Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Kdo by to v roce 2001 čekal, že z Rychle a zběsile se stane Mission Impossible v horším provedení. .. Osobně jsem se těšil, že uvidím originální rivalitu mezi Hobsem a Shawem, ale dočkal jsem se jen přihlouplých drsných řečí, které měli vypadat jako frajerské (drsnější)pošťuchování dvou silných osobností, leč to nevyšlo a nakonec vidíme jen nepropracovanej akřňák co ničím nezaujme a ještě bude mít nejspíš pokračování. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Fast & Furious je zřejmě definitivně pryč! On to tak nějak už ukončil díl spojenej se smrtí Walkera a tou krásnou rozlučkou! Tam se to asi mělo utnout... Každopádně paradoxně jak kdyby příchod Stathama do série všemu ublížil... Né, že by to bylo špatný, ale je to jiný. Jako záporák a mstitel za bráchu v sedmým díle byl luxusní. Další dva díly byly za mě opravdu navíc. V Hobba a Shaw se kluci snaží už opravdu.... Nevím o co. Ale vím, že to je místama hrozně trapný, hlášky nefungujou, ty drsný výrazy jim prostě nežeru atd. Ale co byl největší průser, byl ten komickej nádech sci-fi v podání Elby! Tohle už bylo přes čáru a já to téhle sérce fakt neodpustím. Netušil jsem, že absence Diesla bude tak znát... Jediný co mě trochu udělalo radost byla závěrečná bitva na ostrově. Chtěl jsem si filmek užít, nakonec mě Rock a Jason docela zklamali! Vím, že tohle bohužel vidět už nepotřebuju... 55% ()

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile, to byla vždy taková zábavná pitomost, vždy to ale tak nějak fungovalo. Ale to, že Rock udrží rukou na řetězu vrtulník, to už je moc i na tuto sérii :) Po dvojce se jedná asi o nejslabší díl. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě to bavilo-nebavilo.Už poněkolikátý zalitej lógr,a svou přebujelou technickou stránkou,a emoční prázdnotou se to vyrovnalo celý hromadě komiksů.Co mě ale na těch filmech začíná srát,je ta přebujelá triková(počítačová)stránka,to je děs.Motorky se rozkládaj jak v transformerech,střih rychlej z obrazu do obrazu po sekundách.Pak dá obrovskou práci se do toho dostat,je to bez emocí.Už je toho nějak moc.50% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi velice sedlo. To nejlepší ze série Rychle a zběsile, tedy dva nejlépe vykreslené charaktery skrze něž se odvíjí svižná akční honička navazující na hlášky, další hlášky a další honičky a akční sekvence. To vše výborně režijně ukočírované až mi to uteklo jako voda. Dwayne Johnson a Jason Statham se skvěle doplňují a já doufám, že nepůjde o jejich poslední film. Jo a vedlejší role Ryana Reynoldse je skvělou vtipnou třešničkou na dortu, kde se podle mého velice efektivně pracovalo s improvizací. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Na takhle špatný film už jsem dlouho nenarazil. Fekál zůstane fekálem, I když do něj narvu Johnsona, Stathama a hezký pomrkávající Kirbynu. Při koukání na první F&F jsem rozhodně netušil, že za skoro dvě dekády se série od nelegálních pouličních závodů přesune k záchraně světa před umělým virem a před černým übeemenschem. A s příšerným finále na Samoe. Kdyby aspoň to špičkování mezi (ne)herci nebo akce stáli za něco. Ale ne, kromě Stathamovy likvidace několika padouchů naráz je to fakt shit. Leitchův rukopis tu není znát. Dalšímu zkouknutí je radno vyhnout se obloukem. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Jak okomentovat film, který má všechny atributy k tomu, aby to byl hit? Že to byl hit. Když víte, jak funguje olej, když víte, jak funguje voda, prostě je sranda potom ten olej a vodu pozorovat fungovat spolu. Navíc pokud je máte perfektně obsazené. Statham je pro mě záruka kvality už od počátku časů a Johnson je, no...ve většině případů záruka kvality. Do toho Elba jako "černej Superman/Terminátor". A pár hvězdných štěků. Vzhledem k ději, postavám a názvu bylo velice snadné zapomenout, že jde vlastně o Rychle a zběsile. Což je podle mě dobře. Pokud bude dvojka, chci aby to bylo protože ty postavy to uhrajou samy o sobě, ne protože "to jsou ty z tamtý série". Protože já se bavila celou dobu. No, skoro celou dobu. Úvod byl pecka. Nejdřív rozdělení obrazu a potom střídání, dokud se kluci nesešli. Děj byl klasika, kterou jste už stokrát viděli, ale bylo to natočený originálně a skoro jako nově. I tak film beru jako dobrý akční film, kde se mě ale víc líbily klasické mlátící scény, než film, kde jsou na prvním místě honičky aut. Protože Londýn byl fajn (auto a motorka vs náklaďák) nebo Ukrajina (všechno tam byla jedna velká akční pecka). Ale to auta vs helikoptéra? Jestli je to technicky možné, tak to beru, ale z pohodu diváka jsem tomu neuvěřila. Navíc, co se týká akce s helikoptérou, nikdo nemá šanci překonat Cruise v MI, ale snaha se počítá. Akční scény byly náročné na jedničku. Až na...jo, Samoa. Ještě že to bylo tak krátké, protože když přišli na řadu kluci s "klackama a vidlema", bylo to strašný na pohled. Roztrhaný. Ne zpomalený, ale roztrhaný. (V ten okamžik jsem navíc byla ráda, že to bylo 2D, protože už tak byla scéna dost tmavá). Jako kdyby se stříhalo tak dlouho, než nic nezbylo, ale musela se scéna vejít do určeného času. To byla moje jediná výtka k jinak dokonalému filmu. PS: proč je na plakátu i ta ruská slečna?! Aby tam bylo víc holek?! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsou tedy nereálně přepálené až běda, to už tvůrcům úplně chyběla soudnost + to má tupý a předvídatelný děj. Na druhou stranu se ti dva slušně fuckují a místy je to fakt sranda. Navíc to uteče jako nic. Celkový dojem je ale průměr, od Leitche jsem čekal víc. 65% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře funguje zhruba první třetina. Vyvíjí se to jako takový ten klasický over-the-top macho akční film. Jenže postupně začně být té akce až příliš na úkor příběhu. Všichni mají plot-armor, takže napětí klesá a stává se z toho spíše nuda. Závěr filmu je pak vyloženě špatný, nabitý naprosto příšernými WTF momenty, stávícími na hlavu logiku i fyzikální zákony. Ani cameo role a odkazy na minulé díly nefungují, spíše filmu ještě ubírají. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Vzali dobre veci z Fast & Furious, pridali to najlepsie z Dwayna a Jasona, pretrepali a okorenili Idrisom. A ten vysledok vobec nie je na zahodenie. Na pokracovanie sa tesim ovela viac, nez na dalsi F&F. Pacili sa mi zmeny lokacii, aj ked u mna jednoznacne vedie Samoa a Hobbsova rodina. Najlepsia vsak urcite bola Helen. V dalsom diely sa snad stretne s Hobbsom :) PS. Takmer som zabudla na Ryana. Ale on uz tak automaticky robi vsetko lepsim len svojou pritomnostou. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Efektivní akční testosteronová rodinná ujetost. Nebere se to vážně stejně jako série Rychle a Zběsile, jenže ta série má svoje taháky a v několika případech i koule. Tohle by chtělo být silnější a mít větší koule, ale chybí tomu úplně všechno. Ze závodních vod jsme se přesunuli do akčních a z nich do špionských, pořád ale na béčkové vlně. V základu mě na tomhle sere jak The Rock a jeho postava, tak i Statham a jeho postava. Nemám je rád a ani je nemám rád jako herce (snad Stathama snesu jen v Kurýrovi). Rock je na můj vkus moc velký poleno a Statham na to už nemá, netočí už nic, co by alespoň stálo za řeč. Jejich buddy chemie je plytká a bez náboje, jejich popichování stálo za hovno už v FaF sérii. Vizuálně a akčně je film přepálenej ve všech směrech, všude samá přeháňka, ale s tím se musí počítat a to jako vadu nevidím, jen mě to zrovna tady nijak neohromilo. Zábavný to nebylo ani omylem. Co ale za mě táhlo vše kupředu, tak neskutečně sexy a cool Vanessa Kirby a neskutečně sexy a cool Idris Elba, kterej si tu roli vyloženě užíval a nebyl na pěst jak ti dva šašci. Za to je to ale plný nelogických chyb. Za vše mluví finále, kde se dvakrát během jednotlivých střihu změní počasí z noci na den a následně na bouřkovou oblohu. Malý camea byli cool, až na Kevina Harta. Ve výsledku je to film, kterej není nejhorší, ale zítra už nebudu vědět, že jsem ho viděl. Za Kirby a Elbu 3* a.k.a 45% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pořádná akční jízda se sympatickým obsazením a hláškujícími hrdiny, v kinech zoufale chybí. Takže je fajn, že se někdo pokusil. Míň fajn ale je, že scénář je na úrovni G.I. Joe 2. Akce bylo hodně, ale velmi často jí nepomohl kameraman, který si to Rychle a Zběsile vyložil po svém. Herci si svoje odvedli, byť souboje byly bez fantazie a často na mě působily uvěřitelně asi jako wrestlingová show žáků sedmé třídy. Celé je to zvláštně pitomé, ale první polovinu mě to vcelku bavilo. Ta druhá už byl brak v pěkném kabátku s mnoha otravně patetickými plky. Je velmi smutné, že nejlepší scény si pro sebe ukradl Ryan Reynolds, protože měly dohromady jen cca 7 minut. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Série Rychle a Zběsile již vůbec není o autech a zvolna se nám začíná obměňovat i postavení filmových postav. Do popředí se dostávají postavy Dwayna Johnsona a Jasona Stathama, které si vysloužili vlastní film doplňující sérii. Jako akční blockbuster, která nemá žádné další ambice, film obstojí bez problémů. Důležité je také, že všichni zúčastnění jsou s tím naprosto v pohodě a nedělají z filmu něco, co není. Divák tedy nemůže žehrat na hloupost děje a fyzikálně nemožné stunty. Tyhle věci totiž už tak nějak nedílně k podobným filmům patří. Johnson a Statham hláškují a stírají se. Na téhle úrovní podle mě film moc nefunguje, protože to působí hodně uměle a neuvěřitelně. Zbytek herců kvalitně doplňuje ústřední dvojici a jak Vanessa Kirby, tak i Idris Elba jsou ve svých rolích výborní. Ryan Reynolds a Kevin Hart jsou tam na druhou stranu jenom proto, protože jsou momentálně in a chtěli být u toho. Celkově se jedná o podařené akční blockbusterové řemeslo, které nemůže selhat pokud po něm nechcete něco, co není. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to určite dôkaz toho, že aj hlúpe filmy sa môžu snažiť osvietiť masy a pekne skombinovať humor s pekelnou akciou. Podpichovanie ústrednéj dvojíce ma ohromne bavilo. 7/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nice tats. Hobbs a Shaw jsou přesně to, co slibovaly trailery. Statham a Johnson se dvě hodiny špičkují uprostřed přepálené akce (o nádherné Vanesse Kirby nemluvě). A i když jsem se skvěle bavil, přesto nemohu dát více jak tři hvězdy. Hobbs a Shaw totiž už nejsou ani tak akčním filmem, jako spíše groteskou typu Tom a Jerry. Rock a Statham jsou takové kreslené postavičky, které můžou projít čímkoliv, a přesto drží svůj tvar. Je to zábavné, ale nikoliv akční. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Tupá, nijak inovátorská, ale naprosto spolehlivá a efektivní popcornová zábava s nařvanými borci, a sexy agentkou MI6. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama