Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Šílená, přepálená jízda jede dál!!! A funguje je to i bez Vina Benzína! Johnson contra Statham, dostanete přesně to, co čekáte! Vyhypovanou akcí nabitou, místy mírně nekorektní zábavu, plnou "wtf" momentů, které svou neskonalou přepáleností Vás jednoznačně dostanou!!!!!!!!! Takže jo, tuhle jízdu jsem si užil a zasazení Ryana Reynoldse do filmu, geniální. Myslím, že si tenhle spin-off vydobude pokračování... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Strop totálneho výplachu! Slovo prepálená akcia sa hodí na film typu John Wick, toto je doslova debilné. Napriek tomu klobúk dolu, Hobbs & Shaw nenudia. Slovné prestrelky jednoznačne zábavnejšie ako tie so zbraňami, dostaneme však aj obrovskú porciu pästných súbojov a rôznych skokov z budov a kotrmelcov s autami alebo motorkami na pozadí s množstvom výbuchov. Je to číre bláznovstvo, stále sa však niečo deje... a to je záchrana pre diváka. Komediálna stránka filmu je na slušnej úrovni, rovnako potešia epizódne postavy známych hercov. Film sa drží konceptu úspešných častí Rýchlo a zbesilo - ťažisko je na akcii a kecoch o rodine. Toho druhého mohlo byť pomenej, rovnako stopáž je cez čiaru. Podobné filmy by mali byť skôr ojedinelé, než štandardom akčnej zábavy... 2/3* ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Pravidelná dávka testosteronu na čtyřech kolech opět dorazila a na poli akčního žánru smetla vše v dosahu. V dialozích u mě vede scéna v letadle s Kevinem Hartem na palubě, v akci pak finále s řetězem přikurtovanou helikoptérou. Over the top akce tu samozřejmě opět hraje prim a oproti poslední štaci to zase dostalo trochu střízlivější kontury (furt lepší Idris Elba ve vrtulníku než Charlize Theron v ponorce). A Vanessa Kirby si mě zaháčkovala už v roli princezny Margarety, takže není o čem. Je to kus! ❤️ ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je za perfektní obsazení, pánové jsou v kondici, a za perfektní bitku, na kterou bylo radost se koukat. Jinak se mi film jevil absolutně přeplácaný a nemám důvod se na něj někdy podívat znovu. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

No ale nebylo to zas tak špatný. Hlavně to nebylo nudný. A bylo to lepší a zábavnější než poslední Rambo, proto tomu dávám o hvězdu navíc ... Prvně ty věci, co se mi fakt líbily. Tak hlavně se mi líbila Vanessa Kirby, která byla naprosto nejvíc sexy, má skvělej sexy pohled, xicht, pusu, ten anglickej přízvuk byl ještě víc sexy a líbilo s mi, že neukazovala kozy, bradavky, prdel a podobný věci, jako to dělaj jiný cou ... herečky ... A přitom byla fakt suprhot, sexy kus nejlepší ženský v nejlepších nejplodnějších letech. S tou bych strávil zbytek života kdekoliv a nic víc a nikoho bych nepotřeboval. Ani csfd ... Klidně bych s ní snesl další samostatnej film ve stylu Anna, Nikita apod. Taky to má skvělej soundtrack, ten si seženu do posilky. No ... a zbytek už byl docela horší. Rock byl příliš velkej a evidentně nasypanej hormonama snad na broilery ve slepičárnách, protože je tak velkej, že musí sypat zakázaný ilegal růsťáky a anabolika. Lekl jsem se u filmu nejvíc v momentě, kdy v běhu sundal bederní roušku a mne napadlo, že teď se to provalí ... Ale ještě tam něco měl a kamera naštěstí (pro něj) uhnula. Jason je moc starej, už má vrásky jako já , protože ten zase chudák ani nic nesype, ani si nenechává implantovat kila botulotoxu do xichtu, jako třeba zmíněnej Rambo ...teda Slaaay... Hláškování trapný, samoúčelný, neuvolněný, příliš tlačili na pilu. Fighty nic moc, takový moc rozfázovaný. Řezníci v Japonsku s katanama v 70tých letech uměli mnohem lepší a plynulejší fighty, nebo Hong Kong. Korea aktuálně taky válcuje Usa apod. Ale ok. Dobrý byla máti Rocka a ta jeho domovina, tam se mi líbilo. Parádní byl ale fight na konci, skvělá temná atmosféra a cool zpomalený záběry a když kluci přišli, jak na toho černýho Terminátora (nebudete mne za to žalovat, že ne?). Každopádně terminátor byl úplně nudnej. Ale bylo to fajn, dvě hodiny v pohodě zábavy, bavil jsem se, slzu uronil na konci a ... no hlavně ta Vanessa ... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k schopnostem a nesmrtelnosti všech hlavních postav je to "komiksovější" než většina komiksů. Nicméně, aby komiks fungoval měly by být nastaveny nějaké limity a slabiny hlavních postav, aby se jim divák mohl přiblížit. Stejně tak je potřeba, aby se zde vyskytoval obstojný záporák, Elba je spíš takovej nasranej hubeňour, co na potkání pronáší vážný monology. Závěrečná bitka je vlastně úplně o ničem, protože si tři opice rozmlacují hlavy kusy betonu a železa, aby se pak na sebe akorát udýchaně podívali. A ano, víme, že se jedná o akční komedii s velkou mírou nadsázky, ale celé je to strašně generické a sterilní. Má to svý ok momenty, ale ve výsledku je to jen další z řady akčních filmů, které mají slušné řemeslo, od začátku do konce se nezastaví, ale celkově jsou dost nudné. A z Rocka se fakt musela stát arogantní samolibá parodie na Supermana? Nebyl v rámci týhle série kdysi jen přerostlej, nasranej, ale zásadovej polda se zálibou v dětských olejíčcích? Meh. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw je naprosto úžasný akční film. Mám rád, když trailery ukazují, co reálně film nabídne. Je to strhující, nahláškované a hlavně zábavné, přesně jak trailery slibovaly. Jsem rád, že série trošku přešla ke sci-fi, protože všechny ty nekonečné ranveje a přeskoky z mrakodrapu na mrakodrap už sci-fi byly a série se tomuto nyní opravdu otvírá, což je jen a jen dobře. Každá akční scéna je originální a precizně natočená, mimo ně skvěle fungují herci. Rock a Statham jsou neuvěřitelně sehraní a sypou jednu hlášku za druhou. Pozadu nezůstávají ani skvělý Idris Elba i krásná Vanessa Kirby a další dvě výborná nečekaná camea. Trochu začínám mít strach o hlavní sérii, protože ta herecky nebude mít na koho lákat, když nejlepší postavy jsou tady. Každopádně každý kdo někdy řekl, že má rád akční filmy, musí tohle vidět v kině, protože to je naprostá povinnost. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile je celosvětově momentálně nejpopulárnější akční sérií, tak se dalo čekat, že se jednoho dne dočká i spin-offu. V něm navíc sáhli po nejzajímavější dvojici a doplnili je o sexy ségru jedné z postav. Po shlédnutí prvního traileru jsem filmu moc nevěřil, ale nakonec to až tak strašné nebylo. Kdyby se celý film nesl v duchu první hodiny, uvažoval bych i o čtyřech hvězdách, ale pasáž na Samoe to totálně zabila. Film tak klidně mohl skončit už v Ukrajině a měli bychom tu fajn jednohubku, ale tvůrci samozřejmě museli do projektu na sílu natlačit ještě Rockovy domorodé kořeny. Camea Reynoldse a Harta pak byla úplně zbytečná a dalo by se říct, že i trapná. A pokud by měl vzniknout další díl, tak ať jej radši udělají jenom o Shawovic rodině, ta má totiž šílený potenciál. 70% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Rychlou a zběsilou akcí s hláškami nabitý Spin-off, kde mě pouze vadil záporák Brixon, který jakoby sem zabloudil z jiné slavné sci-fi série. Ale jako vždy:"Rodina je základ." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4 alebo lepšie 3*??? Nakoniec to vyššie, aj keď návšteva kina v mojom meste bola spestrená sŕkaním koly z dna v dĺžke asi 20 minút v podaní mladíka, ktorý čoskoro objaví potrebu zájsť s kamarátmi do baru a hádam sa raz stretneme, pretože tvoja tvár mi odteraz bude znieť povedome. Úvod filmu s viac ako dobrými efektmi upútal, ale časť odohrávajúca sa v sklade bola nielen zbytočne dlhá, ale aj pomerne nudná. Rodinné stretnutie v závere na ostrove Samoa bolo priemerné, avšak úplný záver chuť z filmu celkom napravil a tak v konečnom dôsledku Habbs and Shaw a sestra priniesli očakávanú zápletku, na ktorú sa však so zľavou v obľúbenom kine oplatilo zájsť. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Série "Rychle a zběsile" mě nikdy moc nebrala (nejsem fanynka Vina Diesela) a jednotlivé díly mi splývají dohromady, s příchodem dalších akčních hrdinů pro mě ale získala na větší atraktivnosti. Na tento malý dodatek k sérii jsem se vypravila dokonce do IMAXu a rozhodně nelituji. The Rock a Jason Statham jsou esa v oboru, a když se špičkují jinak než vulgárními nadávkami, je to dost dobrá zábava. Ve svém prvním společném dobrodružství (tuším, že další pokračování budou následovat) se navíc střetnou s hodně zajímavým záporákem - skvělý Idris Elba - a Vanessa Kirby je podle mě mnohem lepší sexy doplněk než děvčata z hlavní FF série. Hodně příjemná oddychovka. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Absurdní přepálenost téhle série už není ani vtipná. A nejvíc je na tom smutný, že David Leitch, spolutvůrce Johna Wicka, to během pouhých pěti let stačil dopracovat až... sem. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Docela vtpné, s nadsázkou, ale hlavně - viděl jsem to až v lednu 2022 a ten film má fakt prorockého ducha! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecká dvojice je fajn, oba pánové jsou slušní komici a vlastně kvůli nim jsem se na to koukal, i když mě samotná auto série Fast and Furious nezajímá. Režisér si udělal v minulosti jméno na solidních akčních sekvencích za málo peněz a to pořád tak nějak platí, rvačky jsou fajn a třeba honička Londýnem je slušná. Ale těžko říct, proč jsem se u toho nějak nebavil na plný plyn a tak za týden už nebudu vědět, o čem to bylo, snad kdyby to bylo víc napsané, ještě víc humoru... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Rychle zběsilá série opět posunula v tomhle spin-offu hranice šílenosti a jelikož se tentokrát nebere smrtelně vážně,celkem to funguje.Naštěstí pro tvůrce to funguje i přesto,že ty nejlepší momenty vystříleli už v trailerech.Co bohužel moc nefunguje - a je to důvod proč sem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami - je tentokrát chemie mezi Rockem a Stathamem.Zatímco v osmém F&F bylo jejich špičkování vtipné,přirozené a osvěžující,tady je ve valné většině přehnané,ne moc vtipné a působí strojeně.Už asi ve třetině filmu jsem si říkal,že těch macho keců a přeměřování přirození je prostě moc.Tu a tam sice vykoukne dobře napsaná hláška,popřípadě to zachraňují camea Ryana Reynoldse a Kevina Harta,ale nestačí to.Po nabušených trailerech sem čekal humoru trochu víc a ani akce (které je opravdu hodně) to nedokáže vykompenzovat.Již několikrát jsem zahlédl srovnání s jinými akčními buddy movie jako třeba Tango & Cash,ale ty i přes svůj dnes již pokročilejší věk fungují minimálně po stránce chemie hlavních hrdinů mnohem lépe. I přes výtky ale Hobbs & Shaw nejsou průser a svůj osud nenáročného akčního výplachu naplňují celkem v pohodě...70% ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Samotný děj filmu je absolutně nezajímavý,skoro jako bych se díval na nějakou digitální střílečku a hrál staré videohry,ale...Musím říct,že na druhou stranu to má velmi komediální stránku hlavně v první polovině filmu a to neustálé špičkování těch dvou borců tedy Kurýra a Kráčející skály bylo velmi koukatelné.Do každého filmu je dobré obsadit pěknou ženskou,protože když děj pokulhává zaměří se divák aspoň na tu vizuální lidskou postavu a filmová sestra Jasona Stathama herečka Vanessa Kirby dokázala mou pozornost upoutat hned na začátku.Kromě krásné Vanessy a komediálních hlášek nemá tato akční komedie žádný větší potenciál a dalo by se říct že takový film je pro obyčejného diváka POSTRADATELNÝ. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyfukove Becko 9 poniektori /verbal/ volaju dehonestujucim nazvom Rychle ty debile. Nejdem tvorcov dehonestovat, to ne, film je sucast vseobecneho rozhladu a mnohi herci hraju bud z lasky k prachom a slave alebo z lasky k filmu a z toho uhla pohladu ze si mozu zahrat vedla slavnejsich kolegov - spolupracu myslim. Len tato seria - este ked tam bol Nafta s Palom Chodcom mi bola vzdy volna. A pozeram, ze sa slusne rozjela : Rychle a Zbesile z rokov 2001, 2003, 2006, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 - a toho roku /2019/ uz seria predbehla aj samotneho Heryho Potrata. A hoci mi je seria dost volna, urcite radsej pozriem rychle auticka nez Heryho Potrata - to mumlani carodejov velmi nemusim. Ono pan Staticka Sunka, pan Skala a Nafta - ani jeden z nich nema vyrazny herecky talent, tak aspon divakom nadelia novu seriu rychlych auticok a krasnych slecien, vybuchov, nahanaciek, a aj rvaciek. . Zatial to funguje, znacka je zavedena, rozjeta ........ akurat ze Ydrys Elba tam velmi nepasoval, vacsinou len nabehol, vsetko rozmlatil a usiel, ludia ako Ryan Reynolds su zbytocni - fakt som nepochopil jeho ucast, uz v prvom Deadpool- ovi nehovoril ale kotkodakal. Pre mna urcite radsej Rychle a Zbesile nez mumlani carodejov v Herym Potratovi : 60 % ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama