Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V úvodní epizodě se ocitáme v gladiátorské aréně, kde neznámý thrácký vězeň sleduje, jak je jeho druh roztrhán na kusy. Z vyprahlého písku v Capui se v myšlenkách vrací domů, do šťavnatě zelených lesů Thrákie, kde se před několika měsíci rozloučil se svou ženou Surou a připojil se k římské armádě v čele s legátem Glaberem. Když však po bitvě zjistí, že k jeho vesnici míří horda barbarů, uprchne, aby Suru zachránil. Jejich setkání však netrvá dlouho. Spartakus, který je považován za zběha, je zajat, Sura je uvržena do otroctví a její muž má zemřít v gladiátorské aréně. Při prvním boji však zvítězí a ocitne se ve škole gladiátorů, kterou vlastní Batiatus a jeho žena Lukrécie. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

Michnak odpad!

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Díl trval 55 minut (kdyby jsme odstranili zpomalené záběry tak 35 minut) a musím uznat, že to byla asi moje nejhorší seriálová hodina. Green screen všude - kulisy celého dílu by se mi vešly do sklepa o velikosti 1x1m. Všechno působilo uměle a navíc to bylo zpatlané, jako kdyby to vytvářela skupina ubohých, středoškolských designerů, která se rozhodla demonstrovat proti výuce lidského těla v biologii. Jediné co pak v celé té slátanině působilo autenticky byl sexuální obsah, kterým tady nešetřili. Od toho tady ale jsou jiné stránky a narozdíl od tohoto hnusu jsou videa krátké, úspěšné a po jejich shlédnutí odejdete spokojeni. Příběh o Spartakovi mě vždy zajímal a po téhle zkušenosti se nedivím, že byl po roce natočen nový, stejnojmenný seriál a proto se už nehodlám týrat dalším dílem a radši budu hledat štěstí jinde. Edit: no comment.... je to prequel ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl je zatím jen opatrným našlapáváním k hlavnímu ději. Jakési pozadí Spartacova příběhu, počátek jeho nenávisti ke Claudiu Glaberovi a jeho lásky k manželce Suře. Vizuál ostře interpretuje populární vzhled 300, který ovšem velice rychle zmizí z tváře série a bude to tak dobře. Za poutavý lze označit všeho všudy jen nástup hlavní bitch, novomanželky Glabera Ilithye. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V aréne bojujú aj nie vypracovaní chlapi, čím sa zvyšuje realizmus. Mladý gladiátor v okovách spomína na svoju slobodu, kým nad ním bojujú chlapi. Trácky kmeň ide do vojny s ich dlhoročnými nepriateľmi aj žena ich vojenského veliteľa videla v sne veľkého červeného hada a svojho muža krvavého. Máme tu CGI, umelé prostredie, a hektolitre umelej krv ako v Sin City, čo dobrému dojmu veru neprospieva. Rím prichádza na bojisko trochu neskôr. Stihne sa odohrať mnoho nekoordinovaných bojov, kedy sa nepožíva žiadna vojenská stratégia ako napríklad shield wall. Hlavný hrdina nachádza kamaráta cez bitku a česť, neskôr nesúhlasí s rímskym veliteľom Legatom, strhne sa bitka a Legata nechajú v bezvedomí, jeho vojakov zabitých. Zvláštne, keď už, treba sa zbaviť všetkých svedkov. Spomaľovačky lezú na nervy, aj neschopnosť nájsť poriadnych súperov v boji na meče. Epizóda ponúkla aj atmosférické hororové zábery na nepriateľov vystupujúcich z hmly na kopci a pripravených znásilňovať a zabíjať. Z hercov potešil najviac najznámejší, John Hannah v roli Batiatusa, manažéra-otrokára gladiátorov. Na navnadenie na ďalšie epizódy to stačilo, ale dúfam, že kvalita stúpne a hlavne, čo sa týka rozvoja charakterov a snáď aj formálne. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pilot působí jako tupý a vizuálně laciný a vyhnuslý odvar z Třístovky bez zajímavých postav i dialogů a vůbec nenaznačuje zábavný seriál. Tak uvidíme. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama