Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po The Fate of the Furious, u kterých jsem chrochtal blahem, tak tvůrci oznamují spin-off s oblíbenými postavami. Mými oblíbenými postavami. Co nemusím, tak je Vin Diesel. Vystřihnutí tedy tohoto charakteru a dát mi moje oblíbené v jednom malém balíčku je přece sázka na jistotu. Nebo ne? Asi jsme měl moc vysoká očekávání. A to nejsme náročný divák, co se týká akčních filmů. Ale přeci jen, když od Fast Five jde tahle série v ruku v ruce s perfektní akcí a čtyřhvězdičkovou produkcí. Tak očekávám, že se budu mimimálně bavit, jako u té pětky. Osmička to dotáhla k dokonalosti. Ovšem Hobbs a Shaw zase spadl do průměrných čísel. Proč? Ten film vůbec nebaví po vzoru předchozích filmů. Špičkování mezi Johnsonem a Stathamem patřilo k tomu nejlepšímu v osmičce. Tady je to nudné, fádní a bez nápadu. Možná zpočátku vtipné, tak spíše otravné. Příběh sice neurazí, ale žádná sláva to tedy není. Na dlouhé dvě hodiny je to slabé. A jak už moji čtenáři vědí, tak přehnaná akce mi nevadí a naopak si jí užívám. Ovšem zpomalovačky a cgi tady je už skutečně vadilo. Finále s chytáním helikoptéry na hák pochopím, přehršel cgi momentů, které jsou jako pěst na oko už ne. Na natahované konce mě taky neužije. Tuhle akční značku jsem začal mít rád kvůli poctivé akci, kvůli okaté cgi jí snad neopustím. Snad příště. (50 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

CGI prestrelený remake Tango a Cash. Aj keď kampaň lákala na oldschool akčniak, tak to je tak prehnané, že vlastne nevidím rozdiel medzi týmto filmom a akoukoľvek Marvelovkou. Akcia je do takej miery CGI, že ma ničím nenadchla a okrem bitiek som ani nemal pocit, že sledujem niečo skutočné. Vo väčšine dielov série FF som cítil kaskadérske základy. Tu už nie. A aj bitky sú často zbytočne zbrklo zostrihané. Takže akcia je len štandardný súčasný priemer. A zvyšok? O deji nemá zmysel hovoriť. Akčne scény sa striedajú s hláškami a to je všetko. Takže film mohla zachrániť chémia medzi ústredným duom a to sa tiež podarilo len z časti. Johnson a Statham majú charizmu a mám ich rád, ale z ich hlášok je vtipných tak tretina. Paradoxné je, že vďaka hláškam film neustále stráca tempo, keďže viackrát sa film zrazu zastaví a nasleduje 5 minút absolútne zo situáciou nijak nesúvisiacich hlášok a následne film pokračuje ďalej. Keď sa to stalo asi tak tretíkrát, tak som si prial, aby už držali hubu a zase niečo vybuchovalo. Okrem ústrednej dvojky má z postáv nejaký priestor už len dáma v nesnázích Vanessa Kirby, ktorú treba zachrániť a netypický čierny záporák nezničiteľný terminátor krížený so supermanom Idris Elba, ktorý je proste bad guy, ale jeho plán na zničenie sveta som nepochopil. Film pocitovo pôsobí minimálne dvojnásobne dlhšie a od polovice som si prial, aby už skončil. Čím ďalej tým viac bol nezáživnejší a krátko po skončení ma nenapadá žiadna pamätná scéna. Som ale rád, že to malo komerčný úspech. Statham snáď natočí zase nejaké kvalitné malé béčko a Rock sa asi nadobro utopí v rodinných filmoch. Tesne tomu dám aj tretiu hviezdičku, ale nejak nevidím dôvod si to pozrieť druhýkrát. 5/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nové pokračování stojí na známých postavách a jejich vzájemném kočkování a od původní automobilové idey Rychle a zběsile to je tentokrát nejvíce vzdáleno. Rejža se asi shlédnul v Black Panterovi, Batmanovi a Mission Impossible a působilo to na mne - tedy hlavní padouch-terminátor, přehnaně fantasticky až komiksovsky. A ten humor mezi hlavními klaďasi byl občas takový až nucený, občas krásně řízný. Akční je film však dost. Adrenalinu nadprůměr. 75% (viděl jsem: 3x - kino, dvd) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Lepšie než Rychle a zběsile 8? Ano. Hobbs a Shaw sa teda nemusia za svoje odtrhnutie od party hanbiť. Medzi nimi dvomi to dobre fungovalo, hlavne momenty, keď sa navzájom urážajú, znevažujú, hecujú. Humor kombinovaný s akciou sa darilo dobre vyvážiť. Z Mission: Impossible - Fallout si vypožičali Vanessu Kirby, ktorá tak definitívne obhájila svoju novo získanú pozíciu krásky z akčňákov, ktorá zvláda nie len sršanie šarmu, ale aj akciu ako takú (samozrejme nebude chýbať v ďalšom MI). Dá sa povedať, že než príbeh zavítal na ostrov Samoa, tak som sa dobre bavil. Potom bohužiaľ prídu RaZ kecy o rodine a držanie helikoptéry na reťazi jednou rukou. No stále lepšie, než som vlastne čakal. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Neni to zle, len trochu dlhe a po predchadzajucom dieli som cakala nieco... bombastickejsie. Inak teda ustredna herecka stvorica super, kazdy jeden. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Leitch je naprostej tragéd a neumí točit akci. Krom toho, že kompletně rezignuje na to, aby podporoval choreografii, rytmiku, dynamiku, chvaty a timing, tak špatně akci stříhá. Jakože to je celé dost přehledné, ale zároveň i nechutně nekonzistentní. Něco v tom smyslu, že Shaw odlítne a v dalším záběru stojí na nohou a bojuje. Nejvtipnější pak jsou ty slow motion ptákoviny a korunu tomu nasazují bitky, kterých se účastní kyborg Idris Elba, protože zde jsou dokonce bitky zrychlované. Tak takhle teda ne. Po těch akčních filmech, co jsem viděl z Ásie...ale hovno, po tom co jsem viděl, čeho je schopnej Tom Cruise bez počítačů, považuju zdejší akční scény za absolutně katastrofální. O přestřelkách jaksi nemá cenu mluvit, protože kompletně absentuje Rko a vše se děje mimo záběr. To, že kaskadéři ochotně čekaj na údery, je tragikomedie. Humor vůbec nefunguje, protože TUNA hlášek jsou takové random nesmysly bez nějaké pointy, jako kdyby v každým dialogu musela být hláška. Ozvučení je dost nekonzistentní a tam, kde místama zbraně vydávaj rachot, v jiných scénách to působí bezzubě a to platí i o bitkách. Souboje jsou hodně umělé, protože to vypadá jako kdyby žádnej úder nezapadl a ani není slyšet pořádný punch. To, že scénáristi maj v palici solidně nasráno, se ví už od Fast 7, takže se nám neobtěžují nic vysvětlit a dodat logickou nadstavbu určitým scénám. A on to problém je, protože na poli dvou hodin, ta stupidní omáčka ještě vyniká. Film nemá žádný nosný příběh, je to jen skladba primitivního humoru. Přeju Stathamovi plno úspěchu, ale raděj bych ho viděl po boku s Adkinsnem, kterej válí nyní v luxusních béčkách, než ho nechat utápět v takových umělých hovnech. S touhle sérií končím, protože se to nikam neposouvá. Moje komentáře z ostatních dílů bych vlastně mohl překopírovat, což asi značí o tom, že tahle série na nějakou pořádnou nadstavbu, rezignuje. Letos mi může jen chuť spravit Butler a jeho killcount v Angel Has Fallen. PS: Zdejší komentáře ohledně umělé akce od lidí, kteří dávali ostatním dílům pět hvězdiček skutečně umí pobavit, protože zdejší akční scény se VŮBEC neliší od zbytku série :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Řemeslně v podstatě v pořádku, ale jinak po všech směrech strašlivě průměrná akční komedie. Akčních scén je hodně, ale jsou nezábavné tím, jak nemají žádnou kinetiku a kamera nemá kloudnou choreografii, pouze zběsilý střih a hromadu CGI. Trochu mi to tím připomínalo levnější akční komedie z poloviny nultých let. Taková akce, alespoň mě osobně, už dost nudí. Na druhou stranu i když příběh za mnoho nestojí a opakovaně jsem při sledování ztrácel pozornost, jsou to právě postavy, hlášky a četná camea, která to táhnou z průseru nahoru. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mám jakousi zvrácenou slabost pro filmy, v nichž se fyzika odporoučí do háje... A možná je v tom Dwayne, možná Jason, sama nevím... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže ide o spin-off svetoznámej autíčkárskej filmovej série, počas jeho natáčania som čakal, že to bude trochu viac pri zemi s old school akciou. Potom prišiel prvý trailer a bolo vymaľované. Ale nehnevám sa. Takúto treskutú, over-the-top akciu mám rád a na veľkom plátne jej to sekne ešte viac. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený akční buddy movie, který od začátku dokonce baví (ač mnohdy značně strojeně). Jde vidět režisérova zkušenost s dvěma filmy, jenž nejvíce napodobují (Wick/Deadpool). Ať už herecky (ryan Reynolds) či jinak. Je to jízda na jedno použití, které podkopávají nohy jen to, že spousta hlášek je již známá z trailerů, tudíž už nepůsobí tak, jak by mohla. A také díky tomu, že vetšina je toho strašně předvídatelná a ač se snaží být originální, tak ne vždy to jde. Ale pár originálních a vtipných scén/záběrů tu je, ale bohužel i to několikrát již viděné jinde. Herecky to je dobré, jen Dwayna pořád úplně nemusím, zvlášť ve ,,vážnějších scénach”.Avšak jakožto letní blockbuster to funguje na jedničku a mne samotného to mile překvapilo. Pobaví, zřejmě i vydělá, ale za pár měsíců po něm ani pes neštěkne....60%. ()

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Dost zklamání. A to jsem nečekal nic extra... Uspěchaný střih, divná kamera, vtipy jsou hrozně nucený a dialogy nudný. A přitom stačilo jen trošku - herci i prachy na to byly. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Celou prvni polovinu jsme si rikal "BOZE" at takto vypadaji Bad Boys For Life, ale ne ne Bad Boys musi byt lepsi, proste musi! :) Hobbs and Shaw je maximalne over the top, presne jak si cela F&F family zaslouzi, ale ve vysledku to za F&F pokulhava ve vsech smerech. I kdyz jsem se vyborne bavil napric filmem a kupa hlasek je vymazlenych, tak je to prehlaskovane a strasne ukecane. Akce je paradni, ale ani jedna nema poradne koule a co se vytratilo uplne jsou emoce, coz je hrozna skoda, protoze F&F a Torretova rodina ty omoce proste ma at se nam to libi nebo ne. Hvezdu navrch davam pro zaporaka. Idris a cely ten jeho jeho koncept jak efektne funguje ve filmu je genialni! ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Dnes zhlédnuto v kině. Na film jsem šla z donucení. Dokonce i s titulky, což je proti mému přesvědčení. Ovšem byla jsem naprosto unešená. Ač má film hodně dlouhou stopáž, tak jsem se ani na vteřinu nenudila. Super akce, skvělí herci. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Po ukázkách jsem se na tenhle film dost těšil,protože oba herce mam rád a hlavní serie rychle a zběsile mě už nějakou dobu nebaví.No musím říct,že film se povedl tak na půl.Akce je tu parádní ,ústřední duo si perfektně sedlo,ale jinak si myslím,že je to až moc dlouhé a místy i nudnější.Mohlo to mít větší spád i když to zní divně,ale je to tak.Závěrečné bitka se,ale opravdu povedla a Idris Elba si padoucha zahrál s chutí.Za mě celkově 75% a čtyři hvězdy ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová záležitost se sympatickým obsazením, která akcí, zábavností i humorem hravě strčí poslední díly hlavní série do kapsy. Tohle je přesně ta jízda, o kterou si každý fanoušek akce říkal po posledním díle, protože tihle dva dovedou utáhnout s přehledem klidně celou svoji vlastní sérii. Přičtěte si k tomu vylepšeného Idrise Elbu, parádní Vanessu Kirby a dostatek humoru a vzájemného špičkování hlavních protagonistů a máte o zábavu na více jak dvě hodiny vystaráno. Tohle se zkrátka povedlo a já bych se rozhodně za další díl nezlobil. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Což o to, v dnešní době asi neexistuje moc jiných filmů, které vám nafaří větší dávku adrenalinu jako tento snímek, ale ve výsledném součtu mi to vůbec nestačí. Popravdě mi taky hlava nebere, kam se za ty roky tato série posunula. Začínalo to přímo tak nevinně, dnes už hrdinové této ságy běhají po oknech mrakodrapů a celkově z toho musejí mít diváci fyzikáři slušné noční můry.......Ale teď již k hodnocení.........Na dvojku Johnson X Statham jsem se z trailerů dost těšil, říkal jsem si, že to jejich popichování možná dokonce dá filmu šmrnc kvalitní buddy komedie, ale moje přání se nevyplnilo, zadrhlo se to někde na půli cesty. Když funguje tak čtvrtina ze všech vtipů, tak se asi někde stala chyba (i tak se ale zabavíte, neboť ta kadence je úctyhodná, takže dojde i na opravdu zábavné humoreskní situace, ale je jich prostě a jednoduše málo). Elba nepřesvědčil, vtlačení Reynoldse a Kevina Harta tlačené moc na pilu. Nejvíce pobavila asi sekvence, kdy Rock přijel za svou rodinou na Samou, tam se nedá moc vytýkat. Závěr neskutečně přepálený (vlastně jako celý film?). Suma sumárum, najdou se zde zářivější chvilky, ale za pár let si na tento film nikdo nevzpomene. Škoda. Za mě dávám 65 % ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě jakš takš funguje, byť to úděsně shazují pokusy o vtip. Ta druhá už je čistokrevná hrůza a ty dvě jsou ve výsledku jen za akční sekvence první půlky, protože i ty jsou v té druhé stupidní až to bolí. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Všude se dočítám, že se jedná o pohlazení duše těm, co vyrůstali v akčních 80/90kách. Že se jedná o old school záležitost v moderním světě s nádechem sci fi apod. Já se tedy hned z kraje přiznávám, že to na mě tak nepůsobí. Z toho možná pramení mé menší zklamání. Z traileru jsem se na něco nachystal. Ohlasy kolem, mě naladily na něco lehce jiného a film mě vrátil na začátek. Aby to tak nevyznělo, to si nestěžuji, ale je to nějaký osobní pocit. Hobbs a Shaw pro mě prostě nejsou Tango a Cash. Jsou pro mě prostě Hobbs a Shaw. To co fungovalo v posledním díle FaF funguje i zde. Jen v obřím podání. Neustálé popichování hlavních hrdinů, slušné souboje, akce a rodina. Ano i zde hraje zásadní roli. Aby to nevyznělo zle. Bavil jsem se fakt dobře, ale John Wick je u mě rozhodně zatím akčním filmem roku a myslím, že jej překoná jen další John v podobě pátého Ramba. 73 procent. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

FaF se plně přeměnila v rychlou a zběsilou akci s tím, že tento spin-off dává něčemu jako akční film úplně jiný rozměr. Vlastně zde není krom akce nic. Dobře, je zde i spousta hlášek a camea (jestli se to tak dá nazvat, protože tam jsou oba nějaký ten čas) RR a KH potěší. Chemie mezi hlavními maníky funguje, to jsme poznali už v sedmičce nebo asi spíš až v osmičce FaF, Vanessa Kirby je ve své roli parádní a Elba jakožto černej superman taky fajn. Pominu-li všechnu tu nereálnost, všechny ty blbosti okolo a naivitu, jde o jednu z nejlepších značek na vymývání mozků. Prostě vypneš a po 2 hodinách jsi prostě naprosto spokojenej s výsledkem, protože nic jiného ani nečekáš a dostaneš přesně to, co chceš. A věřím, že přesně za takovým účelem Hobbs a Shaw vznikli. Pátou hvězdičku přidávám za spoustu popkulturních hlášek a narážek na spoustu témat, kterých je tu vážně požehnaně. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Je to sice tak trochu cisterna plná sraček, ale Rock a Statham (a i Kirby) to táhnou kupředu jak trojka zkušených kamioňáků, kterým je radost dělat spolujezdce. Škoda absolutně odfláknutého záporáka (Black SuperBlend) a slabšího finále na Samoe. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama