Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, zda tohle má ještě vůbec něco společného s původní myšlenkou Rychle a zběsile. Navíc se v něm neobjeví nikdo z původních herců. Že je to ale je akční film doslova nabitý střílečkami, honičkami a efektními bitkami není pochyb. Dwayne Johnson a Jason Statham ostatně jsou akční herci a z tohoto pohledu film ani moc nezklamal. Že je reálnost někde na hranici fantazie je věc druhá. Důležitým středobodem je též zápletka. Ukradený virus, kterým chce někdo zničit svět. Tuze originální. S ničím novým se prostě filmaři vytasit neuměli. Méně než v ostatních dílech zde funguje humor a může za to především absence některých postav. Zkrátka...akční to je, ale nemá to tu správnou chemii, která by alespoň naznačovala špetku originality a vlastní invence. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Idris Elba jako padouch, něco jako napůl terminátor a hračky jak od batmana.  Tentokrát jde o to zničit vir. Je tu vlastně jen Dwayne, Jáson a k němu přidají jeho sestru. Je to dokonce o něco lepší jak 8ička. ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Spin-off s Hobbsom a Shawom prakticky ničím nepôsobí ako súčasť série Rýchlo a zbesilo. Skôr to vyzerá ako samostatná akčná komédia. Vedel by som si túto dvojku, Dwayne Johnsona a Jasona Stathama, predstaviť ako dynamické duo vo vlastnej akčnej sérii. A vôbec by sa to nemuselo volať Rýchlo a zbesilo. Nestáva sa to často, ale tu na mňa fungoval humor dosť výrazne. Na tom ako sa títo dvaja podpichujú som sa musel párkrát schuti zasmiať. Tie postavy majú šité namieru a skvelo im to spolu ide. Tá chémia medzi nimi. Ako jing a jang a prirodzene sa spolu dopĺňajú. Celá zápletka je o tom, že Shawova sestra Hettie (toto sa zachovalo z FF, že vždy sa objaví nová postava o ktorej minule nepadla ani jedna zmienka) sa nechtiac zaplietla do problému s nejakým kultom, ktorý chce “vylepšiť” ľudí za pomoci kybernetických serepetičiek. A slabých jedincov sa chcú zbaviť vírusom, ktorý ukradne práve Hattie ale vo svojom tele a tak jej dochádza čas.  Čo je možno aj najväčšou slabinou filmu je fakt, že aj keď má Hattie naponáhlo, tak dosť dlhú dobu sa nejak extra s jej záchranou neponáhľajú. Samozrejme to nie je jediná vec, kde scenár drhne a nelogických fuck-upov tu je celá hromada ako vždy. V tých exceluje už tradične hlavne záver filmu, kde sa asi najvýraznejšie preukázalo ako to vyzerá, keď si v hre GTA vypnete fyziku objektov 🤣 Každopádne je Idris Elba dobrou voľbou pri výbere predstaviteľa úhlavného záporáka. Jemu sa takéto úlohy hodia, aj keď jeho výkon nijak nevyniká nad jeho štandardnými hereckými schopnosťami. Čo sa týka Vanessy Kirby, ktorá tu hrá sestru Hattie, tak áno, je veľmi sympatická herečka a poznám ju už z Mission: Impossible. Tam jej vážna rola išla lepšie ako komediálna v tomto prípade.  Takže ak to zhrniem, tak ide o dobrú akčnú popkornovku a zábavu, ale ako film sa to drží jemne nad priemerom. Čiže milovníkom žánru to môžem odporučiť, ale nič viac ako jednohubku na jeden večer, keď chcete vypnúť, nečakajte. ()

sniperjozef odpad!

všechny recenze uživatele

Spoiler Alert! Takový hloupější a trapnější Red Notice (2021). "Vtipy", které na sebe chrlí Rock a Statham už jsme jednou slyšely, jen v trochu jiném kabátě v předešlých dílech. Jediné co bylo rychlé a zběsilé bylo moje nutkání jít na CSFD a dát Odpad!. Nápad nula, režie nula, hudba ani nevím jestli tam nějaká byla. Rodinu jsem neviděl 25let, ale můj brácha je nejlepší mechanik na světě. On je tak dobrej, že dokáže opravit i zařízení, které sestavil týpek s 50ti nobelovkama a nikdo jiný s ním neumí zacházet. A to vše na ostrově kde žije jedna žena a kde mají asi 800t nafty v barelech. Kdyby tam nebyla Vanessa Kirby, tak bych to vypnul asi 10ti minutách. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Je tu všetko, čo sa od takéhoto filmu dá čakať. Tuctová zápletka s nejakým vírusom a robotický záporák. Humor postavený na vzájomnom doberaní sa hlavných hrdinov. Skvelé akčné scény hlavne tá na konci s vrtuľníkom. Všetko. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Od filmu som vôbec nič nečakal a tak isto som nič extra nedostal. Sem tam nejaká kvázi "drsniacka" vtipná hláška, o akcii radšej pomlčím a inak nič. Film pre mňa na 1 pozretie a úplne stačilo.. Ale chlapci už stárnu a je to vidieť. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Huráááá a brmbrm nééé teď trochu vážně i když to moc nejde :) ale vážně jsem dvě třetiny filmu myslel že tomu dám 5 hvězd ne kecám váhal jsem mezi 4 a 5 ale první hvězdu to ztratilo za transformers motorku, a nebojte ano vím že koukám na pohádku tisíci a jedné noci a čekám vše ale tohle ne :). Takže to jsme na čtyřech a pak proč ta další tak ta je za část film kdy jsme se vrátili domů.... Po to co jsem viděl trailer jsem si říkal wtf co to kua je proč ten superman to nám chtěj naservírovat nové hrdiny pro Avengers? No tak úplně to není tyhle hrdiny už známe ;) ne teď trochu vážně............ jo to by stačilo tohle úplně vážně nejde říkal sem si mě se to fakt líbí chvíli sem se zasekl jestli to náhodou není tím vínem co jsem si v kině vychutnával ale neee nebojte nebylo to tím. Berme to tak za první dvě třetiny máme 5 hvězd a pak faul přechod do oslabení na poslední třetinu a ejhle 1 hvězda proto to hodnocení. Autíčková akce no je to spin-off nebo jak se to sprosté slovo týče takže super. Jen ten poslední brmbrm kýč z rodné domoviny to ne to bylo čistokrevné FaF poslední doby já bych chtěl něco trochu obyčejnějšího neco jako 1,2,3 nj ale to bych toho chtěl moc :) ale tyhle řádky nejsou o tom co bych chtěl ale o tom co jsem dostal. No fighty na přez držku vážně se v tom někdo orientoval? Já ne a chvíle sem si myslel jestli jsem taky jednu nedostal dlouho jsem neviděl nic tak nepřehledného ale tomu teď říká půjdem z dobou nase*em jim toho do pár záběrů tolik že stejně nebudou vědět a budou spkojený no až na to budou spokojený se jim to povedlo. Tenhle film zachraňují hlavní postavy a první dvě třetiny když by to nemělo tak tu máme odpad :D ale určitě doporučuju a ani ne fandům FaF ale všem kdo chtějí vypnout a zasmát se tahle komedie za to určitě stojí;) ()

dzules 

všechny recenze uživatele

Dwayn a Jason spolu jsou vtipný a klape jim to, jejich slovní přestřelky jsou vtipné, film má spád, akční scény super..jistě pár drobností bych vynechala, např. postava leteckého policisty je tam tak trochu navíc..nebo naopak jí mělo být víc, možná skončil chudák na podlaze ve střižně. Takže když se oprostíte od zákonů fyziky a potlačíte lidskou integritu, budete se bavit...ve finále bych raději pokračovala s těmito postavami než se vracela k partičce kolem Vina ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Aby bolo jasné, tento film nemá až na dva náznaky nič spoločné so sériou Fast and Furious (ono to je badať aj na logu samotného filmu, kde Fast and Furious je napísané veľmi malými písmenami). A to je len dobré. Mega akčná, mega nereálne ale mega zábavná akcia tomuto snímku neskutočne svedčí. Shawn aj Hoobs sú dokonalá humorná dvojka a ktorej ten celý balast a humbuk naokolo perfektne sadol. Postaviť humor na nechuti spolupráce Rocka a Stathama bol dobrý krok. Dvojicu skvele dopĺňa Ryan Raynolds s jeho Deadpool hláškami (nuž...vždy keď bol mimo scénu ale v telefónom rozhovore, ja som na druhej strane hovoru videl jednoducho Deadpoola). Nevedel som do čoho leziem, lebo som poriadne nevenoval pozornosť ani trailerom a tak som veľmi milo prekvapený. Táto akcia si určite zaslúži ešte domácu projekciu, to bez debaty. ()

Brock 

všechny recenze uživatele

Poprvé od jedničky jsem se bavil! Luxusní muzika, overthetop hlášky, nevyblitý všechno v trailerech, rejža se vyblbnul, je vidět že má za sebou Wicka a Deadpoola :) ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Od série F&F už se nedá čekat nic než parodie na parodii a nebo keci o rodině. U tohodle dua se dalo už z traileru usuzovat že to nebude žádná velká změna a spíše půjdou ještě dál (pokud 9 F&F opravdu nepoletí na měsíc) a těžko tak čekat nějaké Shakespearovské myšlenky. No tak úplně debilní to nebylo pokud počítáte s tím z jaké série to vychází a kdo jsou tihle dva zač. Bohužel i když jsem čekal fakt nesmyslnou výplachovou hloupost, byl jsem nakonec zklamaný právě tím že je to až moc velká hloupost a nebojím se říct větší než 6, 7 a 8 F&F. Dwejn hraje pořád Dwejna (už asi 20 filmů) a Jason hraje Jasona (asi ve všech filmech) Idris Elba by mohl být i zajímavý ale asi v jiném filmu který by nechtěl být až tak přepáleným pokusem odtrhnout se od "rodiny" Dominika Toreta. Oproti tomu Vanessa Kirby tomu dodávala alespoň zajímavé kamerové záběry na její neuvěřitelně pružné tělo na které se oproti těm dvěma dívá tak nějak lépe. Škoda přeškoda že se rozhodly to hnát do sci-fi roviny. Kdyby to byl poctivý akčňák třeba s kriminální zápletkou (několikrát jsem si vzpoměl na Mizery) tak bych klidně přidal hvězdu a čekal s nadšením na pokračování. Takhle to není nic jiného než F&F 8,5 jen tam chybí zbytek těch postaviček. A ano šel jsem na to s tím že to je tupá testosteronová mlátička dvou Hollywoodských hvězd, to ale neznamená že z toho musím být nadšený. Čím víc vidím takových filmů, tím víc si vážím Smrtonosných zbraní a pastí + i těch pár povedených filmů se Segalem (což sice zní děsivě ale ty Seagalovy první filmy měly alespoň dobrej styl) Ty 3 hvězdy si spíše představte jako 2 jasné a 1 pohasínající. ()

BobArmstong 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw je v podstate presne tým, čo od takéhoto filmu mainstream diváci chcú. Nezastavujúcou sa a hlavne nepremýšľajúcou akčnou jazdou s charizmatickými protagonistami a nie úplne najhorším antagonistom. Akčné scény a vlastne i scenáristi samotní búrajú akékoľvek logické bariéry a snažia sa o jediné – pôsobiť najefektnejšie ako je to len možné. Na jednej strane je určite fajn, že David Leitch sa viac sústredil na telesné kontakty ústrednej štvorice, po humornej stránke všetko funguje ako má, postavy v adekvátnej kadencii vyslovujú slušné hlášky, ktoré sa zrejme najbližšie obdobie budú často referovať, no minimálne z môjho pohľadu producent najúspešnejšej žánrovej série súčasnosti zlyháva ako režisér. Vo finále som totiž očakával omnoho väčšiu režijnú exhibíciu, nakoľko súbojové sekvencie nie sú nasnímané vyložene prevratne a automobilovým naháňačkám chýbajú nápady podobné záverečnej vrtuľníkovej sekvencii. Aj napriek tomu by som si bezproblémovo pozrel ďalšiu iteráciu. Už len z toho dôvodu, že Jason a Dwayne sú neočakávane zábavnou a fungujúcou dvojkou, ktorá má potenciál pre tvorbu plnohodnotnej spin-off série. Koniec koncov, len ťažko by ste hľadali inú komerčne aj recenzentsky úspešnejšiu buddy snímku z posledných rokov. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

GOT SPOILER ALERT ;) Další snaha vysát brand FF do morku kosti. Presto sem-tam pobavi. Ovšem Deadpoolovův spoiler na konci o tom že John Snow spí s Dany a pak ji šílenou zabije je prasečina :D ()

smarkus 

všechny recenze uživatele

Keby som mal v skratke pomenovat tento film, povedal by som: bezducha zabava... Mal som pocit ako by som bol na dalsom Marvel filme, uplne sci-fi. Ked sa v prvych dieloch FaF objavilo par neuveritelnych scen, tak tu to bolo cely film. Jednoduche klise uz tolkokrat videne, bez pridanej hodnoty. The Rock ma svoje publikum pre tento "novy" zaner, ktory ovladol. Za to Statham je podla mna posledny akcny hrdina ale tento film je len jednoducha zabava stale jednoduchsej zabavy pre masy.Pri vypnutom mozgu 3/5 ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Kde jsou ty časy, kdy jsme viděli Arniho nebo Stalona a nebo JCVD, kdy dělali nadlidské věci a nikomu to nevadilo, právě naopak, chteli jsme to.. Ja na těch filmech vyrůstal a když máme možnost mít takové herce a filmy zpět radši držkujeme... Ach jo... Za mě 5* a můj synovec říkal: Já bych dal i milion... škoda, že nejde dát 1 000 000* ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že kdyby tvůrci z názvu vynechali "Fast & Furious Presents:", diváci by film přijali lépe. Srovnávání s F&F je totiž naprosto zbytečné. Tento snímek je totální Béčko plné testosteronu, plešatých hrdinů, over the top akce a pár vtipných dialogů. Herecky tedy není moc co hodnotit, oba hlavní hridinové mají charisma na rozdávání a dělají to, v čem jsou nejlepší, tj. pár hlášek a hromada soubojů. Děj je jednoduchý, závěr zbytečně přestřelený, ale to se asi dalo čekat. Finální hodnocení: oddechový průměr. Poznámka na závěr: pokud vám vaše práce připadá nudná a zbytečná, vězte, že může být i hůře. Např. být kadeřníkem Johnsona či Stathama (ano, každý z plešounů měl v tomto filmu svého vlastního). ()

Stepka.T 

všechny recenze uživatele

Byly by to slušné tři hvězdičky, možná bych i přemýšlela o čtyřech (vzhledem k tomu, že jsem byla naladěna na oddychovku a čekala oddychovku), kdyby film skončil před přesunem na Samou. Potom už to bylo jenom WTF a hlavně why tf přes dvě hodiny!? Jedna hvězda za Dwaynovo obočí. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama