Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Takže další Endgame ve filmové historii ? Ano a i ne, ano tohle je fakt velký, a během filmu sem se nenudil a co se týče toho ne, no snad tohle neni (neni) poslední film z téhle sérii, která začala u pouličních závodů. Hobbs & Shaw sou od zbytku sériie jiní, ale proč sou jiní, sou jiní v přístupu. Předchozí filmy, byli o alfa samcích, samé mačo kecy, drsné výrazy ve tváři, svaly, bicáky, tricáky a kokosáky každý napínal a kdo je neměl, tak ten se aspoň tvářil drsně, jako kdyby se mu chtělo na velkou, ale zadržoval to. A upřímně mám to rád, je super se dívat na takovéhle filmy, ale tady se to celé nese v odlehčeném duchu, je to tady vtipnější, zábavnější a místy to je skvělá buddy komedie, i tady dojde na chlapské řeči, ale tím že se film tak úplně nebere vážně, tak ty řeči mají najednou jiný význam. A co se týče akce, tak mi tady příjde, jednak velice dobře vyvážená, honičky X bitky (na přestřelky moc nedojde) a sou super jak honičky tak i bitky, každá akce je někde jinde, nebo má jiný styl a tempo, takže každá akční scéna je vlastně něčím unikátní. A to je něco, co se jen tak nevidí, třeba závěrečná třetina je celá ve stylu Mad Maxe a to je tak dobrý, tak moc, že by šlo odpustit jisté věci. A ty věci sou, vlastně furt to samé a to jest rodina, rodina, rodina a rodina, já moc dobře vím, že rodina je to nejvíc důležité na celém světě, vím to velice dobře, ale když se to tady zmíní asi po padesáté, tak sem si říkal, že by bylo docela fajn, mlátit hlavou o sedalo přede mnou. Ale neudělal sem to, jednak bych sem si moc neublížil a za druhé tam někdo seděl a ten dotyčný, dle všeho přemýšlel o tom samém. Takže když tohle odmyslím, tak je to skvělý akční film, kde záporák o sobě tvrdí že černý Superman, naštěstí tenhle si nemusel digitálně mazat knírek a film neustále baví, překvapuje a odmítá sundat nohu z plynu. Navíc zdejší camea hubatej Kevin Hart a ještě hubatější Deadpool, sou využity na maximum, vedle nich vypadá tři čtvrteční Superman, ze Shazama jako kašpar a toho Supermana ani nehrál Henry Cavill, protože i jemu to přišlo trapný. Hobbs a Shaw sou tím, co chcete od akčního filmu a nejenom to, ještě toho mohou v budoucnu spoustu nabídnout, jen je škoda že ta atmosféra během natáčí dře, jako písek v motoru. Jo a taky mně mrzí, že to nevyšlo s Aquamanem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak sa táto dvojka opäť vráti na plátno v ďalšom pokračovaní, tak tam s nimi určite budem. "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw" je fajná príprava na rok 2020, kedy sa dočkáme "Fast & Furious 9". Musím povedať, že tento film je asi ešte viac akčná komédia, než bol posledný film, a celé to plynie z faktu, že Dwayne Johnson a Jason Statham sú ako moderní Bud Spencer a Terence Hill. A obaja majú svoje veľké ego, ktoré potrebujú nejakým spôsobom upokojiť, navzájom sa neznášajú, robia si naprieky a bojujú o svoje miesto alfy v tejto dvojke. Alebo spolu s Vanessou Kirby - trojke. A podľa mňa to funguje celkom dobre. Efekty sú na okey úrovni. Myslím si, že som už videl aj lepšie, no na druhú stranu nie sú otrasné. Ale dajú sa celkom jednoducho rozoznať. Akcia je dosť dobrá a vedel som si ju poriadne užiť. Humor filmu funguje podľa mňa dosť dobre a sú tu scénky, kde som sa skutočne poriadne nasmial. Okrem toho je tu Ryan Reynolds. Samozrejme, že si vychytí asi najlepšie fóry pre seba. Možno by som mu dokonca aj doprial toho času viac. S ním bola vždy poriadna sranda. Záverečná akčná časť je podľa mňa super, no nerozumel som prečo sa tak rýchlo rozvidnelo. Najprv to vyzeralo ako súboj počas tmy, čo mohlo byť veľmi zaujímavé. No nakoniec sa nič také nekoná. Fyziku v týchto filmoch absolútne neriešim, lebo potom by som si ich vôbec neužil. Ale priznajme si, že je tu niekoľko skutočne absurdných situácií. A potom by som ešte povedal, že využitie slow-modu v tomto filme je miestami super a inokedy nič moc. Idris Elba ako padouch je podľa mňa celkom okey, hoci mohol byť silnejší. Rozhodne mal väčší potenciál, než reálne preukázal. Ale jeho motorka bola super. To uznávam. Black Superman. Beriem. Ako celok som si film užil. Mal svoje slabšie momentky a rozhodne to nebude prvotriedne dielo, ale ako pohodový akčný film som si to užil. Hodnotenie: B+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší a nejzábavnější díl celé serie Rychle a Zběsile...povedená akční béčková zábava, která dokazuje, že hlavní serie s Naftou je už vyčpělá a nemá co nabídnout. Hlavní výhoda je, že toto si nehraje na áčkovou podívanou a tedy to samo sebe neshazuje do naprostého dna hoven a sraček jak to právě dělá hlavní serie, která i přes veškerou bizarnost se stále tváří jako to nejvážnější a nejáčkovější drsné nic. NE, Hobbs a Shaw ví, že tohle je zábava, dvojice si neskutečně sedne a jejich vzájemné špičkování patří k tomu nejlepšímu. Krásná Vanessa Kirby už je jen třešničkou na dortu. No a Elba, coby po 100+1 záporákem už nemůže překvapit, ten má charisma na rozdávání...za mě spokojenost. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chtít vydělat na popularitě porovnávání koulí mezi pány Stathamem a Johnsonem je zcela jistě logické, ale kromě téhle bromantiky až macho gay motivace je třeba dodat i něco jiného. Hm, tady se rozhodně povedl Idris Elba  aneb "Já jsem černý Superman!" a doslova pak zhnusí třá mamá Samoa a celé to samojské  rodinné srdíčkování, blé. Akce pak slušně a pohledně přepalovaná, přesně jak má dnešní jednodušší teenager, tedy obvyklý třicetiletý singl návštěvník kin , IT specialista a domácí honič, rád.  Za tu dvojku prima slídilů, ale ty dvě taky dám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nenáročná letní akční zábava jako vyšitá. Kriminální buddy movie naroubované na x-tou variaci na bondovku je dobrým podkladem pro škádlení a eskapády pánů Johnsona a Stathama. David Leitch už párkrát předvedl, že umí natočit pořádnou akci a navíc má zjevně i smysl pro humor, takže tady byl také na správném místě. Vlastně mi to přišlo o dost lepší než samotná, už notně unavená série Rychle a zběsile. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Hej ty, Dwayne? - No? - Pojď natočit cool buddy movie, kterou si dokážeme, jací jsme chlapáci. - Teda, Jasone, to zní skvěle, ale aby to bylo fakt cool, tak se budeme celou dobu strašně hláškovat a narážek na velikosti našich penisů budeme mít šestkrát víc, než měli Tango a Cash. - Super nápad. Víš, co bylo ještě cool? Batman! - Na toho nezískáme práva. - To nevadí. Tak okopírujeme a vytuníme jeho motorku. - Jasně! Deadpool byl taky cool. Zavolám Ryanovi. Nebude sice vypadat jako shnilý avokádo, ale bude se chovat a mluvit přesně jako Deadpool. - Jasně! Ještě mezi nás hodíme hezkou holku, aby tam bylo takový to Butch Cassidy a Sundance Kid pnutí. - To zní fantasticky. Hele myslíš, že bychom se měli i snažit, aby bitky vypadaly dobře a originálně? - Néé, to je zbytečný. Párkrát zvednu obočí a nikdo si ničeho nevšimne. - Tak domluveno. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ucházející akční módní přehlídka s o fousem tři. Plešouni tam házej židlema, lidma, motorkama a vrtulníkem jak kdyby hráli vybiku, ta zmalovaná je sexy, když se pere, jen všichni mi tam byli tak nějak volný, protože nesmrtelnost nadevše. Bond záporák robokop nebo co neměl tu nejmenší šanci. Nějakej ten trapnej vtípek či hláška se semtam povedli, ale je to už moc načančaný. Sem zvědavej co předvede druhá pleš v devítce. Potitulkové scény neměli chybu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Johnson a Statham v akčňáku, kde neplatí gravitační ani jiné zákony, hlavní hrdinové dělají věci při kterých by normální člověk zemřel opravdu brutální smrtí a hlavní padouch je skoro na úrovni padoucha z Marvelovky. Hobbs a Shaw je moderní akčňák, který odkazuje na filmy z 80. let, kdy hrdinové zachraňovali svět v těsných, zpocených tričkách a zachází ještě dál, než poslední 4 díly Rychle a zběsile. Pokud divák přistoupí na danou hru a uvědomí se, že se film odehrává v alternativním vesmíru, kde je realismus cizí slovo, může se slušně pobavit a přestože film překonává dvouhodinovou hranici, jede po celou dobu rychlostí TGW. V mých očích byl jediný problém v tom, že jsem nenašel žádnou pamětihodnou scénu, kterou bych chtěl vidět znovu, nebo nějakou opravdu výraznou akční scénu, která by z filmu vyčnívala. Slabší 4* díky tomu, že si takových filmů upřímně vážím a jsem rád, že vznikají, protože prostě chtějí bavit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Súťaž v plešine tentokrát vyhral Dwayne Johnson. V tesnom závese za ním Jason Statham a na treťom mieste Idris Elba. anessa Kirby len divne pučí očí, ale inak by neprešla kástingom ani na slovenského Komisára Rexa. V niektorých momentoch dosahuje svojím výrazom až herecké kvality Miley Cyrus. Dúfam, že bude ešte osem častí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice je sice fajn, ale když je scénář hodně špatný a film postrádá základní logiku, tak je to fakt blbé. Od zaporáka Elby jsem čekal trochu víc, a to samé platí od režiséra Davida Leitche. Z herců jasně vyhrává V. Kirby. Scenárista Chris Morgan je už asi opravdu po lobotomii. Průměrná komedie... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak série Rychle a zběsile má svůj první spin-off. Z původní rodiny se nikdo neobjeví, je tu z hlavní série jen Hobbs a Shaw (+ jeho matka). O auta už zde vůbec nejde, ale ten film je nařachaný akcí od začátku až do konce. A já akci rád, takže v tomto směru jsem spokojený. Také mě baví to špičkování Dwayne Johnsona a Jasona Stathama. Je z nich dobrá dvojka. Potěšil i Idris Elba v roli záporáka. A překvapilo mě, když se ve filmu objevili i Ryan Reynolds a Kevin Hart. Já jsem tedy s filmem spokojen a ty 2 hoďky rychle uběhly. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dialogy Hobbse a Shawa mě vysloveně bavily, především utkví v myslí ta v letadle, kterou ještě vyšperkoval trapný letištní policista. Idris Elba jako sci-fi padouch splnil svá očekávání a Vanessa Kirby do týmu zapadla perfektně. Možná to zbytečné protahování ve stylu amerického hraní si na rodinu a protahování na Samoa si mohli tvůrci odpustit, ale i tak jim to prominu, protože Rychle a zběsile splnilo svůj tradiční cíl - zapomenout na realitu, odreagovat se, pobavit se. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mohlo to dopadnout podstatně hůř. Vlastně jsem čekal slátaninu na úrovni Rychle a zběsile. Pokazil to až over the top konec s autama. Nepochybuji, že na tenhle film za týden zapomenu. Akce samé CGI, tohle je rychlokvaška, která má vydělat spoustu peněz. Není v tom žádné srdíčko. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

By člověk nevěřil, co se nakonec vyvine z jednoho filmu o rychlých autech a týpcích, co si potřebují prodlužovat penisy... Pozitivem je, že špičkování mezi Hobbsem a Shawem funguje skvěle, jenže to moc celý film neutáhne. Záporná strana mi přišla až směšně bizarní, ve smyslu nefunkčnosti. Druhým pozitivem je Vanessa Kirby, ta holka je tady skvělá. Jenže tím veškerá pozitiva filmu končí. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Od půlky jsem se těšil, že se po filmu podívám na BoxOfficeMojo, jak tahle uondaná statická nuda stála dvě stě mega. A ono fakt! Protože, jestli z toho filmu na mě něco vyloženě řvalo, tak je to panika tvůrců. A bylo to tedy pravděpodobně z toho, že někde jim v tom procesu strašně tečou prachy a oni nejsou schopni zjistit a zalátat kde. Jiný důvod k tomu, proč ten film vypadá, že stál milionů padesát nevidím. Stejně jako podobně předražený poslední příspěvek do série F&F, i zde se střídají tři typy záběrů: statické polocelky a polodetaily s agresivními dronovými nálety. Což odhaluje nešťastnou snahu úspěšně rozdělit scénu a tři elementy, které ji mají prodat, tedy slavní herci a drahé lokace. Nicméně tvůrcům k tomu chybí jakýkoli cit. Na jednu stranu zde máme útrpnou asi pětiminutovou scénu s Kevinem Hartem, která bolestivě hledá celou tu dobu vtip a nešťastně přestříhává mezi třemi statickými záběry tak jalově, až jsem nabyl dojmu, že zúčastnění herci vlastně nebyli v tu dobu ani v jedné místnosti. Na stranu druhou krouží zběsile dron teleobjektivem při scéně, jak Johnson s Kirby pijou pivo na pobřeží. Úplně vytřeštěný jsem byl z práce scénografa, který musel mít všechno zářně v píči, protože pokud mi titulek lokace ve filmu oznámí "tajné technologické ústředí teroristické skupiny v bývalé továrně", tak očekávám cokoli, jen ne interiér filmového studia, kde jsou po stranách postavený čtyři stany a prostředkem vedou bílé lampy. Logický odhad, že na stavbu scény byl třeba jen půlden zase jde dost proti pevnému faktu dvousetmilionového rozpočtu. Přeskočím pak vypastelovaný obraz, kompletně CGI akční scény, to že Vanessa Kirby většinou času kroutí ksicht jak na piku, desítky dalších failů a zastavím se u posledního - totiž postavy. Jestli totiž mi bylo u něčeho eminentně trapně, tak to bylo při sledování toho, jak si dva elitní zabijáci, kteří si pro ránu či kulku nejdou daleko, nadávají v přístupnosti pro celou rodinu, usilovně předstírají jakoukoli vzájemnou animozitu krčením obočí a neustálým variováním toho, že má někdo malý penis, někdo zas velký penis a obvykle se to nese s faktem, že ten co má velký penis, má velká varlata a ten co je má malá, má zase ten penis malý. V kombinaci s dialogy typu "Víš, že až tam přijdeme, nesmíš nikoho zabít Hobbsi." "Ano, Shawe, protože musíme použít jejich retinu k otevření zámku." "Správně Hobbsi." si pak můžeme rovnou přiznat, že jakákoli afinita k tomuhle veledílu je v zásadě aktem určité rezignace na žánr akčního filmu. "Ale né, vždyť je to sebeuvědomělý a chytrý, když to cituje Nietzcheho!" Drž hubu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

U série rychle a zběsile jsme si už nejspíš zvykli na naprosto neuvěřitelný príběh, který popírá všechny fyzikální zákony na světě a sere na pravidla uvěřitelnosti. I přes to jsem se docela bavil, Hobbs a Shaw a jejich vzájemné popichování a hlášky perfektně doplňovaly akci, která byla dobrá a kvalitní, ale viděli jsme už i lepší. Příběh jede v klasické, nudné šabloně, záporák byl celkem nezajímavý a koncept jeho "superschopností" dost neoriginální a celkově mi moc nesedl. Mělo to i silnější momenty, jako například závěrečnou "rodinnou" bitvu, která měla skvělý start. Finále už se kontrole vymykalo úplně a většina z něj byla absolutní nonsense, no i přesto jsem se u filmu bavil a dopadl asi tak, jak jsme všichni čekali - nevybočuje, neinovuje a zůstává nadále na průměru. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezkutečna řezba, nejlepší prostě byly jejich hlášky dlouho jsem se takhle nebavil. Sestra úžasná neměla chybu, příběh byl bravurní, sice to FF tam být připsáno nemuselo ale budiž. Akce dostačují prostě tahle herecká banda nemůže zklamat. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

To, co je v posledních několika letech na sérii "Fast & Furious" špatně je v tomto spin-offu zase konečně to pravé ořechové. Snímek Hobbs a Shaw je sice rovněž až po okraj plný přepálenou akcí, nicméně zde je přepálená a šílená v tom dobrém slova smyslu. Nechytáte se zde totiž za hlavu za nefungující logiku či fyziku, nýbrž zde skutečně můžete vypnout mozek a užívat si akci, která je tou pravou definicí slova popcornová. Můžete se tedy naplno kochat vysokooktanovou akční jízdou plnou krásných aut, různorodých destinací a půvaby Vanessy Kirby. Nebylo by to ovšem to pravé bez dvou ústředních herců s mimikrami Dwayne Johnsona a Jasona Stathama, jejichž škorpení a vzájemná chemie drží celý snímek pohromadě těmi správnými otěžemi. Za zmínku rovněž stojí i jejich nemesis v podobě výtečného Idrise Elby, kterému dokonale věříte jeho motivaci. Co tedy dodat na závěr? Pokud vynecháte narcise Vina Diesela, prázdné kecy o rodině a nefungující koncept tajných superagentů, vznikne Vám skvěle podaná nenáročná jízda, u níž si budete užívat každou vteřinu. Jistě, Hobbs a Shaw je hloupý film, nicméně je to konečně ten film, u něhož si právě tu jeho hloupost užíváte plnými doušky. A to je něco, co jsem u této série už hodně dlouho nezažil. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar Čtyři Dvory České Budějovice) „Luke Hobbs and Deckard Shaw. We have got unfinished business.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice je to trochu moc dlouhé a Leitchova snaha být vtipný za každou cenu občas působí křečovitě, ale jinak jsem se bavil výborně. Akce, což měla být a byla hlavní doména filmu, je nabušená a přepálená tím správným způsobem, Jasonovi s Johnsonem to klape, ačkoliv těch vzájemných animozit bylo trochu moc a seděl mi i hlavní záporák v Elbově podání, který dal pojmu superpadouch ten správný rozměr. Dalo by se tu najít x nedostatků a rychlí a zběsilí fandové mohou žbrblat, že film se úplně odchýlil od původní série, ale co už. Na jedno shlédnutí s vypnutým mozkem je to ideální. 75% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

... a to som im celkom držal palce (pretože Vin Diesel fakt asi bude čurák). Ale kde nič nie je... Dôkaz, že s celou F&F sériou to nebude také jednoduché, tá má čaro, ktoré ani zďaleka nedokáže vykúzliť hocikto. Leitch to nedal. Ani Elba to nedal. Kirby nemala čo dať... Eiza ani byť nemusela... Marsan vo finále tiež len do počtu... jedným slovom - pohodlné, dvoma slovami - príliš pohodlné! Skrátka - Dajte sa vypchať! (To "dajte sa vypchať" bude bez ďalších márnych slov, ak to znova dopadne takto, svietiť pri najbližšom spin-offe a nad tým sa bude hrubým písmom týčiť "odpad!") ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama