Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně silnější série než Pomsta. Dějem, ale hlavně atmosférou a celkovým vyzněním hodně jiné než Krev a písek a Bohové arény, pochopitelně a asi nevyhnutelně, ale jde o obstojné navázání na kvality prvních dvou sérií a poměrně důstojné zakončení celého příběhu, který vyprávěl seriál, a přijde mi, že i hezká a silné emoce nepostrádající pocta skutečnému příběhu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tretej sérii Spartacus začína premýšľať aj ako vládca, a nie len ako vojvodca. Svoje hojné počty ľudí totiž potrebuje ubytovať pred zimou. Máme tu veľmi zaujímavú postavu, Crassa, ktorého um, kalkulácia, schopnosť riskovať a armáda sú omnoho lepšie ako Spartacove. Do mesta zajatého Spartacom navyše prichádza prefíkaný Crassov spojenec Caesar (historicky to nie je podložné), ktorý rozpúta medzi Spartacovými veliteľmi nesváry končiace genocídou zajatých Rimanov. Vidíme aj dôsledky krutého mučenia ženy, ktoré vyzerá ako z nejakého exploitation hororu. Máme tu aj extra krutú decimation, kedy vidíme kosti trčiace z tela živého decimovaného. Jediný, ktorý sa poriadne nedostáva ku slovu, je Crassov starší syn Tiberius, ktorý žiarli na Crassa a postupne sa stáva horším a zákernejším. Citeľne tu chýbajú silné intrigánske ženské postavy známe divákovi z prvých dvoch sérií. Za mňa ide o najslabšiu sériu, kedy hneď dve epizódy po sebe mi prišli trochu naťahovacie. ()

Reklama

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě je více bitev, krve a emocí. Nechybí ani úžasné dialogy a morální poučení. Nevím s jistotou, jestli je třetí série nejlepší sérií seriálu, ale rozhodně vím, že má nejlepší epizodu celého seriálu - Victory. Neskutečně jsem si užil všechny tři řady, všechny tři jsou pro mě bezchybné, dokonale provedené a podle mě i stejně dobré. Byla by opovážlivost vyvyšovat nějakou sérii nad ostatní dvě. Dokonalé. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I ve třetí sérii tvůrci udržují vysokou laťku, co se týče psaní postav, a opět se jim podařilo přivést k životu sadu nových neméně zajímavých charakterů. Čtyři hvězdy nedám jen kvůli tomu, že už to prostě nejsou gladiátoři, které mám se Spartakem, Gannicem a spol. už spojené. Ale pokud máte rozkoukané předchozí série Spartaka, rozohdně touto nic nezkazíte a pobavíte se. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama par exellence. 1)  Ke konci příběhu se už děj poněkud zplošťoval na MY versus ONI. Plasticita odehrávaných událostí mizí a na obrazovce už běží čistě jen kdo s koho._____ 2)  Nicméně i když se drama a zobrazení postav změnilo, je pořád na co koukat._____ 3)  Nové postavy: 48letý Angličan Simon Merrells (Crassus), 21letý Australan Christian Antidormi (Crassův syn Tiberius) a 28letý australský klon Brada Pitta Todd Lasance (Caesar)._____ 4)  Historické okénko. S naší velmi přibližnou znalostí tehdejších poměrů a událostí si jen těžko uděláme jasný obrázek o tom, jak to bylo ve skutečnosti._____ Opustit republiku cestou na sever bylo očividně dost snadné (Řím tehdy zahrnoval dnešní Itálii a část španělského pobřeží) a dosud mnozí historikové nechápají, proč to Spartakus neučinil._____ Samotné povstání je ideově nejasné - žádné  náznaky reforem republiky, zrušení otroctví či tak něco historikové neznají._____ Povstání pomohly nejenom válečnické schopnosti Spartakovy a jeho druhů, ale rovněž podceňování celé věci ze strany Římanů, kteří dlouho operace proti otrokům považovali jen za jakési policejní pořádkové zásahy a nikoli za skutečnou válku a tomu také odpovídalo vojenské nasazení._____ Sama úloha Spartaka a dalších vůdců povstání je rovněž nejasná stejně jako jeho konec. Ani o dychtivém Caesarovi nejsou žádné zmínky, tím méně o dvou Crassových synech, kteří v té době byli v dětském věku a žádný se nejmenoval Tiberius._____ Už jen tento letmý pohled naznačuje, že nesledujeme historický seriál, ale akční dobrodružství v historizujících kulisách. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě se objevuje postava Gaia Julia Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo, jakou roli hrál Caesar ve Spartakově (Liam McIntyre) povstání, a jestli se ho vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)
  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)
  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)

Reklama

Reklama