Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Cermbo 

všechny recenze uživatele

Tahle značka už je opravdu o ničem. Jestliže klasické Rychle a Zběsile porušuje zákony fyziky, tak tady se koukáte na absolutní scifi odehrávající se někdy ve 22. století, protože tyhle technologický a akční manévry jdou už dost za čáru. Celý je to přeceněný a přeafektovaný, ani ten humor (na kterém to mohlo být postavený) zde nefunguje na jedničku. Možná malinko příjemnější snímek, než poslední díly Rychle a Zběsile ale ve výsledku naprosto zbytečný, místama trapný a nezáživný film. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně že to vydělává peníze. Tohle už nemá nic společného s Rychle a zběsile, Je to spíš takové sci-fi. Já už skončil u 6 dílu, tohle jsem zkusil, že to bude třeba čerstvý vánek. Opak je pravdou. Víc jak 2* si to u mě nezaslouží. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Zklamání a ne malé. Tenhle film měl ohromný potenciál a co z toho? První polovina má dost zběsilé tempo a dostatek vtipu na to, aby dokázala ohromit, jenže v druhé polovině se ukáže, že jde o více než béčkovou podívanou, kterou rychle prohlédnete. Postavy i zápletka zůstávají daleko za svým potenciálem, a tak Idris Elba hraje na půl plynu a třeba na Ryanu Reynoldsovi je vidět, jak se snaží vyždímat ze své minutálže maximum, ale stejně nemá moc co. Co hůř, v druhá půlka unaví tak, že se z filmu stává čekání na konec. Dohromady slabší 3* ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je jediný díl  celé série Rychle a Zběsile kterému jsem dal 4*. Proč? Protože není tak dobrý jako ostatní. Příběh docela super,postavy fantastický, auta ve filmu jsou prostě super,hudba je fantastická a prostředí je docela fajn. Moje hodnocení 8/10. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Je to sice silena blbost, ale velmi zabavna silena blbost. Nektery triky a akce jsou fakt desne absurdni, ale nejak mi to vlastne vubec nevadilo a sedlo do nalady. Ustredni trojka vyborna, tak chemie mezi nima byla vyborna. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bláznivou dvou hodinovku, která se nebude brát vůbec vážně. To jsem přesně dostal. Rozměr sci-fi akčních filmů zde dostává v rámci série Rychle a zběsile zcela nový rozměr, nepřátelská chemie mezi oběma protagonisty funguje a hlášky se čas od času trefí do černého. Na druhou stranu jak už jsme u Leitche zvyklí, některé efekty jsou opravdu silně odfláknuté až bolestivé a na kvalitě filmu ubírá fakt, že opravdu s auty už má pramálo společného. 75% ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Je to ukrutna chujovina, ale je to dikbohu extremne zabavna chujovina. Rockovi a Stathamovi to slape, akce je vyborna. Ale nejvetsim tahakem je Vanessa Kirby, ktera si svym vykonem hlasite rekla o nejaky vlastni vysokorozpoctovy a explozivni kousek. Pokud mate radi Rychle a zbesile poslednich let, tak tady budete jako doma. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Akčňák, který se nejen nedrží při zemi, ale dost možná se už odlepil i od značky Rychle a zběsile, protože o auta tu nejde vůbec a je to čistokrevná chlapácká řežba. Rock a Statham se roastí, Vanessa Kirby je fajn, Reynoldsova postava je tu weirdo jako prase, Kevin Hart hraje sám sebe a Idris Elba v roli záporáka výborný. Z filmu si nevybavuji nějaké hluché místo a trailery nezklamaly. Věřím ve finanční success a myslím si, že eskapády Hobbse se Shawem by mohly zadupat do země Diesela s jeho partou, protože je tu velký náběh na další díl. Za mě velká spokojenost. 4* ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi na to dobře koukalo, často jsem se zasmál i nahlas nebo potichu usmíval a až na tu šílenost s vrtulníkem na konci v Samoe to byl fajn akčňák, který vůbec nemusel ve svém názvu použít Rychle a zběsile. Jasně, je to nesmyslná akce, přehnaná a notně popcornová záležitost, kterou si jistě podruhé nepustím, přesto jako jednohubka neurazí. Nejlepší pasáže byly pro mě neskutečně natahované dialogy mezi hlavními hromobijci, kteří se uráží jako puberťáci, přičemž čím delší dialog, tím lépe se to konzumovalo. Scéna v letadle, kdy se k nim chce přidat člen letecké policie mě pobavila nejvíc. Povedené jsou i honičky s motorkama, které mají docela nápad a pěkné triky, takže ten rychlý a zběsilý podtón tam přeci jen trochu je. Naopak bitky mě neoslovily, ty jsou pořád dokola sterilované jak okurky. Za mě nečekaných 70%. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda jen za Vanessu Kirby - krásný oči a aspoň se snažila hrát ... jinak totálně nudné a trapné ... hrůza tyhle filmy ... ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší snímek z nekonečné řady Rychlých a zběsilých filmů. Vin Diesel se může jít zahrabat... Zázrak kinematografie se samozřejmě očekávat nedá, ale alespoň si film na nic nehraje. Cameo Ryana velice potěšilo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy začátku série 'Rychle a zběsile', která divácky nadchla natuněnými auty a pouličními závody, podle kterého se okamžitě objevily snímky podobné. Po tragické smrti předního herce Paula Walkera se však série začala ubírat jiným směrem, až z toho vzniklo nakonec úplně něco jiného. Původní hvězdy série vzešly do pozadí a v popředí jsou jiní. Přesně řečeno dva, kteří si dokonce vysloužili i svůj samostatný film. S onou sérií však má snímek, kromě jmen obou postav, pramálo společného. Zato šablonu subžánru buddy movie kopíruje věrně. A tak tu máme další dvojici vzájemně se nesnášející, kteří jsou nuceni spolupracovat v boji proti padouchovi, kterému by mohl, co se týče tělesné schránky, závidět i Robocop. Spousta nešvarů, spousta drsných hlášek, přeefektované akční scény a děj, který jako kdyby jsme ho už někdy viděli. Máme tu další virus ohrožující svět, což je právě ten důvod, proč se noví hrdinové musí spojit, aby všemu učinili přítrž. Film je zábavný, svižně akční, tedy vyloženě popcornový, ale jinak vypadá, jako kdyby byl scénář napsán už někdy v osmdesátých letech. K plusu dnešní doby jsou pouze CGI efekty a high tech hračičky. Tenhle film zkrátka nemá jinak čím překvapit, čímž vede spíše ke zklamání, než k nějakému filmovému nadšení. Ční z toho hlavně předvídavost děje, takže divák v podstatě jen sleduje, co a jak bylo zrealizované. A to je jinak vše. Nic než obyčejný tuctový akční film dle standartu dnešní doby, který se v paměti fanoušků série 'Rychle a zběsile' nijak zvlášť neuchytí. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Neskutocne ku*evsky vtipna nadupana akcna jazda,ktora vam neda vydychnut,neustale sa nieco deje,k tomu hraje perfektna hudba a Dwayne Johnson s Jasonom Stathamom roz*ebavaju vsetko od ksichtov az po helikoptery,je jasne,ze s realitou to nema nic spolocne,ale ako zabava to funguje genialne,naladil som sa na tu spravnu notu...:-) ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile bez Vina Diesela si popravdě vůbec neumím představit a tak tento film už pro mě příslušníkem této série není a hodnotím ho samostatně. Zároveň však musím přiznat, že je pro mě velmi příjemným překvapením. Moc jsem od něj nečekal a pokud bych se chtěl zabývat smysluplností příběhu apod. moc dobře bych asi nehodnotil, nicméně chtěl jsem se pouze pobavit a odpočinout si, a to se mi u tohoto filmu podařilo báječně. Snadno mě vtáhnul do děje, audiovizuálně je fantastický, což jen v závěru umocňuje překrásná Samoa a v průběhu celého filmu zážitek dokresluje perfektní hudba. Od tohoto žánru si myslím, že se o moc více ani čekat nedá. 70% ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě ale takhle hloupou podívanou jsem dlouho neviděl. To by nebyl až takový problém pokud by se film nebral až tak vážně ale ten se naopak snaží tvářit tak drsně až to bolí. 2/3 filmu paradoxně ještě šly ale pak film začne debila dělat z vás a to už je moc. Asi jsem starej nebo byla chyba se podívat na tohle hned po le mans. Po celou dobu jsem měl pocit že koukám na generickou podívanou bez duše. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem už kolikrát čekal,kdy konečně pojedou v autech,což mně na předchozích dílech nudilo(….)Ale zase finální SIVA TAU bylo moc pěkný. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spin-off „F&F“ vidím ako samostatný akčný film, ktorý (aspoň na prvý pohľad) nedoplňuje a nerozširuje univerzum spomínanej ságy. Na filmu od samotného začiatku je vidieť, že tvorcom (a hercom) nešlo o vytvorenie/natočenie niečoho s hlbším obsahom. Jednoducho išlo o akčné scény, dobre/zábavne napísané a zahrané dialógy a o zabavenie diváka, ktorý (napríklad po ťažkom dni) potrebuje vypnúť si pri nenáročnom akčnom filme. Keď na tento film budete pozerať z tohto hľadiska, tak potom by ste nemali byť sklamaným. Dvojica D. Johnson / J. Statham sa navzájom celkom dobre dopĺňajú (ako oheň a voda // sila a elegancia) a ich spoločné rozhovory, kde si jeden burcuje druhého, nie sú zlé, ale čakal som viac zábavnejších scén a trošku tvrdší „dám – dostaneš a naspäť“. Páčili sa mi odkazy na niektorý filmy (napr. The Italian Job), ako aj začlenenie iných známych hercov/kamarátov napr. R. Reynoldsa (u neho by som privítal zopár minút / scén navyše) a K. Harta (pre neho vyčlenený malý časový úsek bol maximálne dostačujúci). Ostatné vedľajšie postavy solídne dopĺňajú a zdobia film (H. Mirren a jej elegancia je samozrejme samostatná kapitola), celkom dobrý výkon od V. Kirby a I. Elba ako „klasický“ záporák. Takže ešte raz: keď vám nebude vadiť plochý príbeh a zopár klasických a klišé chýb, ktoré podobné akčné filmy obsahujú, tak potom vás film môže aj trošku zabaviť. Ale hovorím, viac si od toho fakt nečakajte... Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Naprostý akční výplach mimo veškeré fyzikální i fyzické zákony. Vypněte mozek a zasmějte se pár nenáročným vtípkům ... 40% ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

Ucházející, akorát už není důvod, aby se jmenovalo Rychle a zběsile, ty auta jsou tam jaksi naroubovaná navíc, petrolheadi jaksi nejsou... ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama