Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Když si ti dva testosteronoví kohouti vzájemně vjíždí do peří, je to zábava, když ne, je to další CGI slušná akce nebo Dominic Toretto style, což znamená over the top žvásty o rodině a toho už tu fakt bylo moc. Jó, dobrý, zábavné to celkem je, ale s tou rodinou trochu uber, vóleé, có? 65% ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jason Stathama, Vanessa Kirby byla úžasná, mám rád Idrise Elbu, a "Rocka" vidím taky rád. Ty všechny mám rád, a stejně mě tento film nevzal. V první čtvrtině film fachá relativně dobře, ale postupně se začne utápět v ne moc zajímavém ději, podivných přesunech a špatném mixu momentů. Camea Harta ani Reynoldse nebyla vtipná, ani nedávala smysl. A když už mám film, kde chlap drží rukou na řetězu vrtulník, nemůžu pak čekat že bude diváka zajímat scéna, jak si 3 minuty vylívá srdce s bratrem o zradě rodiny. Miluju přepálenou akci, ale musí dobře vypadat - Leitch to předvedl v Deadpoolovi 2, ale tady místo tvořivosti použil monstróznost a vynechal svůj smysl pro detail. Soundtrack nula, kromě úvodní písničky, již jednou použité v X-Menech (Budoucí minulost). Film je zkrátka po trailerech těžkým zklamáním. V podstatě dal co trailery slibovaly, ale podal to opravdu špatně. A "Rock" se Stathamem mají chemii jen ve scénách, kdy to po nich vynuceně nepožaduje scénář, což tak rozhodně být nemá. Oceňuji první čtvrtinu, docela dobré herecké výkony v jistých částech, a těch několik scén, kdy jsem se pochcal smíchy (Shaw mlátící chlapa hlavicí od sprchy, Shaw střílející ve flipu z buginy na dron, Dwayne Johnson a banda Samoanů provádějících rituální tanec a mlátící geneticky upravenou armádu palicemi, Hobbs držící helikoptéru na řetěze) a hlavně Vanessu Kirby, která je nejenom krásná, ale měla chemii s každým na plátně. Úžasná herečka, víc akčních rolí pro ni. 2* ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hrozivě přepálený a nesmyslný, tu béčkovitost co baví to přitom nemá. Špičkování ústřední dvojice časem nudí, akce spíš slabší a hlavně scénář je hovadina. Hudba mi lezla krkem a jediné co celkem ušlo byl sem tam vtip a Vanessa Kirby. Závěrečná část na Samoe to dorazila, to už se vysloveně vymykalo. Šílená křeč? ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se těšil. Vypnout mozek a sledovat neskutečnou akční jízdu načuchlou 80. a 90. lety, kde vše vybuchne, shoří, naši hlavní hrdinové tím projdou jako nůž máslem a ještě u toho ucedí pár hlášek. Akce je opulentní, ale krom toho, co jsme viděli v traileru a závěrečné honičky s vrtulníkem, tady nic zapamatováníhodného už není. Což není dobrá vizitka. Co je možná ještě horší, je nulová chemie mezi hlavní dvojkou a vlastně mezi veškerými postavami. Dwayne Johnson a Jason Statham jsou tak ve skutečnosti jenom věšákem na hromadu tupých hlášek a prázdnou akci. A to je sakra málo. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Uplne na pohodu. Ti dva dementi byli chvilema dokonce zabavny, Vanessa prcatelna - na zabiti casu vejplach plne dostacujici. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

4,5*. U Hobbse a Shawa se dostavuje tzv. "Lídl efekt". Že ten efekt neznáte? To máte tak, přijdete do Kauflandu koupit si Váš oblíbený výrobek a když je vyprodaný, tak nadáváte na Kaufland, jaký to jsou sráči. Když ale přijdete do Lídlu a zjistíte, že výrobek je vyprodaný, tak začnete nadávat sami sobě, jací jste tupci, že jste přišli pozdě. A to se přesně dostavuje i zde. U posledního FF mi vadila přemrštěná porce nelogičností a absence fyzikálích zákonů. Že tady Dwayne Johnson drží vrtulník na řetězu svojí vlastní silou? HELLYEAHH! A cpěte toho do mě víc! Ono to bude dáno hlavně tím, že klasické Fast Furious mám zafixované jako serii o rychlých autech, respektu, rodině, kdežto H&S je klasický akční buddy movie, který si na nic nehraje a cool akční scény a hlášky sází rychleji než babička okurky do skleníku. Doufejme, že pánové budou v této akční jízdě pokračovat i dalších letech, rozhodně si svůj spin off zaslouží a obhájí. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile: po hlavě přímo do prdele, by se měla začít jmenovat tahle kdysi dávno dobrá série, která se díky neúprosným požadavkům náctiletého trhu začíná ubírat ke dnu nejtemnějších a nevyvezených septiků. Vyplácat stovky milionů jenom proto, že budu dvě hodiny poslouchat dva maníky, jak se neustále utírají a shazují a pak sledovat věci, jako tažení helikoptéry rukou, boj samoa-maníků vybavených halapartnami a řemdichy proti rotačním kulometům, to jsem si mohl rovnou ušetřit čas a kouknout v televizi na Policii Modrava - tam je taky nelogické, že každý týden v Kašperkách umře 346434 lidí, ale pořád je to aspoň napínavé a Kuba z Krakonošských pohádek je uvěřitelnější, než tahle ta alegorická banda......................... moje hodnocení = 4 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od této podívané čekal především to, že bude mnohem více realističtější akční jízdou, než tomu bylo u čím dál absurdnějších eskapád z původní série Rychle a zběsile. Jenže jsem se dočkal přesně pravého opaku, tedy akcí a soubojů ještě teatrálnějších a přehnanějších, což ve výsledku poměrně dost negativně ovlivnilo můj celkový dojem. Především postava ústředního záporáka v podání Idrise Elby patří spíš už do komiksovek Marvelu, či DC, ovšem zde působí jen jako krajně nevhodná figurka, která se nedá brát ani trochu vážně. A pokud bych tedy byl už ochoten onu šílenou přehnanost přeci jen akceptovat, stejně by mi nevyhovovala úroveň zpracování minimálně poloviny předvedené akce, neboť jednak nevypadala příliš efektně, jednak působila nepřehledně, ale především trikově dost slabě. Slabou útěchou může být, že jí je poměrně dost, ale opakuji, třeba minimálně oproti konkrétně posledním dvěma dílům Rychle a zběsile, tedy 7 a 8, vyloženě zaostává. Zápletka pak doplácí na naivnost a tuctovost ústředního tématu, ovšem ještě možná víc mě zamrzela její kolísavost, kdy si nedokázala udržet nastavené tempo a zábavnost, spousta scén tu navíc ani nemělo co dělat a závěr na Samoe pak považuji za skutečně mizerný, k předešlému dění z městských exteriérů si ani nečuchlo. A tak by se dalo nakonec konstatovat, že to v podstatě celé zachraňuje jen ústřední dvojka borců, v podání akčních bohů Dwayne Johnsona a Jasona Stathama, kteří mají koule, styl a charisma na kilometry daleko, hláškují, rvou se, chemie mezi nimi podle mě funguje, prostě filmu dominují a opakuji, hlavně oni drží celou tuto podívanou silně nad vodou. Jinak ale bohužel krapet zklamání, čekal jsem od toho totiž více strhující a nadupanější nářez. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, film mě pravděpodobně zastihnul v prazvláštní náladě, páč mi přiše jako totální píčovina :o). Ale nevím, esi to bylo tou náladou, a víš co? já to ani nechci zjišťovat. Celou tuhle sérii tak nějak dávám díky své polovičce, který se to asi občas líbí. Uznávám, že pár dílu má celkem ggrády. Tohle je sice taková odbočka od hlavní linie, ale za mě uplně stejná ptákovina,. Taky se přiznám že sem u toho ke konci dost chrápal a pak sem to ani nedokoukal, páč ten konec, to už nebylo vůbec pro mě. A to já akční věci můžu... ()

Dánek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Bál jsem se, že to bude hrůza, ale dostal jsem luxusní béčkovou akční komedii. Ano, je to hodně přitažené za vlasy, ale k tomu filmu se to prostě hodí. Chvíli jsem váhal i nad 5 hvězdama, ale ty 4 jsou tak akorát. Vypněte na 2 hodiny mozek a budete se skvěle bavit. 80% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neskutočnou (a to doslova) akciou nadupaný veľkolepý sci-fi avengerovský popcornový blockbuster, ktorý má síce malé šance finančne sa priblížiť už dlhé roky zažitej a vybudovanej sérii ale má na to, aby ju svojou akciou pochoval alebo minimálne riadne narušil. Dva najlepšie elementy z The Fate of the Furious a to Rock a Statham tu servírujú v spolupráci s Idrisom "The Black Superman" Elbom a wtfakomitomohlouniknúť cameo úloha Ryana Reynoldsa a Kevina Harta totálne blbú, absolútne nereálnu ale pritom neskutočne namakanú akciu, aká sa len tak nevidí. Všetci zúčastnení vedia, že si robia srandu zo seba, dokonca aj v samotnom filme sú narážky na iné filmy POZOR SPOILER - podzemná garáž na Italian Job, Kevinov výstup v lietadle na dialóg Thora a Petera Quilla, Rockov záťah na vrtulník ála Cap vo Winter Soldierovi, Brixton a jeho motorka ako keby vystrihnutá z neexistujúceho G.I.Joe vs Transformers atď. atď. SPOILER KONIEC a tak je to aj dobre. Žiadna ultravážna dráma, ktorá by sa opierala o realitu, ale čistý tupý efektný popcorn, pri ktorom musí každý pochopiť, že aj keď to pred začatím nikto nikde nepíše, tak medzi riadkami stojí "Vypnúť mozog a baviť sa". Ja som sa bavil, zasmial, napozeral efektnej akcie a vidím v tomto, ak to teda finančne uspeje, počiatok novej skvelej aspoň trojdielnej série, nakoľko koniec a aj potitulkové scény lákajú na odhalenie niečoho väčšieho. Teším sa. Celkové hodnotenie by malo byť nižšie, ale pozrel som si svoje hodnotenia na Fast and Furious sériu a keďže dávam všade plný počet, tak rovnako aj tu. Samozrejme objektívne by to bolo tak na cca 75-80%, ja dávam 90% s vidinou navyšovania v pokračovaní, ktoré musí vzniknúť, rovnako ako som si prial vznik tohoto pri ôsmej časti Fast and Furious. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Hnus a parazitování na FF. Kdyby se to jmenovalo "Ťuk a Bzuk zachraňují svět" vůbec nic by se nestalo. Naprosto nepochopím, co vede scénáristy k závěru, že když nacpu film nebetyčnýma kokotinama, udělají z toho zábavný film. Př. scéna s vrtulníkem hezká, ale zcela debilní (plnej plyn kluci, ať ten vrtulník stáhneme k zemi!!!???), "černý superman" vážně patří do světa Rychle a Zběsile? Kdyby to byla marvelovka, řeknu si OK. Ta super-transformer-motorka byl taky dost dobrý vtip... Tohle mě doslova naštvalo. Špičkování mezi Stathamem a Rockem je neskutečně křečovité. Takový dětský slovní fotbal. Nekonečně dlouhý... než se jeden dočká pointy, zapomene o čem se vlastně baví... jo... vlastně o ničem. Jen tak plácají. Mě opravu nevadí, když se ve filmu přehání... ale nesmí to být výsměch na hranici parodie. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Vypnout mozek a hurá nechat se unášet tímto ( sci-fi ) akčním filmem! Na Stathama a The Rocka je paráda se dívat ať už rubou mezi sebou nebo proti někomu dalšímu a když je to v tomto filmu Idris Elba je zábava zaručena. Hláška střídá hlášku, na akci je radost pohledět, ale velkou kaňkou je pro mě finále, které dává vzpomenout na přepálené ( CGI) závěry z předchozích filmů tohoto universa. Každopádně bych se pokračování nebránil. Silné 3* neboli 6,5/10 ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Zklamání...jestli chtěli udělat komedii, měli udělat komedii....jestli chtěli akčňák, měl to být akčňák. Sérii Rychle a zběsile mám rád, ale tohle mi přišlo mimo mísu...vůbec se mi to tam nehodí....aut bylo hodně pomálu. No... vrátím se zpět Vin Dieslovi! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S Rychle a zběsile to už nemá vůbec nic společnýho, spíš jde o to vymáčknout z té značky co nejvíc. Tady to chvílema přechází až do sci-fi, protože hlavní záporák je v podstatě robot, kterej lítá na skládací motorce atd. Zní to divně? Jo, ono to tam ale je. Bylo to drahý, snaží se to být velkolepý, hlavně, aby to pořádně blikalo, logika může jít stranou. Některý vtípky jsou celkem dobrý, některý jsou laciný, stejně jako některý zbytečný scény. Na závěr pak přijde poselství, že můžou existovat sebelepší technologie a stroje, ale důležitý je to, co máme v srdci. No a zazvonil zvonec a pohádky je konec. Naštěstí. Ale jak se tak dívám, ještě nějakej ten díl nás nemine. ()

hEmy_ 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer na tento film, nabyl jsem dojmu, že se jedná o takovou tu nenáročnou akční komedii, nabitou od začátku do konce vtipnými "gagy". Bohužel, scénky, které v traileru celkem fungovaly, tak v samotném filmu působí strašně uměle a "na sílu" vecpané, navíc jich ani není moc... o nějakém ději se u filmu tohoto typu nemá vůbec smysl bavit. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, která neurazí a člověk si při ní odpočine. Je v ní parádní akce, humor a film utíká velmi svižně. Trošku to kazí chybění takové té špinavosti, kdy zaměření filmu je pojato více "rodinně" a vy stejně už víte, že to vždycky nějak dobře dopadne, jelikož to tak je správné. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama