Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

george82 

všechny recenze uživatele

Už to ztrácí koule. Dokud byl Dome a jeho ,,rodina’’, tak ta série měla duši. Teď je to bezduchá blbost plná efektů a nesmyslných akcí. Slabý podprůměr. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Rock a Statham sú v podstate novodobé ikony akčných filmov, ktoré si prebojovali cestu samostatne, aby sme ich o nejakú tu dekádu mohli vidieť spoločne v gulervúcom trháku ako ústredné, nezničiteľné duo, ktoré sypú hlášky a nechávajú všade za sebou spúšť. Takto si môžme zaspomínať skôr na predchádzajúce dva diely tejto série, s ktorou tento film nemá spoločné okrem ich dvoch samotných absolútne nič. Humor v podstate nulový, akcia až taká drásajúca nie je (možno okrem záveru s vrtuľníkom) a celé sa to približuje k sci-fi bežeckému pásu typu Marvel, či G.I.Joe. Idris Elba mi neprišiel ako rešpektuhodný záporák. Okrem trochu väčšej sily a predvídania možných útokov nedisponoval ktovieakými schopnosťami. Zaujímavé bolo, že aj keby sme ho označili za mocného supervojaka, stále nemôžem pochopiť to, že ho pri záverečnom súboji zrazili rany našich dvoch hrdinov k zemi, pričom oni dvaja dostali od neho viac rán, ktoré boli omnoho silnejšie (kde je trochu krvi či zlomených kostí?). Reynoldsovu a Hartovu prítomnosť nechápem a rovnako tak ani zmysel tohto dielu. Je to na škodu, pretože som vždy chcel vidieť týchto dvoch nebezpečných sympošov na jednej obrazovke, škoda len, že to nedostal do rúk niekto nápaditejší. U mňa 3* a 60%. ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Jak uz trailer napověděl, je to podobně jako Rampage, či Mrakodrap jen další stupidní a přepálený rádoby akční film, které v poslední době Johnson s oblibou servíruje. Trailer taky bohužel vážně ukázal v podstatě všechno, takže film je prostě jen jeho mnohem zdlouhavější a méně odstřelující verze. Johnson a Statham jsou tady v podstatě nezničitelní superhrdinové, kteří si v každé chvíli najdou čas na to, si z toho druhého dělat srandu a jejich vzájemné dohadování se o tom, kdo z nich je větší alfa samec se hodně rychle omrzí. Elba je tady sice za drsňáka a role mu sedí, ale nemá moc, co předvést a i když má být vylepšený supervoják, na schopnosti Johnsona, který s přehledem holýma rukama udrží na řetězu vrtulník a Stathama, který umí zázračně lítat s auty se prostě absolutně nechytá a zavěrečný fight s ním postupně začne naprosto zapomínat na to, že by měl být mnohem silnější než oni. Scény s Reynoldsem a Hartem se tak moc snaží být vtipné, až jsou jen neskutečně otravné a trapné. Rádoby dojemné scény zde naprosto nefungují a postrádají jakýkoliv smysl a akce je jen zbytečně přepálená a plná CGI efektů. Od Leitche jsem čekal aspoň slušné fighty jeden na jednoho, v tomhle případě dva na jednoho, ale postrádají jakoukoliv originalitu a rány prostě nebolí. Vážně jsem čekal, kdy se tam objeví Avengers a srovnají Elbu se zemí. Novodobá verze Tango a Cashe nebo Riggse a Murtaugha se nekoná. Mohla to být komornější a to víc realističtější buddy movie, která by fungovala jako protipól ke zbytku série, ve které je akce čím dál přepálenější a šílenější, bohužel se to, ale vydalo naprosto opačným směrem a naopak se to snaží, v přepálenosti akce, předchozí díly série ještě trumfnout. Filmy jako Smrtonosná zbraň či Poslední skaut se už prostě netočí a to je obrovská škoda, tohle...nikdy víc. ()

Danny723 

všechny recenze uživatele

S Rychle a zběsile to nemám vůbec nic společného. Je to přehnané jak japonská manga. Tahle série by potřebovala vrátit se ke kořenům. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem musím dát pouze dvě - a to je prakticky nula, protože Statham a The Rock jsou moji oblíbenci, takže už tím že tady hrají má film hvězdičky jisté. Ale tady to nějak nefungovalo - hlášky docela dobrý, ale...Akce velkolepá, ale... Napady nebyly uplně špatný, ale...Je tam spousta ale, navíc záporák byl nějaký divný, on spíš budil lítost, než strach. Rolička pro Reynoldse byla taky divná. Prostě takový divno film. Škoda, čekal jsem víc. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Naprostý průšvih... Rychle a zběsile?? Spíše bych to nazval: Pomalu a nudně. Celou dobu jsem se opravdu nudil, dialogy nucené, vtipy ubohé a akční scény absolutně přitažené za vlasy... Nekonečné a naprosto zbytečné scény v restauraci, v kanclu a v letadle, kde se mlelo o hovnech (vlastně o tom kdo má větší pytlík a hezčí ksichtík) a ten závěr?? The Rock nejprve připraví melodramatické a opět zbytečné shledání s jeho rodinou a následně je oděn pouze v ručníku s ragbyovým týmem v zádech - no tak si dáme jeden krátký pokřik, vememe klacky a hurá na bongobongo výpravu. Série Fast and furious je pro mě srdcovka, takže budu dělat, že jsem to neviděl a mrsknu tomu aspoň dvě hvězdy - jednu za toho černého Supermana a druhou za tu fešnou ruskou mafiánku a ty její měchy. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Vítejte na Samoi, souostroví, kde se počasí z horkého odpoledne změní na noční bouřku během dvou a půl vteřiny. Reálně jsem čekal, že hlavního padoucha usmrtí náhodný blesk. Mnohem (!) méně vtipné, než sliboval trailer, a v rodinných usmiřovačkách dokonce ještě nudnější, než mateřská série F&F, která je jimi přitom (nechvalně) proslulá. Zklamání, s bídou 50 %, a to jsou Rock i Statham mými oblíbenci a Vanessa Kirby dělá co může. ()

Hanz924 odpad!

všechny recenze uživatele

Velice špatný film, s rychle a zběsile to nemá nic společného, triky jak z pomocné školky. Děj, akce, katastrofa.. 0%. :( ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Je to totální kravina a ta nereálnost mě už i malinko vadila.. ale jinak je to supr zábava, která má rychlý tempo a nějaký fajn vtípky.. :) ()

Mr_Fear 

všechny recenze uživatele

S tím, že se z Rychle a Zběsile stala akční pakárna ala Kobra 11 jsem se už nějak smířil. Jenomže tohle má být pořád o autech, o autech, se kterými se závodí, jezdí na akce, apod. To, že se projel McLaren po Londýně a pár potuzingovanejch klasik někde na ostrově je úplně mimo. "Bravo" za hypermotorku, tak tuhle tragičnost vozového parku podpořila. Navíc, kolik se nám tady těch příbuznejch a přeživších všech apokalyps ukáže? Neuvěřitelné akční scény a rádoby drsňácké dialogy... budiž. Alespoň oceňuji více humoru, děj dokáže strhnout, čili nenudí a Vanessa Kirby je tady úplně rozkošná, asi jsem se zamiloval. Váhal jsem, 3,5 hvězdy se udělit nedá, ale tentokrát se přiklonim k tomu horšímu hodnocení (vzpomněl jsem si na ty debility se zbraněma), takže v 9. díle, kde se má objevit další nesmrtelný (Han), budu případně zase přidávat... ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle už se sérií Rychle a zběsile má pramálo společného, kdy především ústřední myšlenka o autech je tu jaksi odložena na doplňující kolej. Kdyby to bylo nazváno pouze Hobbs & Shaw, udělali by autoři lépe. Zpočátku filmu jsem si říkal, že jsem si spíše omylem pustil další film z univerza Avengers, ale pak se ukázalo, že koukám na správný film, protože i zde zavedly hodně hi-tech věcičky. Nejvíce mě ale překvapilo, kam se až se dá vynést úroveň akce, která zde dosahovala nových výšin - i když občas až do očí bijících výšin. Příběh je takový jednoduší, ale trochu jsem si zavzpomínal na akčňáky 90. let. Je tu spousta hustých hlášek, kdy především slovní bitky mezi Shawem a Hobbsem jsou nejlepší a člověk se opravdu pobaví. Na druhou stránku občas ty hlášky opět dosahují extrémů a působí až příliš trapně. Efekty se rozhodně vcelku povedly, hudba je tomu také odpovídající a je to i místy celkem napínavé. Jen by se mohli odpustit ty výkyvy extrémů v jednotlivých prvkách a nemuseli to také přehánět s tou bratrskostí, jinak celkem ucházející film. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Je to dlouhý jak 3 Irishmany dohromady. Bavil jsem se prvních 10 minut, dokud jsem nezjistil, že se budou hlavní hrdinové chovat jak malí haranti až do konce filmu. Furt jsem doufal v zabijácký závěr, ale ten taky zklamal. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tak už aj v rámci série "Fast & Furious" sa začína budovať akési univerzum s vlastnými filmami pre vedľajšie postavy. Či to do budúcna bude mať nejaký efekt alebo význam sa z tohto jedného filmu nedá zatiaľ povedať, v každom prípade vlastný film pre dve najzaujímavejšie postavy z posledného radového filmu série mohol mať určitý potenciál. Niektoré prvky v tomto filme fungujú, hlavne teda formát akčnej "buddy" komédie, kde sa ústredná dvojica skvelo dopĺňa v akcii aj hláškach. Mimo kontaktnej akcie, mimochodom choreograficky skvelo zvládnutej, však už ostatné akčné scény opäť zaváňajú sci-fi úletmi a pozerať sa znova na CGI naháňačky a skoky ma už nebaví. Taktiež humorná stránka nie je zvládnutá na sto percent, nakoľko pri takom množstve hlášok a situácií všeobecne je logické, že nie každá padne na úrodnú pôdu a dokáže vyvolať aspoň nenútený úsmev. Za zmienku stojí aj solídne vyprofilovaný záporák Idris Elba, ktorý však hlavne v závere pôsobí oproti zvyšku filmu trocha nemotorne. V rámci posledných filmov "Fast & Furious" tento film kvalitatívne nevyčnieva, ale ani neprepadá, takže ako jednorazová nenáročná zábavka funguje. 60%. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Bezva americkej akční biják, který je jako nadupaný steroidy a dalšíma stimulantama. Zkrátka potěší správného znalce akčních filmu na duši. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Na jedné straně tu máme dvě (zřejmě jedny z posledních) akčních hvězd současnosti, štědrý rozpočet a režiséra s dlouholetou praxí v akčních filmech. Ale bohužel to nestačí. Příběh je dost přímočarý (což u akčního filmu nelze zazlívat), ale bohužel v něm tvůrci nenašli jediný moment, kdy bychom hlavním hrdinům věřili, že bojují o život. Vše skončí jak se očekává, v bitkách víte, kdo vyhraje a díky kouzelnému paragonu, kterému se říká filmová smlouva, víte, kdo přežije a kdo ne. Leitch navíc až příliš často sází na CGI, ale když dojde na fyzickou akci, nelze moc co namítat. Jen záleží, kdo zrovna na plátně dominuje. Statham na plátně dokáže beze střihu zlikvidovat i několik lidí, zato Johnson má u každé rány střih, aby se zakrylo to, že moc bojovat neumí. Co se týče Idrise, roli si asi užívá, ale jeho postava je až nepochopitelně nelogická. Dokáže analyzovat úder protivníka, bez míření trefí cíl, ale hlavní postavy neumí zastřelit, či je dohonit. A to k tomu má vyspělejší arzenál Jamese Bonda. Zároveň to vypadá, že se příběh psal na úkor akčním scénám, což vyloženě ničí nějakou smysluplnost. Př. Postava, kterou tajné složky nemohou najít, dokáží hlavní hrdinové vysledovat během lusknutí prstu. Zároveň se tam na poli 2 hodin stane opravdu málu a z přehledem by šel příběh odvyprávět za půl hodiny a o nic zásadního by se nepřišlo. Pokud tedy čekáte nějaký akční výplach, u kterého nemusíte přemýšlet, jste doma. Já jsem už asi na tenhle druh zábavy trochu starý (což je vzhledem k mému věku dost nepříjemné zjištění), ale asi si raději pustím znovu Johna Wicka, než tuhle digitální směs. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa bavil. Prvá pol hodinka na mňa útočila celkom nudným spôsobom, avšak potom sa to zvrtlo a dostal som akčnú blbinu, ktorá dosť pobaví. Aj napriek tomu, že som postavám niekedy nechcel veriť, že sú vôbec ľuďmi, minimálne sa tak nesprávali, tak som si ich vo výsledku celkom užil a musím povedať, že zapojenie hercov z akčných komédií (alebo aj čisto komédií), ako Ryan Reynolds, Dwayne Johnson alebo Kevin Hart urobilo svoje a ja som sa občas aj pekne zasmial. Dialógy boli tiež skvelo napísané a ja som si ich užil počúvať, hlavne teda slovné prestrelky medzi Johnsonom a Stathamom. Akcia bola ďaleko mimo normy realistickosti, ale aj tak slušne pobavila. Vo výsledku však nejde o nič veľké, skôr blbosť s extrémne obyčajným dejom, ktorá síce pobaví, ale to je asi tak všetko. 6/10 ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po vzoru hlavní ságy Rychle a zběsile je i Hobbs a Shaw dle očekávání naprosto šílenou akční popcornovkou. Tentokrát tvůrci nejvíce vsadili na skutečně povedenou interakci a chemii mezi Dwaynem Johnsonem a Jasonem Stathamem, kteří si své role viditelně užívali a zároveň spolu dokázali ztropit nejednu vtipnou scénku, kde je jen škoda, že ty nejlepší byly propáleny už v trailerech. Ostatní herci byli taky fajn (včetně několika překvapivých cameí), akční scény vypadají i přes svou přestřelenost dobře a je jen škoda, že se film nevcucnul do kratší a lépe stravitelné stopáže. V tom případě bych nejspíš hodnotil o hvězdu lépe, takto jde o takový typický jednorázový akční výplach, u kterého se pobavím, avšak v paměti mi na moc dlouho určitě neutkví. 65% ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama