Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Od pátého dílů Fast Furious kdy zakomponovali The Rocka, tak se z toho stal takový automobilový Transformers. Výbuchy, přestřelky, nespočet přehnaných scén, to už po těch pár dílech ani výrazně fanoušky nepřekvapí. Ikdyž vždy se najde nějaký úlet. Začali šoupaním trezoru, přes monstrózní tank až po.. co tam bylo teď.. a jo.. 6 aut zavěšených na vrtulníku. Chemie poměrně fungovala, Idris Elba coby záporák nezklamal, Vanesse Kirby to v žádném jiném filmu zatím tak božsky neslušelo. Na plný počet by museli přijít už s něčím hodně sofistikovanějším. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Neviem kto sú Hobbs a Shaw a z FF série som videl iba štvrtý diel a nijako ma nenadchol. Ale viem, kto sú D. Johnson a J. Statham, že sú cool, vedia sa hýbať a je s nimi zábava. A viem takisto, kto je David Leitch - takže zábavná a cool akcia, akcia, akcia... plus trochu rodinných žvástov navrch. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Koncept filmu by se dal vyjádřit takto: mlaťte do sebe čímkoli a jakkoli, ale vždy vstaňte a bojujte dál, tvařte se u toho hrozně důležitě, ale zároveň vtipkujte, kdykoli to půjde a hlavně tu nad ničím nepřemýšlejte. Komu tohle nevadí, dostane báječně tupý film se super ústřední dvojkou, která si nic nedaruje (i když si spolu do držky nedají), skvělé triky, výborné hudební aranžmá, dobrý střih i zvládnutou režii. Ano, já si tento film užil od první minuty, hltal jsem výtečný vizuál, super pošťuchování hlavních hrdinů a cool akční scénu věrnou sérii R&B, ve které jsem vůbec nepřemýšlel nad tím, že The Rock drží v jedné ruce s řetězem i helikoptéru. A taky jsem nepřemýšlel nad scénou, kdy spadne z cca padesátého patra přímo na auto, otřepe se a jede dál. Nemám proč tento film kritizovat - dostal jsem přesně to, co jsem dostat chtěl a snad ještě v lepší kvalitě, než jsem očekával. Jen tak dál. Viděno v kině v UH ve 2D s titulkama. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som nečakal nič iné ako dementný scenár a skoro až supermanovské "řádení". Dovtedy by som bol aj na päť, lebo akcie je tu dósť veľa a na americké pomery dósť dobrej. + skoroaž neriadený pátos. Ale ! Ale zase Idris Elba?! + Menej vytupelo sa to ozaj nedalo napísať? Do toho nefunkčné bífy medzi hlavnými svalovcami a mimózne zaradený K.Hart na veľkej potrebe... jo a tá akože sexy kočka nebola vôbec až tak hot. Takto... netrpel som nudou, ale do budúceho dielu by som poprosil menej kecania a viac akcie, lebo na tom to v prvom rade celé stojí (A v tomto prípade žiaľ na tom druhom aj padá). ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode letný blockbuster pri ktorom človek vypne a nezamýšla sa nad ničim či už je to dajová stránka filmu alebo fyzika, ktorá tu celkom stráca význam, ale človek sa baví a pri takom druhu filmu je to hlavné vypnúť mozog a nechať sa unášať dianím vo filme. Po akčnej stránke neni čo vytknúť len niektoré scény boli už fakt veľmi prepálené. Herecké duo malo medzi sebou fajn chémiu čiže v pohode a hlavný záporák vybraný dobre. Komedialna stránka filmu v pohode zasmiel som sa veľa ráz. Hudba bola fajn. Ako celok film v pohode a človek sa nenudí ani na sekundu lebo sa vo filme stále niečo deje tak preto návštevu kina určite neľutujem. Pre mňa 75%. ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Přestřelená popcornovka jak kráva, mozek je třeba vypnout už v prvních sekundách. Rock a Statham spolu fungujou parádně jak akčně tak komicky. Londýnská a Ukrajinská eskapáda uteče jako voda v mixu cool akce a neustálého testosteronového špičkování. Bohužel závěrečný samoánský "last stand" trochu ztratil na síle a spíš se hrálo na city (celá story s rodinou a domorodcema byla přinejmenším cringy) a vůbec to působilo jak malá domů pro Samoánský (?) ansámbl. Každopádně jako celek lepší než jakýkoliv F&F za posledních 10 let a tudíž bych se vůbec nebránil dalšímu dílu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Nebýt Dwayna a Jasona, tak jde ten film do kytek. Tihle dva byli ale sázka na jistotu. Jistota v akčních i vtipných scénách. Líbí se mi jak jsou v tomto snímku vyobrazeni jako dva protipóly. Jason elegán se sporťákem a Dwayne nasekanec v Jeepu. Bylo to skvělá jízda až na konec, kdy to trochu drhlo, ale to těmto dvěma králům akční zábavy můžu v klidu odpustit. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit tomu, že jsem šel do kina na takovou kravinu! V předchozích dílech měli souboje mezi postavami šťávu. Sice jste si pořád u toho říkali to si děláš prd*l, ale aspoň jste se u toho bavili. Tenhle film je živoucí nuda. Půlku filmu či víc bych klidně prospal. Děj to nemá absolutně žádný a nespravý to ani Ryan Reynolds. V tomhle filmu je neskutečně trapnej! Postava záporáka se označuje za černého Supermana, ale přitom je to nepřátelský Iron Man. Krom toho, kdy dojde tvůrcům, že zpomalování soubojů už je klišé. Kdy už tvůrcům dojde, že nejlepší akční záběry jsou nezpomalený? Tenhle film je důkazem že nikdy. V tomhle filmu se víc mluví než bojuje. Honičky s auty tu nejsou skoro vůbec. Nemám slov prostě nedoporučuji. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak předně, tenhle film má tolik společného s Fast & Furious jako já s Adamem Ondrou. Nicméně jedná se o podívanou, která vás alespoň na většinu metráže vtáhne do děje, v kterém budete zejména upírat zraky na „the Rocka“, který na řetězu drží vrtulník Kamov Ka-52 Alligator s výkonem 1 987 kW. 72 % Celosvětový příjem k 22. 10. 2019: $758,797,270, což je 3,79 násobek rozpočtu ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"MAJ-K OKOT?"..."Já nejsem žádnej *okot. Jsem Majkl". Tak to bola prosím pekne scéna, ktorá ma rozosmiala na dobrých asi 10 minút. Takto dobre som sa nepobavil v poslednej dobe ani na komédii. Ak už kvôli ničomu inému, tak kvôli scéne z letiska sa tento film oplatí vidieť. V podstate úplný odklon od Rýchlo&Zbesilo. S pôvodnou sériou to okrem týchto 2 postáv nemá nič spoločného. Čo mne osobne neprekážalo, pretože nie som nejaký die hard fanúšik Fast&furious. Čo však dávalo gule tomuto filmu, bolo neustále súperenie a zhadzovanie sa medzi ústrednou dvojicou a v tom pre mňa pôsobilo čaro tohoto filmu. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už to není jen o autíčkách a sexy kočičkách... je to ale stále akční nářez naplno splňující béčko klišé šablonu! Navíc doplněný o slušný scénář a klasicky ironickou ústředni dvojku! Černý záporáček a dokonalý vizuál jsou tak už jen poslední dokonalostí.... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw a kopec srandy (občas trošku silenej), a v závese s Hattie, ktorá to skvele oživila a dúfam, že ju uvidím aj v ďalšej časti. Akcia ako na hojdačke: niekedy efektná, inokedy iba priemerná ale mnohokrát totálne nereálna (tak ako je to už bežným zvykom vo filmoch s Dwaynom Johnsonom), čo mi trošku vadilo. Tak ako som sa nestotožnil ani s hi-tech motorkou, ktorá mi prišla neskutočne gýčová. Ale inak celkom dobré komediálne akčné povyrazenie. Videné v kine v pôvodnom znení s titulkami. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech jsem poprvé nezavítal do kina na další produkt značky F&F (neplést s obchodním řetězcem, jsme na databázi filmů) a musím přiznat, že mi to nějak nevadí, ačkoli nemám chuť nic vytýkat. Akční frančíza, na kterou celý svět stejně intenzivně nadává, jako stále chodí do sálů a kouká, se předvedla dalším popcornovým výplachem, plným hlášek a nezastavitelného testosteronu. A já jsem jednou z mála osob na planetě, jež má radši tyhle ujeté, ale technicky zaopatřenější kousky než legendární jedničku z roku 2001. Už teď se těším na devítku, či možný sequel, kde bych uvítal Ryana Reynoldse mezi hlavní role. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Už z letmého pohľadu je zjavné, že ako každý ďalší prírastok do rýchlej a zbesilej série od jej štvrtej časti, tak aj H&S posúva ešte ďalej hranice trendu nastoleného práve filmom z roku 2009. Vo výsledku to znamená ešte bláznivejšiu a absurdnejšiu akciu v čomkoľvek, čo si vyžaduje pohonné hmoty, ešte väčšiu snahu o všadeprítomné odľahčené hláškovanie a ešte menej prvkov odkazujúcich na prapočiatky tejto nekonečnej ságy, ktoré - aby sme boli presní - najnovšie absentujú praktický úplne. A tentoraz už toho bolo príliš asi aj na mňa. Celú tú chlapskú jazdu dokázala až do konca udržať pohromade paradoxne postava Shawovej sestry v podaní ohromne sympatickej Vanessy Kirby, keďže nekončiace, kvázi ostrovtipné doberanie sa medzi dvojicou mužských hrdinov ma prestalo baviť približne v prvej polovici ich úvodnej konfrontácie. O poznanie lepšie fungujú automobilové scény a pästné súboje; aj tu sa však nájde malý háčik. S príchodom na exotickú Samou totiž musí divák v závere pretrpieť vyslovene prihlúple „venčenie“ helikoptéry, respektíve úplne neprehľadný boj domorodcov s poskokmi záporného hrdinu. Dvojku, s ktorou sa dá počítať ešte pred jej oficiálnym ohlásením, si zrejme ujsť nenechám, viac sa však teším na plánované pokračovanie s kompletnou „rodinou“ okolo starého dobrého Dominica Toretta. P.S.: Je chvályhodné, že Ryan Reynolds dokázal v Deadpoolovi nájsť svoju životnú rolu, avšak stavať na nej celý svoj herecký prejav aj v iných filmoch by naozaj nemusel. (60%) ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dvě a čtvrt hodiny více či méně povedených bonmotů a hlášek a návratů a sblížení a vracení se ke kořenům a zase hlášek... Potěšil Kevin Hart jako agent na palubě, ale jinak... Stopáž přemrštěná, akce slušná, ale... Nepochybuji o tom, že budeme pokračovat... a ceká nás další unuylá záchrana světa před nějakým smrtícím prdem... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Už krajně nelogická píčovina co ani s rychle a sběsile nemá nic společného....no pár aut ale to je tak všechno. Jen the Rock je čím dám tím větší a větší :) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Moje rozhodnutie neísť na to do kina bola správna voľba. To je taká blbosť toto. Od príletu do Moskvy mi to prestalo dávať zmysel. A celkovo proste, veľkolepé, výbuchy, naháňačky, padouch a všetky tieto klišé drísty podľa šablónky, pekne naukladané za sebou. Do toho akože super vtipné rozhovory medzi nimi dvoma kde sa akože sofistikovane urážajú a celé to má nakoniec prepálenú minutáž. A načo? Aby sme videli jeden roztrieľany McLaren, jeden zničený Kolos a CGI záver s odkazom na Kapitána. Občas som sa uchetol, na blondsku sa extrémne dobre pozeralo ale bol som rád, keď to skončilo. Potrebujeme túto sériu rozširovať o tieto spin-offi? No ták. 3 z 5 ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw jsou úžasná dvojka, byl hodně dobrý nápad jim udělat samostatný film. Jde o rozhodně nejvtipnější Rychle a Zběsile. Swag Hobbs & Shaw. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hobbs a Shaw si prostě zasloužili svůj vlastní film. Dynamika mezi touto dvojkou fungovala už v předešlých dílech a zde tomu nebylo jinak. Neustále se vzájemně uráželi, popichovali, dělali si naschvály, ale ve výsledku se neskutečně doplňovali. Každý řešil věci po svém, ale nakonec si stejně vzájemně kryli záda. Nechyběla ani hromada nápaditých hlášek, které do konce filmu zůstávaly dostatečně vtipné a neomrzely. „Rybaříš rád? - Ty chytáš, já kuchám!“ 10/10. Vše ostatní už fungovalo jen jako taková kulisa, aby úhlavní dvojice nežvanila jen tak naprázdno. Příběh o viru a záchraně světa nebyl nic extra, zkrátka průměrná zápletka. 5/10. Podpůrná postava Hattie za mě těžce nesympatická. 4/10. Záporák byl biomechanický, drsně se tvářící kašpar, který neustále mlel kecy o pokroku lidstva a odstranění slabých. Nevzbuzoval žádnou hrůzu, ani respekt. Zkrátka nesahal předešlým záporákům, jako byli bratři Shawové nebo Cipher, ani po kotníky. 2/10. Cameo třeba takového Ryana Reynoldse alias ukecaného agenta, či Kevina Harta v roli znuděného leteckého maršála celkem fajn. 6/10. Akce nabušená, nepolevující, tradičně absurdní. Nejvíc mě každopádně zaujala závěrečná pasáž, kde se alespoň částečně vrátilo téma aut, resp. nitrákem napěchovaných rádoby-vraků. Hezké pomrknutí na to, čím série bývávala a co rozhodně potěšilo. 7/10. Výsledek? Nahláškovaná hovadina s průměrným příběhem, extrémně hloupým záporákem a absurdními akčními scénami, která ovšem dala úctyhodný prostor titulnímu duu, jehož potyčky nenudily a vyšly očekávaně na jedničku. Nejsem nespokojen, ani zvlášť vytržen, ale beru to jako takovou zajímavou odchylku a oddych od původní série. 6,5/10 ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Hold nepatřím do skupiny lidí, kteří se udělají z kdejaké sračky bez scénáře jsem trošku náročnější divák. O hereckých výkonech pomlčím za to stupeň reálnosti je na bodě 0 (příští díl prý zvažují v vesmíru co jsem četl pak předpokládám na Antarktidě a pak třeba pod vodou to ještě nebylo). Úplně nejsmutnější je to, že to někdo považuje za film roku hold Hollywood jde do sraček, ale lidi mu to žerou. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama