Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

squawk 

všechny recenze uživatele

Vsuvky s Hartem a Reynoldsem zbytečně vytrhávají z děje. Takovou ptákovinu si autoři mohli nechat pro odpad od Marvelu a nestrkat to sem. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem FaFu série, poslední díl jsem viděl jak v něm skákali z/do letadla nebo z/do vlaku (já už nevím) a docela aktivně mě to štvalo a proto už další díly nevyhledávám. Celý tenhle koncept vesmíru, kde je možné všechno a proto nemůže nic překvapit a nic rozhýbat tep (jako třeba i u Guardians of the Galaxy), není úplně můj šálek čaje. Ale přesto jsem se šel s otevřenou myslí podívat na blbnutí Z Rocka a Z Tathama a z reakcí kolem jsem očekával nadupanou šílenou jízdu. Takže mi nevadilo, že je to totálně dementní (ale jakože totálně - viz SPOILER jen můj brácha na Samoi může opravit extraktor virů), nevadilo mi ani, že akce je totálně out of this world a lidi dělají opičky a humory ve chvílích, kdy jim jde o život. Na tyhle pravidla hry jsem přistoupil. Ale ono je to docela nuda. Akce není zase tak moc, jak jsem čekal, ale když je, tak je parádně natočená, nasnímaná, perfektně přehledná, v tomto ohledu nemám problém. Ale když akce není, je to fakt nuda. Chemie mezi hlavníma holohlavama mi neseděla, špičkování mi přišlo na sílu bez humoru a bavila mě snad jen ta camea (i když jedno z nich se mi časem začala přejídat, protože tajemný pan cameo teď chudák musí pořád hrát jednu roli dokola a už to začíná být trošku moc na sílu). No prostě to celý tak nějak skřípalo a neladilo a chvílema to bylo i na hranici trapnosti. No a když jsem začal před závěrečnou akcí usínat, navzdory faktu, že jsem byl na odpoledním promítání, asi bylo něco špatně. Závěr - OK, narozdíl od FaFu série mě to intenzivně neštvalo, ale už to nechci v životě vidět a jestli je tohle megazačátek dalšího univerza, tak radši nechci vidět další díly. V podstatě zbytečný film, tzn. zbytečný komentář. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Nebyť Vanessy Kirby, tak sa to nedá ani upozerať do konca. Fast & Furious goes full retard. Občasná obstojná hláška a fakt, že Statham a Johnson sú proste sympaťáci, to držia nad vodou. Ako film je to ale absolútne zbytočný prídavok do svetového kultúrneho dedičstva. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Velmi lákavý trailer, možná ještě umocnil zklamání z tohohle sci-fi filmu. Vím, že v sérii RaZ jsou často neuvěřitelné kousky, ale tohle bylo nad rámec únosnosti. Celkový nápad dobrý,ale jinak dějově těžké kulhání. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Perfektná akčná jazda od začiatku až do konca. Čo film sľuboval to sme dostali, bitky, prepálenú akciu a kopec hlášok. Dwayne a Jason sú skvelá dvojka a chémia medzi nimi funguje, Vanessa krásna a Idris skvelý záporák. Ja som sa bavil no a u mňa je to za plný. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo miestami fakt riadne sci-fi, ale bavil som sa celkom obstojne. Mozno aj viac ako pri poslednych dvoch-troch origo Fast & Furious. Spin-off ktory sa fakt podaril. Samozrejme treba vypnut, neriesit nejake fyzikalne zakony, resp vydrz nasich hrdinov. Zabery pri bitke popri vytahu, alebo nahanacka popod kamion nemali chybu. Camea v podobe Reynoldsa a Harta potesili a pobavili. Obaja boli fakt vtipny. Elba drsnak, schopnosti mal brutalne. Celkovo tie napady a spracovanie sa mi pacili. Mozno ten zaver na Samoe bol trochu zbytocny. Film si vsak druhy krat pozriem velmi rad. V dalsom diely sa asi vratime k ludom okolo Diesela, takze toto osviezenie urcite nikomu neublizilo. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Uz v 7. dilu to stalo za starou backoru, nasledujici o nic moc lepsi. Okey, skoro se muzu opakovat, nicmene jak uz jsem psal u 8. atomovku s ponorkou uz sme tu meli, tak proc ne nadcloveka. Myslim ze nasledujici dily se budou odehravat na obezne draze a v 10 dile budou rozhodne mlatit super ultra emzaka, to je tutovka. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tenhle film nemá žádnou větší spojitost s F&F sérií a přesně proto je dle mého zábavnější než každý z posledních dílů F&F a když už si z toho něco bere, tak jen to nejlepší. Tím narážím na hlavní postavy Johnsona se Stathamem, kteří jsou za mě nejlepšími charaktery (oproti strašnému Dieslovi) a společně s parádním záporákem Idrisem Elbou a sexy Vanessu Kirby se nám to tu vlastně sešlo takřka k dokonalosti. Velkým plusem je podle mě samotná (ne)chemie mezi Rockem a Stathamem a to jejich neustálé vzájemné "pošťuchování" a jejich hlášky, které jsou opravdu parádní a trvají po celou dobu filmu. Dlouho jsem to měl za pět hvězd, ale poté přišla doslova stupidní část v Samoi, která se prostě neměla uskutečnit. Každopádně, takhle si představuji akční film v roce 2019. Lepší 4* ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima tři hvězdy. Zápletka je originální jako špagety s kečupem, jede se podle klasické šablony záchrany světa před virem, která byla nudná už u Mission Impossible 2 a celé je to opravdu dost plytké a přestajlované. Jenže to má taky slušnou práci s postavami, přičemž některé vedlejší (dva soupeřící agenti CIA) jsou docela lahůdky, ujde i záporák Idrise Elby (i když žádný šlágr to není) a dialogy i některé akční scény jsou vážně vtipné. Mnohem horší to je s akcí jako takovou, která je vesměs sterilnější než líbánky s pannou se třemi otvory a podle poslední módy Fast & Furious strašlivě přepálená za hranu parodie. Když na Ukrajině lítali vzduchem a dělali přemety s nějakým teréňákem, měl jsem hlavu v dlaních a bylo mi za ně stydno a při závěrečné akci s vrtulníkem se smál celý sál a ze všech stran jsem slyšel česky upřímné "To je strašná píčovina.". A ta digiakce vypadala někdy dost odflákle (např. střelba vrtulníku do oken ukrajinské elektrárny). Na druhou stranu, osobní souboje vypadaly často solidně. Jo, dalo se to. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Naprosto se ztotožním s komentářem od uživatele Superpero. Méně Vina Diesela a více Stathama, Johnsona a humoru. Na přehnanosti a nelogičnosti už jsem si v téhle sérii zvykl, ale závěrečná přetahovaná s vrtulníkem už byla trochu za čárou. Ale zasmál jsem se. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi Johnsonem a Stathamem funguje dokonale. Film je přesně takový, jak jsem čekal - přehnaně akční, plný drsných keců a zábavný. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Ach ta Vanesska to je kočka :-)... Jinak jak ulítlé to bylo, jako čekal bych to ještě ulítlejší, ale já se bavil a dost :-). Zasloužilo by si to pokračování to určitě, ale celkově tohle fakt nemělo s Rychle a zběsile nic společného :-). Tak uvidíme jak to tvůrci poženou dál no ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Dvojice The Rock/Statham byla v Rychle a zběsile 8 se svým kočkováním příjemné osvěžení v jinak neustále se opakujícím kolotoči čím dál více přestřelených aero-moto-tech honiček. Ale jejich sólovka se těžce nepovedla. Je až moc vidět, že si to ústřední dvojice i produkovala, a tak si svoje macho ega bestiálním způsobem vycákali do divákovi držky. O vtipných hláškách zde nemůže být ani řeči, zápletka je tuctová a čiči Kirby jen tak na okrasu. Totální cringe peklo nastává při poslední samojské půlhodinovce. Tak trapně jsem se naposled cítil u Babovřesků. Očekával jsem průměrnou blbinu na odpočinek, ale tak moc přepálený a ultimátně trapný nesmysl jsem nečekal. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Ano, je to rychlé, zběsilé, na ostrově už hodně přepálené, ale přesně takové to očekáváte. Naštěstí to není vyčpělé, pořád umí vymyslet zápletku, tentokrát na téma Moááána....... ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Podtitulkovka: Tak začnu svou recenzi (trochu netradičně) tím že doufám že jste všichni vydrželi až do úplného konce titulků, jelikož po hlavních titulcích byla třetí podtitulkovka a pokud jsem dobře viděl tak ji nikdo neviděl. 😛😛😛 Ale vraťme se k recenzi, musím říct že jsem dostal přesně to na co jsem se těšil, našláplou akci plnou šílenností a nekončícího humoru. Jsem moc rád že zde už konečně nešlo jen o auta ale hlavně o postavy. Chemie mezi Hobbsem a Deckardem je absolutně neuvěřitelná a hlavně neuvěřitelně zábavná. To na co jsme se těšili jsme taky dostali. Dechberoucí akce plná skvělých efektů, perfektních mlátiček a hlavně již zmiňovaného humoru. Je to přesně ten film který si v budoucnu rád pustím několikrát po sobě. Dwayne Johnson a Jason Statham tvoří dokonalé duo drsňáků kteří do sebe bez ustání během celého filmu furt zábavně rejí. Opravdu tento snímek považuji za jeden z nejzábavnějších a nejhumornějších a nejakčnějších (a těch nej by se tam našlo mnohem víc) posledních let. Takže kdo nebyl na dnešní předpremiéře tak neváhejte a okamžitě běžte navštívit kino. A nesnažte se stát superzločinci, to by s vámi pak mělo co docinění drsně-humorné duo ....... HOBBS & SHAW PS: budete velmi příjemně překvapeni cameo rolemi. Mé hodnocení: 9.5/10 ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Je to sice ultradebilní monstrpíčovina, ale Dvejn je hroznej golem, Statham je cool a svoje momenty to mělo, tak to nepošlu uplně do žumpy. 35% ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama