Reklama

Reklama

Slůně v nesnázích

  • Česko Zoo (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečných událostí. Píše se rok 1941 a v Belfastu do životů lidí vstupuje válka. Malý Tom Hall si tento rok však pamatuje jinak. V dřevěné lodi k nim připlulo malé slůně, nový obyvatel místní zoo. Tomův otec pracuje v zoo, a tak se má možnost se slůnětem seznámit velmi brzy. Dá mu jméno Buster a pomáhá s péčí o něj. Válka však pokračuje a začíná mobilizace, do války musí všichni, i Tomův otec. Jako náhrada za jeho otce přichází do zoo mladý student, který si s Tomem příliš nerozumí. Pak se Tom dozví, že se zvířata mají stěhovat a nebezpečná zvířata mají být z nařízení vlády zlikvidována, což se taky okamžitě stane. Dá dohromady partu poměrně podivínských dětí, se kterými se snaží ohrožené slůně zachránit. V noci se vkradou do zoo a Bustera s malou pomocí hlídače unesou na tajné místo do lesa. Tam ale není bezpečno, a tak se Tom vydá pro pomoc k podivínské milovnici zvířat paní Austinové, kterou mají ostatní za čarodějnici. Paní Austinová Toma vyslechne a Bustera nakonec u sebe ubytuje. Na slona je vypsaná odměna a z novin se všichni brzy dozvědí, že je slůně navíc nemocné a potřebuje vitamíny... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Za mě nejlepší film letošního 58. ZLÍN FILM FESTIVALu. Tento film celou dobu tak lehounce plynul, že jste ani nepostřehli, že sedíte v kině a prostě jste jen zírali na plátno, co tam se všechno děje. Nádherný lidský příběh, který mě osobně velice chytil za srdce. Tento zážitek umocnilo, že jsem se před filmem vyfotografoval a popovídal si s Artem Parknsonem, se kterým následně pokračovala debata i po filmu a Art nám prozradil i nějaké zajímavosti z natáčení. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Hezounké. Takové sladké i přes to, že se vše děje v době světové války, náletů a kolem umírají lidé. Byla tu hromada světlých okamžiků. Film, který hlavně menším divákům hodně dá, si já osobně myslím. Kamarádství se zvířaty, spřátelení s původně nepřítelem, vyrovnávání se se ztrátou, pocit strachu, ale taky pocit jistoty, protože my takové válečné podmínky zrovna neprožíváme. Zřejmě měli menší rozpočet, ale vůbec to nedopadlo zle. Celou dobu jsem měla komu fandit a všechny postavy byly sympatické. Tedy až na záporáka samozřejmě. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podľa knihy Michaela Morpurga „Slon v záhrade“. (Elephant in the Garden). Ide o skutočný príbeh aj keď čiastočne upravený. Obdobná situácia ako v Belfastskej ZOO bola v mnohých zoologických záhradách v celej Európe v rokoch 1939 do roku 1942. Úrady zastrelili zvieratá preto, že nebolo možné zabezpečiť ich kŕmenie, keď aj pre ľudí bol zavedený prídelový systém a aj z dôvodu verejnej bezpečnosti, ak by unikli pri náletoch. V Belfastu bolo zastrelených 19.4.1941 33 zvierat (okrem iných aj lev Gilbert, obria krysa Hugo, hyeny, 6 vlkov, puma, tiger, čierny medveď, 2 ľadové medvede a rys). Nálety na Belfast začali 7. apríla 1941 a trvali do 6. mája 1941, zabitých bolo 1050 jeho obyvateľov, zničených alebo poškodených bolo viac ako polovicu mestských domov a prinútili k úteku okolo 200 tisíc ľudí. Išlo o druhé najviac zničené mesto v Británii po Londýne. Autor filmu v snahe priblížiť film čo najviac k deťom, vytvoril skupinu deti a dej filmu preniesol na nich. Úplne obetoval dôveryhodnosť, hlavnou postavou reálne bola zamestnankyňa ZOO Denysa Weston Austinová, ktorá si každú noc z bezpečnostných dôvodov brávala sloníča Sheilu k sebe domov a ráno ho vrátila späť do ZOO. Príbeh zachytáva, aké je to byť dieťaťom vo svete, kde sa im zdá byť všetko nespravodlivé. Viem si predstaviť urobiť z toho aj film pre dospelých. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to tvářilo jako obyčejný rodinný snímek, pro děti trochu naivní - ideální materiál na filmový festival. Jenže postupem času jsem se začal sbližovat s jednotlivými postavami (i když mi některé byly zpočátku nesympatické), příběh začínal nabývat na filmové dramatičnosti a nakonec se z toho vyklubal velmi pěkný snímek. Pomáhá tomu vystižený vztah člověka se zvířetem, příjemný soundtrack Marka Thomase a taky fakt, že jde o film podle skutečné události. Ještě navíc když poutavě vyobrazuje přátelství a odvahu, nemůže být Zoo hodnoceno špatně. Za mě se jedná o velmi milou podívanou, škoda že jen pro festivalové oči. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh o slůněti a dítěti, které má rádo zvířata. Vzrušující dobrodružství pro všechny generace se smutnými okamžiky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • PETA, organizace za etické chování se ke zvířatům, bojovala za kompletní zastavení filmu. Vadilo jim, že ve snímku filmaři použili skutečného slona, který mohl přijít k újmě, a ne slona počítačového. [Zdroj: Lidovky.cz] (whack)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama