Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Recenze (121)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jana Pachla mám hodně rád, ale tohle je jedním slovem tragédie. Že bude někdo natáčet jako Marie Poledňáková, mě opravdu nenapadlo. Nepůvodní, nelogické, hysterické, spousta chyb (sněžení za dvěma třetinami okna atd), detektivní linie je jednoduchá tak, až detektivní vůbec není. Herci nevýrazní (Holubová), popřípadě trapní (Vaculík). Přemýšlím, co z toho je knižní předloha a kolik adaptace, ale je to tak nepovedený snímek, že je to vlastně jedno. Zatím dno letošní české kinematografie. 30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Honza Pachl se proslaví skvělými a správně ponurými kriminálkami, aby přeskočil do žánru diametrálně odlišného a pokusil se natočit rodinnou komedii, navíc na motivy Marie Poledňákové. Nevím, jestli to byl jeho nápad nebo ho do toho tlačili sponzoři, ale to přehrávání běžně funguje u komedií v divadle, za boha ale nemůže fungovat ve filmu. Jak to, že se u nás ještě pořád točí takové filmy? Jediná dobrá je na filmu ta vánoční atmosféra – dlouho jsem neviděl tolik sněhu pohromadě. A Eva Holubová. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Seriálový režisér Pachl (a fanda Hynka Čermáka) si po svém předělal stejnojmennou knížku Marie Poledňákové. Výsledkem je trochu toho a trochu něčeho jiného, kombinace české gangsterky, rodinné komedie, Randalla a Hopkirka nebo V.I.P. vražd... na způsob Život je život. A celou tu směs rámuje vánoční atmosféra. Pro nenáročné publikum, které české produkci odpustí téměř vše, přijatelná záležitost. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Asi po třech minutách filmu přijde scéna, v níž policajtovi na schodech upadne pistole. Policajt stojí a dlouhé vteřiny kouká střídavě na pistoli (ležící přímo před ním) a na blížícího se obstarožního mafiána, místo aby pistoli prostě sebral a utekl / rozstřílel mafiána na hadry. Obstarožní mafián se uchechtne a pak hodí držku, protože si neumí zavazovat tkaničky. Spadne přímo na pistoli, o níž se s policajtem začne přetahovat a náhodně střílet do zdi. Důsledkem je, že divák už po čtyřech minutách bezpečně ví, že kouká na lobotomickou kokotinu a nemusí se obtěžovat libovolnými očekáváními. Zbytek stopáže se k imbecilitě přidá nuda a fantasy linka s duchem, jejíž přítomnost je až nepochopitelně zbytečná. Uniká mi, kdo měl být cílovka - tenhle paskvil totiž těžko potěší kohokoliv, ať už jste z tábora příznivců Poledňákové, kriminálek nebo vánočních filmů. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Iba o chlp lepšie ako typická Troškovina. Taký vianočný výplach mozgu na báze rodinnej duchárskej krimi komédie, z ktorej ale môže rozbolieť hlava. Hlavne ak to preženiete s cukrovinkami a majonézovým šalátom. Miestami tak trápne, že aj deťom sa zatvárajú oči. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vánoční rodinná kriminální duchařská komedie je stejně přeplácaná, jak to zní. Někteří herci hrají vážně, jiní s komediální nadsázkou a zbytek vůbec. Některým vtipům na první signální jsem se uchechtl, jiné byly až pozoruhodné tím, jak naprosto nefungovaly. Celkový dojem bohužel vypadal jako nepříliš organizovaný bordel. S tímhle hereckým obsazením už je to na pováženou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film má líbivou náladu, kterou ještě zvedne účast v kostele na vlastním funusu. Duch odlehčuje melodramatická klišé. Humor je vděčný, lidový a lehce podbízivý. K zábavě je přibalena nudná krimi zápletka. Výsledek se určitě konzumuje záživněji než kniha. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Má byť komédia, ale názov ako pre tvrdú drámu v slzavom údolí. Ale až taká nulová vec to nebola. Dalo sa aj zasmiať, napríklad keď... alebo... No vlastne, človek si nespomenie na nič. Ale žeby to dávalo vyslovene zlý pocit, niečo negatívne, amatérske, tak to zase nie, už väčšie presexualizované sračky o rôznych ludrách a s rôznymi ludrami sa vydávajú za komédie. Tu boli aspoň dve sympatické Slovenky aj s oblečením a Čermák s frizúrou Vaša Patejdla. ()

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

25 minut v kině a útěk domů. A to lehčím žánrem nijak neopovrhuji, naopak. Nemusí být každý den Bertolucci, mimochodem čest jeho památce a budiž mu lehká zem. Tohle byla vážně tragédie, pak se světe div, že když se Jiří Langmajer promění v Aničku Polívkovou, lid se královsky baví a hvězdičkama nešetří. A já říkám: po zásluze. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Knížka byla průšvih. Film taky. Smutné sledovat, jak se Marie Poledňáková odklonila od své původní tvorby. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jestli je film v něčem silný, je to především v příjemné předvánoční náladě, která se táhne celým filmem. A nijak ji nekazí, že hned na začátku předpokládaná hlavní postava umře, takže v rodině je (pochopitelně) docela smutno. Ale proto, že do vyšetřování se pustí všichni a každý po svém, přicházejí na jiné myšlenky a nevadí to. Tolik k plusům. Mínusů je však mnohem víc. Především v tom, že tento film má být komedie, což předpokládá humor - ale ten jaksi chybí. Jestli se někdo nesměje jen proto, že celoživotního plešouna Hynka Čermáka vidí jako zastydlého rockera s dlouhými vlasy (a nechutně připomíná Ladislava Jakla, brr), moc legračních věcí ve filmu nenajde. Dvojice policistů na sledovačce s ptačími jmény, takže dochází k záměnám při hlášení do vysílačky „tady orel, tady orel", ruský gangster nebo úchylný sex mezi oplzlým ředitelem školy se starou ošklivou učitelkou - to všechno má být vtipné. Jenže není. Fakt není, humor je to křečovitý, místy až velmi trapný a jako podle špatné učebnice současné bídy trapných českých komedií, fóry na úplně stejné brdo jsou v každém českém filmu - bohužel. Vedle toho zaniknou i zajímavě napsané postavy vdovy nebo korunní svědkyně. Jasně, ani kdyby tam ten "humor" nebyl, stejně z filmu vánoční klasika nebude, ale mohl z toho vyjít fajn zimní příběh. Jenže... ten "humor" tam je. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako dostat to do ruky schopný režisér, třeba Oldřich Lipský blahé paměti, mohlo to být něco suprového. Tady jsem musel sledovat, jak scenárista nedokázal vymyslet pro ducha nic smysluplného, takže kdyby se duch vyškrtl, nic by se nestalo, dramaturg nedokázal seškrtat nadbytečné, hloupé a trapné scény, režisér taky vládl rukou silně nepevnou a jako sorry, ale ty chyby skriptu, to jste si dělali prdel, ne? Jako že za trojdílným oknem sněží jen za tím oknem uprostřed, a to jednou zleva, podruhé zprava, a když vyjde ženská ven, tak nesněží vůbec? V jedné scéně je vidět zleva hadici, kterou se kropí střecha a náměstí, jako že prší. A pak zase za otevřenými dveřmi kostela HUSTĚ sněží, ale postavy vyjdou ven - a nebe je bez mráčku. Bral bych to, kdyby se film pokoušel být parodií, ale jde jen o odlehčenou komedii s pár naruby obrácenými romantickými prvky. Některé postavy se chovají docela realisticky (doktor, překvapivě Holubová), některé strašně přehrávají (Rusové, Pacold, Zvoníček, učitelka, ředitel), ostatní se plácají v jakémsi mezistupni (Norisová, oba poldové, Postránecký, jeho kolegyně, Irina). Dobře a uvěřitelně hrají oba kluci, otázka, jestli je to jejich talentem, asistentkou režie nebo pan režisér má alespoň na něco vlohy. Děj nemá smysl komentovat - ačkoliv jsem se pár věcem zasmál, celkově působí film utahaně a většina fórků zbytečně trapně. Takové detaily, že i z rozbitého telefonu by policie měla být schopná vytáhnout obsah, raději ani neřeším. A pořád mi ze všeho nejvíc vadilo, že to, co mohlo být potenciálně nejlepší, ten duch, je absolutně, ale absolutně nevyužité, a to dokonce ani na hlášky nebo komentování situací. Občas se duch dokonce vytratí na dlouhé minuty. Přitom je tolik duchařských vánočních komedií nejen z USA, nebo se stačilo podívat na pár dílů Randalla a Hopkirka, jak se to dělá. Ale ne, tvůrci ten svůj nejlepší trumf totálně zazdili. Je to podobné, jako by se tvůrcům povedlo třeba do Tří veteránů sehnat Maxe von Sydowa, a pak mu dali roličku hosta v hospodě, který popíjí v pozadí pivo a ani nic neřekne. --- EDIT: Jo, a ta mánie českých filmařů, kdy lidé bydlí v drahých vilách (už vidím, jak si na to polda ze svého platu poctivě vydělal) a chodí se stravovat do nákladných restaurací, bo sponzor si to zaplatil, už mi leze krkem. Proč by nemohl žít polda v paneláku? Já vím, sám jsem si odpověděl, bo sponzor. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Ntvl... Už úvodní titulky mě dokázaly velmi přesně uvést do obrazu, co mě asi v následujících desítkách minut čeká. Oba předchozí filmy jsem Janu Pachlovi očtyřkoval, a tím spíš nechápu, jak může stát za něčím, co by se dalo popsat asi jako kombinace snímků Jak ukrást Dagmaru a Buldoci a třešně. Z obsahu jsem pochopil, že jednou z klíčových figur bude astrální policista ale když se zeptám, k čemu tam ten duch vlastně byl, musím si sám odpovědět, že tam byl úplně k h... k ničemu. Příběh byl čirou katastrofou, postavy dementní, dialogy odpovídaly postavám, a abych to shrnul, musím prostě konstatovat, že pokud se u komedie namísto smíchu cítím trapně, je asi všechno špatně. Ale přece jen jsem se i pobavil; monitor jsem si poprskal ve chvíli, kdy se na obraze objevil poprvé vašopatejdlovitý Hynek Čermák. To psalo. Jinak to ovšem byla naprostá mizérie, v níž došlo i na neposkvrněný porod, a jedinou záhadou pro mě zůstává fakt, že netuším, kam během okamžiku zmizela Irinina růže z pohřbu. / Poučení: Chceš-li někomu sdělit zdrcující novinu, vytáhni dotyčného na schodiště, na okraj strmého srázu nebo na jiné komfortní místo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezké Karlovy Vary a příjemní herci. Jinak děs běs. 1) Marie Poledňáková pro mě bývala symbolem dobré a kvalitní zábavy. Jak šel čas, zábavy ubývalo, ale stále zůstávala profesionalita. No a té je v tomto filmu taky moc málo._____ 2) Fajn prostředí zimních Karlových Varů a pár sympatických herců si v tomto vymiškovaném snímku vydělalo celkem jednu hvězdičku. ()

Reklama

Reklama