Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, ale přesto velmi povedený akčňák plný supermoderních aut, motorek a technologií. Spousta mlátiček, honiček i přestřelek. Dva borci, kteří to táhnou, každý jiný. Bohužel dohromady jim to za mě moc neklapalo. Ale ono to nebylo ani na škodu, protože to takhle bylo postaveno i ve filmu samotném, že si prostě nesednou. Jen nechápu, proč snímek nese značku "Rychle a zběsile". Ano, oba hlavní herci se v sérii mihli, ale nepatřili k útředním postavám. A to že na samotném konci filmu pár borců zapne v autech a buginách nitro... No nevím. Ale každopádně to nic neubírá na skvělém zážitku ve stylu Mission Impossible. 80% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Je o mne už dosť dlho známe, že neznášam Fast&Furious sériu. Okrem prvého dielu, čo bol ešte normálny film, bolo každé jeho pokračovanie horšie a horšie. Jedine Tokyo Drift malo pár skvelých chvílok, vďaka inému prostrediu a skvelej hudbe. Zvyšok je pre mňa čistý odpad. Avšak ako správny sadomachistický cinefil som videl všetky diely tejto úbohej série. Bohužiaľ. A preto by ma ani vo sne nenapadlo, že zrovna spin-off ma bude nielenže baviť, ale že ma bude baviť natoľko, že naň pôjdem 2x do kina! No a presne to sa stalo. :) David Leitch to dokázal, čo je tiež niečo neuveriteľné. Chlapík sa každým ďaľším filmom v réžijnom odbore zlepšuje. Takže, Hobbs and Shaw má grády a VEĽA testosterónu. Má akciu a naozaj VEĽA vtipných scén. Má The Rocka, Jasona, Vanessu a Idrisa VEĽA dobrých dialógov. A má hlavne nadhľad, ktorý tak veľmi chýba(l) FF sérii. Za mňa fakt spokojnosť a normálne by som kedykoľvek privítal druhý diel. 8/10 ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Úkrok série, kde film v pohodě utáhnou akční plešouni Statham a Johnson. Škoda dementního námětu, ale kvůli něčemu se mlátit museli. Klasický macho hlášky. Zajímavostí je finále na ostrově Samoa, odkud skutečně Dwayne Johnson pochází. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná akce, o tom žádná. Rock i Statham si to náramně užívají. Proto je škoda, že ta chemie mezi nimi není tak fungující, jak jsme doufali, a po trailerech čekali. Nemůžu se zbavit dojmu, že David Leitch to nezvládl. Měl skvělej casting a prakticky volnou ruku k tomu, aby se všichni na place vyblbli jak se patří. Jenže Stathama jako by nechtěli pustit s řetězu a tak všechno zachraňuje sexy Vanessa Kirby, se kterou bych si hned dal její sólovku. Doufám, že u akčního řemesla nějakou dobu zůstane, protože jí tahle role sekne a baví z toho tria nejvíce. Hobbs a Shaw se tu sice pošťuchují a hádají v jednom kuse, přijde mi to ale moc chtěné, není tam nic přirozeného, co by mě fakt uzemnilo a já se rozchechtal. Elba pak všechny přejede herectvím už jen tím, že mění výrazy v obličeji. Statham má celou kariéru jen jeden a Rock se buď tváří drsně, nebo se směje a ukazuje svý bílý zuby. Elbův záporák je ale jako z jiného vesmíru. Občas jsem si připadal, jako bych koukal na další variaci na Terminátora. Jeho kaskadérské kousky s motorkou jsou fajn, ale bohužel auta i ty motorky tu jsou tak málo, že si toho nikdo moc neužije. Camea Harta a Reynoldse jsou možná fajn, ale po minutě bych oba zastřelil. Celý je to fajn a pokud vznikne pokračování, který bych všem přál, tak na to asi zase půjdu, nemůžu ale zastírat fakt, že jsem čekal mnohem lepší a vtipnějších akci. ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Krutopřísná akčňárna, jak má bejt. Hobbs and Shaw je prostě přesně ten typ filmu, na kterej když jdete, tak očekáváte že se uvolníte a jenom vstřebáváte všechnu tu akci. Nic víc za tím nehledejte. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Film doručí zhruba presne takú dávku akcie, nereálnych naháňačiek, doberania sa hlavných hrdinov, ako divák očakáva. K tomu 2 vydarené camea v podobe Kevina Harta a najmä Ryana Reynoldsa, pri ktorom som si prial, aby Hobbs vymenil Shawa za Lucka, alebo aby ho aspoň pribrali k sebe a mal na plátne čo najviac času. Priestor dostal aspoň v záverečných titulkách. Taktiež sa mi páčilo pomrknutie tvorcov na Stathamov starší film Lúpež po taliansky a taktiež opätovné stretnutie Ryana Raynolda a Roba Delaneyho z Deadpoola 2. Síce som si chvíľu zvykal, ale nakoniec som si tento film celkom užil a ústredná dvojica mi sadla. Vanessa Kirby ide teraz dosť hore v Hollywoode a to je dobre. Snáď sa objaví aj v nejakom pokračovaní hlavnej série Fast and Furious. 7,2/10. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opět úžasné a zběsilé akce. Úroveň, nebo spíš osobní pocit, sráží rádoby humor mezi hlavní dvojicí mlátiček. A to především jejich špičkování a zbrklé narážky proti sobě. Já jsem z toho humor moc necítil, bylo moc jednoduché až dětské. Všechno ostatní je ale v pořádku, dobré a divoké nápady, zběsilá jízda jako vždy. I když je to jakýsi odskok od klasické série a větší parta tam možná také chybí. ()

Boris. 

všechny recenze uživatele

Jako neměl sem velké očekávání, prostě něco ve stylu hlavně moc nepřemejšlej a užij si akci prokládanou vtipnejma hláškama. Tenhle díl byl ale opravdu hloupej i ve srovnání s nízkou intelektuální úrovní celý série. Asi už by mohli tuhle telenovelu ukončit. ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Tak si to pojďme přiznat hned na začátek. Film a jeho konec je kravina, ale o to tu nejde. Zajděte do IMAXU usedně te a užijte si to na co čekáte. Kirby je kost, Elba je boží černej superman, JJ a jejich chemie vás pobaví. A ty camea. boží. A nezapomeňte, že jsou tu PODTITULKOVÉ SCÉNY, TAK AŽ DO KONCE !!! Jednorázovka, jak má být. těžko říct jestli koukatelné víckrát, ale pasáže a bojové scény tu jsou. ()

holub109 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná volovina. Opravdu u toho musíte vypnout mozek a vůbec nepřemýšlet. Obsazení šlape na jedničku, chemie mezi ústřední dvojkou funguje a tuny hlášek nepůsobí nijak nuceně, skvěle sedí. Akce je taky docela povedená, několik scén sice totálně over the top (Dwayne skákající po lanech atd....), ale na to už bychom si měli u této série zvyknout. Příběh funguje, i když od něj samozřejmě nemůžeme čekat zázraky. Idris Elba v roli záporka působí hodně vtipně. Kolem a kolem se jedná o skvělý blockbuster, který mě osobně bavil víc, než předchozí dva díly Rychle a zběsile. Takže spokojenost. 70% ()

Ivo odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli tu všepohlcující a sladce páchnoucí mentální retardaci tvůrci v tomto díle cíleně vytvářeli anebo za to prostě jen nemůžou a jedná se ve skutečnosti o docela obdivuhodný a upřímný příspěvek na festival umělecké tvorby mentálně postižených? Pak se tedy hluboce omlouvám, klaním a oceňuji sponzory, kteří americkému Jedličkowu ústavu věnovali tak štědrou výbavu nahrávací filmové techniky. A tak můžeme nadšeně sledovat naše ústřední poskakující homo/steroid duo (s barevně vyváženým bollywoodským komparzem v pozadí) jak úspěšně drandí v estrádních scénkách a tanečcích jak vystřižených z Ein Kessel Buntes nebo pařížského šantánu (kde jim v některých číslech zdatně se-kunduje i jejich lobotomile vzrušující tajná sestřička), vesele se zubí u ftipně dementních dialogů (aha, tak chichi) a na digitálním pozadí se jakože honí a skáčou poletující autíčka a oslnivě vybuchuje vše co je zrovna po ruce. Ve srovnání s tím snad i poslední opusy z dílny Stevena Seagala působí jako zneklidňující filozofická epopej s brilantní čistokrevnou akcí, kde scénář psal přinejmenším sám Demosthenes. A to už je, soudruzi, co říct. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Jako jo,pobavilo,ale méně, než jsem čekal. Transformeří blbinky s motorkou a dost dalších akčních scén bylo tupých,jen pěstní souboje ušly. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Dialogy medzi dvoma hlavnymi hrdinami su skvostne, dobre napisane. Horsie je to so samotnym scenarom, ktory je tradicne nablbly a mnozstvo logickych chyb a fyzikalnych nezmyslov taha hlavne druhu polovicu dost dolu. ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak strašně blbý. I na Fast & Furious. Spousta klišé, rutiny a blbosti. Vím, že jsem už blbost zmínil. Ale tohle je tak blbý, že jednou to nestačí. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Marně jsem ve filmu hledal cokoliv, co by tento film spojovalo se sérií filmů Rychle a zběsile. Kdyby se snímek jmenoval jinak a úplně se odstřihnul od původní série a vystupoval jako samostatný film, možná by zdejší hodnocení vypadalo trochu jinak. Celý film se nese v duchu šíleného a nelogického akčního výplachu, auta a šílené kousky s nimi opravdu nečekejte. Ústřední duo Dwayne Johnson a Jason Statham chrlí jednu hlášku za druhou, chemii mezi nimi funguje, jejich společné scény i dialogy jsou velice zábavné a plné testosteronu. Hlavní záporák, Idris Elba, robotický superhero, působí místy až trochu komicky, což asi tvůrci původně nezamýšleli. Jeho postava mě vůbec nebavila, to vyobrazení jako neprůstřelného poloterminátora se do filmu vůbec nehodilo. Zápletka je vcelku banální a stokrát provařená, jde tu především o souboje a přestřelky. Strašně mě však bavil Kevin Hurt a Ryan Reynolds, ti se sice mihnou v pár scénkách, přesto dokáží neskutečně pobavit. Nakonec to taková katastrofa není, na první společný počin to vcelku ujde. Uvidíme, zda a s čím přijde pokračování. 7/10. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Když vezmete ze série dva nejlepší týpky, slepíte MI2 a Terminátora, tak dostanete tento film. Naštěstí je tak ujetý a borci jsou cool hláškaři, že nestihnete ani vnímat nelogičnosti. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak s Rychle a zběsile to nemá nic společného, ale to snad nemůže nikomu vadit. Je to stejně tak jednoduchá blbina na jedno odpoledne, jako F&F, akorát zde navíc do sebe furt rýpovou ti dva (což je i docela sranda kolikrát poslouchat),u toho se baví, vymýšlejí kraviny a hlavně se neberou vážně! Jo a nechraptí u toho Diesel svoje family :D 8/10 ()

Atrekan 

všechny recenze uživatele

Na to, že ve F&F sérii zákony fyziky prakticky neexistují jsme si už zvykli, ale musím říct, že jenom na zákony fyziky se tentokrát závěrečnej betl neomezil. Dočkali jsme se dokonce i superhrdinů a hrátek s časem, kdy betl začíná večer prvního dne a končí večer dne druhého. To vše zatímco na časovači běží odpočet 30 minut. Vlastní hlavou se zřejmě řídí i počasí, které se doslova ve vteřině obrátí ze slunečného dne do bouřkové průtrže mračen. Jediný, co ale opravdu nechápu, je to, proč se tenhle film jmenuje Rychle a zběsile. Však tam už skoro nejezdí autama ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama