Reklama

Reklama

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

  • USA Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo. I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (CinemArt)

(více)

Recenze (637)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Wau. Tak to uz je riadna chujada. Prislo vam F&F nerealne a prehnane? Tak toto sa posuva este viac do sci fi. Aj temou aj akciou. Par krat som sa v kine rehotal nad zhovadilostami, ktore tvorcovia napchali do filmu. Samozrejme mimo to, ze to je totalna chobotina, je to aj totalna pecka. Rock a Statham hlaskuju ako o zivot. A aj niektore vedlajsie postavy su vtipne. Skoda len ze Shawov charakter si ohybaju ako sa im zachce a hodi do pribehu. Kedysi spickovy bad guy je tu iba drzy good guy. Bitiek je tu dost ale cosi im chyba. A cosi previsuje. Strih. Zlaty John Wick. Takze zhrnute. Plne funkcna komedia (az parodia na seba samych) s sialenou akciou, zaujimavou hudbou, super vizuslom a oblubenymi hercami. Pribeh a logika 0%. Ja som sa bavil na 85%. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Tahle zábavná akční odbočka ze série F&F se Vám vreje pod kůži hlavně svýma hláška mezi Shawnem a Hobsem. Pro milovníky této dvojice navíc určitě orgasmus! Nadupaný auta tu už moc neuvidíte, ale za to se minimálně první polovinu nasmějete jako nikdy předtím. K tomu parádní souboje, kyberneticky vylepšený záporák, sexy ségra a smrtící virus a je tu úkol jak dělaný pro dva naprosté kliďase:D. Výtka možná jen k začátku a seskoku z mrakodrapu, potom k elektrickým výbojkám a konečnému přetahování s vrtulníkem, jinak pecka. Navíc viděno ve 4DX s efekty, takže skvělý zážitek! Podle konce se dá očekávat, že tuhle dvojku uvidíme v solo díle ještě jednou! 75% ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(64/2019) / Uniformná popcornová zábava, ktorú znovu raz ťahá The Rock. Všetko funguje dostatočne aby film neprepadol, pár vtípkov peckových. Ale tá šablóna je už mierne únavná. (6/10) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson a Jason Statham jsou pro mě větší jména než zbytek původního týmu dohromady a když se k nim přidá Vanessa Kirby a Idris Elba, je to lepší obsazení, než kdyby tam byl Vin Diesel třikrát. Casting mi tedy slabší nepřišel a jsem vcelku rád, že se tenhle levoboček odlišil i mírou nadsázky a pomrkáváním na diváka. Hrozba je znovu celosvětová, protivník tvrdší než kdy předtím, ale bez humoru a vzájemného hecování by to přece nešlo. Akční scény jsou díky přiznané brakovovsti ještě hloupější než je v sérii obvyklé, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak bych byl rád, kdyby se scenáristé ještě víc odvázali. Jen toho Kevina Harta už prosím príště nezvěte. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Míň aut, víc bitek a... asi nejlepší Rychle a zběsile! Spin-off Hobbse a Shawa je ohromně zábavný akční film, který si s realističností hlavu neláme, ale zato ve vysokém tempu nabízí non-stop hláškujícího Rocka se Stathamem, výbornou Vanessu Kirby (která se vedle kolegů neztratí ani v akčních scénách) a charismatického terminátora Idrise Elbu. Choreografie bitek na Johna Wicka nemá, ale ve srovnání se zbytkem konkurence je pořád velice slušná, soundtrack je našlapaný a potěší nečekaná camea. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tam kliknout čtyři hvězdičky, ale nějak jsem nemohl. Hobbs a Shaw prostě nejsou žádný filmový zázrak, příběh je ta nejklasičtější kostra a na sebe balí klasické principy a scenáristické finty a zkratky. Recykluje již vymyšlené a řádně ověřené. Prostě klasická popcornová oddechovka. A tak jsem to i bral. Člověk může vypnout mozek, a jen sledovat, co se v danou sekundu děje na obrazovce. A to stojí za to. Akce, přestřelky, komediální prvky. Vyvážený koktejl, kde jednotlivé prvky umí jiné filmy/série mnohem lépe, ale tady je každý z nich poctivý a funguje dobře. I když akční scény nemají na Jacka Reachera a přestřelky na Johna Wicka, pořád je to moc fajn, i když je to často zabalené do rozmazaného CGI. Ale pro mě nejlepší na celém filmu je špičkování Hobbse a Shawa. Johnson a Statham mají na tohle skvělou chemii, nevynechají možnost (v rámci scénáře) se špičkovat, něco si provádět nebo vyvolat hláškovací přestřelku. Sem tam jim sekundují jiné postavy - Reynoldsův CIA agent s humorem který natrénoval v Deadpoolovi či Air Mashal (který, sporu s Reynoldsem ani není v credits tady i na IMDB). Celé obsazení je vlastně moc fajn a Idris Elba je fakt super záporák a herecky, ač nemá moc prostoru, si to dává ze všech nejvíc. PAN herec prostě. Ano, F&F - Hobbs and Shaw není žádný filmový zázrak, je to v podstatě kravina, co člověk nesmí brát ani malíčkem vážně, ale je to sakra dobrá oddechová zábava. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Rychlé, stylové a hlavně neuvěřitelně zábavné. Je to přepálené a místy hloupé?? Ano!! Užil jsem si to jako malý kluk?? Ano!! Chci to vidět znovu?? Ano!! David Leitch natočil parádní blockbuster, u které ho jsem měl úsměv od ucha k uchu. Užíval jsem si přepálené akční scény, macho hlášky a přeměřování svalů a hlavně dobrou zábavu. Leitch pochopil co diváky baví na sérii Rychle a zběsile, a těchto dvou postavách a naservíroval nám toho plnou porci. A přidal i něco ze sebe. Film má suprové tempo, parádní akční scény, kde se krásně využívá lokací a hodně vtipů a humoru. A baví to od začátku až do konce. Dwayne Johnson si jede svoje a je skvělý. Jason Statham si užívá místo v první lize a neskutečně si to užívá. Vanessa Kirby mě velmi příjemně překvapila, a krade si spoustu okamžiků pro sebe. A to, že se na ní moc pěkně kouká je příjemný bonus. Idris Elba mě jako záporák hodně bavil a je vidět, že ho ta přepálenost dost baví. Eiza González nemá tolik prostoru, ale rozhodně bych jí rád viděl znovu. Eddie Marsan má menší roli, ale taky dostane pár svých momentů. Velkou radost mě udělaly cameo roličky, které jsou boží. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw je parádní letní výplach, který je potřeba vidět v kině. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Něco jako příběh jsem vlastně ani nevnímal (prostě dva mačo borci se musí nedobrovolně spojit, aby ochránili super kočku-agentku před "černým Supermanem", který se ji kvůli čemusi snaží chytit/zabít - toť vše podstatné). Relevantní bylo pouze to, že cosi jako scénář nabídlo dostatek nadhledu, fórků a špičkování mezi perfektní chemii sdílejícími hrdiny (všemi třemi), terminátorského záporáka, no a především drahou, áčkově prvotřídní akci. Hodně, hodně komiksově (resp. "fastafuriovsky") přepálenou, hlasitou a často docela digitální, ovšem intenzivní, nápaditou a strhující. 7/10 [viděno v Cinema City Nový Smíchov] ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

ALE NO TAK! Ty trailery prostě nelhali, je to debilní, šílený a nelogický ( počkat, logika? Ta přece v sérii Rychle a zběsile delší dobu nefunguje, ok tak to prominu ). Dvojice Hobbs a Shaw mě plus mínus 50 minut nebavila. Jejich první scéna mě sice trochu pobavila, ale nudilo mě to. Až v druhé polovině si začali rozumět, a scéna s elektrickým šokem je TOP. A plus scéna v letadle, ta taky byla dobrá. V závěru to přeplo na vážný tón, a to mi přišlo divný, že jen tak najednou si nedělali srandu, ale brali to vážně. Zkrátka ten závěr měl dobré záběry, akční scény, hudbu, a finální fight nebyl špatný, ale žádná sláva. Když už jsme u těch akčních scén, tak tady mě režisér David Leitch zklamal. Čekal jsem mnohem více. Po filmech John Wick 1, a hlavně po filmu Atomic Blonde jsem se strašně těšil na akci , bohužel nic moc. Camea Ryana Reynoldse a Kevina Harta potěšila. A poslední věc. Hlas který jsme mohli slyšet při rozhovorech s Brixtonem mi ze začátku připadal jako by patřil Keanu Reevesovi ( tvůrci ho chtějí obsadit do pokračování), žeby si tvůrci věřili že ho dostanou až tak, že hlas trochu připomínal Keana? Je to možný, a nebo se mi to zdálo. Tak či tak, jedná se o výplachovku o které nechci nějakou dobu slyšet. Film hodně odkazuje na jiné filmy či seriály. Narážka na Game of thrones byla nejlepší ! Co ale nikdy tomuhle filmu neodpustím je absence Owena Shawa, kterého si v minulých dílech zahrál Luke Evans. Ty vole, vždyť ani o něm nepadla zmíňka. VELKÁ CHYBA!! Pokud bude pokračování tak mi to nevadí, hlavně pokud tam bude Keanu Reeves tak se těším moc, ale jinak, radši Rychle a zběsile než tohle. :) ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Standardní popcornová podívaná pro mládež. Trailer opět lepší, než film a prozrazuje všechny akční scény. DJ & JS v nacvičené choreografii obecního kaskadérského ochotnické spolku. Scénář plný klišé žvástů. Zvonící umíráček dospělému akčnímu filmu a ztrácející se testosteron akčních hrdinů. Vanessa Kirby je paradoxně tou, kdo si v tomto "nejchlapáčtějším filmu roku" zabírá hlavní obdiv a sympatie. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc toho je příliš a v případě Hobbse a Shawa toto platí dvojnásob. Jedná se sice o velmi dobrou akční podívanou, ale při sledování má člověk pocit, že se na pilu tlačilo až mnoho. Obzvlášť předhánění se hlavních dvou protagonistů v hláškách je vyloženě až nucené a příběh narušující. Nejedná se tedy o bůhvíjaký klenot, ale jako odpočinkový film bude pro nadšence fungovat. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá oddychová záležitost. Skvělé obsazení, hlášky, hodně přitažená, ale zábavná akce. Postavu Hobse mám z celé série rychle a zběsile nejradši. Takže jsem se těšil jak kvůli němu, ale také Idrisu Elbovi. Statham jim oboum ovšem sekundoval. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Takto sympaticky prepálený letný blockbaster sa v kinách len tak nevidí. Spinoffový experiment zo zavedenej série vyšiel na výbornú. Rozum s logikou ale nechajte doma a pokojne dajte Hobbsovi so Shawom šancu. Ťažko povedať, či dostanú od štúdia druhú. Ich sólovka totiž čerpá hlavne z očividnej rozdielnosti hrdinov, ktorí sa po vzore buddy movies z 80. a 90. rokov po prvotných nezhodách dajú dohromady a nakopú zlosynovi so superschopnosťami zadok. S tržbami nad 700 miliónov dolárov by sme hádam jedno pokračovanie amerického wrestlera s britským búchačom zvládli. 95% ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Na celém F&F 8 byla nejlepší dvojce Rock a Statham no a v jejich sólo filmu kde jsou jen oni jasně dokázali jak moc geniální dvojka to je. Hobbs & Shaw je přepálená sci-fi akce která je překvapivě nařachaná humorem, který mi opravdu sedl. Nezmínit nejde ani nádhernou Vanessu Kirby, protože na ní se celý film skvěle dívalo a skvěle doplňovala hlavní duo. Irdis Elba jako záporná postava také solidní, ale to co považuji na celém filmu naprosto boží je Reynolds a Hart a jejich camea ty mě pobavili jako už dlouho nic. 90% --- 9/10 IMDb ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nevím co tu někteří od tohoto spin offu čekali. Já dostal přesně to, co jsem očekával. Akcí nabitou letní parádu, u které nemusíte přemýšlet. Vlastně se doporučuje u ní nepřemýšlet. Akce hafo, blbostí taky, slušné špičkování mezi hlavními postavami a záporák Elba. A tam bych viděl první problém, Elba je sice výborný, ale ta záporná role mi k němu prostě nesedí. Druhý problém je to, že je to až moc velké sci-fi s geneticky upraveným záporákem. Jinak zasloužené 4* ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Darmo, dobrí herci, ale niečo tomu jednoducho chýbalo. Už to nieje klasické rýchlo a zbesilo s autami. A myslim že ani na veľkom platne v kinosále by to na plný počet nebolo. 4* ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě docela překvapuje, jak ten film nenaplnil svůj potenciál. Oproti klasickýmu Rychle a zběsile tu mají scenáristi de facto 4 postavy, se kterýma se můžou pořádně vyřádit, narvat jim do pusy skvělý hlášky, povede se to ale jen tak napůl. Bavil jsem se, to jo, na některých místech to ale (hlavně z hlediska komedie) dost drhlo. Akce super, zase nápaditá, záporák vzhledem k těžkým vahám v hlavních rolích adekvátní, ale když si vzpomenu na to, co ze sebe sypal Statham ve Špionovi (de facto stejně napsaná postava) nebo Reynolds (nejnevtipnější a nejzbytečnější postava) v Zabijákovi a bodyguardovi, přijde mi, že tvůrci se buď vyčerpali v minulých dílech (nevěřím) nebo výsledek docela podhulili a 80 % nej momentů narvali do trailerů. To u téhle série nebývalo tak úplně zvykem. Lehce rozpačitých 60 %. ()

Související novinky

Black Adam konečně oživil kina

Black Adam konečně oživil kina

23.10.2022

V posledních měsících návštěvnost kin, i velké tituly v nich dostupné, výrazně zpomalily - nejvýdělečnější film od července je s velkým náskokem Bullet Train, který globálně prodal lístky za 239… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

Brie Larson míří mezi rychlé a zběsilé

11.04.2022

Natáčení desátého dílu série Rychle a zběsile by mělo brzy začít a v posledních dnech probíhá verbování nových členů do „rodiny“ Dominica Toretta. Ta se podle nových zpráv v následujícím pokračování… (více)

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

Rychle a zběsile se dočká dalšího spin-offu

06.07.2021

Když Vin Diesel před nějakou dobou prohlásil, že série Rychle a zběsile se chýlí ke konci, myslel to tak, že se pravděpodobně, možná, spíš ale asi ne, blíží konec hlavní ságy Rychle a zběsile,… (více)

Reklama

Reklama