání! Film nemá téměř nic společného se sérii Rychle a zběsile, to by samozřejmě nevadilo, ovšem ani ta chemie mezi panem Skálou a panem Stathamem příliš nefunguje. Je nucená, krkolomná, celkově mě mrzí, že na film sedí dost přívlastek stupidní a zbytečný. Série Rychle a zběsile se počínaje pátým dílem začínala tříbit nejen v excelentní akci a charismatické postavy, ale i zápletky, které ve svém humoru a nadsázce dokázali onu stupiditu bravurně skrýt. Ta hranice je tenká a Hobbs a Shaw přes ní přepadli jak prase na porážce... Tak aspoň, že to nebyla vyloženě nuda. 6/10 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Největší letošní guilty pleasure díky důmyslnému využívání paralelního střihu (dualita úvodní sekvence mi připomněla Hitchcockovy Cizince ve vlaku), Vanesse Kirby a citování Nietzscheho. Dvojnásob zábavným se film stává, když si všímáte, jak reflektuje kariérní vývoj a mediální image obou protagonistů. Johnson jako samojský válečník, který svým charismatem hned každého okouzlí, Statham jako elegantní britský kriminálník, který si kdysi střihl jednu prácičku v Itálii... V kontextu proměn akčního žánru je Hobbs a Shaw příznačný jednak výraznou ženskou hrdinkou, jednak tím, jak se blíží komiksovým týmovkám. Elba hraje padoucha, který má hi-tech hračičky jako Iron Man a sám sebe označuje za černého Supermana, Johnson a Statham jsou v podstatě nezničitelní superhrdinové. Úspěch je ovšem dosažitelný pouze při spolupráci, ne individuálně. Díky důrazu na rodinné vztahy, který tvůrci do filmu přenesli z předchozích dílů Rychle a zběsile, tahle hra na sentimentální notu v kontrastu s bombastickou akcí nepůsobí falešně. Naopak zajišťuje, že si za všemi těmi vybuchujícími továrnami, létajícími auty a dalšími řemeslně precizně zvládnutými over the top situacemi uvědomujete srozumitelné lidské emoce a hodnoty, s nimiž se lze ztotožnit. Z hlediska historie žánru (a filmové reprezentace maskulinity) jde tak o podnětný mix tupě přímočaré hypermaskulinní osmdesátkové akce, devadesátkového sebeironického postmodernismu a rodinně orientovaných komiksových blockbusterů. 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašně strašná béčková pakárna samozřejmě, přepálené jak jen to nejvíc jde, ale to mi vadilo snad je u až moc superhrdinského záporáka - jedna věc je když se v sérii dělají psí kusy s auty, jiná věc je když je tam doslova Terminátor. Hlavně proto že sledovat v akci "normálního" člověka je prostě zábavnější, než do jisté míry odosobněný (polo)stroj. A taky bodycount nic moc - Rko a šplíchance krve k životu nepotřebuju, ale nějaký ten cannon fodder k žánru přecejen patří. Ale hlavně že je to celé hrozně velká zábava a tu dvojku bych si dal s hodně velkou chutí, jsem fakt rád že se a série po své klinické smrti ve dvojce a trojce dokázala takhle vzchopit a nakopnout i Rocka a obzvlášť Stathama, u kterého se za takovýhle velkorozpočtový zářez modlíme už dvacet let. No, nikdy není pozdě. 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná, akcí narvaná jízda se zapnutým nitrem. Béčková zápletka prodchnutá přehnanými akčními scénami, s na míru ušitým virem a osamělým záporákem, na kterého platí pouze staré dobré kamarádství a rodina v téhle sérii nepřekvapí. Diesel style. Leitch si je oné béčkovitosti vědom, ale o to víc ji popotahuje za cecík a dojí všechny ty absurdnosti s maximálním GE. Přesně soustružené stěry Stathama a Johnsona jako by přichvátaly přímo z osmdesátek. Kinetická a přehledná akce ctí starou školu i když je vyupgradovaná jako Idris Elba, který si černého Supermana zahrál s neuvěřitelnou chutí. Uteče to jako voda, proskotačíme se skvělými lokacemi a camea jsou třešničkou na dortu. Vanessa Kirby má šmrnc a celé si to v závěru velmi sebevědomě říká o pokračování. Za mě mu ho dejme. ... se jim roztaví vnitřnosti. Už je jí devět, je připravená tyhle věci slyšet. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Film měl obsahovat scénu, ve které Hobbs (Dwayne Johnson) vykousne protivníkovi oko z hlavy. Ratingová komise MPAA však označila scénu za příliš násilnou. A tak byla scéna vyjmuta, aby mohl film zůstat mládeži přístupný. (Geralt z Rivie)
  • V čase 1:06:40, kdy se Shaw (Jason Statham) probíjí chodbou nepřátel a na konci tiskne tvář jednoho k rozpoznání obličeje, má tento omráčený nepřítel při pohledu z levé strany tvář celou odhalenou, ale při pohledu z pravé strany má přes nos a pusu šátek. (Ivoman)
  • Idris Elba, který hraje hlavního záporáka Brixtona, odmítl říct původní větu, jež byla ve scénáři: „Jsem černý James Bond“. Místo toho se označil jako „černý Superman“. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama