Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Varro a Spartakus bojují v aréně bok po boku jako bratři, dokud nepřemohou posledního protivníka. Numerius v doprovodu svých rodičů Magistrata Calvavia a Domitie pozorně sleduje každý jejich pohyb. Batiatus navrhne Magistratově rodině oslavu chlapcových patnáctých narozenin se zápasem gladiátorů. Numerius je nadšen, jeho otec se však obává, kolik to bude stát. Varro pak zamíří na tržiště a hledá svou ženu Aurelu s Janasem. Sevře ji v náručí, protože se obával, že jsou oba mrtví a ujistí ji, že bude mít dítě rád. Spartakus a Crixus zjišťují, že budou postaveni proti sobě jako nejlepší Batiatovi bojovníci, ale ten je varuje, že sice kvůli divákům musí téct krev, ale nesmí dojít ke skutečným ztrátám. Ani jeden z nich nesmí zajít příliš daleko, jinak s nimi zatočí. Hector se shání po klíči, který zmizel a Naevia, která jen tak tak unikla odhalení, to prozradí Crixovi. Pomilují se spolu, aniž by tušili, že je přitom sleduje Ashur, ukrytý ve stínu, který tak objevil slabinu svých nepřátel. Mira děkuje Spartakovi za to, že ji zachránil před obviněním, že klíč ukradla ona, ten však odvětí, že by to udělal pro kteroukoliv ženu a tím ji urazí. Další den se ukáže, že Spartakus nebude bojovat proti Crixovi, ale utká se s Varrem, jehož si vybral mladičký oslavenec. Spartakus vítězí, ale protože Numerius ukáže palcem dolů, musí svého přítele zabít. Ten ho ještě předtím požádá, aby se postaral o jeho ženu a dítě. Zcela zdrcený Spartakus odchází do svého příbytku, kde ho navštíví Mira a dvě osamělé duše se konečně sblíží... (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku aréna, Spartacus a Varro spojení reťazou. Akčné scény sú zaujímavé, ale Theokoles to nie je.Všetci sa pripravujú na oslavu prechodu magistrátovho syna v muža, ktorý sa ide odohrať v Batiatovom dome. Batiatus dúfa v politický úrad. Lucretia pripaví Ilythiu, tá zvedie mladého panica a vytvorí intrigu, ktorá dokáže Spartaca psychicky položiť. Hrdinovia v závere to ale znášajú čestne, hlavne ten obetavejší. Psychicky náročnejší záver. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda Party Favors bohužel nepřinesla takové ovoce, v jaké Batiatus a jeho apetit po politické kariéře doufal. Mladičký Numerius se stal pouhým nástrojem v Ilithyině pomstě, kterou si slibovala provést na Spartacovi drahně předtím, než se on sám stal šampiónem vznešeného města Capua. Chtíče mladého panice neporučíš, žel je velikým bolem, že tento pouze chladně vykalkulovaný manévr stál život i nejlidštějšího gladiátora ze všech, chrabrého Varra. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama