Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Sérii Fast & Furious, já osobně vůbec nemusím. Tohle se dalo docela ustát, takový svižnější akčnější. Ovšem ta hromada laciných vtípků, mě chvílema dost srala. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Digitálnymi efektami prežratý spin-off série, ktorá už dávno stratila akýkoľvek kontakt s realitou. Akcia je čisto triková záležitosť, bez réžie, čo vzhľadom na angažmán Davida Leitcha prekvapuje. Chémia ústredného dua, vďaka ktorej film vznikol a na ktorej mal stáť, sa zakladá len na machistických kecoch a urážaní sa (prvé stretnutie, lietadlo) a na scenáristickú buddy genialitu Shanea Blacka, ktorý je kráľom tohto žánru, hľadí z veľkej diaľky. Ani Johnson ani Statham k tomu nič nepridávajú. Nádejne nacastovaný záporák Elba akoby prišiel zo superhrdinského komiksu a cameá Reynoldsa a Harta sú vrcholom debility. So cťou z toho vychádza len elegantná kráska Vanessa Kirby. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Parazit prizivujuci sa na znacke F&F. Nema nic spolocne s originalom ani sialenymi novymi dielmi. Over the top akcia je tu viac komicka ked kedykolvek predtym a navyse ani nefunguje. Plus cely ten rodinny/timovy pocit je prec, a miesto toho dostavame buddy komediu, ktora konci ako kazdy novy opozerany Rockov akcnak. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

S těma původníma Rychle a zběsile už to nemá společnýho nic. Každopádně dvojice Johnson a Statham hodně baví. Solidní akční nálož plná hlášek a vtipů. Sype slušně a to od takovýho filmu prostě čekám... 70% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Zábavný spin-off, kde Rock a Statham mají perfektní chemii mezi sebou. Hlášky tu lítají stejně jako kopance a pěsti. A vzápětí tu budou lítat i auta, ostatně i tenhle spin-off nevybočuje z nadpřirozených schopností, ale ještě to dělá relativně stravitelně. Závěr má grády, já se u tohohle bavil víc než u některých regulérních dílů. ()

MarvelLover 

všechny recenze uživatele

Parádní film ze série Rychle a zběsile... Mohu říct, že za mě je to jeden z nejlepších filmů této série. Každopádně mě trochu štve, že tahle filmová série už není to, co to bývalo. Poslední díly už nejsou jenom o autech a nelegálních závodech. No nevadí, Týmovka Hobbs and Shaw je plná zábavného humoru, který pobaví snad každého, docela pěkný příběh, jen toho Cyborga měli nechat DCčku... Dwayne tady zachraňuje svět už po čtvrté a to není úplně to, co bych od toho chtěl. Dwayne Johnson opět nezklamal, v tomhle filmu je krásně vidět, proč je jedním z nejlepších a nejžádanějších herců současnosti. Výborný Jason Statham a jeho bojové scény a Vanessa Kirby? Tak takhle hezkou ženskou postavu jsem ve filmu dlouho neviděl, slintal jsem v kině a slintám ještě teď... Konec je trošku vykrádačka na bitku ve Wakandě, ale okey. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Super obsazení, vtipné dialogy, krásné exteriery, fajn hudba, nápaditá akce, místy kreativní střih. To všechno je Leitchuv rukopis, ktery známe už od Johna Wicka. Bohužel hodnocení sráží přemrštěné akční scény zejména s helikoptérou v poslední části filmu ala Rychle a zběsile 7 a 8. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Vybrat z celé série dvě naše nejoblíbenější postavy, odvěké nepřátele, vys*at se na celou "Rodinu" a tím spojit dvě největší akční hvězdy moderní generace byl od tvůrců skvělý tah. A hned je z toho šach mat, čili teprve druhý díl ze série F'n'F, na který můžeme dát 4* (první bylo Fast 5). Pěkná kropička, výborná část, jak v Londýně, tak v elektrárně, tak na ostrově Samoa, u Hobbsovy rodiny chlapáků. Notná dávka humoru, výborná moderní akce a nejmodernější vymoženosti - to jsou velká esa tohoto filmu. Přesto je to jen pořád zabíjení, akce, vtípky, ale žádná hloubka - to je prostě to, co v poslední době u akčních filmů chybí, takže standartní 4*, ani o píď víc. 70% P. S. Teď nevíme s kým bychom se neprali radši, jestli s upgradeovaným Elbou nebo s Lukeovými bratry :-) Každopádně ani jeden střet by nebyl příjemný (pro nás:). No......., po delší době jsme přišli na to, že to je v podstatě stejná vymývárna hovadina jako všechny ostatní díly vyjma FaF 5. 65% ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Ohromná přepálená akce která hned střídá další akci. Kdo viděl v kině, hvězdičku si přidá. Fórky a hlášky jsou sice fajn, ale vykouzlí jen úsměv na tváři. Popadat za břicho se jistě nebudete. Nebyla tam ta správná chemie, jako třeba ve smrtonosné zbrani. A ano, taky mi to připadlo jako avengers s Idrisem Thanosem. Kdo tam chce hledat nějakou logiku a zákony fyziky, ať na to raději nechodí. Kdo se chce pobavit, film se bude líbit. Byť jsem byl unavený z práce, u filmu jsem se rozhodně nenudil. No a jak jinak, mé zbožné přání alespoň náznaku ratigu R, se opět nenaplnilo. No a když si asi den před projekcí pustíte Smrtonosnou past s Willisem, tak tohle vysokorzpočtové divadlo malinko ztrácí na lesku. Ovšem i tak je to bezva podívaná. Ale jestli tohle je blízká budoucnost akčního filmu, pak raději zůstanu u 90s klasik. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Kandidát na nejlepší film roku. Duo Statham a Rock mě už bavilo v rychle a zběsile 8, takže jsem věděl, že tohle bude pecka. A díky bohu jsem se nespletl. Film má přes dvě hodiny, ale neuvěřitelně rychle to uteče, pokračuje to v podobném tempu jako právě rychle a zběsile 8, který už si nebralo příliš servítky a dělalo si primárně prdel samo ze sebe, tady to dotáhli k dokonalosti. První hodina je nahuštěná jedním fórem za druhým, druhá hodina je taková ta klasická přepálená akce ve stylu posledních rychle a zběsile, ale přesně tohle fanoušci včetně mě mají rádi. Mám trochu obavy jak dopadne rychle a zběsile 9 bez Stathama a Rocka, domnívám se, že se tvůrci této série vydají spíše cestou Hobbs & Shaw 2, protože Diesel má sice něco do sebe ale dle mého názoru poslední díly táhne nahoru spíše Rock, či Statham.. No ale uvidíme. 93% ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Asi se to uplne neda srovnavat s ,,Rychle a zbesile,,... Co se tyce ale deje, tak se mi to moc libilo, ten film ma napad, drive, je to vtipne, napinave...vse, co ma mit dobry film.Vrele doporucuji :) ()

Flory14 

všechny recenze uživatele

Máme tady další film ze světa F&F a já po ignoru hlavní série, dal šanci tomuto spin-offu. Čekal jsem přepálenou akční jízdu s hláškami, cool herci a skvělým Idrisem. Akční scény byly, jenže nebyly vůbec zapamatovatelné a ty nejlepší už jsme viděli v traileru. Hlášky? To samé, hodně jsme viděli v traileru a zbytek mi nesedl, hlavně rozhovory mezi hlavními propagonisty měli být asi hodně vtipné ale moc jsem se nesmál ( a to podobný druh mám rád) plus byly dost tlačen na sílu do každé druhé scény, což nemám rád. Hobbs a Shaw jsou oba hrozně cool týpci, kteří každého vysekají ale nic jiného od nich nečekejte. Postava Idrise Elby byla zajímavá, herec nehrál špatně ale přesto nic extra. Vanessa Kirby mě mile překvapila, její postava byla osobitá, herečka má šarm a byla to nejlepší na celém filmu. Příběh je brutálně stupidní, ale to by nevadilo kdyby tam nebylo jedno klišé vedle druhého. Celková délka filmu, taky nepřidá plusové body,nějaká pasáž se mohla zkrátit. Část v Samoe ale byla povedená a celá Hobbs family mě bavila, akční scény tam byly přepal s velkou dávkou originality a zachránily celý film. Omlouvám se fanouškům série, možná je to moje chyba když hodnotím spin-off bez znalosti hlavní série nebo jsem měl čekat něco jiného ale nedostal jsem to pro co jsem přišel. Lepší dvě hvězdy za Samou, Kirby a vtipného letového policajta. A ne tato série jde definitivě mimo mě. ()

WheX 

všechny recenze uživatele

Rychle a Zběsile je série kterou jsem měl odjakživa rád, viděl jsem prozatím všechny díly a ikdyž se celý příběh od původních filmů odebral naprosto jiným směrem, stejně mě série baví a na spinoff ve kterém hraje Dwayne Johnson (jeden z mých oblíbenců) jsem se velice těšil. Film začal dobře, vypadalo to, že dostanu vše co jsem očekával, drsnou akční jízdu, která občas popírá logiku i fyziku, ale to to k sérii patří, humor mi taky seděl a příběh vypadal zajímavě, čím ale film se blíží ke konci, tím je to horší, zbytečně se natahuje, hlášky a vtípky už nejsou tak vtipné a opakují se a začíná se objevovat spoustu klišé věcí které si mohli odpustit, oba si zdárně procházejí stejnými rodinnými trablemi, takže se to jen opakuje a nakonec se i až moc mluví a finální souboj vypadá lehce zvláštně, hlavně prozření hlavních hrdinů, kteří si NAJEDNOU uvědomí, že když budou spolupracovat, tak můžou vyhrát, avšak ne jen v hlavě, ale narovinu si o tom popovídají, bylo to zvláštní, oceňuji začátek, camea a hlavní herečku Vanessu Kirby, která byla správná badass. Slabší průměr, snad se polepší pokud někdy dostaneme pokračování. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Rozumiem negativistom. Závisť je strašná vlastnosť a mrzí ma, že vás to tak bolí. Veď nie každý dokáže byť úspešný, na druhej strane sú takí, ktorí sú úspešní aj s pičovinou. Vitajte v Hobbs & Shaw Show. Malý a veľký, silný a rýchly, vtipný a vtipnejší. Ak Vám k uvoľneniu postačí vedro pukancov, pravá always coca-colaaaaa a príjemná spoločnosť a viete, že idete na rozdávačov rán a plkov budete iste spokojní. Mohol by som to tu rozobrať na minďár ale poviem len toľko. Pre mňa je kráľ kráľov Idris Elba. Toto je zloduch, pardóóón Bed Gaj roka 2019 a tento tromf mu nikto nevezme. Triky na motorke dokáže robiť po celom svete skoro ako ja v lete 1993 na BMX-e v Myslave, charizmu má len tesne pod mojou a aj opálený bol slušne skoro porovnateľne kým som sa nezlúpal. Ja som v zásade nemohol odísť z kina spokojnejší. Prosím si Fas a Furijos diel číslo 423. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Proti sequelům a spinoffům nic nemám, když se snaží svoji existenci alespoň trochu opodstatnit. Pokud se o to nesnaží a jsou hloupý, ale ve výsledku člověka baví, taky jim odpouštím. Hobbs a Shaw je ale film tupej stejně tak, jak je zbytečnej a opravdu mě mrzí, že jsem svou troškou finančně přispěl k tomu, aby podobný nastavovaný slátaniny vznikaly vesele dál. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Moc moc přemrštěné. A někam se vytratil prapůvodní námět se zaměřením na auta. Nemělo by se to už jsmenovat Rychle a zběsile, ale Postřílet a zmlátit. ()

ESW odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je tak trochu na odpad a trochu na 5* Problem je, ze je to akční film, kterej se tvari, ze si ze sebe umí dělat srandu. Daleko lepší by ale bylo, kdyby to byl film, co si ze sebe dělá srandu a tváří se jako akční. Nakonec je to ale prostě kravina, a proto se to asi jmenuje Rychle a zběsile. Aha! ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama